Ο νέος αλγόριθμος του Facebook: Τα μυστικά του και πως μπορείς να τον χρησιμοποιήσεις αποτελεσματικά (updated 25 Μαΐου 2019)

changes-in-Facebook-news-feed-Algorithm
17.7kviews

Ο αλγόριθμος

Contents hide

Ο αλγόριθμος του Facebook, ο τρόπος δηλαδή με τον οποίο μας παρουσιάζονται αυτά που διαβάζουμε, βρίσκεται σε μια φάση διαρκούς εξέλιξης, με απώτερο σκοπό την δημιουργία μιας όλο και πιο βελτιωμένης εμπειρίας για τον τελικό χρήστη. Αναλύω τι πρέπει να ξέρετε.

Πριν το 2018

Ο κύριος στο βίντεο είναι υπεύθυνος για ότι διαβάζετε στο Facebook. To όνομα του είναι Adam Mosseri, και είναι ο διευθυντής του Newsfeed (τοίχου) στο Facebook. Τον παρακολούθησα σε ένα συνέδριο πριν το 2018.

Στο βίντεο που θα δείτε, παρουσιάζει με απλά και κατανοητά λόγια που δουλευε ο αλγόριθμος πριν τις μεγάλες αλλαγές. Πολλά από αυτά που λέει ισχύουν ακόμα.

Ο νέος αλγόριθμος

Είναι λίγες οι φορές που οι αλλαγές που έχουν γίνει στον αλγόριθμο έχουν προκαλέσει τόσο ενδιαφέρον και συζήτηση, όσο οι πιο πρόσφατες.

Οι αλλαγές εστιάζουν στις λεγόμενες “ουσιαστικές αλληλεπιδράσεις”. Με αυτές το Facebook έχει αρχίσει να ευνοεί δημοσιεύματα με μεγαλύτερη αξία για τον τελικό χρήστη, όπως αυτά που προέρχονται από οικογένεια και φίλους.

Οι αλλαγές στο Facebook

Είχα την τύχη να εξετάσω πιο αναλυτικά τον καινούριο αλγόριθμο του Facebook για το 2018, μέσα απο ένα αποκλειστικό διαδικτυακό σεμινάριο που παρακολούθησα. Παρουσιάζω περιληπτικά τι έμαθα

Πώς δουλεύει ο αλγόριθμος αλλά και η ροή πληροφοριών στο Facebook(2018).

Όταν ο χρήστης επισκέπτεται τo Facebook, υπάρχουν μια σειρά απο υποψήφια δημοσιεύματα που έχουν τη δυνατότητα να προβληθούν στον τοίχο του. Ο έξυπνος αλγόριθμος επιλέγει και παρουσιάζει αυτά τα δημοσιεύματα με τα οποία ο τελικός χρήστης έχει μεγαλύτερη πιθανότητα να αλληλεπιδράσει.

Στο πρόσφατο σεμινάριο του Facebook, η ομάδα τους χώρισε τον αλγόριθμο σε 4 πολύ απλά μα βασικά κομμάτια:

 1. Κατάλογος (διαθέσιμο περιεχόμενο)
 2. Σήματα/ ενδείξεις  (πληροφορίες σχετικές με το περιεχόμενο)
 3. Προβλέψεις (πληροφορίες σχετικές με το χρήστη)
 4. Συνολικό σκορ

Αυτοί οι 4 παράγοντες κλειδιά  του αλγόριθμου, έχουν σαν στόχο να προσφέρουν μια συνολικά βελτιωμένη εμπειρία στον τελικό χρήστη.

Τα σήματα είναι αυτά στα οποία μπορούμε να εστιάσουμε εμείς, σαν εταιρείες ή διαφημιστές, με στόχο να κάνουμε ορατό το περιεχόμενο που προσφέρουμε σε μεγαλύτερο κομμάτι των χρηστών του Facebook.

