Διαφημίσεις στο LinkedIn, τι πρέπει να ξέρεις για να τις κάνεις μόνος σου

giati-linkedin
4.3kviews

LinkedIn

Contents hide

Το LinkedIn είναι το μοναδικό εργαλείο για να επικοινωνήσεις το μήνυμα σου ή προϊόν με μια επιχείρηση. Κάτι που δεν ξέρουν αρκετοί, είναι ότι μπορείς να διαφημίσεις σε αυτό το μέσο με παρόμοιες τακτικές και στοχεύσεις όπως το Facebook και τα Google ADS.

Γιατί να διαφημίσω linkedin

Γιατί να διαφημίσω στο LinkedIn

Υπάρχουν τουλάχιστον 7 λόγοι

 1. Δύο νέοι χρήστες κάνουν εγγραφή κάθε δευτερόλεπτο
 2. Το 65% των επιχειρήσεων B2B (Business To Business ) έχουν αποκτήσει έναν πελάτη μέσω του LinkedIn.
 3. Το LinkedIn παράγει 3 φορές περισσότερες μετατροπές από το Twitter και το Facebook.
 4. Το 59% των επιχειρήσεων στο LinkedIn λένε ότι τους στέλνει πιθανούς πελάτες
 5. 61 εκατομμύρια χρήστες του LinkedIn είναι ανώτεροι υπάλληλοι και 40 εκατομμύρια βρίσκονται σε θέσεις λήψης αποφάσεων.
 6. 2 εκατομμύρια δημοσιεύσεις, άρθρα και βίντεο δημοσιεύονται στο LinkedIn κάθε μέρα
 7. Το 94% των εταιρειών B2B στα κοινωνικά μέσα χρησιμοποιούν το LinkedIn για να δημοσιεύσουν περιεχόμενο

Γιατί να διαφημίσω στο linkedin

Πως να κάνω διαφήμιση

Τα βήματα είναι ακριβώς τα ίδια όπως και με τις διαφημίσεις σε Google Search και  Facebook

 1. Ρυθμίστε τη διαφημιστική σας καμπάνια
 2. Δημιουργήστε διαφημίσεις στο LinkedIn
 3. Αναλύστε τη διαφημιστική σας καμπάνια
 4. Βελτιστοποιήστε τη διαφημιστική σας καμπάνια

Βήμα πρώτο: Ρυθμίστε τη διαφημιστική σας καμπάνια

Οι διαφημιστικές καμπάνιες στο LinkedIn δημιουργούνται σε μια πλατφόρμα ξεχωριστή από το LinkedIn– την πλατφόρμα LinkedIn Marketing Solutions.

Επισκεφθείτε αυτήν τη σελίδα για να ξεκινήσετε την καμπάνια σας και επιλέξτε “ Δημιουργία διαφήμισης “.

Campaign manager LinkedIN

Από εκεί, θα σας ζητηθεί να δημιουργήσετε έναν λογαριασμό στο LinkedIn Campaign Manager (αν δεν έχετε ήδη). Βεβαιωθείτε ότι έχετε εισάγει τη σχετική LinkedIn Company σελίδα σας, εάν έχετε μία.

Στη συνέχεια, θα οδηγηθείτε στον πίνακα ελέγχου. Αν δεν έχετε καταχωρήσει στοιχεία χρέωσης (πιστωτική κάρτα, στοιχεία τιμολόγησης) το λογαριασμό σας.
Μην ανησυχείτε – δεν θα χρεωθείτε έως ότου η καμπάνια σας ενεργοποιηθεί

Στο “Campaign Manager θα δείτε ένα CTA (προτροπή σε δράση) το οποίο σας παροτρύνει να “Δημιουργήσετε μια καμπάνια“.
Πατήστε αυτό το κουμπί και θα μεταφερθείτε στη σελίδα όπου μπορείτε ξεκινήστε τη ρύθμιση της καμπάνιας σας.

linkedin-advertising-campaigns-4

Αρχικά, κάντε ένα Campaign Group και ονομάστε την καμπάνια σας. Τα Campaign Groups βοηθούν να οργανώσετε καλύτερα την καμπάνια σας.

Το όνομα της καμπάνιας, αυτό θα φαίνεται μόνο εσωτερικά, γι ‘αυτό συνιστώ να επιλέξετε ένα πολύ κατατοπιστικό όνομα – ειδικά αν έχετε αρκετούς διαφορετικούς ανθρώπους να εργάζονται πάνω στην καμπάνια σας.

LinkedIn διαφημίσεις

Για παράδειγμα, εάν έκανα μια δοκιμή για να προσδιορίσω τον καλύτερο τύπο δημογραφικής στόχευσης, θα μπορούσα να χρησιμοποιήσω τον τίτλο, “Unicorn Food Ad Test – Ελλάδα, 18-24, Γυναίκα”. Αυτό το όνομα περιγράφει ακριβώς το ποιον στοχεύω, χωρίς να χρειάζονται πολλές λεπτομέρειες. Συγκρίνετε τώρα το παραπάνω όνομα με το “Unicorn Food Test 1”, το οποίο δεν δείχνει τίποτα σχετικά με το ποια είναι η στόχευση της διαφήμισης.

Μόλις επιλέξετε την Campaign Group και το όνομα, μπορείτε να ξεκινήσετε τη ρύθμιση της καμπάνιας σας.

1. Επιλογή στόχου

vres-to-stoxo

Αρχικά, επιλέξτε τον στόχο της καμπάνιας σας.
Ως στόχο θα ορίσουμε αυτό το οποίο θέλετε να κάνουν οι χρήστες όταν βλέπουν τις διαφημίσεις σας. Σύμφωνα με το LinkedIn, η επιλογή ενός στόχου βοηθά την  “προσαρμογή της δημιουργίας της καμπάνιας σας, την επίτευξη καλύτερης απόδοσης επένδυσης (ROI) για τον επιλεγμένο στόχο και την προβολή αναφορών σχετικών με την περίπτωση σας”. 

