To Instagram: Πώς λειτουργεί ο αλγόριθμος και 10 πρακτικές συμβουλές επιτυχίας

instagram
15.1kviews

Το Instagram με 1,2 εκατομμύρια χρήστες στην Ελλάδα, με την πλειονότητα των χρηστών του να είναι γυναίκες  μέχρι 35 χρονών, αποτελεί ένα μοναδικό εργαλείο προβολής. Διαβάστε πως λειτουργεί και 10 πρακτικές συμβουλές επιτυχίας.

αλγόριθμος Instagram

Πώς λειτουργεί ο αλγόριθμος του Instagram;

Ο αλγόριθμος στοχεύει στο να κρατάει τους χρήστες ευχαριστημένους.

Αν ο αλγόριθμος δεν δείχνει στους χρήστες ενδιαφέρον και engaging περιεχόμενο, θα χρησιμοποιούν την εφαρμογή όλο και λιγότερο.

Αν ξέρεις πως λειτουργεί ο αλγόριθμος που σου εμφανίζει τι βλέπεις, θα καταλάβεις με τι τρόπο πρέπει να προσαρμόσεις τις αναρτήσεις σου.

Εngagement- διάδραση

Εngagement- διάδραση

 1. Όταν δημοσιεύεις για πρώτη φορά μια φωτογραφία, εμφανίζεται σε ένα μικρό ποσοστό του κοινού σου.
 2. Το Instagram μετράει το πόσο γρήγορα αυτή η φωτογραφία μαζεύει comments και likes.
 3. Εάν η φωτογραφία σου προσελκύει μεγάλο engagement, το Instagram θα την εμφανίσει σε ένα μεγαλύτερο μέρος του κοινού σου.  Ίσως ακόμη να το εμφανίσει στις σελίδες του Chrome, Firefox κλπ
 4. Αν η ανάρτησή σου εξακολουθεί να προσελκύει μεγάλο engagement, η φωτογραφία σου θα παραμείνει στην κορυφή του feed του κοινού σου και θα προσεγγίσει περισσότερα άτομα.
 5. Αν η φωτογραφία σου δεν προσελκύσει αρχικά μεγάλο engagement, θα προωθηθεί πιο χαμηλά στη σελίδα, και θα την δουν λιγότεροι από το κοινό σου.

Relationships:  Οι σχέση του χρήστη με σένα και τις αναρτήσεις σου

instagram algorithmos

5 είναι οι παράγοντες που κοιτά το Instagram για να σου εμφανίσει τι θα δεις.

 1. Η σχέση σου με κάποιο άτομο. Εάν κάνεις συχνά comments και likes στις δημοσιεύσεις ενός συγκεκριμένου ατόμου, το Instagram θα σιγουρέψει ότι θα συνεχίσεις να βλέπεις τις δημοσιεύσεις του.
 2. Likes & Comments. Το Instagram θα εξετάσει πόσα likes και comments λαμβάνει μια δημοσίευση όταν αποφασίζει τι θα σου δείξει.
 3. Κοινοποιήσεις. Αν στέλνεις δημοσιεύσεις σε ένα φίλο σου, είναι ένα σημάδι ότι πραγματικά σου αρέσουν αυτές οι δημοσιεύσεις, οπότε το Instagram θα σου δείξει περισσότερα στο μέλλον.
 4. Αναζητήσεις προφίλ. Αν αναζητείς συχνά για κάποιο προφίλ, το Instagram το λαμβάνει ως ένδειξη ότι θέλεις να βλέπεις τις αναρτήσεις του συγκεκριμένου προφίλ.
 5. Τα ενδιαφέροντα σου. Ο αλγόριθμος του Instagram λαμβάνει υπόψη τα δικά σου ενδιαφέροντα και πόσο συχνά έχεις αλληλεπιδράσει, ακολουθήσει και έχεις εμπλακεί σε παρόμοιο περιεχόμενο στο παρελθόν.
  Το Instagram εξετάζει κατά πόσο εμπλέκεσαι και με ποιες  φωτογραφίες και βίντεο αλληλεπιδράς.