Στο παρελθόν το Facebook έχει αξιολογήσει μια σειρά από σήματα για να καθορίσει ποιες δημοσιεύσεις θα εμφανίζονται στους χρήστες:

O αλγόριθμος πριν το 2018

O αλγόριθμος πριν το 2018

Σήμερα, ο αλγόριθμος χρησιμοποιεί σήματα τα οποία αξιολογούν ενεργές αλληλεπιδράσεις όπως σχόλια και shares

ο αλγόριθμος σήμερα

Σεμινάριο Facebook Αλγόριθμος

Ο λόγος που το Facebook θέτει σε προτεραιότητα τις δημοσιεύσεις που προέρχονται απο φίλους και συγγενείς είναι επειδή θεωρεί πως η σχέση ατόμου με άτομο είναι πιο δυνατή και ουσιώδης από τη σχέση ατόμου-σελίδας.
Με άλλα λόγια το περιεχόμενο που προέρχεται από φίλους και συγγενείς τείνει να δημιουργεί μια πιο “ζωντανή” αλληλεπίδραση στους χρήστες.

Αντί να εστιάζουμε στο τι κάνει το περιεχόμενο πιο δημοφιλές και άξιο προσοχής, θα πρέπει να εστιάσουμε στο τι είναι αυτό που κάνει το περιεχόμενο πιο προσωπικό και πρόσφορο για συζήτηση.

Η βαθύτερη κατανόηση των πιο σημαντικών σημάτων και παραμέτρων αξιολόγησης που λαμβάνει υπόψιν του ο αλγόριθμος του Facebook, αποτελεί το πρώτο βήμα για τη δημιουργία αποτελεσματικού περιεχομένου.

Ο αλγόριθμος του Facebook και οι πιο σημαντικοί παράγοντες αξιολόγησης που χρησιμοποιεί

Στην προσπάθεια μας να κατανοήσουμε καλύτερα τo είδος του περιεχόμενου που αναδεικνύει ο αλγόριθμος του Facebook, είναι σημαντικό να κατανοήσουμε τη διάκριση ανάμεσα σε  “ενεργές” και “παθητικές” αλληλεπιδράσεις. 

Ενεργές αλληλεπιδράσεις όπως μοίρασμα, σχόλια και αντιδράσεις τείνουν να έχουν πολύ περισσότερο βάρος απο παθητικές αλληλεπιδράσεις όπως κλικάρισμα ή απλές θεάσεις.

Παράγοντες αλληλεπίδρασης στο Facebook

Ας δούμε όμως την κάθε ενεργή αλληλεπίδραση λίγο πιο αναλυτικά.

Σχόλια

Το νούμερο ένα σήμα για τον αλγόριθμό του Facebook  το 2018 είναι τα σχόλια.

Όπως έγραψε ο Adam Moseri τον Ιανουάριο:

Δημοσιεύσεις σελίδων που δημιουργούν συνομιλίες ανάμεσα σε κόσμο θα εμφανίζονται υψηλότερα στον τοίχο πληροφοριών του Facebook. Για παράδειγμα, οι ζωντανές αναμεταδόσεις συχνά οδηγούν σε συζητήσεις ανάμεσα στους θεατές και δέχονται 6 φορές πιο πολλές αλληλεπιδράσεις από τα κανονικά βίντεο.
Ουσιαστικά κάθε φορά που σχολιάζετε, είτε αρνητικά είτε θετικά, βοηθάτε αυτή την ανάρτηση να την δουν περισσότεροι.Κωνσταντίνος Κορίκης
 Ωστόσο είναι σημαντικό να διευκρινίσουμε πως η χρήση “δολώματος” για παρακίνηση του κοινού να ξεκινήσει μια κουβέντα, μπορεί να αποφέρει αρνητικά αποτελέσματα στις εκάστοτε δημοσιεύσεις.   Οι διαχειριστές σελίδων στο Facebook θα πρέπει να συνεχίσουν να εστιάζουν στο να δημοσιεύουν ενδιαφέρουσες ιστορίες χωρίς να χρησιμοποιούν τακτικές “δολώματος”. 

Σχόλια στο FacebookΜοίρασμα (shares)

Αμέσως μετά και δεύτερο σε σημαντικότητα σήμα έρχεται το μοίρασμα.

Δύο είδη μοιράσματος

 1. Το μοίρασμα συνδέσμων ή περιεχομένου μέσα στο messenger
 2. Αλληλεπίδραση σε μια δημοσίευση απο σελίδα που μοιράστηκε ένα φίλος

Με άλλα λόγια το Facebook αξιολογεί ως εξίσου σημαντικές δημόσιες αλλα και ιδιωτικές δημοσιεύσεις.