Select-the-objective-in-LinkedIn-Campaign-Manager-Magnetica-Advertising

Υπάρχουν τρία κύρια θέματα καμπάνιας: Awareness, Consideration, and Conversions (Ευαισθητοποίηση, Αναγνώριση και Μετατροπές. Σε αυτά τα πλαίσια, οι διαθέσιμοι στόχοι καμπάνιας είναι:

 • Επισκέψεις στον ιστότοπο: θα αυξήσουν την επισκεψιμότητα του ιστότόπου σας και των σελίδων προορισμού. Σύμφωνα με το LinkedIn, αυτός ο τύπος εκστρατείας θα ενισχύσει επίσης την αναγνωρισιμότητα της μάρκας (τουλάχιστον για το διάστημα όπου η συγκεκριμένη επιλογή στόχου παραμένει μη διαθέσιμη).
 • Αλληλεπίδραση: θα αυξήσει την αλληλεπίδραση των χρηστών με το περιεχόμενό σας και θα αυξήσει τους ακολούθους της εταιρικής σας σελίδας στο LinkedIn.
 • Προβολές βίντεο: θα ενισχύσει την προβολή των βίντεό σας σε άτομα που είναι πιθανό να ασχοληθούν με αυτά.
 • Δημιουργία πελατολογίου: θα εμφανίσει μια φόρμα δημιουργίας πελατολογίου στο LinkedIn με προσυμπληρωμένα στοιχεία του προφίλ LinkedIn, το οποίο θα είχαν οι χρήστες που είναι πιθανότερο να συμμετάσχουν στη φόρμα.

2. Κοινό

Στη συνέχεια, επιλέξτε τις παραμέτρους του κοινού-στόχου σας.

linkedin-advertising-campaigns-15

Στοχεύοντας στο ποιος βλέπει τη διαφήμισή σας, διευκολύνετε την επίτευξη του στόχου της καμπάνιας σας – όσο πιο σχετικά και συγκεκριμένα στοχεύετε στο κοινό σας, τόσο καλύτερα τα αποτελέσματα.
Το LinkedIn σας επιτρέπει να στοχεύσετε με βάση ορισμένες διαφορετικές κατηγορίες, τις οποίες περιγράψαμε παραπάνω.

Δεν χρειάζεται να χρησιμοποιήσετε όλες αυτές τις επιλογές. Οσο πιο συγκεκριμένα είναι τα κριτήρια στόχευσής σας ‘ομως, τόσο πιθανότερο θα είναι να επιλέξετε το κατάλληλο κοινό – και συνεπώς οι πιθανότητες για καλύτερη απόδοση επένδυσης (ROI) αυξάνονται.

Αρχικά, θα πρέπει να απαντήσετε σε μερικές βασικές ερωτήσεις, όπως τη γλώσσα στην οποία θέλετε να εμφανίζεται η διαφήμισή σας. Μπορείτε να δημιουργήσετε τη διαφήμιση σας σε οποιαδήποτε από τις 20 γλώσσες που υποστηρίζει το LinkedIn. Τα Ελληνικά δεν υποστηρίζονται, οπότε βάζετε Αγγλικά .

Πρέπει επίσης να επιλέξετε τουλάχιστον μία τοποθεσία για τις διαφημίσεις σας.

Έχετε τη δυνατότητα να επιλέξετε μια τοποθεσία τόσο ευρεία όπως η Βόρεια Αμερική, ή τόσο συγκεκριμένη όσο η Ελλάδα, ή και πόλεις για κάποιες χώρες

Εξετάστε το ενδεχόμενο να εξαιρέσετε τοποθεσίες από την καμπάνια σας, έτσι ώστε να μην σπαταλήσετε τον προϋπολογισμό σας σε τοποθεσίες όπου η ύπαρξη της διαφήμισής σας δεν θα επέφερε κάποιο αποτέλεσμα.

Στη συνέχεια, πατήστε “+ Προσθήκη νέων κριτηρίων στόχευσης”.

Εταιρεία

Εάν το κοινό-στόχος σας έχει έναν συγκεκριμένο εργοδότη, μπορείτε να το στοχεύσετε άμεσα – ακόμη και από το όνομα.
Δεν χρειάζεται πάντα να έχετε κατά νου συγκεκριμένα ονόματα. Το LinkedIn σάς επιτρέπει επίσης να στοχεύετε επιχειρήσεις με βάση τον κλάδο στον οποίο ανήκουν όπως επίσης και με βάση το μέγεθος της εταιρείας.

Δημογραφικά στοιχεία

Εάν το ακροατήριό σας αποτελείται κυρίως από ένα συγκεκριμένο φύλο και / ή ηλικιακή ομάδα, στοχεύστε τη διαφήμισή σας προς αυτούς.

kritiria-diafimiseon-linked-in

Εκπαίδευση

Αν θέλετε να στοχεύσετε σε άτομα με ένα συγκεκριμένο εκπαιδευτικό υπόβαθρο, μπορείτε να στοχεύσετε τις διαφημίσεις σας με βάση κάποιο Πανεπιστήμιο. Μπορείτε επίσης να προσαρμόσετε τη στόχευση σας ανάλογα με το πεδίο και τη βαθμίδα των σπουδών.

Εργασιακή εμπειρία

Εάν το προϊόν ή η υπηρεσία σας είναι ιδανικό π.χ. για οικονομικούς διευθυντές, η αποκλειστική στόχευση ατόμων με τον συγκεκριμένο τίτλο στο προφίλ τους θα αυξήσει τον αριθμό μετατροπών σας, και εν τέλει θα σας βοηθήσει να εξοικονομήσετε χρήματα.

Μπορείτε να επιλέξετε συγκεκριμένους τίτλους εργασίας ή εργασιακές λειτουργίες, χρόνο εργασίας σε κάποια συγκεκριμένη θέση και συνολικά χρόνια εμπειρίας. Από τον Διευθύνοντα Σύμβουλο κατασκευαστικών εταιρειών έως τους νεοεισερχόμενους συνεργάτες μιας λογιστικής εταιρείας, μπορείτε να στοχεύσετε μια συγκεκριμένη ομάδα ατόμων για τις διαφημίσεις σας.

Το κοινό-στόχος σας μπορεί επίσης να διαθέτει ένα συγκεκριμένο σύνολο δεξιοτήτων, όπως το μάρκετινγκ, τον οικονομικό προγραμματισμό ή τη διαχείριση κινδύνου. Σκεφτείτε τι κάνει το κοινό-στόχο σας καλά ή πού φιλοδοξεί να υπερέχει. Στη συνέχεια, χρησιμοποιήστε τη διαφήμιση για να στοχεύσετε άτομα με παρόμοιες δυνατότητες.

