Διαφήμιση στο LinkedIn: Οδηγός για αρχαρίους

πώς να φτιάξω διαφήμιση στο linkedin
2.2kviews

Μάθετε πώς να χρησιμοποιείτε τη διαφήμιση στο LinkedIn για αποτελεσματικές εσωτερικές εκστρατείες μάρκετινγκ.

Contents hide
1 Μάθετε πώς να χρησιμοποιείτε τη διαφήμιση στο LinkedIn για αποτελεσματικές εσωτερικές εκστρατείες μάρκετινγκ.

Το LinkedIn είναι ένα εξαιρετικά πολύτιμο εργαλείο για δικτύωση με επαγγελματίες κοινής νοοτροπίας. Το LinkedIn αποτελεί επίσης μια πολύ χρήσιμη πλατφόρμα εισερχόμενου μάρκετινγκ.

 Με το LinkedIn έχετε στη διάθεσή σας πολύ περισσότερη δύναμη από ό, τι μπορείτε να συνειδητοποιήσετε. 

Αυτό οφείλεται στο γεγονός ότι το LinkedIn διαθέτει μια ισχυρή διαφημιστική πλατφόρμα. Στην περίπτωση που χρησιμοποιείτε ήδη τεχνικές pay-per-click (PPC) για να ενισχύσετε την παρουσία σας στο Facebook, στο Twitter ή στο Google μπορείτε να προσθέσετε και το LinkedIn σε αυτήν τη λίστα.

Σε αυτό το άρθρο θα μιλήσουμε για τα εξής:

 1. Ρύθμιση της διαφημιστικής σας καμπάνια
 2. Δημιουργία διαφημίσεων στο LinkedIn
 3. Ανάλυση της διαφημιστική σας καμπάνια
 4. Βελτιστοποιήση της διαφημιστικής σας καμπάνια

Πώς λειτουργεί η διαφήμιση στο LinkedIn

Η διαφήμιση στο LinkedIn είναι μια διαδικασία δύο βημάτων. Πρώτα γίνεται η ρύθμιση της καμπάνιας σας και στη συνέχεια η δημιουργία της διαφήμισης. Σε αυτήν την ενότητα, θα ασχοληθούμε με τον τρόπο δημιουργίας μιας καμπάνιας, καθώς και με τη δημιουργία των διαφημίσεών σας. Επίσης θα δούμε κάποιες σωστές πρακτικές και θα σας δώσω συμβουλές για καθεμία από αυτές. 

Βήμα πρώτο: Ρυθμίστε τη διαφημιστική σας καμπάνια

Οι διαφημιστικές καμπάνιες στο LinkedIn αναπτύσσονται σε μια πλατφόρμα ξεχωριστή από το LinkedIn το οποίο έχετε συνηθίσει να βλέπετε καθημερινά – την πλατφόρμα LinkedIn Marketing Solutions. Επισκεφθείτε αυτήν τη σελίδα για να ξεκινήσετε την καμπάνια σας και επιλέξτε “Create Ad.

 

φτιάξε διαφήμιση στο linkedin“.

Εκεί θα σας ζητηθεί να δημιουργήσετε έναν λογαριασμό στο LinkedIn Campaign Manager (αν δεν έχετε ήδη). Βεβαιωθείτε ότι έχετε βάλει τη σχετική LinkedIn Company σελίδα σας (εάν έχετε κάποια).

Στη συνέχεια, θα οδηγηθείτε στον πίνακα ελέγχου. Αν δεν έχετε καταχωρήσει στοιχεία χρέωσης, θα πρέπει να το κάνετε για να ξεκλειδώσετε το λογαριασμό σας. ( Μην ανησυχείτε – δεν θα χρεωθείτε έως ότου η καμπάνια σας κυκλοφορήσει, και από εκεί και στο εξής θα χρεώνεστε περιοδικά για τα κλικ στις διαφημίσεις και τις λοιπές αλληλεπιδράσεις.) 

Στο Campaign Manager” θα δείτε ένα CTA button για να κάνετε “Create Campaign””. Πατήστε αυτό το κουμπί και θα μεταφερθείτε στη σελίδα όπου μπορείτε ξεκινήστε τη ρύθμιση της καμπάνιας σας.

κουμπί-φτιάξε διαφήμιση

 

Σημείωση: Από τον Φεβρουάριο του 2019, το LinkedIn εισήγαγε μια “νέα εμπειρία δημιουργίας καμπάνιας βασισμένη σε στόχους”. Θα καλύψουμε στη συνέχεια του άρθρου αυτή τη νέα διαδικασία. Αν θέλετε να μάθετε ακόμη περισσότερα, επισκεφθείτε αυτή τη σελίδα.

νέα εποχή στη διαφήμιση στο linkedin

Αρχικά, υποδείξτε μια Ομάδα Καμπάνιας και ονομάστε την καμπάνια σας. Οι ομάδες καμπάνιας σας βοηθούν να οργανώσετε καλύτερα την καμπάνια σας. Μπορείτε να αφήσετε την προεπιλεγμένη ομάδα καμπάνιας ως έχει, ή να δημιουργήσετε μια νέα ομάδα.

Όσον αφορά το όνομα της καμπάνιας, αυτό θα φαίνεται μόνο εσωτερικά, γι ‘αυτό σας προτρέπω να επιλέξετε ένα πολύ κατατοπιστικό όνομα – ειδικά αν έχετε αρκετούς διαφορετικούς ανθρώπους να εργάζονται πάνω στην καμπάνια σας.

Για παράδειγμα, εάν έκανα μια δοκιμή για να προσδιορίσω τον καλύτερο τύπο δημογραφικής στόχευσης, θα μπορούσα να χρησιμοποιήσω τον τίτλο, “Unicorn Food Ad Test – Βόρεια Αμερική, 18-24, Γυναίκα”. Αυτό το όνομα περιγράφει ακριβώς το ποιον στοχεύω, χωρίς να χρειάζονται πολλές λεπτομέρειες. Συγκρίνετε τώρα το παραπάνω όνομα με το “Unicorn Food Test 1”, το οποίο δεν δείχνει τίποτα σχετικά με το ποια είναι η στόχευση της διαφήμισης.

Μόλις επιλέξετε την ομάδα καμπάνιας και το όνομα, μπορείτε να ξεκινήσετε τη ρύθμιση της καμπάνιας σας.

