Ο μόνος οδηγός που πρέπει να διαβάσεις αν δεν ξέρεις το Twitter

ti-einai-to-twitter
9kviews

Το Twitter είναι το τρίτο δημοφιλέστερο δίκτυο στην Ελλάδα πίσω από το Υoutube και το Facebook με 712 χιλιάδες  χρήστες (2018).

Ωστόσο, παρά την ταχεία διάδοσή του, πολλοί από αυτούς το δοκιμάζουν ευκαιριακά και πολύ γρήγορα το εγκαταλείπουν.  Η βασικότερη αιτία για τη διάλυση αυτής της τόσο «σύντομης» σχέσης είναι ότι οι χρήστες του δεν κατανοούν τη λειτουργία του συγκεκριμένου κοινωνικού δικτύου, καθώς διαφέρει αρκετά από το Facebook

Ας βάλουμε,λοιπόν, τα πράγματα στη θέση τους και ας δώσουμε τις απαραίτητες πληροφορίες στους μελλοντικούς χρήστες του.

Τι είναι το Twitter;

Ti Είναι το Twitter

Το Twitter είναι μία ηλεκτρονική ιστοσελίδα που δημιουργήθηκε στις 21 Μαρτίου του 2006. Τα μέλη μπορούν να συμμετέχουν με πολύ μικρά μηνύματα που  φτάνουν το μέγιστο όριο των 280 χαρακτήρων, τα λεγόμενα tweets (στα ελληνικά «τιτιβίσματα»).

Τα μηνύματα μπορούν να διαβαστούν και από μη συνδεδεμένους χρήστες, αλλά μόνο οι συνδεδεμένοι μπορούν να δημοσιεύσουν κείμενα.

Oταν «τουιτάρεις» στην ουσία στέλνεις μικρά μηνύματα στους ακόλουθούς σου με την ελπίδα ότι τα μηνύματά σου θα είναι χρήσιμα και ενδιαφέροντα για κάποιον από αυτούς.

Πολλοί άνθρωποι  δεν τουιτάρουν  χρησιμοποιούν το Twitter απλά σαν παρατηρητές,  για να ανακαλύψουν ενδιαφέροντες ανθρώπους και να διαβάζουν τις αναρτήσεις τους.

Ένα Tweet

Γιατί να χρησιμοποιήσω το Twitter;

Χαβαλές

Στην Ελλάδα πολλοί το αποκαλούν και «μέσο της ατάκας», αφού αρκετοί Έλληνες χρήστες δημοσιεύουν χιουμοριστικά μηνύματα για διάφορα θέματα της επικαιρότητας.

xavales-twitter

Ενημέρωση

Αυτός είναι και ο βασικότερος λόγος που το κάνει τόσο δημοφιλές.

Συγκεκριμένα, σου προσφέρει την ευκαιρία σε σχέση με άλλα μέσα κοινωνικής δικτύωσης  να «σκανάρεις» εκατοντάδες πληροφορίες και άρθρα άλλων χρηστών σε σύντομο χρονικό διάστημα, πράγμα ιδιαίτερα χρήσιμο για την καθημερινότητά μας που την χαρακτηρίζουν οι έντονοι ρυθμοί ζωής και η έλλειψη ελεύθερου χρόνου.

Twitter μέσο ενημέρωσης

Σημειωτέον, πως ο περιορισμός των  280 χαρακτήρων σε υποχρεώνει να χρησιμοποιήσεις τη γλώσσα με έναν έξυπνο τρόπο και να πυκνώσεις σε μία περίοδο λόγου όσο το δυνατόν περισσότερες πληροφορίες. Αυτή  ακριβώς είναι και η δύναμη του Twitter

Γενικότερα το Twitter έχει να προσφέρει απίστευτα γρήγορη ενημέρωση σε γεγονότα, ιδέες και ενδιαφέροντα  από όλον τον κόσμο.

Οτιδήποτε συμβαίνει πλέον ανά τον κόσμο ,δημοσιεύεται πρώτα εκεί και μετά οπουδήποτε αλλού.