Τα ενδιαφέροντα

Ένα από τα καλύτερα χαρακτηριστικά του LinkedIn είναι η δυνατότητα συμμετοχής σε ομάδες με επαγγελματίες κοινών ενδιαφερόντων με τους οποίους μπορείτε να συζητήσετε τις τάσεις και άλλα ζητήματα του κλάδου. Μπορείτε πλέον να στοχεύετε πρόσωπα και με βάση τα ενδιαφέροντα τους

Διαφημίσεις ενδιαφερόντων

Αφού καθορίσετε τα κριτήρια στόχευσης των διαφημίσεων σας, μπορείτε να τα αποθηκεύσετε ως πρότυπο για μελλοντικές καμπάνιες. Μπορείτε επίσης να επιτρέψετε στο LinkedIn να επεκτείνει το κοινό σας, προκειμένου αυτό να περιλαμβάνει άτομα παρόμοια με το κοινό-στόχο σας.

3. Μορφή διαφήμισης

Στη συνέχεια, επιλέξτε τη μορφή της διαφήμισής σας. Υπάρχουν οκτώ διαφορετικοί τύποι διαφημίσεων LinkedIn που μπορείτε να δημιουργήσετε ως μέρος της καμπάνιας σας.

 1. Διαφημίσεις κειμένου: εμφανίζονται στη δεξιά στήλη ή στην κορυφή της σελίδας του LinkedIn. Περιλαμβάνουν αποκλειστικά κείμενο.
  main-qimg-43cd71dcccdbd57de6737faa780a0553
 2. Διαφημίσεις μεμονωμένης εικόνας: διαθέτουν μια μόνο εικόνα και εμφανίζονται στη ροή ειδήσεων του LinkedIn μαζί με το οργανικό περιεχόμενο.
  linkedin-single-image-ad-example-600@2x
 3. Διαφημίσεις καρουσέλ: διαθέτουν δύο ή περισσότερες εικόνες και εμφανίζονται στη ροή ειδήσεων του LinkedIn ανάμεσα στο υπόλοιπο οργανικό περιεχόμενο.
  diafimiseis-karousel
 4. Διαφημίσεις βίντεο: διαθέτουν ένα βίντεο και εμφανίζονται στη ροή ειδήσεων του LinkedIn μαζί με το οργανικό περιεχόμενο.
  video-ads-linkedin
 5. Διαφημίσεις ακολούθων: προωθούν τη σελίδα της εταιρείας σας στο LinkedIn και χρησιμοποιούν τα δεδομένα του προφίλ των χρηστών στο LinkedIn για να προσαρμόσουν κάθε διαφήμιση. Είναι διαθέσιμες προς προβολή μόνο στην πλατφόρμα του LinkedIn για desktop.
  diafimiseis-akolouthon
 6. Διαφημίσεις προβολής (spotlight): προβάλλουν μια ειδική προσφορά και χρησιμοποιούν τα δεδομένα του προφίλ των χρηστών στο LinkedIn για να προσαρμόσουν την κάθε διαφήμιση. Είναι διαθέσιμες προς προβολή μόνο στην πλατφόρμα του LinkedIn για desktop.
  LinkedInDynamicAdsHero
 7. Διαφημίσεις εργασίας: προωθούν ανοικτές εργασίες και χρησιμοποιούν τα δεδομένα του προφίλ των χρηστών στο LinkedIn για να προσαρμόσουν την κάθε διαφήμιση. Είναι διαθέσιμες προς προβολή μόνο στην πλατφόρμα του LinkedIn για desktop.
  LinkedIn-job-posting-example
 8. Διαφημίσεις μηνυμάτων: παραδίδονται στα εισερχόμενα του LinkedIn του κοινού-στόχου σας.
  message-ads-linkedin

Εναλλάσσοντας μεταξύ των παραπάνω τύπων διαφημίσεων, θα δείτε ότι το παράθυρο Forecasted Results στη δεξιά πλευρά θα μεταβάλλεται.
Αυτή η λειτουργία αναλύει τις παραμέτρους της καμπάνιας σας (προσφορά, προϋπολογισμός, στόχευση, ημερομηνίες έναρξης / λήξης κ.λπ.) λαμβάνοντας ταυτόχρονα υπόψη παρόμοιες καμπάνιες και διαφημιζόμενους.

Επίσης προσομοιώνει μια δημοπρασία διαφήμισης, προκειμένου να καταλήξει στους αριθμούς που θα εμφανιστούν.

linkedin-advertising-forecasted-results-matched-audience

Παρακολουθήστε αυτό το παράθυρο καθώς επιλέγετε τον τύπο διαφημίσεών σας στο LinkedIn. Αν ξεκινάτε για πρώτη φορά, αποφασίστε ποιος τύπος διαφήμισης θα αντιστοιχούσε αποτελεσματικότερα στον προϋπολογισμό σας.
Περιγράψτε τις προτεραιότητές σας και, στη συνέχεια, μπορείτε να αποφασίσετε ποιος τύπος λειτουργεί καλύτερα για εσάς.

Επιπλέον, ορισμένοι τύποι διαφημίσεων απαιτούν τη σύνδεση της εταιρικής σας σελίδας με το LinkedIn, ενώ μερικοί αξιοποιούν τις υπηρεσίες μετάφρασης του LinkedIn.

4. Τοποθέτηση

Στη συνέχεια, αποφασίστε αν θέλετε να εμφανίζεται η διαφήμισή σας στο Δίκτυο του κοινού σας στο LinkedIn, στοιχείο το οποίο θα προσφέρει στην καμπάνια σας μεγαλύτερη προσβασιμότητα και προβολή στις πλατφόρμες και τις ιστοσελίδες τρίτων στο LinkedIn. Σημείωση: Αυτή η επιλογή δεν είναι διαθέσιμη για κάθε τύπο διαφήμισης.

Μπορείτε επίσης να επιλέξετε να αφαιρέσετε ή να αποκλείσετε ορισμένες κατηγορίες, εφαρμογές και ιστοσελίδες στο Δίκτυο που θα δημιουργήσετε, εφόσον το επιθυμείτε.

linkedin-advertising-campaigns-11

5. Προϋπολογισμός & Πρόγραμμα

Στη συνέχεια, ρυθμίστε τις επιλογές προϋπολογισμού, προγραμματισμού και προσφοράς που είναι αποτελεσματικότερα για εσάς.