Ένα ακόμα στοιχείο κλειδί που θα πρέπει να κατανοήσουμε είναι πως δεν είναι πλέον αρκετό το μοίρασμα μιας δημοσίευσης.  Το Facebook στοχεύει να αναδεικνύει δημοσιεύσεις οι οποίες εμπνέουν συζήτηση ανάμεσα σε φίλους. 

Για παράδειγμα αν μοιραστώ μια δημοσίευση απο μια επαγγελματική σελίδα και οι φίλοι μου αρχίσουν να κάνουν σχόλια απο κάτω, τότε αυτή η δημοσίευση θα συνεχίσει να εμφανίζεται και σε άλλο κόσμο, αυξάνοντας την απήχησή της.

Αν όμως μοιραστώ μια δημοσίευση απο μια επαγγελματική σελίδα και δεν δεχθεί κανένα σχόλιο ή αντίδραση απο τους φίλους μου, τότε η δημοσίευση αυτή θα αρχίσει να χάνει έδαφος και να πέφτει απο τον αλγόριθμο του Facebook.

Γι αυτό δεν ξεχνάμε τη σημασία που έχουν τα shares!

Facebook shares

Αντιδράσεις (Like, Sad κλπ)

Το τρίτο και επίσης σημαντικό σήμα που υπολογίζει ο αλγόριθμος του Facebook είναι οι αντιδράσεις.

Αν και όχι το ίδιο δυνατή παράμετρος, όσο τα σχόλια και τα shares οι αντιδράσεις  θεωρούνται ένα είδος “ενεργής αλληλεπίδρασης” και μπορούν να βοηθήσουν μια δημοσίευση να φτάσει σε περισσότερο κόσμο.

Όπως είναι φυσικό, δεν μπορούμε να περιμένουμε πως όλοι οι χρήστες θα μοιραστούν και θα κάνουν σχόλια στις δημοσιεύσεις μας, γι αυτό και οι αντιδράσεις αποτελούν έναν επιπρόσθετο τρόπο που έχει επιλέξει το Facebook για να κρίνει την ποιότητα του περιεχομένου.

Σύμφωνα με μια πρόσφατη δήλωση που έκανε ο Mark Zuckerberg, η ποιότητα είναι ένας καθοριστικός παράγοντας επιτυχίας των αναρτήσεων μας:

Η έρευνα δείχνει πως η χρήση των μέσων κοινωνικής δικτύωσης για να συνδεθούμε  με ανθρώπους που μας ενδιαφέρουν, μπορεί να μας αποφέρει σημαντικά ωφέλη. Είναι δυνατό να νιώσουμε μεγαλύτερη σύνδεση και λιγότερη μοναξιά, ενώ αυτό πάντα συνδέεται με μια μακροχρόνια κατάσταση χαράς και ευεξίας. Σε αντίθεση, η παθητική κατανάλωση άρθρων και βίντεο – ακόμα κι αν αυτά είναι ενημερωτικού χαρακτήρα- μπορεί να μην είναι και τόσο ωφέλιμη.Mark Zuckerberg
Σεμινάριο Facebook Αλγόριθμος

Slide απο παρουσίαση Facebook για τον νέο αλγόριθμο

Τι πρέπει να κάνουν οι διαχειριστές σελίδων για να πετύχουν στο Facebook το 2018

Τι ισχύει:

 • Περιεχόμενο που αναδεικνύει ουσιαστικές  αλληλεπιδράσεις, έχει καλύτερα αποτελέσματα από περιεχόμενο που έχει σαν στόχο μόνο την πώληση.
 • Οι επαγγελματικές σελίδες θα δουν μια μείωση στην απήχηση, χρόνους θέασης και γενική επισκεψιμότητα. Τα αποτελέσματα βέβαια είναι πάντα σχετικά με την ποιότητα του περιεχομένου.
 • Στους επόμενους μήνες θα συνεχίσουν να γίνονται αναβαθμίσεις στον αλγόριθμο του Facebook.

