Πώς να αποκτήσετε χιλιάδες προβολές στο LinkedIn

520views

 Το LinkedIn είναι μια πλατφόρμα περιεχομένου που σας επιτρέπει να αποκτήσετε μαζική προβολή στους ιδανικούς σας πελάτες χωρίς κόστος – αν το διαχειριστείτε σωστά. 

Έχουμε βρεθεί όλοι σε αυτή τη θέση.

Σκεφτείτε το εξής: Έχετε περάσει τέσσερις ώρες γράφοντας το τέλειο άρθρο για το LinkedIn σας και ήσασταν σίγουροι ότι το κοινό σας θα το λάτρευε. Πατήσατε λοιπόν με αυτοπεποίθηση το κουμπί δημοσίευσης και περιμένατε …

Και περιμένατε …Και συνεχίσατε να περιμένετε …

Όμως, το μόνο που ακούγατε ήταν ο ήχος των γρύλων μέσα στη σιωπή. Εκτός από αυτό το άβολο Like από τον Μπάμπη (που γνωρίσατε από την πρώτη σας ομαδική εργασία στο Πανεπιστήμιο), το άρθρο σας είχε μηδενική απήχηση.

3 τρόποι να ξεχωρίσετε στο LinkedIn

αύξηση προβολών περιεχομένου στο linkedin

Δυστυχώς, αυτή είναι μια πολύ συνηθισμένη ιστορία ανάμεσα σε επιχειρηματίες που προσπαθούν να αναπτύξουν το προσωπικό τους brand στο LinkedIn. Αφιερώνουν τόση προσπάθεια σε ένα κομμάτι περιεχομένου – και τελικά κανείς δεν το βλέπει.

Τι κάνω λοιπόν για να έχει το περιεχόμενο μου τόση απήχηση; Χαίρομαι που ρωτήσατε. Εδώ είναι τα επτά πράγματα που κάνω για να αποκτήσω χιλιάδες προβολές στο περιεχόμενο μου στο LinkedIn, και μπορείτε και εσείς να τα χρησιμοποιήσετε :

1. Προτιμήστε τις ενημερώσεις κατάστασης εκτενούς μορφής αντί για άρθρα στο LinkedIn

Δεν είμαι σίγουρος γιατί το LinkedIn προωθεί περισσότερο τις ενημερώσεις κατάστασης από τα άρθρα, αλλά από την εμπειρία μου θα σας πω ότι αυτό συμβαίνει στα σίγουρα.

Οι ενημερώσεις κατάστασης έχουν όριο 1.300 χαρακτήρων (που είναι περίπου 250-300 λέξεις). Αυτό σημαίνει ότι έχετε την ευκαιρία για πολύ μεγαλύτερη εμβέλεια, αφιερώνοντας αρκετά λιγότερο χρόνο στη δημιουργία περιεχομένου. 

Βεβαιωθείτε ότι η πρώτη πρόταση στην ενημέρωση κατάστασης που σχεδιάζετε να δημοσιεύσετε θα είναι καθηλωτική. Οι χρήστες μετακινούνται στη NewsFeed του LinkedIn με ταχύτητα αστραπής, βλέποντας συνεπώς μόνο την πρώτη ή τις δύο πρώτες προτάσεις των αναρτήσεων που θα βρεθούν μπροστά τους. Έτσι, εάν η πρώτη σας πρόταση δεν τραβήξει την προσοχή τους, ώστε να τους κάνει να πατήσουν το “Δείτε περισσότερα”, η ενημέρωσή σας θα παραμείνει στο ράφι να σκονίζεται . 

Σχετικά: Αυτές οι 10 συμβουλές θα σας κάνουν ειδικούς στο LinkedIn

2. Γράψτε παραγράφους με μία έως δύο προτάσεις στο LinkedIn

Υπάρχει ένας απλός λόγος για να το κάνετε αυτό. Οι σύντομες παράγραφοι κρατούν τους αναγνώστες καθηλωμένους.

Οι περισσότεροι χρήστες θα ασχοληθούν με το περιεχόμενο LinkedIn από τα τηλέφωνά τους. Όμως η ανάγνωση τεράστιων όγκων κειμένου σε ένα smartphone δεν είναι μια διασκεδαστική διαδικασία. Αν θέλετε οι χρήστες να διαβάσουν ολόκληρη την ανάρτησή σας, κρατήστε τις παραγράφους σας σύντομες και ευανάγνωστες.