Προϋπολογισμός

Ορίστε έναν ημερήσιο προϋπολογισμό, ιδανικό για το budget σας
Πριν επενδύσετε πολλά χρήματα σε μια καμπάνια, δοκιμάστε και μετρήστε την επιτυχία της κάθε καμπάνιας και παραλλαγής διαφήμισης. (ΑΒ test)

Λόγω του μεγάλου εύρους επιλογών στόχευσης που προσφέρει το LinkedIn, οι διαφημίσεις μπορούν να στοχεύσουν επιτυχώς σε εξειδικευμένες αγορές.
Ωστόσο, είναι κρίσιμο να πειραματιστείτε νωρίς με διάφορες δοκιμές Εάν παρατηρήσετε μια καμπάνια που αποδίδει καλά, τότε θα πρέπει να αφιερώσετε μεγαλύτερο μέρος του προϋπολογισμού σε αυτή.

Πρόγραμμα

Επιλέξτε την ημερομηνία έναρξης της καμπάνιας σας. Μπορείτε να υποδείξετε να εμφανίζεται η καμπάνια σας συνεχώς ή μέχρι κάποια καθορισμένη ημερομηνία.

linkedin-ads-budget-582x447

Τύπος Bids

Σε αυτό το κομμάτι, οι τρεις επιλογές που έχετε είναι:

 • Αυτοματοποιημένα Bids: Eπιτρέπουν στο LinkedIn να καθορίσει το ποσό που θα μεγιστοποιήσει τον στόχο της καμπάνιας σας και οποιαδήποτε επιλογή σας (επιλογές για τα Κλικς, τις Εμφανίσεις ή τις Μετατροπές).
 • Maximum cost-per-click (CPC) bid ): θα χρεώνεστε κάθε φορά που κάποιος κάνει κλικ στη διαφήμισή σας. Το LinkedIn θα προτείνει ένα εύρος bids ανάλογα με τον προϋπολογισμό σας και τον ανταγωνισμό που έχουν οι διαφημίσεις σας – όσο περισσότεροι διαφημιζόμενοι κάνουν προσφορά για μια παρόμοια καμπάνια, τόσο υψηλότερη θα χρειαστεί να είναι η προσφορά σας.  Αυτο το bid είναι το μέγιστο ποσό που θα χρεωθείτε. Αν το τρέχον bid είναι χαμηλότερο από τη μέγιστη δικό σας σας, θα χρεωθείτε με βάση το τρέχον bid .
  Maximum pay-per-1,000 Impressions (CPM) bid ):  θα χρεώνεστε ένα συγκεκριμένο ποσό κάθε φορά που προβάλλεται η διαφήμισή σας από κάθε 1.000 άτομα στο LinkedIn. Αυτή η επιλογή δεν είναι διαθέσιμη εάν χρησιμοποιείτε την LinkedIn Audience Network .

campaign-manager-hacks-slide6

Η απόφαση για τo καλυτερο bid μπορεί να είναι δύσκολη. Επιλέγοντας μεταξύ CPC και CPM, να σκέφτεστε τον τελικό στόχο σας.
Προσπαθείτε να κάνετε όσο το δυνατόν περισσότερους ανθρώπους να δουν τη διαφήμιση σας για να διευκολύνετε π.χ. μια καμπάνια branding; Αν ναι, το CPM μπορεί να είναι η καλύτερη επιλογή σας.

Από την άλλη, εάν θέλετε περισσότεροι άνθρωποι να πατούν στις διαφημίσεις σας για να αυξήσετε την επισκεψιμότητα της ιστοσελίδα σας ή να αποκτήσετε νέους πελάτες, το CPC ίσως να είναι καλύτερο για εσάς.

Πειραματιστείτε με διαφορετικα bids και δείτε ποια θα προσφέρουν την μεγαλύτερη απόδοση αναλογικά με τα δαπανημένα χρήματα.

6. Conversion Tracking (Παρακολούθηση μετατροπών)

Τέλος, έχετε τη δυνατότητα να επιλέξετε τη ρύθμιση παρακολούθησης μετατροπών για την καμπάνια σας στο LinkedIn. Η ρύθμιση αυτή θα παρακολουθεί και θα καταγράφει τις ενέργειες των χρηστών, από τη στιγμή που θα πατήσουν τη διαφήμιση σας.

Η παρακολούθηση μετατροπών αποτελεί προαιρετικό μέρος της δημιουργίας της διαφημιστικής σας καμπάνιας στο LinkedIn, αλλά είναι εξαιρετικά πολύτιμη για την επιχείρησή σας.

Αν θέλετε να επιλέξετε την παρακολούθηση μετατροπών, κάντε κλικ στην επιλογή “+ Conversion Tracking
“. Ένα νέο παράθυρο θα εμφανιστεί, στο οποίο θα ορίσετε την μετατροπή, θα ρυθμίσετε τις σχετικές επιλογές, και θα αποφασίσετε για τον τρόπο παρακολούθησης των μετατροπών σας.

linkedin-advertising-campaigns-16

Σημείωση: Οι πληροφορίες στη δεξιά πλευρά του παραθύρου είναι ιδιαίτερα χρήσιμες – μπορούν να απαντήσουν σε οποιαδήποτε ερώτηση προκύψει και να σας καθοδηγήσουν καθ’ όλη τη διαδικασία.

Βήμα δεύτερο: Ρυθμίστε τις διαφημίσεις σας

Αυτή η ενότητα αντιστοιχεί στον τύπο διαφήμισης LinkedIn που θα επιλέξετε για την καμπάνια σας. Αφού καθορίσετε τις βασικές παραμέτρους για τη διαφήμισή σας στο πρώτο βήμα, θα σας ζητηθεί να αρχίσετε να την δημιουργείτε και να επιλέξετε τον τρόπο με τον οποίο το LinkedIn θα εμφανίζει και θα εναλλάσσει τις παραλλαγές της διαφήμισής σας – αν επιλέξετε να δημιουργήσετε περισσότερες από μία.