Επικοινωνία

Στο Τουίτερ θα βρείτε τα πάντα και τους πάντες : επιχειρήσεις, πολιτικούς, celebrities, επιστήμονες κλπ.  από κάθε γωνιά του πλανήτη, έχοντας τη δυνατότητα να επικοινωνήσετε μαζί τους.

Ποιος είναι στο twitter

Πώς λειτουργεί το twitter;

Ο χρήστης δημιουργεί ένα Twitter προφίλ στο www.twitter.com  με όνομα και ψευδώνυμο (username) και στη συνέχεια μπορεί να ακολουθήσει άλλους χρήστες και  να διαβάσει τις δημοσιεύσεις τους, δηλαδή τα tweets τους, στην αρχική του σελίδα.

Ο ίδιος μπορεί επίσης να δημοσιεύσει τα δικά του μηνύματα, δημόσια  ή ιδιωτικά, αν το επιλέξει  από τις ρυθμίσεις του λογαριασμού του.

Σου δίνει επίσης την δυνατότητα να εισάγεις και συνδέσμους για όποιον θέλει να μελετήσει την πληροφορία που μεταδίδεις σε μελλοντικό χρόνο και με περισσότερες λεπτομέρειες.

Για να λαμβάνεις tweets, απλά ακολουθείς , κάνεις  δηλαδή «follow» κάποιον ενδιαφέροντα χρήστη και με αυτήν την  λειτουργία εμφανίζονται στην αρχική σου σελίδα τα μηνύματά του

Unfollow: Oταν ένα άτομο πλέον δεν σε ενδιαφέρει, απλά πατάς το κουμπί unfollow

unnamed-3

Εκτός από τη σελίδα προφίλ του χρήστη, υπάρχουν επίσης η αρχική σελίδα, η σελίδα των προσωπικών μηνυμάτων και η σελίδα των ειδοποιήσεων του χρήστη.

Αρχική σελίδα: Εδώ εμφανίζονται όλα τα tweets και retweets των λογαριασμών που ακολουθεί ο χρήστης.

Ειδοποιήσεις: Eμφανίζονται ειδοποιήσεις όπως τα likes και retweets που δέχεται ο χρήστης στα tweets του, οι αναφορές (mentions) που γίνονται στο όνομα του και οι νέοι ακόλουθοι του.

Direct Messages (DM): O χρήστης μπορεί να στείλει ιδιωτικά μηνύματα 140 χαρακτήρων μέσω της λειτουργίας DM προς άλλους χρήστες. Στην ουσία είναι προσωπικά tweets.

Trends:  Eμφανίζονται λέξεις, φράσεις και hashtags, τα οποία απασχολούν μεγάλη μερίδα χρηστών τη δεδομένη χρονική στιγμή ανά τοποθεσία.

twiter trends

Λίστες: Oποιοσδήποτε χρήστης μπορεί να δημιουργήσει λίστες με συγκεκριμένους λογαριασμούς, για να παρακολουθεί τα tweets τους.

Για παράδειγμα, μια λίστα μπορεί να περιέχει λογαριασμούς που δημοσιεύουν tweets για αθλητικά, πολιτικά ή ειδήσεις

Adding-to-a-Twitter-List

Τα δημοφιλή θέματα στο twitter τα βρίσκεις με τα hashtags

Τι είναι το hashtag;

Είναι το σύμβολο «#» που ακολουθείται από μία ή περισσότερες λέξεις, ενωμένες . Η λέξη hashtag προέρχεται από την ένωση των δύο λέξεων «hash» (δίεση) + «tag» ετικέτα.

τι ειναι το hashtag

Πώς λειτουργεί;

Οποιοσδήποτε χρήστης μπορεί να πληκτρολογήσει μέσα σε μια δημοσίευση του (ή σχόλιο) ένα ή περισσότερα hashtags Αυτά μετατρέπονται αυτόματα σε συνδέσμους και κατηγοριοποιούν τη δημοσίευση ανάμεσα σε άλλες δημοσιεύσεις που περιέχουν τουλάχιστον ένα όμοιο hashtag.