1. Επιλογή στόχου για διαφήμιση στο LinkedIn

Αρχικά, επιλέξτε τον στόχο της καμπάνιας σας. Ως στόχο θα ορίσουμε αυτό το οποίο θέλετε να κάνουν οι χρήστες όταν βλέπουν τις διαφημίσεις σας. Σύμφωνα με το LinkedIn, η επιλογή ενός στόχου βοηθά την “προσαρμογή της δημιουργίας της καμπάνιας σας, την επίτευξη καλύτερης απόδοσης επένδυσης (ROI) για τον επιλεγμένο στόχο και την προβολή αναφορών σχετικών με την περίπτωση σας”.

Υπάρχουν τρία κύρια θέματα καμπάνιας: Ευαισθητοποίηση, Αναγνώριση και Μετατροπές. Σε αυτά τα πλαίσια, οι διαθέσιμοι στόχοι καμπάνιας είναι:

 • Επισκέψεις στον ιστότοπο: θα αυξήσουν την επισκεψιμότητα του ιστότόπου σας και των σελίδων προορισμού. Σύμφωνα με το LinkedIn, αυτός ο τύπος εκστρατείας θα ενισχύσει επίσης την αναγνωρισιμότητα του brand σας (τουλάχιστον για το διάστημα όπου η συγκεκριμένη επιλογή στόχου παραμένει μη διαθέσιμη).
 • Αλληλεπίδραση: θα αυξήσει την αλληλεπίδραση των χρηστών με το περιεχόμενό σας και θα αυξήσει τους followers της εταιρικής σας σελίδας στο LinkedIn.
 • Προβολές βίντεο: θα ενισχύσει την προβολή των βίντεό σας σε άτομα που είναι πιθανό να ασχοληθούν με αυτά.
 • Δημιουργία πελατολογίου: θα εμφανίσει μια φόρμα δημιουργίας πελατολογίου στο LinkedIn με προσυμπληρωμένα στοιχεία του προφίλ LinkedIn, το οποίο θα είχαν οι χρήστες που είναι πιθανότερο να συμμετάσχουν στη φόρμα.

Σημείωση: Το LinkedIn εξακολουθεί να κυκλοφορεί ορισμένα features ως μέρος της νέας εμπειρίας δημιουργίας καμπάνιας, συμπεριλαμβανομένης μιας σειράς από επιλογές στόχων. Ελέγχετε τακτικά τις ενημερώσεις!

2. Κοινό για διαφήμιση στο LinkedIn

Στη συνέχεια, επιλέξτε τις παραμέτρους του κοινού (στόχου) σας. Στοχεύοντας στο ποιος βλέπει τη διαφήμισή σας, διευκολύνετε την επίτευξη του στόχου της καμπάνιας σας. Όσο πιο σχετικά και συγκεκριμένα στοχεύετε στο κοινό σας, τόσο καλύτερα τα αποτελέσματα. Το LinkedIn σας επιτρέπει να στοχεύσετε με βάση ορισμένες διαφορετικές κατηγορίες, τις οποίες περιγράψαμε παραπάνω.

Δεν χρειάζεται να χρησιμοποιήσετε όλες αυτές τις επιλογές, όμως όσο πιο συγκεκριμένα είναι τα κριτήρια στόχευσής σας, τόσο πιθανότερο θα είναι να επιλέξετε το κατάλληλο κοινό – και συνεπώς οι πιθανότητες για καλύτερη απόδοση επένδυσης (ROI) αυξάνονται.

Αρχικά, θα πρέπει να απαντήσετε σε μερικές βασικές ερωτήσεις, όπως τη γλώσσα στην οποία θέλετε να εμφανίζεται η διαφήμισή σας. Μπορείτε να δημιουργήσετε τη διαφήμιση σας σε οποιαδήποτε από τις 20 γλώσσες που υποστηρίζει το LinkedIn, συμπεριλαμβανομένων των ισπανικών, γαλλικών και γερμανικών.

Πρέπει επίσης να επιλέξετε τουλάχιστον μία τοποθεσία για τις διαφημίσεις σας. Ανάλογα με την επιχείρησή σας, η συγκεκριμένη στόχευση θα μπορούσε να βοηθήσει. Έχετε τη δυνατότητα να επιλέξετε μια τοποθεσία τόσο μεγάλη όπως η Ευρώπη, ή τόσο συγκεκριμένη όσο η περιοχή της Αθήνας. Εξετάστε το ενδεχόμενο να εξαιρέσετε όλες τις κοντινές τοποθεσίες από την καμπάνια σας, έτσι ώστε να μην σπαταλήσετε τον προϋπολογισμό σας σε τοποθεσίες όπου η ύπαρξη της διαφήμισής σας δεν θα επέφερε κάποιο αποτέλεσμα.

Στη συνέχεια, κάντε κλικ στο “add new targeting criteria”.

κριτήρια διαφήμισης

Εταιρία

Εάν το κοινό (στόχος) σας έχει έναν συγκεκριμένο εργοδότη, μπορείτε να το στοχεύσετε άμεσα – ακόμη και από το όνομα. Δεν χρειάζεται ωστόσο να έχετε κατά νου συγκεκριμένα ονόματα. Το LinkedIn σάς επιτρέπει επίσης να στοχεύετε επιχειρήσεις με βάση τον κλάδο στον οποίο ανήκουν (όπως ο κλάδος της νομικής, ο κλάδος των μη κερδοσκοπικών επιχειρήσεων ή αυτός της οικονομίας), όπως επίσης και με βάση το μέγεθος της εταιρείας.

Δημογραφικά στοιχεία

Εάν το audience σας αποτελείται κυρίως από ένα συγκεκριμένο φύλο και / ή ηλικιακή ομάδα, στοχεύστε τη διαφήμισή σας προς αυτούς.

Εκπαίδευση

Αν θέλετε να στοχεύσετε σε άτομα με ένα συγκεκριμένο εκπαιδευτικό υπόβαθρο, μπορείτε να στοχεύσετε τις διαφημίσεις σας με βάση κάποιο σχολείο. Για παράδειγμα, ίσως προσπαθείτε να στοχεύσετε σε έναν συγκεκριμένο σύλλογο αποφοίτων.  Μπορείτε επίσης να προσαρμόσετε τη στόχευσή σας ανάλογα με το πεδίο και τη βαθμίδα των σπουδών.