Πρακτικές συμβουλες

Συμβουλές Facebook

Εστίαση σε περιεχόμενο που συνδέει ανθρώπους

Η εστίαση σε περιεχόμενο που συνδέει τους χρήστες μέσα απο “ουσιαστικές αλληλεπιδράσεις” αποτελεί μια σημαντική αλλαγή στον τρόπο που αντιλαμβανόμαστε τη δημιουργία περιεχομένου πλέον.

Αντί να δημιουργούμε εταιροκεντρικό περιεχόμενο με το οποίο ο κόσμος ενδέχεται να διαδράσει, θα πρέπει να προσανατολιζόμαστε προς τη δημιουργία ανθρωποκεντρικού περιεχομένου, το οποίο έχει τη δυνατότητα να κινητοποιήσει το συναίσθημα, ενεργοποιώντας σχόλια και μοίρασμα από τους χρήστες.

Η δημιουργία ανθρωποκεντρικού περιεχομένου, προυποθέτει βαθύτερη κατανόηση του κοινού μας:

 1. Ποιες είναι οι προκλήσεις που αντιμετωπίζει το κοινό μας;
 2. Τι παρακινεί το κοινό μας;
 3. Τι είναι αυτό με το οποίο το κοινό μας αγαπά να αλληλεπιδρά;
 4. Τι είναι αυτό για το οποίο το κοινό μας ενδιαφέρεται;

Στο Kinisis Progen για παράδειγμα έχουν καταλάβει ότι τους χρήστες  ενδιαφέρουν συμβουλές για μυοσκελετικά. Με μια σειρά βίντεο και άρθρων καταφέρνουν να έχουν μεγάλη διάδραση.

Kinisis Progen

kinisis-progen-video
Κάθε ξεχωριστή δημοσίευση που μοιραζονται στο Facebook εξυπηρετεί έναν συγκεκριμένο στόχο:  να εγείρει το συναίσθημα του κοινού στο οποίο απευθύνονται με αποτέλεσμα να ξεκινήσει μια συζήτηση ή να μοιραστεί το περιεχόμενο με άτομα τα οποία μπορεί να το βρουν ενδιαφέρον.

Δημοσίευση περιεχομένου που δημιουργεί ουσιαστικές αλληλεπιδράσεις με οργανικό τρόπο

Υπάρχουν ορισμένα είδη περιεχομένου που έχουν την τάση να δημιουργούν πιο εύκολα “ουσιαστικές αλληλεπιδράσεις” ανάμεσα στους χρήστες.  Το βίντεο και κυρίως το live video (facebook live) είναι ένα απο αυτά, και μπορεί να αποτελέσει κλειδί για μια επιτυχημένη στρατηγική στο Facebook. 

Σε μια πρόσφατη συνέντευξη του, ο Adam Mosseri προσέφερε μια πολύ ενδιαφέρουσα στατιστική πληροφορία σχετικά με τη ροή πληροφοριών στο Facebook:

Τα Facebook live videos οδηγούν συχνά σε συζητήσεις του χρήστες στο Facebook. Στην πραγματικότητα, τα ζωντανά βίντεο έχουν κάτα μέσο όρο έξι φορές περισσότερες αλληλεπιδράσεις απο αυτές που έχουν τα κανονικά βίντεο. Πολλοί δημιουργοί που δημοσιεύουν βίντεο στο Facebook, εγείρουν συζητήσεις ανάμεσα στο κοινό τους, όπως συμβαίνει και με τις δημοσιεύσεις επωνύμων.

Τα κανονικά βίντεο δημιουργούν περισσότερες αλληλεπιδράσεις απο τους απλούς συνδέσμους (links)  και τις εικόνες στο Facebook, ενώ τα live video έχουν την μεγαλύτερη απήχηση από όλα τα υπόλοιπα.

Δείτε αυτό το φανταστικό παράδειγμα ζωντανής αναμετάδοσης απο το Kohl που μετέδωσε μια διαδραστική προπόνηση.

Tο βίντεο έκανε πάνω από 36.000 θεάσεις, 115 σχόλια και 80 shares, προσφέροντας παράλληλα στους χρήστες μια αξέχαστη εμπειρία.

Facebook Διαδραση

Ενεργοποίηση συγκεκριμένων κοινοτήτων μέσα απο τα Facebook groups

Πάνω από ένα δισεκατομμύριο άτομα παγκοσμίως χρησιμοποιούν groups στο Facebook.