3. Μην χρησιμοποιείτε συνδέσμους στις ενημερώσεις κατάστασης (αντ ‘αυτού τοποθετήστε τους στο πρώτο σχόλιο)

Όταν πρωτοξεκίνησα την προσπάθεια αύξησης της απήχησης μου στο LinkedIn,  αυτό ήταν το πρώτο μου πείραμα – και τα αποτελέσματα με εντυπωσίασαν. Αμέσως, εκτοξεύτηκα από τις 100-200 προβολές, σε πάνω από 5.000 προβολές ανά δημοσίευση. Είχα σοκαριστεί.

Γιατί όμως το LinkedIn περιορίζει την προβολή των ενημερώσεων κατάστασης με συνδέσμους; Το καλύτερο που μπορώ να σκεφτώ είναι ότι δεν θέλει οι χρήστες να εγκαταλείψουν την πλατφόρμα.

Αν θέλετε να κοινοποιήσετε ένα σύνδεσμο, μπορείτε να τον τοποθετήσετε στο πρώτο σχόλιο της ανάρτησής σας. Φροντίστε μόνο στο τέλος της ανάρτησης να ενημερώσετε τους χρήστες για το που μπορούν να τον βρουν.

Σχετικά: Τι πρέπει να γνωρίζουν οι διαφημιστές για το LinkedIn

4. Χρησιμοποιήστε πλαίσια περιεχομένου που αποδεδειγμένα θα έχουν καλό αποτέλεσμα

Οι τύποι αναρτήσεων που θα δείτε παρακάτω έχουν αυξήσει την εμπλοκή των χρηστών με το περιεχόμενο μου και την απήχηση μου. Κατά πάσα πιθανότητα θα δουλέψουν και για σας.

 • Αναρτήσεις λίστας: Μοιραστείτε τα αγαπημένα σας επιχειρησιακά βιβλία, blogs, ραδιοφωνικές μεταδόσεις μέσω ίντερνετ ή εργαλεία αύξησης παραγωγικότητας.
 • Ιστορίες αποτυχίας: Γράψτε για μια κρίσιμη στιγμή στο επαγγελματικό σας ταξίδι και το δίδαγμα που αποκομίσατε μέσα από αυτή. Η αυθεντικότητα και η ευαισθησία σας θα αντηχήσουν στους αναγνώστες, αυξάνοντας έτσι την αλληλεπίδραση με αυτούς. 
 • Πάρτε αντίθετη θέση σε μια κοινή πεποίθηση: Δεν χρησιμοποιώ αυτή την τεχνική συχνά, αλλά κάθε φορά που το κάνω η εμπλοκή των χρηστών είναι τεράστια.
 • Ζητήστε από το δίκτυό σας να σας θέσει ερωτήσεις σχετικά με την εμπειρία και τις γνώσεις σας: Όταν δημοσίευσα μια ενημέρωση κατάστασης ζητώντας από το δίκτυο μου να αφήσει ένα σχόλιο με ερωτήσεις σχετικά με τις ραδιοφωνικές μεταδόσεις μέσω ίντερνετ, έγινε καταιγισμός σχολίων.

Συμβουλή μπόνους: Βεβαιωθείτε ότι θα καταγράψετε όλα τα ερωτήματα που προέκυψαν στα σχόλια και ότι θα τα προσθέτετε στο ημερολόγιο περιεχομένου σας.

5. Απαντήστε σε κάθε σχόλιο της ανάρτησής σας στο LinkedIn

Όταν στα σχόλια της ενημέρωσης κατάστασης σας ξεκινάτε πολλαπλές συνομιλίες, η ανάρτηση σας θα εμφανίζεται σε πολλά περισσότερα NewsFeeds.

Μερικές φορές απαντώντας σε ένα σχόλιο, ζητώ από το χρήστη που σχολίασε να επεκτείνει τη σκέψη του. Άλλες φορές απλώς απαντώ με ένα χαμογελαστό emoji ή ένα emoji γροθιά.