Για να ξεκινήσετε, πατήστε την επιλογή “Create new AD”.

linkedin-advertising-campaigns-12

Στη συνέχεια, θα εμφανιστεί μια οθόνη με τον τίτλο “Δημιουργία ενός νέου [επιλεγμένος τύπος διαφήμισης] για αυτήν την καμπάνια”, στην οποία θα δημιουργήσετε το κείμενο της διαφήμισής σας, θα το συνδυάσετε με μια εικόνα και θα δείτε τις διάφορες επιλογές διάταξης.

 • Εικόνα διαφήμισης, to γραφικό το οποίο θα βλέπει το κοινό σας στη διαφήμιση. Πρέπει να έχει μέγεθος 100×100 pixels και να φορτωθεί ως αρχείο .jpg ή .png, μεγέθους 2MB ή μικρότερο.
 • Τίτλος διαφήμισης, ο οποίος είναι το κύριο μήνυμα που θα βλέπει το κοινό σας. Δεν μπορεί να είναι μεγαλύτερος από 25 χαρακτήρες.
 • Περιγραφή διαφήμισης, η οποία είναι το σώμα της διαφήμισής σας. Μπορεί να έχει μέγεθος έως και 75 χαρακτήρες και θα πρέπει να είναι σχετικός τόσο με το άτομο που βλέπει τη διαφήμιση όσο και με την προσφορά ή τη σελίδα στην οποία τη στέλνετε.
 • Διεύθυνση προορισμού URL, η οποία θα οδηγήσει το κοινό σας να κάνει κλικ στη διαφήμισή σας. Ελέγξτε ότι η διεύθυνση URL είναι ακριβής.

Αφού εισάγετε αυτές τις πληροφορίες, θα τις δείτε να εμφανίζονται στο πλαίσιο Προεπισκόπησης στα δεξιά.

linkedin-advertising-campaigns-13

Αφού κάνετε κλικ στο “Δημιουργία”, θα επιστρέψετε στην προηγούμενη σελίδα του Campaign Manager. Από εκεί, μπορείτε να δημιουργήσετε περισσότερες διαφημίσεις και ενδεχομένως να αξιολογήσετε και να ορίσετε την εντολή που επιθυμείτε.

 Σημείωση: Το LinkedIn αξιολογεί για να εγγρίνει  όλες τις εντολές που έχουν υποβληθεί στην καμπάνια, οπότε μην περιμένετε οι διαφημίσεις σας να δημοσιευτούν άμεσα. 

Για να έχετε τα καλύτερα αποτελέσματα στις διαφημίσεις σας, μπορείτε να δημιουργήσετε μια διαφορετική διαφήμιση για κάθε έναν από τους τύπους πελάτη σας και να την τροποποιήσετε ανάλογα. Για παράδειγμα, όταν προωθείτε ένα βιβλίο σε καθηγητές πανεπιστημίων, καθορίζοντας έναν τίτλο με τις λέξεις “Οδηγός καθηγητή πανεπιστημίου για …” μπορεί να δημιουργήσει υψηλότερο CTR από τους γενικούς, μη στοχευμένους τίτλους και κείμενο.

3 πράγματα που πρέπει να προσέξετε

3-linkedin-tips

Προτροπή σε δράση (CTA)

Συμπεριλαμβάνοντας ένα παρακινητικό CTA στο κείμενο της διαφήμισής σας, μπορείτε να βελτιώσετε την αναλογία κλικ / εμφανίσεων (CTR) που αυτή θα λάβει. Σκεφθείτε το ενδεχόμενο να ζητήσετε από τους χρήστες να “Κατεβάσουν το ηλεκτρονικό σας βιβλίο τώρα” ή να “Κάνουν κλικ τώρα για δωρεάν δείγμα” αντί για ένα κείμενο, το οποίο θα στερείται μιας σειράς επόμενων βημάτων δράσης.

Αξία

Ενσωματώστε την πρόταση αξίας σας στο κείμενο της διαφήμισής σας – αυτό μπορεί να αυξήσει τις πιθανότητες να πατήσουν οι χρήστες στη διαφήμισή σας. Χάρη σε φράσεις του τύπου “-20% στην πρώτη σας αγορά” ή “Οι εκπτώσεις τελειώνουν σήμερα – Κάντε τις αγορές σας τώρα”, στέλνετε ένα σαφές μήνυμα για το τι μπορεί κάποιος να κερδίσει συγκεκριμένα πατώντας στη διαφήμισή σας.

Δοκιμές

Μην φοβάστε να τεστάρετε το κείμενο της διαφήμισής σας. Μπορείτε να δημιουργήσετε πολλές παραλλαγές για τη διαφήμισή σας σε κάθε καμπάνια, οι οποίες θα σας επιτρέψουν να δοκιμάσετε διαφορετικές εικόνες και κείμενο στις διαφημίσεις σας, προκειμένου να βρείτε τι λειτουργεί καλύτερα για το κοινό σας.

Πώς να αναλύσετε την διαφημιστική σας καμπάνια στο LinkedIn

Το LinkedIn διευκολύνει την παρακολούθηση της προόδου σας στον πίνακα ελέγχου του Campaign Manager (στην ενότητα “Απόδοση καμπάνιας”), όπου θα δείτε διάφορα διαγράμματα που μετρούν την απόδοση σας, όπως τα κλικς, τις δαπάνες και το CTR. Μπορείτε επίσης να παρακολουθείτε τις μετατροπές στα διαγράμματα στο κάτω μέρος του πίνακα ελέγχου.

ανάλυση καμπανιας

Όταν τελειώσετε με τη ρύθμιση της πρώτης σας καμπάνιας, θα δείτε πολλά μηδενικά στην αρχή. Μην ανησυχείτε, αυτό συμβαίνει επειδή η καμπάνια σας είναι καινούργια (και μην ξεχνάτε ότι το LinkedIn πρέπει συνήθως να εγκρίνει τις διαφημίσεις σας προτού αυτές τεθούν σε λειτουργία).

linkedin-advertising-campaigns-14

Πώς να βελτιστοποιήσετε τις διαφημιστικές σας καμπάνιες στο LinkedIn

Οι καμπάνιες κοινωνικών διαφημίσεων πάντα μπορούν να βελτιωθούν. Θυμηθείτε ότι το κοινό και το περιεχόμενό σας συνεχώς αλλάζουν, όπως και η ίδια η πλατφόρμα. Ακολουθούν ορισμένοι τρόποι βελτιστοποίησης της διαφημιστικής σας καμπάνιας στο LinkedIn.