Οι ομάδες αποτελούν τον πιο αποτελεσματικό τρόπο για τη δημιουργία  και συντήρηση ενεργών κοινοτήτων γύρω απο ιδέες και θέματα που κινούν στους χρήστες τους το ενδιαφέρον.

Είτε σχετίζεται με διαφήμιση, ταξίδια, μόδα ή και οτιδήποτε άλλο, υπάρχει πάντα μια μεγάλη μερίδα ατόμων που είναι έτοιμη να συνδεθεί με άλλα άτομα που μοιράζονται τα ίδια ενδιαφέροντα.

Facebook Groups

Γι αυτό το λόγο, υπάρχει μια σημαντική αύξηση στη χρήση των ομάδων  τα τελευταία αυτά χρόνια.

Μέσα στην πληθώρα των πληροφοριών που κυκλοφορούν στον οικοσύστημα του Facebook, οι ομάδες – groups προσφέρουν έναν πιο ιδιωτικό και προσωπικό τρόπο με τον οποίο οι χρήστες μπορούν να μοιράζονται τις σκέψεις τους και ότι περιεχόμενο πραγματικά επιθυμούν.

Κάθε σελίδα πρέπει να κάνει ένα group για τους χρήστες τηςΚωνσταντίνος Κορίκης

Ο κυριότερος  λόγος είναι ότι το facebook ενισχυει συνεχώς τις λειτουργίες τους και στο πρόσφατο συνέδριο διαβεβαίωσε οτι οι αναρτήσεις και η πληροφορία που μεταδίδεται σε κοινότητες – groups που συμμετέχουν οι χρήστες θα έχει προτεραιότητα.

Facebook Groups

Διαφήμιση Facebook

Ο νέος αλγόριθμος δεν επηρεάζει σε τίποτα την αποτελεσματικότητα της διαφήμισης. Όσο αποτελεσματικό περιεχόμενο και να κάνετε, όσο μεγάλη σελίδα και να έχετε, σε κάθε ανάρτηση πρέπει να αφιερώνετε τουλάχιστον 3 € για να βοηθάτε να την δουν περισσότεροι

facebook ads

Το Facebook ανακοινώνει τα μυστικά του αλγορίθμου

Το Facebook στις 31 Μαρτίου ανακοίνωσε ότι θα έχει μια νέα λειτουργεία που θα εξηγεί γιατί βλέπουν οι χρήστες μια ανάρτηση στο newsfeed σου .

Τα νέα του αλγόριθμου στο facebook
Είναι η πρώτη φορά που η εταιρεία έχει δώσει στους χρήστες πρόσβαση σε αυτή τη τη λειτουργεία

Θα κυκλοφορήσει πλήρως μέχρι τις 2 Μαΐου.  Θα τη βρείτε σαν επιλογή στο μενού επάνω δεξιά.

Αλγόριθμος Facebook
Το εργαλείο θα σας ενημερώνει ότι βλέπετε την ανάρτηση γιατί έχετε κάνει ενέργειες όπως “Έχετε σχολιάσει τις δημοσιεύσεις με φωτογραφίες περισσότερο από άλλες. “Είστε φίλος με το χρήστη “,  “Βλέπετε όλη την ώρα βίντεο με χαριτωμένα σκυλάκια και γατάκια” Τότε αυτά θα έχουν πρώτο λόγο στη ροή σας.

Το εργαλείο είναι ήδη ενεργό

Δείτε εδώ πως λειτουργεί

Γιατί εμφανίζονται οι διαφημίσεις στο τοίχο μου

Το Facebook δήλωσε επίσης ότι προσθέτει επίσης περισσότερες πληροφορίες στο “Γιατί βλέπω αυτή τη διαφήμιση;” που έχει εμφανιστεί σε διαφημίσεις από το 2014.

