Θέλεις να μάθεις 7 μυστικά για αποτελεσματική διαφήμιση στο Google ΑdWords;

Μυστικά Google Ads
2.4kviews

[wp_time_to_read]

Το Google AdWords είναι η διαφημιστική πλατφόρμα της Google.

Χιλιάδες επιχειρήσεις  χρησιμοποιούν Google Adwords για να στέλνουν επισκέπτες στην σελίδα τους , όταν κάποιος ψάχνει μια λέξη κλειδί.

Ο διαφημιζόμενος εμφανίζεται ΜΟΝΟ σε κάθε σχετική αναζήτηση του χρήστη με τα προϊόντα ή τις υπηρεσίες του και πληρώνει ανά CLICK και όχι για ανά θέαση.

Τι είναι τα Google Ads

Οι χρήστες που αναζητούν τα σχετικά προϊόντα ψάχνουν στο Google χρησιμοποιώντας λέξεις-κλειδιά (keywords) όπως παπούτσια, antrika papoutsia κλπ.
Αν χρησιμοποιείτε την πλατφόρμα, θα γνωρίζετε ήδη ότι υπάρχουν πολλές επιλογές ως προς τη στόχευση πελατών, όπως και ρυθμίσεις που καλύπτουν διαφορετικούς τύπους επιχειρήσεων.

Google ads αναζήτηση

Ο καλύτερος τρόπος να μάθετε πως να τρέχετε μια καμπάνια είναι να μελετήσετε ή να απευθυνθείτε σε κάποιον ειδικό σαν εμένα.

Σε αυτό το άρθρο, θα μοιραστώ μαζί σας 7 συμβουλές για να βεβαιωθείτε ότι η επιχείρηση σας θα πετύχει τα καλύτερα αποτελέσματα, δηλαδή την καλύτερη απόδοση με το μικρότερο δυνατό κόστος . Οι παρακάτω συμβουλές προκύπτουν από χιλιάδες ώρες μελέτης και χιλιάδες € που έχω ξοδέψει για διάφορους πελάτες.

Μήπως δεν έχεις χρόνο να διαβάσεις παρακάτω;
Με κόστος 49 € άπαξ, θα σου πω τι να βελτιώσεις στον διαφημιστικό σου λογαριασμό. Συμπλήρωσε την παρακάτω φόρμα. [contact-form-7 id=”8″ title=”Contact form 1″]

Συμβουλή 1: Λογαριασμός με εξαιρετική δομή

Μια σωστά δομημένη καμπάνια είναι απαραίτητη.Έχω δει περιπτώσεις εταιρειών, όπου το κόστος ανά ενέργεια πελάτη (CPA: Cost Per Acquisition) μειώθηκε έως και 60%, απλά βελτιώνοντας τη δομή του λογαριασμού τους στο AdWords.

Οι λέξεις-κλειδιά, οι διαφημίσεις και οι ομάδες διαφημίσεων σε κάθε καμπάνια θα πρέπει να είναι στενά συνδεδεμένες μεταξύ τους. Η πρόταση μου είναι να οργανώσετε την καμπάνια, με την μορφή SKAG, (, Single Keyword Ad Groups)

Πως δουλεύει το SKAG

Η προϋπόθεση είναι απλή: Αντί να ομαδοποιείτε 15 λέξεις-κλειδιά με δύο έως τρεις διαφορετικές παραλλαγές kκειμένου, συνδυάζετε ανά ADGROUP ένα keyword σε διάφορες παραλλαγές σε μία μόνο διαφήμιση, όπου ο τίτλος του κειμένου της διαφήμισης αντιστοιχεί ακριβώς στη λέξη-κλειδί σας.

SKAG Adwords
Έτσι, κατά την αναζήτηση οποιασδήποτε από τις πιθανές λέξεις-κλειδιά σας στο Google, το διαφημιστικό κείμενο θα ταιριάζει ακριβώς με αυτό που αναζητήθηκε. Αυτό θα αυξήσει το relevance score) και με τη σειρά του θα σας βοηθήσει να επιτύχετε χαμηλότερο κόστος ανά κλικ.
Διαβάστε εδώ περισσότερα https://klientboost.com/ppc/single-keyword-ad-groups

Συμβουλή 2: Ξεκινήστε στο search network

To search network είναι ο γρηγορότερος τρόπος να βρείτε πελάτες.