Συμβουλές

Συμβουλές Instagram

 1. Προκαλέστε διάδραση:  Κάντε ερωτήσεις, ζητήστε από τους followers σας να μοιραστούν τις απόψεις τους και προτρέψτε τους να σας κάνουν tag.
  Αφιερώστε λίγο  λίγο χρόνο κάθε μέρα για να αναζητήσετε τοποθεσίες, hashtags και accounts διαφόρων influencers. Ακολουθείστε όσους σας ενδιαφέρουν.
  Παράλληλα, μπορείτε να κάνετε like σε φωτογραφίες, να αφήσετε σχόλια και να συμμετάσχετε σε σχετικές συνομιλίες άλλων. Είναι σίγουρο ότι οι περισσότεροι θα κάνουν το ίδιο με δικές σας αναρτήσεις
 2. Κάντε Stories: Το Instagram υπολογίζει επίσης το engagement που δημιουργείται μέσα από τα stories (για παράδειγμα, αν κάποιος βλέπει στο replay το story σου, κάνει comment και share, ή κάνει vote σε poll, η επιχείρησή σου μπορεί να εμφανιστεί στο feed του την επόμενη φορά).
  Στους περισσότερους πελάτες μου προτείνω εργαλεία που αυτοματοποιούν λίγο την εργασία και δουλεύουν με έτοιμα πρότυπα. Δείτε αυτή τη λίστα
 3. Δημιούργησε “ανθρώπινες” δημοσιεύσεις που θα απολαύσει το κοινό σου, θα το κάνει να κατανοήσει το brand σου ή θα του παρέχει αξία. Αυτό προϋποθέτει ότι πρέπει να ξέρεις το κοινό σου
 4. Οι αναρτήσεις που φέρουν τοποθεσία (geotag) , λαμβάνουν 79% περισσότερο engagement
  instagram geotag
 5. Χρησιμοποιείτε δημοφιλή φίλτρα και τα ίδια για να έχετε ομοιομορφία.
  Το πιο δημοφιλές φίλτρο στο Instagram, είναι το Clarendon από τα 40 που διαθέτει το Instagram και μάλιστα σε 119 χώρες! Για αναρτήσεις που περιλαμβάνουν “φύση”, το πιο δημοφιλές φίλτρο είναι το Valencia. Για αναρτήσεις που έχουν να κάνουν με τον κόσμο της μόδας, το πιο δημοφιλές είναι το Kelvin. Για τα φαγητά είναι το Skyline.
 6. Βάλτε  emojis
  emojisΥπάρχουν ένα σωρό έρευνες που δείχνουν ότι η χρήση τους προκαλεί μεγαλύτερη διάδραση
 7. Βάλτε τη σωστή περιγραφή στο Bio. Ένα έξυπνο κείμενο με emojis και links.
  2018-07-16_1-25-39

Χρησιμοποιήστε τα σωστά Hashtags


instagram hashtags

Το Instagram σας δίνει τη δυνατότητα να προσθέσετε μέχρι και 30 hashtags μαζί με τη δημοσίευσή σας. Βρείτε επομένως εκείνα που περιγράφουν καλύτερα την ανάρτηση που θέλετε να κάνετε.
Δοκιμάστε να χρησιμοποιήσετε Brand | Generic | Product | Location Hashtags ώστε να προσδιορίσετε την επιχείρηση, τον κλάδο που ειδικεύεστε, το προϊόν αλλά και την περιοχή που βρίσκεστε.

Αναρτήσεις μέχρι 9 hashtags τα πάνε καλύτερα
enia hashtags Δείτε εδώ τον πληρέστερο οδηγό hashtags που βρήκα 
 1. Κάντε διαγωνισμούς. Είναι ο γρηγορότερος τρόπος να αυξήσετε τους ακολούθους σας
  διαγωνισμοί instagram

Μετάτρεψε το προφίλ σας απο προσωπικό σε εταιρικό αν είστε εταιρεία και έχετε σελίδα στο Facebook .

  1. Πηγαίνετε στο προφίλ σας και πατήστε .
  2. Πατήστε Μετατροπή σε εταιρικό προφίλ και επιλέξτε τη Σελίδα Facebook που θέλετε να συνδέσετε με το εταιρικό προφίλ σας στο Instagram. Βεβαιωθείτε ότι έχετε επιλέξει τη ρύθμιση “Δημόσιο” για το προφίλ σας. Οι ιδιωτικοί λογαριασμοί δεν μπορούν να μετατραπούν σε εταιρικούς λογαριασμούς.
Με έναν εταιρικό λογαριασμό έχετε πρόσβαση σε νέες εταιρικές λειτουργίες και στα Στατιστικά του Instagram.

Σημείωση: Προς το παρόν, κάθε εταιρικό προφίλ στο Instagram μπορεί να συνδεθεί με μία μόνο Σελίδα Facebook.

Στη σελίδα Δημιουργήστε το προφίλ της επιχείρησής σας, ελέγξτε τα στοιχεία επικοινωνίας της επιχείρησης, κάντε τυχόν αλλαγές και πατήστε Τέλος.

Η νο 1 συμβουλή για το Instagram

Κάνε διαφημίσεις

Δες ένα βίντεο απο την αρχή ενός σεμιναρίου που διδάσκω

Θες να μάθεις περισσότερα;

Ο καλύτερος τρόπος να μάθεις περισσότερα είναι να κάνεις ατομικά μαθήματα μαζί μου.