Τώρα θα επιτρέψει στους ανθρώπους να γνωρίζουν αν οι λεπτομέρειες στο προφίλ τους στο Facebook αντιστοιχούν σε εκείνες της βάσης δεδομένων ενός διαφημιζόμενου.

giati-vlepo-afti-ti-diafimisi

Και οι δύο αυτές νέες λειτουργίες αποτελούν μέρος της προσπάθειας του Facebook να απαντήσει στα σκάνδαλα με τις παραβιάσεις δεδομένων κλπ

30 Απριλίου 2019: To FACEBOOK ανακοίνωσε  νέες αλλαγές

Έμφαση στα EVENTS, Groups και Links από φίλους

Το Facebook ανακοίνωσε την αναδιαμόρφωση της κύριας εφαρμογής για κινητές συσκευές, για να δώσει έμφαση στα events, στα groups, στους φίλους αλλά και στα links.

«Συνάντησε καινούριους φίλους»

Αλλαγές Facebook

Υπάρχουν δεκάδες εκατομμύρια ενεργά groups στο Facebook. Οι χρήστες, που ανήκουν σε groups θα λαμβάνουν πλέον περισσότερες ενημερώσεις απο αυτά

Η  καρτέλα  με τα groups  θα βρίσκεται  στη μεσαία γραμμή της επανασχεδιασμένης γραμμής μενού.

Facebook Groups

Οι χρήστες θα λαμβάνουν εξατομικευμένη ενημέρωση από τα διάφορα groups τους, καθώς και συστάσεις για να ενταχθούν σε  ομάδες με βάση τα ενδιαφέροντά τους.

Υπάρχει επίσης ένα νέο χαρακτηριστικό, το «Meet New Friends». Tο Facebook  θα βοηθά τους χρήστες να συνδεθούν με ξένους που έχουν κοινά ενδιαφέροντα ή γνωριμίες πραγματικού κόσμου, όπως η εργασία σχολείο κλπ

Νέα Λειτουργία

Το Facebook αναφέρει ότι είναι η ενσωμάτωση της λειτουργίας «Meet New Friends» στο νέο σχεδιασμό των groups, θα βοηθήσει τους ανθρώπους να γνωρίσουν άλλα άτομα με κοινά ενδιαφέροντα.

Νέα Εργαλεία για τα Groups

Το Facebook χτίζει ειδικά εργαλεία προσαρμοσμένα σε τύπους groups, όπως μια νέα μορφή καταχώρησης για ομάδες που επικεντρώνονται στην εύρεση  θέσεων εργασίας ή  κουμπιών αγοράς σε  ομάδες που εστιάζουν σε πωλήσεις

Νέα κουμπιά σε facebook

Εvents, ακόμα μεγαλύτερη έμφαση

Μέσα από EVENTS θα  σας προτείνονται εκδηλώσεις που συμβαίνουν στην περιοχή σας

Η νέα επιλογή στα events, θα  βρίσκεται δίπλα στα groups. Θα έχει και χαρτη  για να δείτε αν οι εκδηλώσεις που σας ενδιαφέρουν είναι κοντά μεταξύ τους.

Υπάρχει επίσης μια πιο λειτουργική εμφάνιση στο σχεδιασμό που θα διευκολύνει την εύρεση νέων events και την οργάνωση του ημερολογίου σας.

Facebook εμφαση στα events

Καλύτερη επαφή με τα άτομα που σε ενδιαφέρουν

Το Facebook θα σου δίνει τη δυνατότητα να δημιουργήσεις μια λίστα με τους πιο κοντινούς σου φίλους.  Η επιλογή θα προκύπτει με βάση την αλληλεπίδραση που είχες στο παρελθόν με αυτά τα άτομα

Εστίαση σε links απο φίλους με βάση τα ενδιαφέροντα σου και την αξιοπιστία των ιστοσελίδων

Το Facebook, μέσα απο γρήγορες έρευνες που κάνει, θα δώσει έμφαση σε links με θεματολογία που σε ενδιαφέρει. Αυτά θα είναι κυρίως απο φίλους. Το reach των σελίδων θα παραμείνει χαμηλό. Θα εστιάζει επίσης και links που θεωρεί αξιόπιστα.
Θα αξιολογεί την αξιοπιστία μέσα απο 4 κριτήρια :

 1. Το site το οποίο προέρχεται
 2. Το βαθμός αλληλεπίδρασης
 3. Το είδος του άρθρου
 4. Το περιεχόμενο

Θες να μάθεις περισσότερα;

Ο καλύτερος τρόπος να μάθεις περισσότερα είναι να κάνεις ατομικά μαθήματα μαζί μου

Μαθήματα Marketing

Λένε για μένα

λένε για μένα

λένε για μένα

Mήπως τα μαθήματα σου φαίνονται ακριβά 

Φθηνά μαθήματα Social Media

25 € για μια ώρα, (που πάντα είναι περισσότερη) με ένα καθηγητή με 20 χρόνια εμπειρία, με εκατοντάδες μαθητές , με δεκάδες επιτυχημένες καμπάνιες μπορεί να φαίνονται ακριβά σε κάποιους.