Σε αντίθεση με to display network οι χρήστες στο search είναι πιο κοντά στην απόφαση να αποφασίσουν για κάτι
Επίσης η παρουσία της επιχείρησης στο search δίνει επίσης μια καλή εικόνα σχετικά με τo πως κινούνται και τι θέλουν οι πελάτες σας.

marketing funnel Google ADS

Συμβουλή 3: Χαμηλό budget ημερήσιο και Κόστος Ανά Κλικ (CPC)

Κατά την έναρξη μιας νέας καμπάνιας είναι δύσκολο να καθορίσετε το πόση απήχηση θα έχουν οι διαφημίσεις σας, όπως και το πόσο γρήγορα θα ξοδέψετε τον προϋπολογισμό σας.

Το τελευταίο που θέλετε, είναι να σπαταλήσετε πολλά χρήματα μέσα στις πρώτες ώρες ή ημέρες της καμπάνιας, χωρίς αυτή να παρουσιάζει ένα αντίστοιχα υψηλό ποσοστό μετατροπής των χρηστών.

Προτείνω μισό ή ακόμα και στο ένα τέταρτο του ημερήσιου budget που έχετε.

Αυτό θα σας επιτρέψει να προσαρμοστείτε με ευκολία στην καμπάνια, παρακολουθώντας παράλληλα την απήχηση της, με βάση το στόχο που έχετε θέσει.

Πως το κάνετε;

Επιλέγετε μη αυτόματη προσφορά CPC (Cost Per Click), και ξεκινάτε με χαμηλότερα CPCs , Αυξάνετε μετά σας όσο χρειάζεται, βάσει των αποτελεσμάτων που επιφέρουν οι λέξεις-κλειδιά.

manual cpc

Συμβουλή 4: Το κείμενο της διαφήμισης έχουν σημασία

Το κείμενο στις διαφημίσεις είναι αναμφισβήτητα το σημαντικότερο μέρος της καμπάνιας σας στο AdWords.

Σας προτείνω στο κείμενο της διαφήμισης σας να κάνετε δοκιμές τύπου Α/Β πάνω σε δύο διαφορετικές, φιλόδοξες ιδέες σας.

Το κοινό-στόχος είναι βέβαιο ότι θα ανταποκριθεί καλύτερα σε μία από τις δύο ιδέες.

Google ADSWORDS AB testing
Επίσης, θα σας συνιστούσα να παρακολουθείτε τα αποτελέσματά σας με τέτοιο τρόπο, ώστε να μπορείτε να συγκρίνετε τα αποτελέσματα των πωλήσεων από κάθε δοκιμή

Συμβουλή 5: Ακριβής έλεγχος και παρακολούθηση

Στις περισσότερες περιπτώσεις, κατά την έναρξη μιας νέας καμπάνιας τα αρχικά σας CPAs θα είναι υψηλότερα από αυτά που θα θέλατε.
Ο πειραματισμός με διαφορετικές λέξεις-κλειδιά, διαφημίσεις και στρατηγικές προσφοράς θα σας βοηθήσει να βρείτε την καλύτερη επιλογή για την επίτευξη των στόχων σας για τα CPA.

Προκειμένου η Google να παρακολουθεί με ακρίβεια τις μετατροπές των χρηστών, θα πρέπει οι ετικέτες μετατροπής (tags: κομμάτια κώδικα που τρέχουν σε σελίδες του διαδικτύου ή εφαρμογές) του AdWords να τοποθετούνται σωστά στις σελίδες παρακολουθείτε (στο σημείο όπου ευχαριστείτε τους υποψήφιους πελάτες σας, το σημείο αγοράς κλπ )

Ο Google Tag Manager (GTM) είναι ένας πολύ καλός τρόπος να κάνετε ευκολότερη τη διαχείριση των ετικετών παρακολούθησης.

Το φιλικό προς το χρήστη περιβάλλον εργασίας που παρέχει, βοηθά στην παρακολούθηση των ετικετών Google καθώς και στην παρακολούθηση και τον έλεγχο από τρίτους. Μου αρέσει να σκέφτομαι τον GTM ως ένα κουτί όπου αποθηκεύονται όλα τα κομμάτια κώδικα JavaScript, τόσο για εφαρμογές παρακολούθησης της Google όσο και για εφαρμογές παρακολούθησης από τρίτους.

Ακολουθεί ένα παράδειγμα του κώδικα παρακολούθησης του AdWords τοποθετημένου στη σελίδα ευχαριστιών (thank-you page).