Βελτιστοποίηση καμπάνιας που δεν εμφανίζει τα επιθυμητά αποτελέσματα

Εάν οι καμπάνιες σας δεν παρουσιάζουν την απόδοση που θα θέλατε, ακολουθούν ορισμένα μέτρα που μπορείτε να πάρετε για να τις βελτιστοποιήσετε.

Συμβουλή: Θέστε μια υπενθύμιση προς τον εαυτό σας να ελέγχει και να βελτιστοποιεί τις καμπάνιες κάθε μήνα.

1.Ελέγξτε την αναλογία κλικ / εμφανίσεων κάθε καμπάνιας (click-through rate)

what-is-a-good-click-through-rate

Υπερτερεί κάποια καμπάνια σας από τις υπόλοιπες; Αν ναι, ίσως θα έπρεπε να διακόψετε κάποια λιγότερο επιτυχημένη καμπάνια. Το LinkedIn εμφανίζει αυτόματα τις λιγότερο επιτυχημένες καμπάνιες με χαμηλότερη συχνότητα, επομένως είναι λογικό να ελαχιστοποιούνται οι πόροι που δαπανώνται για αυτές. Αντίθετα, η διάθεση χρημάτων σε επιτυχημένες διαφημιστικές παραλλαγές και καμπάνιες καθιστά πιθανότερη την επιτυχία των στόχων ου έχετε θέσει.

2. Να αλλάζετε μόνο  μια μεταβλητή τη φορά

linkedin-tips

Αν η διαφήμισή σας δεν έχει την ιδανική απόδοση, δεν σημαίνει ότι χρειάζεται να αποχωρήσετε από το όλο εγχείρημα. Δοκιμάστε διαφορετικές παραλλαγές της ίδιας διαφήμισης για να δείτε ποιος παράγοντας συμβάλλει ή εμποδίζει την επιτυχία της.

Επεξεργαστείτε το κείμενο στον τίτλο σας, αλλάξτε την εικόνα, τροποποιήστε τα χαρακτηριστικά του κοινού-στόχου σας ή εναλλακτικά ενημερώστε τις προσφορές σας – φροντίστε όμως να μην τα κάνετε όλα αυτά ταυτόχρονα, διότι δεν θα μπορέσετε να βγάλετε ένα ασφαλές συμπέρασμα για τη λύση του προβλήματος.

3. Γίνετε – και μείνετε – εξοικειωμένοι με το κοινό σας

target-audiance-linkedin

Να εξετάζετε το κοινό-στόχο σας μια  φορά το μήνα. Ελέγξτε την περσόνα των πελατών σας και κάντε μια νέα έρευνα σχετικά με τα χαρακτηριστικά του κοινού που ενδεχομένως να χρειάζεται να τροποποιηθούν στην καμπάνια σας. Ενημερώστε τακτικά αυτά τα χαρακτηριστικά, ώστε οι κατάλληλοι άνθρωποι να βλέπουν – και ιδανικά να εμπλέκονται – με τις διαφημίσεις σας.

Θέλεις να σε βοηθήσω;

Μαθήματα Marketing

Μαθήματα και Σεμινάρια για Facebook, Twitter, Instagram, LinkedIn, Διαφημίσεις, Marketing και εργαλεία για να κάνεις Social Media μόνος σου

Μην φοβάσαι να παραδεχθείς ότι είσαι λίγο μπερδεμένος

Στη σημερινή εποχή αν δεν είσαι ενεργός στα social media, είναι σαν να μην υπάρχεις.

ase-ton-koriki-na-voithisei

Ο μέσος Έλληνας περνάει 3 ώρες σε αυτά.

Αν έχεις εταιρεία ή ασχολείσαι με την επικοινωνία και τη διαφήμιση, τα social media είναι ο ευκολότερος και φθηνότερος τρόπος να να βρεις τους πελάτες σου.

Μαθήματα Social Media απο τον Κωνσταντίνο Κορίκη

Είτε έχεις την δικιά σου επιχείρηση, είτε δουλεύεις για κάποιον άλλο, είτε απλά θες να έχεις την καλύτερη παρουσία σε FacebookTwitter, Instagram, LinkedIn, η απλά θες να μειώσεις τα κόστη σου σε διαφημίσεις  Facebook  ή Google ADS, μπορώ να σε βοηθήσω.

Ποιος είμαι;

Είμαι Hλεκτρολόγος Μηχανικός με μεταπτυχιακές σπουδές στις Η.Π.Α.
Έχω 25 χρόνια εμπειρίας στον τομέα της πληροφορικής, του διαδικτύου και της στρατηγικής marketing σε Digital media.
Διδάσκω το elearning μάθημα “Social Media και Επικοινωνία” στο Πανεπιστήμιο του Πειραιά.
Έχω συντονίσει πετυχημένες καμπάνιες ψηφιακής επικοινωνίας στο χώρο της εκπαίδευσης, ιατρικών υπηρεσιών, εκδόσεων, πολιτικής, διεθνών συνεδρίων , ηλεκτρονικού εμπορίου και ιστοσελίδων ενημέρωσης.
Σε τακτική βάση δίνω διαλέξεις και σεμινάρια σε θέματα που αφορούν την ψηφιακή επικοινωνία. Τα δεκάδες άρθρα μου είναι στις κορυφαίες θέσεις αναζήτησης στην Google

Ποιοι μπορούν να κάνουν μαθήματα μαζί μου 

Που απευθύνονται τα μαθήματα

Έχω διδάξει απο 80 χρονους, μαθητές Γυμνασίου, άτομα με δυο διδακτορικά, , υδραυλικούς που είχαν τελειώσει μόνο δημοτικό, άνδρες και γυναίκες απο Ελλάδα και Κύπρο.