Εργασιακή εμπειρία

Εάν το προϊόν ή η υπηρεσία σας είναι ιδανικό π.χ. για οικονομικούς διευθυντές, η αποκλειστική στόχευση ατόμων με τον συγκεκριμένο τίτλο στο προφίλ τους θα αυξήσει τον αριθμό μετατροπών σας, και εν τέλει θα σας βοηθήσει να εξοικονομήσετε χρήματα. Μπορείτε να επιλέξετε συγκεκριμένους τίτλους εργασίας ή εργασιακές λειτουργίες, χρόνο εργασίας σε κάποια συγκεκριμένη θέση και συνολικά χρόνια εμπειρίας. Από τον Διευθύνοντα Σύμβουλο κατασκευαστικών εταιρειών έως τους νεοεισερχόμενους συνεργάτες μιας λογιστικής εταιρείας.

Το κοινό-στόχος σας μπορεί επίσης να διαθέτει ένα συγκεκριμένο σύνολο δεξιοτήτων, όπως το μάρκετινγκ μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, τον οικονομικό προγραμματισμό ή τη διαχείριση κινδύνου. Σκεφτείτε τι κάνει το κοινό-στόχο σας καλά ή πού φιλοδοξεί να υπερέχει. Στη συνέχεια, χρησιμοποιήστε τη διαφήμιση για να στοχεύσετε άτομα με παρόμοιες δεξιότητες.

Τα ενδιαφέροντα

Ένα από τα καλύτερα χαρακτηριστικά του LinkedIn είναι η δυνατότητα συμμετοχής σε ομάδες με επαγγελματίες κοινής νοοτροπίας, με τους οποίους μπορείτε να συζητήσετε τις τάσεις και άλλα ζητήματα του κλάδου. Η επιλογή αυτή είναι ιδανική στις περιπτώσεις που το κοινό σας δεν διστάζει να εκφραστεί για κάποιο θέμα ή εάν εσείς προσπαθείτε να κερδίσετε μια ηγετική θέση σε έναν συγκεκριμένο τομέα.

Αφού καθορίσετε τα κριτήρια στόχευσης των διαφημίσεων σας, μπορείτε να τα αποθηκεύσετε ως πρότυπο για μελλοντικές καμπάνιες. Μπορείτε επίσης να επιτρέψετε στο LinkedIn να επεκτείνει το κοινό σας, προκειμένου αυτό να περιλαμβάνει άτομα παρόμοια με το κοινό-στόχο σας.

μεγαλώνω το κοινό στο linkedin

3. Μορφή για διαφήμιση στο LinkedIn

Στη συνέχεια, επιλέξτε τη μορφή της διαφήμισής σας. Υπάρχουν οκτώ διαφορετικοί τύποι διαφημίσεων LinkedIn που μπορείτε να δημιουργήσετε ως μέρος της καμπάνιας σας.

 • Διαφημίσεις κειμένου: εμφανίζονται στη δεξιά στήλη ή στην κορυφή της σελίδας του LinkedIn. Περιλαμβάνουν αποκλειστικά κείμενο.
 • Διαφημίσεις μεμονωμένης εικόνας: διαθέτουν μια μόνο εικόνα και εμφανίζονται στη ροή ειδήσεων του LinkedIn μαζί με το οργανικό περιεχόμενο.
 • Διαφημίσεις καρουσέλ: διαθέτουν δύο ή περισσότερες εικόνες και εμφανίζονται στη ροή ειδήσεων του LinkedIn ανάμεσα στο υπόλοιπο οργανικό περιεχόμενο.
 • Διαφημίσεις βίντεο: διαθέτουν ένα βίντεο και εμφανίζονται στη ροή ειδήσεων του LinkedIn μαζί με το οργανικό περιεχόμενο.
 • Διαφημίσεις ακολούθων: προωθούν τη σελίδα της εταιρείας σας στο LinkedIn και χρησιμοποιούν τα δεδομένα του προφίλ των χρηστών στο LinkedIn για να προσαρμόσουν κάθε διαφήμιση. Είναι διαθέσιμες προς προβολή μόνο στην πλατφόρμα του LinkedIn για desktop.
 • Διαφημίσεις προβολής: προβάλλουν μια ειδική προσφορά και χρησιμοποιούν τα δεδομένα του προφίλ των χρηστών στο LinkedIn για να προσαρμόσουν την κάθε διαφήμιση. Είναι διαθέσιμες προς προβολή μόνο στην πλατφόρμα του LinkedIn για desktop.
 • Διαφημίσεις εργασίας: προωθούν ανοικτές εργασίες και χρησιμοποιούν τα δεδομένα του προφίλ των χρηστών στο LinkedIn για να προσαρμόσουν την κάθε διαφήμιση. Είναι διαθέσιμες προς προβολή μόνο στην πλατφόρμα του LinkedIn για desktop.
 • Διαφημίσεις μηνυμάτων: παραδίδονται στα εισερχόμενα του LinkedIn του κοινού-στόχου σας.

Εναλλάσσοντας μεταξύ των παραπάνω τύπων διαφημίσεων, θα δείτε ότι το παράθυρο “Προβλεπόμενα Aποτελέσματα” στη δεξιά πλευρά θα μεταβάλλεται. Αυτή η λειτουργία αναλύει τις παραμέτρους της καμπάνιας σας (προσφορά, προϋπολογισμός, στόχευση, ημερομηνίες έναρξης / λήξης κ.λπ.) λαμβάνοντας ταυτόχρονα υπόψη παρόμοιες καμπάνιες και διαφημιζόμενους. Επίσης προσομοιώνει μια δημοπρασία διαφήμισης, προκειμένου να καταλήξει στους αριθμούς που θα εμφανιστούν.

Παρακολουθήστε αυτό το παράθυρο καθώς επιλέγετε τον τύπο διαφημίσεών σας στο LinkedIn. Αν ξεκινάτε για πρώτη φορά, αποφασίστε ποιος τύπος διαφήμισης θα αντιστοιχούσε αποτελεσματικότερα στον προϋπολογισμό σας. Περιγράψτε τις προτεραιότητές σας και, στη συνέχεια, μπορείτε να αποφασίσετε ποιος τύπος λειτουργεί καλύτερα για εσάς.