Για παράδειγμα, δείτε το παρακάτω tweet.


Έχοντας συμπεριλάβει μέσα στο tweet τα «  , αυτό σημαίνει πως το tweet εκτός από τους followers μας θα το δουν και όσοι αναζητήσουν tweets γύρω από τα θέματα  πυρκαγιά Μάτι Ραφήνα , πατώντας πάνω σε αυτά ή αναζητώντας τα σε οποιοδήποτε tweet τα περιέχει.

Επομένως, κάποιος μπορεί να εισάγει ένα hashtag σε μια δημοσίευση του, για να συμμετάσχει σε μια συζήτηση γύρω από ένα συγκεκριμένο θέμα ή απλά να πατήσει ένα hashtag σε οποιαδήποτε δημοσίευση, για να ενημερωθεί για ένα συγκεκριμένο θέμα.

Κανόνες

  1. Γράφεται με λατινικούς χαρακτήρες (π.χ. #Tsipras),
  2. Δέχεται αριθμούς, γράμματα και το σύμβολο της κάτω παύλας «_» (π.χ. #Kalimera_Ellada
  3. Κεφαλαία και πεζά γράμματα δεν παίζουν κάποιον ρόλο, παρά μόνο στην εμφάνιση για καλύτερη κατανόηση/ #Tsipras και #tsipras είναι το ίδιο
  4. Αν χρησιμοποιήσετε παραπάνω από μία λέξεις, δεν πρέπει να αφήσετε κενό μεταξύ τους.

Γιατί οι άνθρωποι τουιτάρουν;

Για τον ίδιο λόγο που είναι και στο Facebook.

Θέλουν να τραβήξουν την προσοχή των άλλων, να προμοτάρουν ένα προϊόν ή την ιστοσελίδα τους ή απλά το κάνουν, για να  σπάσουν τη μονοτονία της  καθημερινότητάς τους.

Μια αξιοσημείωτη, επίσης, παράμετρος του twitter είναι πως προσφέρει τη δυνατότητα σε κάποιους να γίνουν ερασιτέχνες δημοσιογράφοι «του πληκτρολογίου» περιγράφοντας και αναδημοσιεύοντας κάτι το οποίο βρίσκουν ενδιαφέρον.

Αυτό σημαίνει ότι υπάρχει μεγάλος όγκος ανούσιων πληροφοριών στο Twitter αλλά την ίδια στιγμή εντοπίζεται  και μία πολύ σημαντική βάση από χρήσιμα νέα  καθώς και  ωφέλιμη γνώση.

Η πρόκληση για τον χρήστη είναι να βρει τι τον ενδιαφέρει περισσότερο.

giati-toitaro

Τελικά τι είναι το Twitter;

Eίναι κατά κύριο λόγο ένα ιδιότυπο  μείγμα από μηνύματα, ενημέρωση και διαφήμιση. Μπορεί να ενδιαφέρει ένα ευρύ κοινό ανάλογα με τη βαρύτητα της πληροφορίας . Αδιαμφισβήτητα, είναι ένα πολύτιμο εργαλείο που πρέπει να βρίσκεται στο οπλοστάσιο του σύγχρονου μιντιακού ανθρώπου, είτε το χρησιμοποιεί ως ενεργός χρήστης είτε ως παρατηρητής.

Ο μόνος ένας τρόπος ,για να κατανοήσεις πλήρως τις δυνατότητες που προσφέρει το twitter,  είναι να «εμπλακείς» σε αυτό για ένα χρονικό διάστημα τουλάχιστον 10 ημερών. Απλά πριν αποφασίσεις αν κάνει για σένα, ακολούθησε δύο συμβουλές

1)Χρησιμοποίησέ το συχνά. Το Twitter. Είναι μία κοινότητα και όσο πιο συχνά συμμετέχεις σε αυτή την κοινότητα ,τόσο πιο εύκολα θα μπορείς να επικοινωνείς και να αυξάνεις τους ακόλουθους σου ή να βρίσκεις από πού να ενημερώνεσαι.