Τα μαθήματα μου απευθύνονται :

 • Σε Marketing Managers, Sales Managers ή στελέχη στο χώρο του marketing communications
 • Σε ιδιοκτήτες – στελέχη επιχειρήσεων που θέλουν να αξιοποιήσουν την δύναμη του digital marketing για την επιχείρησή τους
 • Σε στελέχη επιχειρήσεων που εργάζονται ή θέλουν να εργαστούν στο σχεδιασμό την εφαρμογή στρατηγικών digital marketing
 • Σε όσους παρέχουν θέλουν να γίνουν δημόσια πρόσωπα ή θέλουν να έχουν μια καλή εικόνα στα Social Media
 • Στον παππού, την γιαγιά την μητέρα, το παιδί

Τι θα μάθεις

Ύλη Social Media

Πριν αρχίσουμε τα μαθήματα, πρέπει να κατανοήσω τι θέλεις να μάθεις. Μερικά απο τα πράγματα που μπορώ να σου διδάξω είναι τα ακόλουθα

 Instagram 

 • Γιατί να προτιμήσετε το Instagram
 • Δημιουργία περιεχομένου στο Instagram. Πώς μπορείτε να ξεχωρίσετε με ένα καλό δημιουργικό
 • Post,  instagram stories
 • Χρήση προγραμματισμού και ειδικών δημιουργικών
 • Φόρμες συγκέντρωσης στοιχείων
 • Εργαλεία για να παράξετε ποιοτικό περιεχόμενο και video
 • Πως λειτουργεί ο αλγόριθμος και 10 πρακτικές συμβουλές επιτυχίας

 Twitter – LinkedIn 

 • Ρυθμίσεις
 • Tips
 • Περιεχόμενο
 • Διαφημίσεις
 • Εργαλεία
 • Στρατηγική
 • 8 βήματα για να σχεδιάσεις τη στρατηγική σου

 Facebook 

 • Δημιουργία επαγγελματικής σελίδας
 • Επιλογή κατάλληλου τύπου σελίδας
 • Ρυθμίσεις και δυνατότητες σελίαδας
 • Βελτιστοποίηση ενότητας “πληροφορίες”
 • Διαχείριση ρόλων σελίδας
 • Ειδικά πρότυπα
 • Εργαλεία για την δημιουργία εικόνων kai video από κινητό και σταθερό υπολογιστή
 • 8 βήματα για να σχεδιάσεις τη στρατηγική σου

 S.E.O. (Search Engine Optimization) 

 • Επιλογή κατάλληλων keywords
 • Έρευνα ανταγωνισμού
 • Σύνταξη ποιοτικού περιεχομένου ιστοσελίδας
 • Domain name
 • Title (Τίτλος ιστοσελίδας)
 • Meta tags, Meta description, Meta keywords, Meta robots
 • Heading tags
 • Urls
 • Εικόνες
 • Αποφυγή των Google penalties
 • SEO σε CMS (wordpress) website
 • Ταχύτητα σελίδας
 • Bounce Rate

 Facbook  Ads 

 • Εργαλεία δημιουργίας εικόνων -video
 • Στρατηγική περιεχομένου και σημασία του content marketing
 •  Τα μυστικά για επιτυχημένες διαφημίσεις (copy , εικόνα , AB tests)
 •  Facebook διαφήμιση γενικά
 • Key Performance Indicators – στατιστικά διαφήμισης
 • Αρχική Ρύθμιση λογαριασμού διαφημίσεων Facebook
 • Δομή – Είδη διαφήμισης (Προώθηση των δημοσιεύσεών, σελίδας σας, αύξηση επισκεψιμότητας ιστότοπού, προσέλκυση ατόμων που βρίσκονται κοντά στην επιχείρησή σας, αύξηση συμμετοχής στην εκδήλωσή σας)
 • Αύξηση της ζήτησης της προσφοράς σας, αύξηση προβολών βίντεο
 • Στοχεύσεις (Συμπεριφορές – Ενδιαφέροντα, Συνδέσεις, Γλώσσες, Φύλο, Τοποθεσίες, Ηλικίες
 • Προσαρμοσμένα Κοινά / Παρόμοια Κοινά / Αποθηκευμένες ομάδες στόχευσης
 • Pixel -Reporting – Url builder – Facebook & Google Analytics
 • Παρακολούθηση – Βελτιστοποίηση – Ad
 • Κατασκευή Καμπάνιας – Ad Manager – Budgeting
 • Επιλογή κοινού, Χρονοδιάγραμμα διαφήμισης, Διαμόρφωση προσφοράς
 • Επιλογή Εικόνων, Κειμένων, Στόχου

 GOOGLE Adwords 

 • Τι είναι το AdWords
 • Που εμφανίζονται οι διαφημίσεις
 • Πώς λειτουργεί η μηχανή αναζήτησης της Google
 • Ποια η διαφορά Google AdWords και SEO
 • Παράμετροι που επηρεάζουν μια επιτυχημένη καμπάνια AdWords
 • Βέλτιστες πρακτικές οργάνωσης ιστοσελίδων για μέγιστη απόδοση AdWords
 • ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ: Καθορισμός επιχείρησης, Καθορισμός προϊόντος/υπηρεσιών προς διαφήμιση, Καθορισμός αγοράς/χώρας στόχου, Θέσπιση στρατηγικής AdWords
 • Δημιουργία λογαριασμού
 • Γνωριμία με το interface
 • Διαφήμιση στο Search Network
 • Διαφήμιση στο Display Network
 • KEYWORDS: Καθορισμός keywords, Χρησιμοποιώντας το Keyword Planner, Types of match, Στοχεύοντας με βάση τα keywords, Negative keywords, Δημιουργία negative keywords list
 • ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΚΑΜΠΑΝΙΑΣ: Βασικές ρυθμίσεις, Επιλογή κοινού, Μέθοδος κοστολόγησης, Δημιουργία βασικής δομής, Δημιουργία ad group, Εισαγωγή keywords στο ad group, Προσθέτοντας ad groups και νέα campaigns
 • Δημιουργία διαφημίσεων, Επιλογή τίτλου και κειμένου διαφήμισης, Βέλτιστες πρακτικές
 • ΕΛΕΓΧΟΣ ΑΠΟΔΟΣΗΣ ΔΙΑΦΗΜΙΣΕΩΝ: Χρήσιμα στοιχεία και reports, Επεξήγηση βασικών όρων (CTR, CPC κλπ), Παράμετροι προς έλεγχο, Δημιουργία αναλυτικών reports
 • ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ ΣΤΟ DISPLAY NETWORK: Δημιουργία διαφημίσεων, Μέθοδοι δημιουργίας banners διαφημίσεων, Στόχευση διαφημίσεων στο Display Network, Επεξήγηση επιμέρους επιλογών στόχευσης, Βέλτιστες πρακτικές Google Display Network
 • Σύνδεση με Google Analytics
 • Δημιουργία conversion tracking
 • Αναλυοντας το bid adjustment, Δημιουργία Ad extensions
 • ΒΕΛΤΙΣΤΕΣ ΤΕΧΝΙΚΕΣ ADWORDS: Bid management / cost per click, Ads/Ad groups, Ενέργειες κατά τις πρώτες ημέρες, Χρήσιμα reports, Συχνά λάθη προς αποφυγή

Πως δουλεύουν τα μαθήματα

Μαθήματα Social Media

3 πράγματα που πρέπει να ξέρεις πριν αρχίσουμε

Το κόστος για κάθε ώρα μαθήματος είναι 25 € + Φ.Π.Α.