Επιπλέον, ορισμένοι τύποι διαφημίσεων απαιτούν τη σύνδεση της εταιρικής σας σελίδας με το LinkedIn, ενώ μερικοί αξιοποιούν τις υπηρεσίες μετάφρασης του LinkedIn.

4. Τοποθέτηση/Placement

Στη συνέχεια, αποφασίστε αν θέλετε να εμφανίζεται η διαφήμισή σας στο Δίκτυο του κοινού σας στο LinkedIn, στοιχείο το οποίο θα προσφέρει στην καμπάνια σας μεγαλύτερη προσβασιμότητα και προβολή στις πλατφόρμες και τους ιστότοπους τρίτων στο LinkedIn. Σημείωση: Αυτή η επιλογή δεν είναι διαθέσιμη για κάθε τύπο διαφήμισης.

Μπορείτε επίσης να επιλέξετε να αφαιρέσετε ή να αποκλείσετε ορισμένες κατηγορίες, εφαρμογές και ιστότοπους στο Δίκτυο που θα δημιουργήσετε, εφόσον το επιθυμείτε.

τοποθέτηση διαφήμισης στο linkedin

5. Προϋπολογισμός & Πρόγραμμα στη διαφήμιση στο LinkedIn

Στη συνέχεια, ρυθμίστε τις επιλογές προϋπολογισμού, προγραμματισμού και προσφοράς που είναι αποτελεσματικότερα για εσάς.

Προϋπολογισμός

Ορίστε έναν ημερήσιο προϋπολογισμό, ιδανικό για τις δαπάνες μάρκετινγκ της εταιρείας σας. Πριν επενδύσετε πολλά χρήματα σε μια καμπάνια, δοκιμάστε και μετρήστε την επιτυχία της κάθε καμπάνιας και παραλλαγής διαφήμισης. Κανείς δεν θα ήθελε να ξοδέψει π.χ. χιλιάδες σε μια διαφήμιση που δεν θα έχει απήχηση στο audience.

Ας πούμε ότι είστε ο υποδιευθυντής μάρκετινγκ σε μια εκλεπτυσμένη εταιρεία λουλουδιών. Υποθέτουμε ότι το μεγαλύτερο μέρος της αγοράς-στόχου σας αποτελείται από μελλοντικές νύφες, και για το λόγο αυτό κατευθύνετε τις διαφημίσεις σας στο LinkedIn στη συγκεκριμένη ομάδα. Αφού όμως ξοδέψετε χιλιάδες δολάρια, αποκτάτε μόνο το 10% των πελατών που ελπίζατε. Οι επακόλουθες έρευνές σας δείχνουν ότι η συγκεκριμένη στόχευση αποτελούσε μια λάθος κίνηση, και αργότερα μαθαίνετε ότι οι χρήστες του LinkedIn που ασχολούνται με το κατάστημά σας (π.χ. σας ακολουθούν), στην πραγματικότητα ενδιαφέρονται για λουλούδια για εταιρικές εκδηλώσεις. Δεν θα ήταν πολύ ωραίο να το γνωρίζατε αυτό προτού δαπανήσετε ένα μεγάλο ποσό του προϋπολογισμού σας σε διαφήμιση στο LinkedIn;

Έτσι λόγω του μεγάλου εύρους επιλογών στόχευσης που προσφέρει το LinkedIn, οι διαφημίσεις μπορούν να στοχεύσουν επιτυχώς σε εξειδικευμένες αγορές. Ωστόσο, ο προειδοποιητικός πειραματισμός είναι κρίσιμο να γίνει νωρίς. Π.χ εάν παρατηρήσετε μια καμπάνια να αποδίδει καλά, τότε θα πρέπει να αφιερώσετε μεγαλύτερο μέρος του προϋπολογισμού σε αυτή.

Πρόγραμμα

Επιλέξτε την ημερομηνία έναρξης της καμπάνιας σας. Μπορείτε να υποδείξετε να εμφανίζεται η καμπάνια σας συνεχώς ή μέχρι κάποια καθορισμένη ημερομηνία.

Τύπος προσφοράς

Σε αυτό το κομμάτι, οι τρεις επιλογές που έχετε είναι:

 • Αυτοματοποιημένη προσφορά, η οποία επιτρέπει στο LinkedIn να καθορίσει το ποσό που θα μεγιστοποιήσει τον στόχο της καμπάνιας σας και οποιαδήποτε επιλογή σας (επιλογές για τα Κλικς, τις Εμφανίσεις ή τις Μετατροπές).
 • Μέγιστη προσφορά κόστους ανά κλικ (CPC), σύμφωνα με την οποία θα χρεώνεστε κάθε φορά που κάποιος κάνει κλικ στη διαφήμισή σας. Το LinkedIn θα προτείνει ένα εύρος προσφορών ανάλογα με τον προϋπολογισμό σας και τον ανταγωνισμό που έχουν οι διαφημίσεις σας – όσο περισσότεροι διαφημιζόμενοι κάνουν προσφορά για μια παρόμοια καμπάνια, τόσο υψηλότερη θα χρειαστεί να είναι η προσφορά σας. Αυτή η προσφορά είναι το μέγιστο ποσό που θα χρεωθείτε. Αν το τρέχον επιτόκιο είναι χαμηλότερο από τη μέγιστη προσφορά σας, θα χρεωθείτε με βάση το τρέχον επιτόκιο.
 • Μέγιστη προσφορά πληρωμής ανά 1,000 εμφανίσεις (CPM), όπου θα χρεώνεστε ένα συγκεκριμένο ποσό κάθε φορά που προβάλλεται η διαφήμισή σας από κάθε 1.000 άτομα στο LinkedIn. Αυτή η επιλογή δεν είναι διαθέσιμη εάν χρησιμοποιείτε την επιλογή Δικτύου Κοινού στο LinkedIn.

Η απόφαση για την καλύτερη δυνατή μέγιστη προσφορά μπορεί να είναι δύσκολη. Επιλέγοντας μεταξύ CPC και CPM, να σκέφτεστε τον τελικό στόχο σας. Προσπαθείτε να κάνετε όσο το δυνατόν περισσότερους ανθρώπους να δουν τη διαφήμιση σας για να διευκολύνετε π.χ. μια καμπάνια branding; Αν ναι, το CPM μπορεί να είναι η καλύτερη επιλογή σας.