Οι απαντήσεις σας δεν χρειάζεται να είναι μακροσκελείς, αλλά όσο περισσότερο ασχολείστε με τους σχολιαστές σας, τόσο πιο ορατή θα είναι η ανάρτηση σας στα NewsFeeds των δικτύων σας πρώτου, δεύτερου και τρίτου βαθμού.

Σχετικά: Πώς να γίνετε ένας LinkedIn Power User (Με γραφική αναπαράσταση)

6. Ξεκινήστε μια ομάδα αλληλεπίδρασης

ομάδα αλληλεπίδρασης LinkedIn

Μισώ να βασίζομαι σε έναν αλγόριθμο για να εμφανιστεί το περιεχόμενο μου μπροστά σε ανθρώπους που γνωρίζω ότι θα ωφεληθούν. Επομένως, δεν βασίζομαι πλέον στην εύνοια της τύχης για την εμφάνιση του περιεχομένου μου στα NewsFeeds των αγαπημένων μου επαφών στο LinkedIn.

Αντ ‘αυτού, έχω ξεκινήσει πολλές ομάδες αλληλεπίδρασης. Αυτές οι “ομάδες” είναι απλά θεματικές ομαδικές συνομιλίες στο LinkedIn με 12-15 από τις κοντινότερες επαφές μου, που απασχολούνται επίσης στον κλάδο μου (Μαθήματα Social Media και Digital Marketingς). Κάθε φορά που δημοσιεύω μια νέα ενημέρωση κατάστασης, στέλνω αμέσως το σύνδεσμο για αυτή σε όλες αυτές τις ομάδες αλληλεπίδρασης (θεματικές ομαδικές συνομιλίες). Αυτό στην ουσία εγγυάται ότι οι κοντινές επαφές μου θα δουν σίγουρα το περιεχόμενό μου. Και αν κρίνουν ότι το περιεχόμενο αυτό είναι πολύτιμο, πολύ πιθανό να αλληλεπιδράσουν μαζί του.

Όταν το περιεχόμενό σας παρουσιάζει μεγάλη αλληλεπίδραση με τους χρήστες, την πρώτη ώρα δημοσίευσής του, το LinkedIn αυξάνει την ορατότητα. Έτσι το περιεχόμενό σας τοποθετείται σε περισσότερα NewsFeeds. Η μεγαλύτερη ορατότητα οδηγεί σε ακόμη μεγαλύτερη αλληλεπίδραση.

Σε όλες τις ομάδες αλληλεπίδρασης που δημιουργώ, δεν έχω ποτέ την απαίτηση να ασχοληθούν τα μέλη με κάθε σύνδεσμο που μοιράζομαι στην ομάδα. Ωστόσο, έχω διαπιστώσει ότι όσο περισσότερο τα μέλη της ομάδας ασχολούνται με το περιεχόμενο άλλων χρηστών, τόσο περισσότερη εμπλοκή αποκτά το δικό τους περιεχόμενο.

7. Αλληλεπιδράστε με το περιεχόμενο άλλων ατόμων

Πολλοί χρήστες του LinkedIn δεν το γνωρίζουν, αλλά τα σχόλιά σας σε δημοσιεύσεις άλλων χρηστών εμφανίζονται στα Feeds των επαφών σας πρώτου βαθμού.

Για παράδειγμα, όταν σχολιάζω την κατάσταση ενός φίλου μου, όπως του Σπύρου, η ανάρτηση του Σπύρου εμφανίζεται στα Feeds μερικών επαφών μου πρώτου βαθμού ως: ” o Κωνσταντίνος Κορίκης το σχολίασε ” πάνω από την ανάρτηση. Το σχόλιό μου θα εμφανιστεί απευθείας κάτω από την ανάρτηση του Σπύρου (ανεξάρτητα από το πόσα σχόλια υπάρχουν ακόμα).

Έτσι ουσιαστικά, όταν κάνετε ένα σχόλιο στην ενημέρωση κατάστασης κάποιου, είναι σαν να κάνετε μια μικρή δημοσίευση. Όσο περισσότερες μικρές δημοσιεύσεις (δηλαδή σχόλια) κάνετε, τόσο μεγαλύτερη ορατότητα θα αποκτήσετε στο LinkedIn. Και όπως λέει συχνά ο Koka Sexton, εμπειρογνώμονας στις πωλήσεις μέσω social media: “Η ορατότητα οδηγεί σε ευκαιρία”.