Τα μαθήματα μου όμως ειναι τα πιο φθηνά FACE TO FACE Digital marketing online courses σε όλη την Ελλάδα.

Αντίστοιχα μαθήματα αρχίζουν απο 45 €

Τιμές Μαθημάτων Social Media

1 ΩΡΑ
25
Για συγκεκριμένες ερωτήσεις
 • Μικρή Επένδυση
 • Χαμηλότερη τιμή της αγοράς
 • Αρχείο Μαθήματος σε Βίντεο
 • Απάντηση ερωτήσεων μετά το μάθημα

Ίσως σε ενδιαφέρουν

ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

Όλες οι υπηρεσίες που προσφέρει ο Κωνσταντίνος Κορίκης

Μάθε με τον Κορίκη

Είτε έχεις την δικιά σου επιχείρηση, είτε δουλεύεις για κάποιον άλλο, είτε απλά θες να έχεις την καλύτερη παρουσία σε Facebook, Twitter, Instagram, LinkedIn, η απλά θες να μειώσεις τα κόστη σου σε διαφημίσεις Facebook ή Google ADS, μπορώ να σε βοηθήσω. Είμαι αυτή την στιγμή ο δάσκαλος με τις περισσότερες ώρες διδασκαλίας στην Ελλάδα

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Πάρε τον Κορίκη Σύμβουλο

Μπορώ να σε βοηθήσω να βγάλεις την εικόνα σου με τον σωστό τρόπο. Εχω συμβουλέψει Δημόσιους Οργανισμούς όπως το Ελληνικό Κτηματολόγιο, μεγάλες εταιρείες όπως τους SOS Ιατρούς, εταιρείες στο Χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης όπως την Advent Technologies, Εκδοτικούς Οίκους όπως τον Αρμό, και δεκάδες δικηγόρους, Γιατρούς και Οδοντιάτρους

ΘΕΛΩ ΣΥΜΒΟΥΛΟ

Digital Ads PPC

Η ψηφιακή διαφήμιση είναι ο φθηνότερος και αποδοτικότερος τρόπος να πουλήσεις υπηρεσίες και προϊόντα. Έχω ξοδέψει εκατομμύρια € σε Facebook, Google, Twitter, Instagram και LinkedIn για πελάτες μου. Δίνω εγγύηση ότι θα πληρώνεις λιγότερο αν κάνεις ήδη διαφήμιση. Αν δεν κάνεις διαφήμιση ξέρεις πλέον ότι πρέπει να κάνεις. Μπορώ να αναλάβω τις διαφημίσεις σου απο το Α μέχρι το Ω. Σου εξασφαλίζω προκαταβολικά οτι θα έχεις θεαματικά αποτελέσματα αν ακολουθήσεις τις συμβουλές μου.

ΠΑΡΕ ΠΡΟΣΦΟΡΑ

Design a site

Αν δεν είσαι ευχαριστημένος με την ιστοσελίδα σου, έχω άσχημα νέα. Δυστυχώς μια ιστοσελίδα δεν διορθώνεται αλλά φτιάχνεται από την αρχή. Αναλαμβάνω ολοκληρωμένο σχεδιασμό ιστοσελίδων, δηλαδή ιστοσελίδα και περιεχόμενο με το «κλειδί στο χέρι». Θα σου παραδώσω μια ιστοσελίδα σχεδιαστικά ακριβώς όπως την θέλεις, με ταχύτητες που θα ξεπερνούν το 90 και με περιεχόμενο προσαρμοσμένο στο brand σου. Ο στόχος είναι η ιστοσελίδα να γίνει το βασικό εργαλείο πώλησης στην εταιρεία σου.

ΘΕΛΩ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