Από την άλλη, εάν θέλετε περισσότεροι άνθρωποι να πατούν στις διαφημίσεις σας για να αυξήσετε την επισκεψιμότητα του ιστοτόπου σας ή να αποκτήσετε νέους πελάτες, το CPC ίσως να είναι καλύτερο για εσάς.

Όσον αφορά τη βέλτιστη μέγιστη προσφορά, ενδέχεται να χρειαστεί να δοκιμάσετε την τακτική “δοκιμή και σφάλμα”. Το LinkedIn θα σας εμφανίσει μια προτεινόμενη προσφορά, η οποία αποτελεί ένα καλό σημείο εκκίνησης. Στη συνέχεια, προσπαθήστε να σκεφτείτε τη στιγμή όπου το κοινό σας είναι πιθανότερο να είναι online. Θα χρειαστεί να αυξήσετε την προσφορά σας κατά τη συγκεκριμένη ώρα, για να βεβαιωθείτε ότι οι διαφημίσεις σας είναι αυτές τις οποίες θα δουν. Βεβαιωθείτε επίσης ότι το LinkedIn αποτελεί το καλύτερο μέρος για να τους προσεγγίσετε – διαφορετικές ομάδες χρησιμοποιούν διαφορετικά είδη κοινωνικών μέσων. Πειραματιστείτε με διαφορετικές προσφορές και δείτε ποια θα προσφέρει την μεγαλύτερη απόδοση αναλογικά με τα δαπανημένα χρήματα.

6. Παρακολούθηση conversions

Τέλος, έχετε τη δυνατότητα να επιλέξετε τη ρύθμιση παρακολούθησης των conversions της διαφήμισης στο LinkedIn. Η ρύθμιση αυτή θα παρακολουθεί και θα καταγράφει τις ενέργειες των χρηστών, από τη στιγμή που θα πατήσουν τη διαφήμιση σας. 

Η παρακολούθηση των conversions αποτελεί προαιρετικό μέρος της δημιουργίας της διαφημιστικής σας καμπάνιας στο LinkedIn, αλλά είναι εξαιρετικά πολύτιμη για την επιχείρησή σας.

Αν θέλετε να επιλέξετε την παρακολούθηση conversions, κάντε κλικ στην επιλογή “+ Add Conversions”. Ένα νέο παράθυρο θα εμφανιστεί, στο οποίο θα ορίσετε την μετατροπή, θα ρυθμίσετε τις σχετικές επιλογές, και θα αποφασίσετε για τον τρόπο παρακολούθησης των conversions σας. Σημείωση: Οι πληροφορίες στη δεξιά πλευρά του παραθύρου είναι ιδιαίτερα χρήσιμες, μπορούν να απαντήσουν σε οποιαδήποτε ερώτηση προκύψει και να σας καθοδηγήσουν καθ’ όλη τη διαδικασία.

βοήθεια στο linkedin

Για περισσότερη βοήθεια σχετικά με τη δημιουργία και τη διαχείριση των μετατροπών στο LinkedIn, επισκεφθείτε αυτή τη σελίδα βοήθειας.

Συγχαρητήρια! Μπορείτε να ξεκινήσετε και επίσημα την διαφημιστική σας καμπάνια στο LinkedIn! Δεν έχετε όμως τελειώσει ακόμα. Όταν είστε έτοιμοι να προχωρήσετε, κάντε κλικ στην επιλογή “Αποθήκευση”. Προσοχή: Ο στόχος και η μορφή της διαφήμισής σας δεν μπορούν να αλλάξουν όταν αποθηκευτούν, οπότε βεβαιωθείτε για τις επιλογές σας πριν προχωρήσετε.

Βήμα δεύτερο: Ρυθμίστε την διαφήμισή σας στο LinkedIn

Αυτή η ενότητα αντιστοιχεί στον τύπο διαφήμισης LinkedIn που θα επιλέξετε για την καμπάνια σας. Αφού καθορίσετε τις βασικές παραμέτρους για τη διαφήμισή σας στο πρώτο βήμα, θα σας ζητηθεί να αρχίσετε να την δημιουργείτε και να επιλέξετε τον τρόπο με τον οποίο το LinkedIn θα εμφανίζει και θα εναλλάσσει τις παραλλαγές της διαφήμισής σας – αν επιλέξετε να δημιουργήσετε περισσότερες από μία.

Για να ξεκινήσετε, πατήστε την επιλογή “Create new ad”.

φτιάξε νέα διαφήμιση στο linkedin

Στη συνέχεια, θα εμφανιστεί μια οθόνη με τον τίτλο “Δημιουργία ενός νέου  [επιλεγμένος τύπος διαφήμισης] για αυτήν την καμπάνια”, στην οποία θα δημιουργήσετε το κείμενο της διαφήμισής σας, θα το συνδυάσετε με μια εικόνα και θα δείτε τις διάφορες επιλογές διάταξης.

Φυσικά, υπάρχουν ορισμένες οδηγίες σχετικά με τη διαφήμιση, τις οποίες σας προτείνουμε να εφαρμόσετε:

 • Εικόνα διαφήμισης, η καλλιτεχνική δημιουργία ή το γραφικό το οποίο θα βλέπει το κοινό σας στη διαφήμιση. Πρέπει να έχει μέγεθος 100×100 pixels και να φορτωθεί ως αρχείο .jpg ή .png, μεγέθους 2MB ή μικρότερο.
 • Τίτλος διαφήμισης, ο οποίος είναι το κύριο μήνυμα που θα βλέπει το κοινό σας. Δεν μπορεί να είναι μεγαλύτερος από 25 χαρακτήρες.
 • Περιγραφή διαφήμισης, η οποία είναι το σώμα της διαφήμισής σας. Μπορεί να έχει μέγεθος έως και 75 χαρακτήρες και θα πρέπει να είναι σχετικός τόσο με το άτομο που βλέπει τη διαφήμιση όσο και με την προσφορά ή τη σελίδα στην οποία τη στέλνετε.
 • Διεύθυνση προορισμού URL, η οποία θα οδηγήσει το κοινό σας να κάνει κλικ στη διαφήμισή σας. Ελέγξτε ότι η διεύθυνση URL είναι ακριβής.