To LinkedIn δεν είναι πλέον απλά ένα μέρος για να τοποθετήσετε το ψηφιακό σας βιογραφικό. Είναι μια ευημερούσα πλατφόρμα περιεχομένου που σας επιτρέπει να αποκτήσετε μαζική προβολή στους ιδανικούς σας πελάτες χωρίς κάποιο κόστος. Mέχρι στιγμής τουλάχιστον. Τα social media αλλάζουν γρήγορα, και κανείς δεν μπορεί να προβλέψει το για πόσο ακόμα θα μπορείτε να αυξήσετε την απήχηση σας δωρεάν στο LinkedIn. Έχουμε δει την οργανική απήχηση να περιορίζεται στο YouTube, στο Facebook και τώρα στο Instagram. Οι πλατφόρμες είναι αυτές που έχουν όλο τον έλεγχο. Και το μόνο που μπορούμε να κάνουμε εμείς είναι να επωφεληθούμε από την ελεύθερη προβολή όσο ακόμα μπορούμε. Γιατί τελικά θα καταλήξουμε να πληρώνουμε για την εμβέλεια που κάποτε μπορούσαμε να αποκτήσουμε δωρεάν.

περιορισμός οργανικής απήχησης στα social media

Θες να μάθεις περισσότερα για το LinkedIn;

Ο καλύτερος τρόπος να μάθεις περισσότερα είναι να κάνεις ατομικά μαθήματα μαζί μου.

 

Τι θα καταφέρεις με τα μαθήματα για Facebook, Twitter, Instagram, LinkedIn, Διαφημίσεις, Mάρκετινγκ και εργαλεία

 • να χαράξεις ένα ολοκληρωμένο στρατηγικό πλάνο
 • Nα κάνεις εύκολα και γρήγορα video και εικόνες
 • να μπορείς να δημιουργήσεις και να διαχειριστείς εξ ολοκλήρου καμπάνιες στην πλατφόρμα του Google Ads
 • να μπορείς να κατανοήσεις όλα τα στατιστικά του Google Analytics
 • να μπορείς να δημιουργήσεις και να διαχειριστείς εξ ολοκλήρου καμπάνιες  σε Facebook & Instagram
 • να μπορείς να δημιουργήσεις αποτελεσματικές διαφημίσεις σε Google, Facebook, Youtube, Instagram και LinkedIn
 • Nα είσαι σε θέση να βγεις δυναμικά στην αγορά εργασίας σαν Social Media Manager

  Μαθήματα Social Media απο 25 €

  3 πράγματα που πρέπει να ξέρεις πριν αρχίσουμε

  Το κόστος για κάθε ώρα μαθήματος είναι 30 € + Φ.Π.Α.

  Τα μαθήματα γίνονται μέσω της πλατφόρμας ZOOM.   Βλέπουμε ο ένας τον άλλο ταυτόχρονα , βλέπουμε τον  ίδιο υπολογιστή, και εφαρμογές κατά την διάρκεια του μαθήματος. Η διδασκαλία μαγνητοσκοπείται δωρεάν, και έχεις αρχείο με το τι είπαμε.

  Για προαγορά 10 ωρών γίνεται έκπτωση 16 %

  Mήπως τα μαθήματα σου φαίνονται ακριβά 

  Φθηνά μαθήματα Social Media

  30 € για μια ώρα, (που πάντα είναι περισσότερη) με ένα καθηγητή με 20 χρόνια εμπειρία, με εκατοντάδες μαθητές , με δεκάδες επιτυχημένες καμπάνιες μπορεί να φαίνονται ακριβά σε κάποιους.

  Τα μαθήματα μου όμως ειναι τα πιο φθηνά FACE TO FACE Digital marketing online courses σε όλη την Ελλάδα.

  Αντίστοιχα μαθήματα αρχίζουν απο 45 €

  Τιμές Μαθημάτων Social Media

  1 ΩΡΑ
  30
  Για συγκεκριμένες ερωτήσεις
  • Μικρή Επένδυση
  • Χαμηλότερη τιμή σε μαθήματα μέσω υπολογιστή
  • Αρχείο Μαθήματος σε Βίντεο
  • Απάντηση ερωτήσεων μετά το μάθημα

  Ίσως σε ενδιαφέρουν