Λένε για μένα

λένε για μένα

λένε για μένα

Τι θα καταφέρεις με τα μαθήματα για Facebook, Twitter, Instagram, LinkedIn, Διαφημίσεις, Mάρκετινγκ και εργαλεία

μαθήματα social media

Μαθήματα Social Media απο 25 €

3 πράγματα που πρέπει να ξέρεις πριν αρχίσουμε

Το κόστος για κάθε ώρα μαθήματος είναι 25 € + Φ.Π.Α.

Τα μαθήματα γίνονται μέσω της πλατφόρμας ZOOM.   Βλέπουμε ο ένας τον άλλο ταυτόχρονα , βλέπουμε τον  ίδιο υπολογιστή, και εφαρμογές κατά την διάρκεια του μαθήματος. Η διδασκαλία μαγνητοσκοπείται δωρεάν, και έχεις αρχείο με το τι είπαμε.

Για προαγορά 10 ωρών γίνεται έκπτωση 15 %

Mήπως τα μαθήματα σου φαίνονται ακριβά 

Φθηνά μαθήματα Social Media

25 € για μια ώρα, (που πάντα είναι περισσότερη) με ένα καθηγητή με 20 χρόνια εμπειρία, με εκατοντάδες μαθητές , με δεκάδες επιτυχημένες καμπάνιες μπορεί να φαίνονται ακριβά σε κάποιους.

Τα μαθήματα μου όμως ειναι τα πιο φθηνά FACE TO FACE Digital marketing online courses σε όλη την Ελλάδα.

Αντίστοιχα μαθήματα αρχίζουν απο 45 €

Τιμές Μαθημάτων Social Media

1 ΩΡΑ
25
Για συγκεκριμένες ερωτήσεις
 • Μικρή Επένδυση
 • Χαμηλότερη τιμή της αγοράς
 • Αρχείο Μαθήματος σε Βίντεο
 • Απάντηση ερωτήσεων μετά το μάθημα

Ίσως σε ενδιαφέρουν

ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

Όλες οι υπηρεσίες που προσφέρει ο Κωνσταντίνος Κορίκης

Μάθε με τον Κορίκη

Είτε έχεις την δικιά σου επιχείρηση, είτε δουλεύεις για κάποιον άλλο, είτε απλά θες να έχεις την καλύτερη παρουσία σε Facebook, Twitter, Instagram, LinkedIn, η απλά θες να μειώσεις τα κόστη σου σε διαφημίσεις Facebook ή Google ADS, μπορώ να σε βοηθήσω. Είμαι αυτή την στιγμή ο δάσκαλος με τις περισσότερες ώρες διδασκαλίας στην Ελλάδα

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Πάρε τον Κορίκη Σύμβουλο

Μπορώ να σε βοηθήσω να βγάλεις την εικόνα σου με τον σωστό τρόπο. Εχω συμβουλέψει Δημόσιους Οργανισμούς όπως το Ελληνικό Κτηματολόγιο, μεγάλες εταιρείες όπως τους SOS Ιατρούς, εταιρείες στο Χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης όπως την Advent Technologies, Εκδοτικούς Οίκους όπως τον Αρμό, και δεκάδες δικηγόρους, Γιατρούς και Οδοντιάτρους

ΘΕΛΩ ΣΥΜΒΟΥΛΟ

Digital Ads PPC

Η ψηφιακή διαφήμιση είναι ο φθηνότερος και αποδοτικότερος τρόπος να πουλήσεις υπηρεσίες και προϊόντα. Έχω ξοδέψει εκατομμύρια € σε Facebook, Google, Twitter, Instagram και LinkedIn για πελάτες μου. Δίνω εγγύηση ότι θα πληρώνεις λιγότερο αν κάνεις ήδη διαφήμιση. Αν δεν κάνεις διαφήμιση ξέρεις πλέον ότι πρέπει να κάνεις. Μπορώ να αναλάβω τις διαφημίσεις σου απο το Α μέχρι το Ω. Σου εξασφαλίζω προκαταβολικά οτι θα έχεις θεαματικά αποτελέσματα αν ακολουθήσεις τις συμβουλές μου.

ΠΑΡΕ ΠΡΟΣΦΟΡΑ

Design a site

Αν δεν είσαι ευχαριστημένος με την ιστοσελίδα σου, έχω άσχημα νέα. Δυστυχώς μια ιστοσελίδα δεν διορθώνεται αλλά φτιάχνεται από την αρχή. Αναλαμβάνω ολοκληρωμένο σχεδιασμό ιστοσελίδων, δηλαδή ιστοσελίδα και περιεχόμενο με το «κλειδί στο χέρι». Θα σου παραδώσω μια ιστοσελίδα σχεδιαστικά ακριβώς όπως την θέλεις, με ταχύτητες που θα ξεπερνούν το 90 και με περιεχόμενο προσαρμοσμένο στο brand σου. Ο στόχος είναι η ιστοσελίδα να γίνει το βασικό εργαλείο πώλησης στην εταιρεία σου.

ΘΕΛΩ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