Αφού εισάγετε αυτές τις πληροφορίες, θα τις δείτε να εμφανίζονται στο πλαίσιο Preview στα δεξιά.

preview διαφήμισης στο linkedin

Αφού κάνετε κλικ στο “Δημιουργία”, θα επιστρέψετε στην προηγούμενη σελίδα του Campaign Manager. Από εκεί, μπορείτε να δημιουργήσετε περισσότερες διαφημίσεις και ενδεχομένως να αξιολογήσετε και να ορίσετε την εντολή που επιθυμείτε.  Σημείωση: Το LinkedIn αξιολογεί όλες τις εντολές που έχουν υποβληθεί στην καμπάνια, οπότε μην περιμένετε οι διαφημίσεις σας να δημοσιευτούν άμεσα. 

Για να έχετε τα καλύτερα αποτελέσματα στις διαφημίσεις σας, μπορείτε να δημιουργήσετε μια διαφορετική διαφήμιση για καθέναν από τους τύπους πελάτη σας και να την τροποποιήσετε ανάλογα. Για παράδειγμα, όταν προωθείτε ένα βιβλίο σε καθηγητές πανεπιστημίων, καθορίζοντας έναν τίτλο με τις λέξεις “Οδηγός καθηγητή πανεπιστημίου για …” μπορεί να δημιουργήσει υψηλότερο CTR από τους γενικούς, μη στοχευμένους τίτλους και κείμενο.

Ακολουθούν μερικές από τις καλύτερες συμβουλές δημιουργίας κειμένου για τις διαφημίσεις σας στο LinkedIn.

Προτροπή σε δράση (CTA)

Συμπεριλαμβάνοντας ένα παρακινητικό CTA στο κείμενο της διαφήμισής σας, μπορείτε να βελτιώσετε την αναλογία κλικ / εμφανίσεων (CTR) που αυτή θα λάβει. Σκεφθείτε το ενδεχόμενο να ζητήσετε από τους χρήστες να “Κατεβάσουν το ηλεκτρονικό σας βιβλίο τώρα” ή να “Κάνουν κλικ τώρα για δωρεάν δείγματα” αντί για ένα κείμενο, το οποίο θα στερείται μιας σειράς επόμενων βημάτων δράσης.

Αξία

Ενσωματώστε την πρόταση αξίας σας στο κείμενο της διαφήμισής σας – αυτό μπορεί να αυξήσει τις πιθανότητες να πατήσουν οι χρήστες στην διαφήμισή σας. Χάρη σε φράσεις του τύπου “-20% στην πρώτη σας αγορά” ή “Οι εκπτώσεις  τελειώνουν σήμερα – Κάντε τις αγορές σας τώρα”, στέλνετε ένα σαφές μήνυμα για το τι μπορεί κάποιος να κερδίσει συγκεκριμένα πατώντας στη διαφήμισή σας.

Δοκιμές

Μην φοβάστε να τεστάρετε το κείμενο της διαφήμισής σας. Μπορείτε να δημιουργήσετε πολλές παραλλαγές για την διαφήμισή σας σε κάθε καμπάνια, οι οποίες θα σας επιτρέψουν να δοκιμάσετε διαφορετικές εικόνες και κείμενο στις διαφημίσεις σας, προκειμένου να βρείτε τι λειτουργεί καλύτερα για το κοινό σας.

Πώς να αναλύσετε την δική σας διαφήμιση στο LinkedIn

Συγχαρητήρια! Έχετε ξεκινήσει και επίσημα τη διαφημιστική σας καμπάνια στο LinkedIn!

Τώρα, το καλύτερο και για κάποιους το σημαντικότερο μέρος του μάρκετινγκ για καμπάνιες-  τα Analytics. Το LinkedIn διευκολύνει την παρακολούθηση της προόδου σας στον πίνακα ελέγχου του Campaign Manager (στην ενότητα “Απόδοση καμπάνιας”), όπου θα δείτε διάφορα διαγράμματα που μετρούν την απόδοση σας, όπως τα κλικς, τις δαπάνες και το CTR. Μπορείτε επίσης να παρακολουθείτε τα conversions στα διαγράμματα στο κάτω μέρος του πίνακα ελέγχου.

απόδοση καμπάνιας

Όταν τελειώσετε με τη ρύθμιση της πρώτης σας καμπάνιας, θα δείτε πολλά μηδενικά στην αρχή. Μην ανησυχείτε, αυτό συμβαίνει επειδή η καμπάνια σας είναι καινούργια (και μην ξεχνάτε ότι το LinkedIn πρέπει συνήθως να εγκρίνει τις διαφημίσεις σας προτού αυτές τεθούν σε λειτουργία).

Πώς να βελτιστοποιήσετε την διαφήμιση στο LinkedIn

Οι καμπάνιες κοινωνικών διαφημίσεων πάντα μπορούν να βελτιωθούν. Θυμηθείτε ότι το κοινό και το περιεχόμενό σας συνεχώς αλλάζουν, όπως και η ίδια η πλατφόρμα. Ακολουθούν ορισμένοι τρόποι βελτιστοποίησης της διαφημιστικής σας καμπάνιας στο LinkedIn.

Βελτιστοποίηση καμπάνιας που δεν εμφανίζει τα επιθυμητά αποτελέσματα

Εάν οι καμπάνιες σας δεν παρουσιάζουν την απόδοση που θα θέλατε, ακολουθούν ορισμένα μέτρα που μπορείτε να πάρετε για να τις βελτιστοποιήσετε.

 Συμβουλή: Βάλτε υπενθύμιση στον εαυτό σας να ελέγχει και να βελτιστοποιεί τις καμπάνιες κάθε μήνα. 

1. Ελέγξτε την αναλογία κλικ / εμφανίσεων κάθε καμπάνιας

Υπερτερεί κάποια καμπάνια σας από τις υπόλοιπες; Αν ναι, ίσως θα έπρεπε να διακόψετε κάποια λιγότερο επιτυχημένη καμπάνια. Το LinkedIn εμφανίζει αυτόματα τις λιγότερο επιτυχημένες καμπάνιες με χαμηλότερη συχνότητα, επομένως είναι λογικό να ελαχιστοποιούνται οι πόροι που δαπανώνται για αυτές. Αντίθετα, η διάθεση περισσότερων πόρων σε επιτυχημένες διαφημιστικές παραλλαγές και καμπάνιες καθιστά πιθανότερη την επιτυχία των στόχων μάρκετίνγκ που έχετε θέσει.