Τα μαθήματα γίνονται μέσω της πλατφόρμας ZOOM.  Και εγώ και εσύ βλέπουμε τον  ίδιο υπολογιστή, και εφαρμογές σου κατά την διάρκεια του μαθήματος. Η διδασκαλία μαγνητοσκοπείται δωρεάν, και έχεις αρχείο με το τι είπαμε 

Για προαγορά 10 ωρών γίνεται έκπτωση 15 %

Θες να μάθεις περισσότερα;

Ο καλύτερος τρόπος να μάθεις περισσότερα είναι να κάνεις ατομικά μαθήματα μαζί μου.

Μαθήματα Marketing

Λένε για μένα

λένε για μένα λένε για μένα

 Τι θα καταφέρεις με τα μαθήματα για Facebook, Twitter, Instagram, LinkedIn, Διαφημίσεις, Mάρκετινγκ και εργαλεία

μαθήματα social media

Μαθήματα Social Media απο 25 €

3 πράγματα που πρέπει να ξέρεις πριν αρχίσουμε

Το κόστος για κάθε ώρα μαθήματος είναι 25 € + Φ.Π.Α.

Τα μαθήματα γίνονται μέσω της πλατφόρμας ZOOM.   Βλέπουμε ο ένας τον άλλο ταυτόχρονα , βλέπουμε τον  ίδιο υπολογιστή, και εφαρμογές κατά την διάρκεια του μαθήματος. Η διδασκαλία μαγνητοσκοπείται δωρεάν, και έχεις αρχείο με το τι είπαμε.

Για προαγορά 10 ωρών γίνεται έκπτωση 15 %

Mήπως τα μαθήματα σου φαίνονται ακριβά 

Φθηνά μαθήματα Social Media

25 € για μια ώρα, (που πάντα είναι περισσότερη) με ένα καθηγητή με 20 χρόνια εμπειρία, με εκατοντάδες μαθητές , με δεκάδες επιτυχημένες καμπάνιες μπορεί να φαίνονται ακριβά σε κάποιους.

Τα μαθήματα μου όμως ειναι τα πιο φθηνά FACE TO FACE Digital marketing online courses σε όλη την Ελλάδα.

Αντίστοιχα μαθήματα αρχίζουν απο 45 €

Τιμές Μαθημάτων Social Media

1 ΩΡΑ
25
Για συγκεκριμένες ερωτήσεις
 • Μικρή Επένδυση
 • Χαμηλότερη τιμή σε μαθήματα μέσω υπολογιστή
 • Αρχείο Μαθήματος σε Βίντεο
 • Απάντηση ερωτήσεων μετά το μάθημα

Ίσως σε ενδιαφέρουν

ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

Όλες οι υπηρεσίες που προσφέρει ο Κωνσταντίνος Κορίκης

Μάθε με τον Κορίκη

Είτε έχεις την δικιά σου επιχείρηση, είτε δουλεύεις για κάποιον άλλο, είτε απλά θες να έχεις την καλύτερη παρουσία σε Facebook, Twitter, Instagram, LinkedIn, η απλά θες να μειώσεις τα κόστη σου σε διαφημίσεις Facebook ή Google ADS, μπορώ να σε βοηθήσω. Είμαι αυτή την στιγμή ο δάσκαλος με τις περισσότερες ώρες διδασκαλίας στην Ελλάδα

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Πάρε τον Κορίκη Σύμβουλο

Μπορώ να σε βοηθήσω να βγάλεις την εικόνα σου με τον σωστό τρόπο. Εχω συμβουλέψει Δημόσιους Οργανισμούς όπως το Ελληνικό Κτηματολόγιο, μεγάλες εταιρείες όπως τους SOS Ιατρούς, εταιρείες στο Χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης όπως την Advent Technologies, Εκδοτικούς Οίκους όπως τον Αρμό, και δεκάδες δικηγόρους, Γιατρούς και Οδοντιάτρους

ΘΕΛΩ ΣΥΜΒΟΥΛΟ

Digital Ads PPC

Η ψηφιακή διαφήμιση είναι ο φθηνότερος και αποδοτικότερος τρόπος να πουλήσεις υπηρεσίες και προϊόντα. Έχω ξοδέψει εκατομμύρια € σε Facebook, Google, Twitter, Instagram και LinkedIn για πελάτες μου. Δίνω εγγύηση ότι θα πληρώνεις λιγότερο αν κάνεις ήδη διαφήμιση. Αν δεν κάνεις διαφήμιση ξέρεις πλέον ότι πρέπει να κάνεις. Μπορώ να αναλάβω τις διαφημίσεις σου απο το Α μέχρι το Ω. Σου εξασφαλίζω προκαταβολικά οτι θα έχεις θεαματικά αποτελέσματα αν ακολουθήσεις τις συμβουλές μου.

ΠΑΡΕ ΠΡΟΣΦΟΡΑ

Design a site

Αν δεν είσαι ευχαριστημένος με την ιστοσελίδα σου, έχω άσχημα νέα. Δυστυχώς μια ιστοσελίδα δεν διορθώνεται αλλά φτιάχνεται από την αρχή. Αναλαμβάνω ολοκληρωμένο σχεδιασμό ιστοσελίδων, δηλαδή ιστοσελίδα και περιεχόμενο με το «κλειδί στο χέρι». Θα σου παραδώσω μια ιστοσελίδα σχεδιαστικά ακριβώς όπως την θέλεις, με ταχύτητες που θα ξεπερνούν το 90 και με περιεχόμενο προσαρμοσμένο στο brand σου. Ο στόχος είναι η ιστοσελίδα να γίνει το βασικό εργαλείο πώλησης στην εταιρεία σου.

ΘΕΛΩ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