Google Tag manager

Το GTM αποτελείται από τρία μέρη:

 1. Η κύρια ετικέτα (Tag) που προστίθεται σε κάθε σελίδα για την οποία θέλετε να συλλέξετε πληροφορίες.
 2. Triggers, αυτά δηλαδή που κάνουν το tag να ενεργοποιηθεί. Για παράδειγμα, αν έχετε εισάγει τον κώδικα Google Analytics στο site σας, κάθε φορά που ένας χρήστης επισκέπτεται τη σελίδα, αυτή θα είναι η αιτία (trigger) να ενεργοποιηθεί (fire) το tag.
 3. Μεταβλητές (Variables) που χρησιμοποιούνται για την λήψη και την αποθήκευση πληροφοριών από τα tags και τα triggers.
  Μπορείτε επίσης να παρακολουθείτε τις μετατροπές χρηστών για καμπάνιες εκτός διαδικτύου, συμπεριλαμβανομένων εκείνων που πραγματοποιούνται σε εφαρμογές, μέσω τηλεφώνου και γενικότερα offline διαφημιστικών εκστρατειών.

Συμβουλή 6: Καμπάνια προσαρμοσμένη στον κάθε τύπο συσκευής

Η χρήση των κινητών τηλεφώνων βρίσκεται στα ύψη. Αυτό συνεπάγεται ότι ένα μεγάλο ποσοστό της επισκεψιμότητας σας στο AdWords θα προέρχεται από κινητές συσκευές.

Έτσι, θα ήταν σκόπιμο να ξεκαθαρίσουμε ότι τα αποτελέσματα της επισκεψιμότητας από desktop διαφέρουν ριζικά από αυτά των κινητών τηλεφώνων.
Θα σας πρότεινα λοιπόν να κατηγοριοποιήσετε τις καμπάνιες σας ανά τύπο συσκευής.

Σχεδιάζοντας τις καμπάνεις σας με αυτόν τον τρόπο, θα μπορέσετε να διασφαλίσετε ότι έχετε τον πλήρη έλεγχο της απόδοσης της επένδυσής σας ανεξάρτητα από τον τύπο της συσκευής.

Google adwords mobile targeting

Συμβουλή 7: Λίστες αρνητικών λέξεων-κλειδιών  (negative adwords)

Ένα από τα βασικά στοιχεία σε μια καμπάνια υψηλής στόχευσης είναι να επιλέξετε τι δεν πρέ-πει να στοχεύει.

Όταν επιλέγετε αρνητικές λέξεις-κλειδιά για καμπάνιες για το δίκτυο αναζήτησης, εντοπίστε όρους αναζήτησης οι οποίοι μοιάζουν με τις λέξεις-κλειδιά σας, αλλά που μπορεί να αφορούν αναζητήσεις πελατών για διαφορετικό προϊόν.

Για παράδειγμα, ας υποθέσουμε ότι είστε οπτικός και πουλάτε φακούς επαφής. Σε αυτήν την περίπτωση, ίσως θέλετε να προσθέσετε αρνητικές λέξεις-κλειδιά για όρους αναζήτησης όπως “φωτογραφικοί φακοί” και “επαναφορτιζόμενοι φακοί”.

google ads negative keywords
Το KEYWORD SEARCH TERMS είναι ένα εξαιρετικό εργαλείο για την εξάλειψη αυτών των ανεπιθύμητων λέξεων-κλειδιών από τις καμπάνιες σας.
Μπορείτε να προσθέσετε αυτές τις φράσεις ως αρνητικές λέξεις-κλειδιά, οι οποίες αν χρησιμοποιούνταν σε μελλοντικές αναζητήσεις θα εμπόδιζαν την εμφάνιση της διαφήμισής σας.

Δείτε στο παρακάτω video , πως μπορείτε να προσθέσετε λέξεις κλειδιά

Μαθήματα Google Adwords από τον Κωνσταντίνο Κορίκη

Μαθήματα Marketing

Είτε έχεις την δικιά σου επιχείρηση, είτε δουλεύεις για κάποιον άλλο, είτε απλά θες να έχεις την καλύτερη παρουσία σε  Google ADS, μπορώ να σε βοηθήσω.

Ποιος είμαι;

Είμαι Hλεκτρολόγος Μηχανικός με μεταπτυχιακές σπουδές στις Η.Π.Α.
Έχω 25 χρόνια εμπειρίας στον τομέα της πληροφορικής, του διαδικτύου και της στρατηγικής marketing σε Digital media.
Διδάσκω το elearning μάθημα “Social Media και Επικοινωνία” στο Πανεπιστήμιο του Πειραιά.
Έχω συντονίσει πετυχημένες καμπάνιες ψηφιακής επικοινωνίας στο χώρο της εκπαίδευσης, ιατρικών υπηρεσιών, εκδόσεων, πολιτικής, διεθνών συνεδρίων , ηλεκτρονικού εμπορίου και ιστοσελίδων ενημέρωσης.
Σε τακτική βάση δίνω διαλέξεις και σεμινάρια σε θέματα που αφορούν την ψηφιακή επικοινωνία. Τα δεκάδες άρθρα μου είναι στις κορυφαίες θέσεις αναζήτησης στην Google

Ποιοι μπορούν να κάνουν μαθήματα μαζί μου 

Που απευθύνονται τα μαθήματα

Έχω διδάξει απο 80 χρονους, μαθητές Γυμνασίου, άτομα με δυο διδακτορικά, , υδραυλικούς που είχαν τελειώσει μόνο δημοτικό, άνδρες και γυναίκες απο Ελλάδα και Κύπρο.

