5 βήματα για να μην ξοδεύεις χρήματα στις διαφημίσεις σου στο Facebook

diafimiseis-facebook-korikis-mistika
5kviews

Οι μισοί Έλληνες είναι στο Facebook, 5,7 εκατομμύρια.  Ο φθηνότερος τρόπος να τους μιλήσεις για να τους πουλήσεις ένα προϊόν η μια ιδέα είναι  οι διαφημίσεις στο Facebook και το Instagram . Αν ακολουθήσεις τα βήματα που περιγράφω οι οι διαφημίσεις σου θα έχουν το καλύτερο αποτέλεσμα με το φθηνότερο δυνατό κόστος. Έλληνες χρήστες στο Facebook

Contents hide

Τουλάχιστον για  δύο απο τους δεκάδες πελάτες , στατιστικά έχω εμφανίσει διαφημίσεις  σε όλους τους Έλληνες χρήστες. Παρακάτω σου εξηγώ τα βήματα που πρέπει να κάνεις για να είσαι αποτελεσματικός

Διαφημίσεις στο facebook Κορίκης

Οι πελάτες σου είναι στο διαδίκτυο, άρα πρέπει να τους βρεις εκεί

Χρήστες του Internet

Σχεδόν όλοι οι χρήστες του διαδικτύου κάνουν 2 πράγματα τακτικά:

α. Χρησιμοποιούν μηχανές αναζήτησης

β. Χρησιμοποιούν το Facebook.

Ως marketer ή ιδιοκτήτης επιχείρησης, μία από τις μεγαλύτερες δουλειές σας είναι να προσελκύσετε άτομα από άλλα sites στο δικό σας.

Αυτό μπορείτε να το επιτύχετε με μία διαφημιστική καμπάνια στις μηχανές αναζήτησης, ελπίζοντας ότι θα προσελκύσετε ένα υψηλό ποσοστό κλικ.

Ιδανικά, στοχεύετε στην μεταφορά του μηνύματος της καμπάνιας στα κοινωνικά μέσα ενημέρωσης (social media) ως συστατικό στοιχείο της εκάστοτε διαφημιστικής σας καμπάνιας.

Το κοινό-στόχος σας δραστηριοποιείται σε διάφορα σημεία του διαδικτύου, όμως ένα τεράστιο ποσοστό οποιουδήποτε κοινού-στόχου χρησιμοποιεί τις μηχανές αναζήτησης και το Facebook. Μία online διαφήμιση έχει μια τεράστια ευκαιρία να πετύχει σε μια πλατφόρμα κοινωνικών μέσων.

Αυτός είναι ο λόγος που δίνουμε τόσο μεγάλη προσοχή στο SEO και στο marketing των social media. Από τη στιγμή που θα εντοπίσετε το κοινό-στόχο, μένει μόνο να βρεθεί ένας τρόπος, ώστε το περιεχόμενό σας να εμφανιστεί μπροστά του.

Στο Facebook και το Instagram, υπάρχει μόνο ένας τρόπος να βρεις τους πελάτες σου

Ο κύριος τρόπος (και μακράν ο πιο αποτελεσματικός) είναι η διαφήμιση.

Αυτό ισχύει σχεδόν για όλα τα social media, γι’ αυτό και οι διαφημιστικές δαπάνες σε αυτά συνεχίζουν να αυξάνονται κάθε χρόνο. Αν γίνει σωστά, λειτουργεί σαν μαγνήτης στο κοινό που στοχεύει.

exoda-diafimishs
Χρήματα που ξοδεύονται σε ψηφιακή διαφήμιση | $ δις

Μόνο στο Facebook υπάρχουν πάνω από 1 εκατομμύριο μικρές επιχειρήσεις που έχουν διαφημιστική παρουσία στα social media.

Οι περισσότεροι marketers των social media κατανοούν την αξία της διαφήμισης στο Facebook, γι’ αυτό και το 92% επιλέγει να διαφημιστεί τουλάχιστον περιστασιακά, σε αυτό.

Παρά τις εντυπωσιακές ενδείξεις, σύμφωνα με τις οποίες η διαφήμιση στο Facebook μπορεί να είναι επιτυχής, ορισμένοι εξακολουθούν να αμφιβάλλουν για την αποτελεσματικότητά της.