2. Τυποποιήστε μια μεταβλητή τη φορά

Αν η διαφήμισή σας δεν έχει την ιδανική απόδοση, δεν σημαίνει ότι χρειάζεται να αποχωρήσετε από το όλο εγχείρημα. Δοκιμάστε διαφορετικές παραλλαγές της ίδιας διαφήμισης για να δείτε ποιος παράγοντας συμβάλλει ή εμποδίζει την επιτυχία της. Επεξεργαστείτε το κείμενο στον τίτλο σας, αλλάξτε τη χρησιμοποιούμενη εικόνα, τροποποιήστε τα χαρακτηριστικά του κοινού-στόχου σας ή εναλλακτικά ενημερώστε τις προσφορές σας – φροντίστε όμως να μην τα κάνετε όλα αυτά ταυτόχρονα, διότι δεν θα μπορέσετε να βγάλετε ένα ασφαλές συμπέρασμα για τη λύση του προβλήματος.

3. Γίνετε – και μείνετε – εξοικειωμένοι με το κοινό σας

Παρουσιάστε στο κοινό-στόχο σας μια ανανέωση το μήνα. Ελέγξτε την περσόνα των πελατών σας και κάντε μια νέα έρευνα σχετικά με τα χαρακτηριστικά του κοινού που ενδεχομένως να χρειάζεται να τροποποιηθούν στην καμπάνια σας. Ενημερώστε τακτικά αυτά τα χαρακτηριστικά, ώστε οι κατάλληλοι άνθρωποι να βλέπουν – και ιδανικά να εμπλέκονται – με τις διαφημίσεις σας.

Αξιολόγηση του αποτελέσματος των διαφημίσεων LinkedIn (εκφραζόμενο σε πελάτες) με αναφορές μετά τα κλικς

Μόλις οι διαφημίσεις σας αρχίζουν να προβάλλονται και οι χρήστες αρχίζουν να κάνουν κλικ πάνω τους, θα έρθει η στιγμή να καθορίσετε αν αυτές οδηγούν στην πραγματικότητα την επιθυμητή κινητικότητα προς τον ιστότοπό σας. Αυτό δεν είναι κάτι στο οποίο μπορεί να σας απαντήσει το LinkedIn, οπότε θα χρειαστεί να κάνετε κάποια αναφορά κλειστού βρόχου σε αυτές τις καμπάνιες για να λάβετε περισσότερες λεπτομέρειες σχετικά με τη σύνθεση αυτής της επισκεψιμότητας.

Πώς μπορείτε να το καταλάβετε αυτό; Όλα αφορούν τις “κλειστές” προσφορές και τις φόρμες – όταν κάποιος κάνει κλικ στη διαφήμισή σας και προσγειώνεται στον ιστότοπό σας, το “κλείσιμο” του περιεχομένου που προσφέρετε με μια φόρμα πελάτη θα σας βοηθήσει να συλλέξετε δεδομένα, τα οποία καθορίζουν το συγκεκριμένο άτομο ως καλό πελάτη. Συνδέστε την πιθανή απόκτηση ενός νέου πελάτη με ένα λογισμικό διαχείρισης σχέσεων πελατών (CRM), έτσι ώστε, από τη στιγμή που θα εισάγονται οι πληροφορίες, να μπορεί η ομάδα πωλήσεών σας να εργαστεί πάνω σε αυτές.

Μην παραμελήσετε όμως τις διαφημιστικές σας καμπάνιες στο LinkedIn, προκειμένου να αποκτήσετε τα χρήσιμα αυτά δεδομένα για το CRM από τις φόρμες στη σελίδα προορισμού. Είναι η επισκεψιμότητα που δημιουργείται στον ιστότοπό σας από τις διαφημίσεις του LinkedIn η κατάλληλη; Αυξάνει την πελατεία σας; Αν όχι, ίσως χρειαστεί να βελτιστοποιήσετε περαιτέρω τις καμπάνιες σας.

Για παράδειγμα, εάν οι διαφημίσεις σας στο LinkedIn στοχεύουν άτομα που εργάζονται σε εταιρείες με 1 έως 10 άτομα, αλλά διαπιστώσετε ότι η πλειονότητα των κλειστών προσφορών σας προέρχεται από εταιρείες με 100 έως 200 εργαζομένους – σταματήστε να ξοδεύετε τα χρήματα σας στοχεύοντας στις μικρότερες αυτές εταιρείες στο LinkedIn.

Οι επιλογές στόχευσης που καλύψαμε παραπάνω σας επιτρέπουν να τροποποιήσετε οποιοδήποτε από τα κριτήρια σας, γι ‘αυτό χρησιμοποιήστε τις προς όφελός σας.

Είστε έτοιμοι να δοκιμάσετε μια νέα διαφημιστική στρατηγική;

Με την κατάλληλη στρατηγική και υπομονή, οι διαφημιστικές σας καμπάνιες στο LinkedIn μπορούν να αποτελέσουν τεράστιο παράγοντα της επιτυχίας του μάρκετινγκ της επιχείρησης σας. Το LinkedIn διαθέτει μια πολύ ισχυρή διαφημιστική πλατφόρμα – μην το παραλείψετε από τη λίστα μάρκετινγκ της εκστρατείας σας στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Μια καλοφτιαγμένη και βελτιστοποιημένη καμπάνια έχει τη δυνατότητα να φέρει χιλιάδες νέους πελάτες – και πωλήσεις.

 

Θες να μάθεις περισσότερα για την διαφήμιση στο LinkedIn;

Ο καλύτερος τρόπος να μάθεις περισσότερα είναι να κάνεις ατομικά μαθήματα μαζί μου.