2)Όπως συμβαίνει με  όλα τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, έτσι και με το twitter πρέπει να δείχνεις ότι είσαι ένα πραγματικό ανθρώπινο πρόσωπο. Αυτό σημαίνει , πραγματική φωτογραφία, πραγματικό προφίλ, να απαντάς και να κάνεις ερωτήσεις στους άλλους χρήστες και το κυριότερο  να ασχολείσαι με αυτό που πραγματικά σε ενδιαφέρει.

Καλά τιτιβίσματα!

twitter-explained

Θες να μάθεις περισσότερα;

Ο καλύτερος τρόπος να μάθεις περισσότερα είναι να κάνεις ατομικά μαθήματα μαζί μου.

Μαθήματα Marketing

 

Λένε για μένα

 

λένε για μένα
λένε για μένα

Ίσως σε ενδιαφέρουν

ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

Όλες οι υπηρεσίες που προσφέρει ο Κωνσταντίνος Κορίκης

Μάθε με τον Κορίκη

Είτε έχεις την δικιά σου επιχείρηση, είτε δουλεύεις για κάποιον άλλο, είτε απλά θες να έχεις την καλύτερη παρουσία σε Facebook, Twitter, Instagram, LinkedIn, η απλά θες να μειώσεις τα κόστη σου σε διαφημίσεις Facebook ή Google ADS, μπορώ να σε βοηθήσω. Είμαι αυτή την στιγμή ο δάσκαλος με τις περισσότερες ώρες διδασκαλίας στην Ελλάδα

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Πάρε τον Κορίκη Σύμβουλο

Μπορώ να σε βοηθήσω να βγάλεις την εικόνα σου με τον σωστό τρόπο. Εχω συμβουλέψει Δημόσιους Οργανισμούς όπως το Ελληνικό Κτηματολόγιο, μεγάλες εταιρείες όπως τους SOS Ιατρούς, εταιρείες στο Χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης όπως την Advent Technologies, Εκδοτικούς Οίκους όπως τον Αρμό, και δεκάδες δικηγόρους, Γιατρούς και Οδοντιάτρους

ΘΕΛΩ ΣΥΜΒΟΥΛΟ

Digital Ads PPC

Η ψηφιακή διαφήμιση είναι ο φθηνότερος και αποδοτικότερος τρόπος να πουλήσεις υπηρεσίες και προϊόντα. Έχω ξοδέψει εκατομμύρια € σε Facebook, Google, Twitter, Instagram και LinkedIn για πελάτες μου. Δίνω εγγύηση ότι θα πληρώνεις λιγότερο αν κάνεις ήδη διαφήμιση. Αν δεν κάνεις διαφήμιση ξέρεις πλέον ότι πρέπει να κάνεις. Μπορώ να αναλάβω τις διαφημίσεις σου απο το Α μέχρι το Ω. Σου εξασφαλίζω προκαταβολικά οτι θα έχεις θεαματικά αποτελέσματα αν ακολουθήσεις τις συμβουλές μου.

ΠΑΡΕ ΠΡΟΣΦΟΡΑ

Design a site

Αν δεν είσαι ευχαριστημένος με την ιστοσελίδα σου, έχω άσχημα νέα. Δυστυχώς μια ιστοσελίδα δεν διορθώνεται αλλά φτιάχνεται από την αρχή. Αναλαμβάνω ολοκληρωμένο σχεδιασμό ιστοσελίδων, δηλαδή ιστοσελίδα και περιεχόμενο με το «κλειδί στο χέρι». Θα σου παραδώσω μια ιστοσελίδα σχεδιαστικά ακριβώς όπως την θέλεις, με ταχύτητες που θα ξεπερνούν το 90 και με περιεχόμενο προσαρμοσμένο στο brand σου. Ο στόχος είναι η ιστοσελίδα να γίνει το βασικό εργαλείο πώλησης στην εταιρεία σου.

ΘΕΛΩ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