Τα μαθήματα μου απευθύνονται :

 • Σε Marketing Managers, Sales Managers ή στελέχη στο χώρο του marketing communications
 • Σε ιδιοκτήτες – στελέχη επιχειρήσεων που θέλουν να αξιοποιήσουν την δύναμη του digital marketing για την επιχείρησή τους
 • Σε στελέχη επιχειρήσεων που εργάζονται ή θέλουν να εργαστούν στο σχεδιασμό την εφαρμογή στρατηγικών digital marketing
 • Σε όσους παρέχουν θέλουν να γίνουν δημόσια πρόσωπα ή θέλουν να έχουν μια καλή εικόνα στα Social Media
 • Στον παππού, την γιαγιά την μητέρα, το παιδί

Τι θα μάθεις

Ύλη Social Media

Πριν αρχίσουμε τα μαθήματα, πρέπει να κατανοήσω τι θέλεις να μάθεις. Μερικά απο τα πράγματα που μπορώ να σου διδάξω είναι τα ακόλουθα

 GOOGLE Adwords 

 • Τι είναι το AdWords
 • Που εμφανίζονται οι διαφημίσεις
 • Πώς λειτουργεί η μηχανή αναζήτησης της Google
 • Ποια η διαφορά Google AdWords και SEO
 • Παράμετροι που επηρεάζουν μια επιτυχημένη καμπάνια AdWords
 • Βέλτιστες πρακτικές οργάνωσης ιστοσελίδων για μέγιστη απόδοση AdWords
 • ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ: Καθορισμός επιχείρησης, Καθορισμός προϊόντος/υπηρεσιών προς διαφήμιση, Καθορισμός αγοράς/χώρας στόχου, Θέσπιση στρατηγικής AdWords
 • Δημιουργία λογαριασμού
 • Γνωριμία με το interface
 • Διαφήμιση στο Search Network
 • Διαφήμιση στο Display Network
 • KEYWORDS: Καθορισμός keywords, Χρησιμοποιώντας το Keyword Planner, Types of match, Στοχεύοντας με βάση τα keywords, Negative keywords, Δημιουργία negative keywords list
 • ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΚΑΜΠΑΝΙΑΣ: Βασικές ρυθμίσεις, Επιλογή κοινού, Μέθοδος κοστολόγησης, Δημιουργία βασικής δομής, Δημιουργία ad group, Εισαγωγή keywords στο ad group, Προσθέτοντας ad groups και νέα campaigns
 • Δημιουργία διαφημίσεων, Επιλογή τίτλου και κειμένου διαφήμισης, Βέλτιστες πρακτικές
 • ΕΛΕΓΧΟΣ ΑΠΟΔΟΣΗΣ ΔΙΑΦΗΜΙΣΕΩΝ: Χρήσιμα στοιχεία και reports, Επεξήγηση βασικών όρων (CTR, CPC κλπ), Παράμετροι προς έλεγχο, Δημιουργία αναλυτικών reports
 • ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ ΣΤΟ DISPLAY NETWORK: Δημιουργία διαφημίσεων, Μέθοδοι δημιουργίας banners διαφημίσεων, Στόχευση διαφημίσεων στο Display Network, Επεξήγηση επιμέρους επιλογών στόχευσης, Βέλτιστες πρακτικές Google Display Network
 • Σύνδεση με Google Analytics
 • Δημιουργία conversion tracking
 • Αναλυοντας το bid adjustment, Δημιουργία Ad extensions
 • ΒΕΛΤΙΣΤΕΣ ΤΕΧΝΙΚΕΣ ADWORDS: Bid management / cost per click, Ads/Ad groups, Ενέργειες κατά τις πρώτες ημέρες, Χρήσιμα reports, Συχνά λάθη προς αποφυγή

Πως δουλεύουν τα μαθήματα

Μαθήματα Social Media

3 πράγματα που πρέπει να ξέρεις πριν αρχίσουμε

Το κόστος για κάθε ώρα μαθήματος είναι 25 € + Φ.Π.Α.