 

Τι θα καταφέρεις με τα μαθήματα για Facebook, Twitter, Instagram, LinkedIn, Διαφημίσεις, Mάρκετινγκ και εργαλεία

[intense_content_section background_color=”#1C72BD” border_bottom=”0″] [intense_row] [intense_column size=”12″] [intense_promo_box shadow=”8″]

[intense_icon_list]

[intense_icon_list_item type=”chevron-sign-right”]να χαράξεις ένα ολοκληρωμένο στρατηγικό πλάνο[/intense_icon_list_item][intense_icon_list_item type=”repeat” spin=”1“]Nα κάνεις εύκολα και γρήγορα video και εικόνες[/intense_icon_list_item] [intense_icon_list_item type=”bullseye” color=”red”]να μπορείς να δημιουργήσεις και να διαχειριστείς εξ ολοκλήρου καμπάνιες στην πλατφόρμα του Google Ads[/intense_icon_list_item][intense_icon_list_item type=”play-sign” color=”primary”]να μπορείς να κατανοήσεις όλα τα στατιστικά του Google Analytics[/intense_icon_list_item] [intense_icon_list_item type=”ok-sign” color=”success”]να μπορείς να δημιουργήσεις και να διαχειριστείς εξ ολοκλήρου καμπάνιες  σε Facebook & Instagram[/intense_icon_list_item] [intense_icon_list_item type=”thumbs-up”]να μπορείς να δημιουργήσεις αποτελεσματικές διαφημίσεις σε Google, Facebook, Youtube, Instagram και LinkedIn[/intense_icon_list_item] [intense_icon_list_item type=”repeat” spin=”1“]Nα είσαι σε θέση να βγεις δυναμικά στην αγορά εργασίας σαν Social Media Manager[/intense_icon_list_item] [/intense_icon_list]

[/intense_promo_box] [/intense_column] [/intense_row] [/intense_content_section]

[intense_icon_list]

Μαθήματα Social Media απο 25 €

3 πράγματα που πρέπει να ξέρεις πριν αρχίσουμε

Το κόστος για κάθε ώρα μαθήματος είναι 30 € + Φ.Π.Α.

Τα μαθήματα γίνονται μέσω της πλατφόρμας ZOOM.   Βλέπουμε ο ένας τον άλλο ταυτόχρονα , βλέπουμε τον  ίδιο υπολογιστή, και εφαρμογές κατά την διάρκεια του μαθήματος. Η διδασκαλία μαγνητοσκοπείται δωρεάν, και έχεις αρχείο με το τι είπαμε.

Για προαγορά 10 ωρών γίνεται έκπτωση 16 %

Mήπως τα μαθήματα σου φαίνονται ακριβά 

Φθηνά μαθήματα Social Media

30 € για μια ώρα, (που πάντα είναι περισσότερη) με ένα καθηγητή με 20 χρόνια εμπειρία, με εκατοντάδες μαθητές , με δεκάδες επιτυχημένες καμπάνιες μπορεί να φαίνονται ακριβά σε κάποιους.

Τα μαθήματα μου όμως ειναι τα πιο φθηνά FACE TO FACE Digital marketing online courses σε όλη την Ελλάδα.

Αντίστοιχα μαθήματα αρχίζουν απο 45 €

Τιμές Μαθημάτων Social Media

1 ΩΡΑ
30
Για συγκεκριμένες ερωτήσεις
 • Μικρή Επένδυση
 • Χαμηλότερη τιμή σε μαθήματα μέσω υπολογιστή
 • Αρχείο Μαθήματος σε Βίντεο
 • Απάντηση ερωτήσεων μετά το μάθημα

Ίσως σε ενδιαφέρουν

ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

Όλες οι υπηρεσίες που προσφέρει ο Κωνσταντίνος Κορίκης

Μάθε με τον Κορίκη

Είτε έχεις την δικιά σου επιχείρηση, είτε δουλεύεις για κάποιον άλλο, είτε απλά θες να έχεις την καλύτερη παρουσία σε Facebook, Twitter, Instagram, LinkedIn, η απλά θες να μειώσεις τα κόστη σου σε διαφημίσεις Facebook ή Google ADS, μπορώ να σε βοηθήσω. Είμαι αυτή την στιγμή ο δάσκαλος με τις περισσότερες ώρες διδασκαλίας στην Ελλάδα

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Πάρε τον Κορίκη Σύμβουλο

Μπορώ να σε βοηθήσω να βγάλεις την εικόνα σου με τον σωστό τρόπο. Εχω συμβουλέψει Δημόσιους Οργανισμούς όπως το Ελληνικό Κτηματολόγιο, μεγάλες εταιρείες όπως τους SOS Ιατρούς, εταιρείες στο Χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης όπως την Advent Technologies, Εκδοτικούς Οίκους όπως τον Αρμό, και δεκάδες δικηγόρους, Γιατρούς και Οδοντιάτρους

ΘΕΛΩ ΣΥΜΒΟΥΛΟ

Digital Ads PPC

Η ψηφιακή διαφήμιση είναι ο φθηνότερος και αποδοτικότερος τρόπος να πουλήσεις υπηρεσίες και προϊόντα. Έχω ξοδέψει εκατομμύρια € σε Facebook, Google, Twitter, Instagram και LinkedIn για πελάτες μου. Δίνω εγγύηση ότι θα πληρώνεις λιγότερο αν κάνεις ήδη διαφήμιση. Αν δεν κάνεις διαφήμιση ξέρεις πλέον ότι πρέπει να κάνεις. Μπορώ να αναλάβω τις διαφημίσεις σου απο το Α μέχρι το Ω. Σου εξασφαλίζω προκαταβολικά οτι θα έχεις θεαματικά αποτελέσματα αν ακολουθήσεις τις συμβουλές μου.

ΠΑΡΕ ΠΡΟΣΦΟΡΑ

Design a site

Αν δεν είσαι ευχαριστημένος με την ιστοσελίδα σου, έχω άσχημα νέα. Δυστυχώς μια ιστοσελίδα δεν διορθώνεται αλλά φτιάχνεται από την αρχή. Αναλαμβάνω ολοκληρωμένο σχεδιασμό ιστοσελίδων, δηλαδή ιστοσελίδα και περιεχόμενο με το «κλειδί στο χέρι». Θα σου παραδώσω μια ιστοσελίδα σχεδιαστικά ακριβώς όπως την θέλεις, με ταχύτητες που θα ξεπερνούν το 90 και με περιεχόμενο προσαρμοσμένο στο brand σου. Ο στόχος είναι η ιστοσελίδα να γίνει το βασικό εργαλείο πώλησης στην εταιρεία σου.

ΘΕΛΩ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