Τα μαθήματα γίνονται μέσω της πλατφόρμας ZOOM.  Και εγώ και εσύ βλέπουμε τον  ίδιο υπολογιστή, και εφαρμογές σου κατά την διάρκεια του μαθήματος. Η διδασκαλία μαγνητοσκοπείται δωρεάν, και έχεις αρχείο με το τι είπαμε 

Για προαγορά 10 ωρών γίνεται έκπτωση 15 %

Mήπως τα μαθήματα σου φαίνονται ακριβά 

Φθηνά μαθήματα Social Media

25 € για μια ώρα, (που πάντα είναι περισσότερη) με ένα καθηγητή με 20 χρόνια εμπειρία, με εκατοντάδες μαθητές , με δεκάδες επιτυχημένες καμπάνιες μπορεί να φαίνονται ακριβά σε κάποιους.

Τα μαθήματα μου όμως ειναι τα πιο φθηνά FACE TO FACE Digital marketing online courses σε όλη την Ελλάδα.

Αντίστοιχα μαθήματα αρχίζουν απο 45 €

Τιμές Μαθημάτων Social Media

1 ΩΡΑ
25
Για συγκεκριμένες ερωτήσεις
 • Μικρή Επένδυση
 • Χαμηλότερη τιμή σε μαθήματα μέσω υπολογιστή
 • Αρχείο Μαθήματος σε Βίντεο
 • Απάντηση ερωτήσεων μετά το μάθημα

Ίσως σε ενδιαφέρουν

ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

Όλες οι υπηρεσίες που προσφέρει ο Κωνσταντίνος Κορίκης

Μάθε με τον Κορίκη

Είτε έχεις την δικιά σου επιχείρηση, είτε δουλεύεις για κάποιον άλλο, είτε απλά θες να έχεις την καλύτερη παρουσία σε Facebook, Twitter, Instagram, LinkedIn, η απλά θες να μειώσεις τα κόστη σου σε διαφημίσεις Facebook ή Google ADS, μπορώ να σε βοηθήσω. Είμαι αυτή την στιγμή ο δάσκαλος με τις περισσότερες ώρες διδασκαλίας στην Ελλάδα

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Πάρε τον Κορίκη Σύμβουλο

Μπορώ να σε βοηθήσω να βγάλεις την εικόνα σου με τον σωστό τρόπο. Εχω συμβουλέψει Δημόσιους Οργανισμούς όπως το Ελληνικό Κτηματολόγιο, μεγάλες εταιρείες όπως τους SOS Ιατρούς, εταιρείες στο Χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης όπως την Advent Technologies, Εκδοτικούς Οίκους όπως τον Αρμό, και δεκάδες δικηγόρους, Γιατρούς και Οδοντιάτρους

ΘΕΛΩ ΣΥΜΒΟΥΛΟ

Digital Ads PPC

Η ψηφιακή διαφήμιση είναι ο φθηνότερος και αποδοτικότερος τρόπος να πουλήσεις υπηρεσίες και προϊόντα. Έχω ξοδέψει εκατομμύρια € σε Facebook, Google, Twitter, Instagram και LinkedIn για πελάτες μου. Δίνω εγγύηση ότι θα πληρώνεις λιγότερο αν κάνεις ήδη διαφήμιση. Αν δεν κάνεις διαφήμιση ξέρεις πλέον ότι πρέπει να κάνεις. Μπορώ να αναλάβω τις διαφημίσεις σου απο το Α μέχρι το Ω. Σου εξασφαλίζω προκαταβολικά οτι θα έχεις θεαματικά αποτελέσματα αν ακολουθήσεις τις συμβουλές μου.

ΠΑΡΕ ΠΡΟΣΦΟΡΑ

Design a site

Αν δεν είσαι ευχαριστημένος με την ιστοσελίδα σου, έχω άσχημα νέα. Δυστυχώς μια ιστοσελίδα δεν διορθώνεται αλλά φτιάχνεται από την αρχή. Αναλαμβάνω ολοκληρωμένο σχεδιασμό ιστοσελίδων, δηλαδή ιστοσελίδα και περιεχόμενο με το «κλειδί στο χέρι». Θα σου παραδώσω μια ιστοσελίδα σχεδιαστικά ακριβώς όπως την θέλεις, με ταχύτητες που θα ξεπερνούν το 90 και με περιεχόμενο προσαρμοσμένο στο brand σου. Ο στόχος είναι η ιστοσελίδα να γίνει το βασικό εργαλείο πώλησης στην εταιρεία σου.

ΘΕΛΩ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