Πολλές επιχειρήσεις δαπανούν ένα μικρό χρηματικό ποσό για διαφήμιση στα social media, δεν βλέπουν αποτελέσματα και στη συνέχεια διαγράφουν συνολικά τη διαφήμιση σε αυτά, αξιολογώντας την ως ένα αποτυχημένο πείραμα.

Είναι προφανές ότι αυτό δείχνει μόνο ότι δεν είναι σε θέση να εκτιμήσουν τη συνθήκη. Συγκεκριμένα, είτε η online διαφήμισή τους δεν ήταν στοχευμένη στο κοινό-στόχο, είτε δεν της έδωσαν τον χρόνο και τον απαραίτητο αριθμό διαφημίσεων, ώστε να επιτευχθεί ο στόχος.

Η αποτελεσματικότητα της διαφήμισης εξαρτάται από τις γνώσεις, τις δεξιότητες και τη συνολική σας εμπειρία.

Όσο περισσότερο διαφημίζετε το προϊόν σας σε μια πλατφόρμα, όπως το Facebook, τόσο θα αυξάνεται η αποτελεσματικότητα της διαφήμισης.

Εάν σκέφτεστε να ξεκινήσετε διαφήμιση στο Facebook, τότε αυτό το άρθρο θα σας βοηθήσει να το κάνετε με επιτυχία.

Ακολουθούν τα 5 βήματα που θα φέρουν στην διαφήμισή σας στο Facebook τα clicks που επιθυμείτε.

Βήμα 1: Κάτι ενδιαφέρον θα το δουν πρώτα

Υπάρχει κάτι βασικό που πρέπει να καταλάβετε, προτού κάνετε την πρώτη σας διαφήμιση. Όταν πρόκειται για τις τυπικές ροές ειδήσεων (news feed) ενός χρήστη, υπάρχουν εκατοντάδες πράγματα που αγωνίζονται για να αποσπάσουν ένα κλικ. Τα κοινωνικά μέσα έχουν πολύ μικρό ποσοστό  προσοχής-αφοσίωσης και μία διαφήμιση είναι μόνο ένα από τα στοιχεία που τρέχουν στην συνεχή ροή των δεδομένων (news feeds).

Μπορείς να δεις στο άρθρο μου “Ο νέος αλγόριθμος του Facebook: Τα μυστικά του και πως μπορείς να τον χρησιμοποιήσεις αποτελεσματικά” ποίον τρόπο σου εμφανίζει πράγματα στο FACEBOOK. Μπορείς επίσης  να διαβάσεις και To Instagram: Πως λειτουργεί ο αλγόριθμος και 10 πρακτικές συμβουλές επιτυχίας

instagram-pos-doulevei

Τα κοινωνικά μέσα έχουν πολύ μικρό ποσοστό  προσοχής-αφοσίωσης και μία διαφήμιση είναι μόνο ένα από τα στοιχεία που τρέχουν στην συνεχή ροή των δεδομένων (news feeds).

Υπάρχουν links σε διαφορετικά σημεία του Facebook στο αριστερό sidebar (μηνύματα, εκδηλώσεις, φωτογραφίες, κ.λπ.).

Επιπρόσθετα, υπάρχει ένα newsfeed με εκατοντάδες αναρτήσεις φίλων και  brands, τα οποία έχουν likes, σχόλια, shares αλλά και παραπομπές σε άλλα links που μπορεί κανείς να κάνει κλικ. Τέλος, υπάρχουν διαφημίσεις, trending θέματα και προτάσεις φιλίας. Όλα αυτά μαζί συνθέτουν ένα περιβάλλον γεμάτο πληροφορίες.

Ροή Facebook

Αυτό έχει σημαντικό αντίκτυπο στις διαφημίσεις που θα δημιουργήσει κανείς: Για να αποσπάσει την προσοχή μια διαφήμιση, θα πρέπει να ξεχωρίσει από εκατοντάδες άλλες με ανταγωνιστικά στοιχεία.

Έτσι, η διαφήμιση στα social media πρέπει να καταφέρει με το μήνυμά της να αποσπάσει την προσοχή του κοινού που στοχεύει και να κερδίσει το ενδιαφέρον του.

Πρέπει επίσης να συμμεριστεί κανείς το γεγονός ότι το γύρω περιβάλλον είναι γεμάτο με αντίστοιχες διαφημίσεις του ανταγωνισμού, και ο συνολικός αριθμός τους, αρκετές φορές, μπορεί να καλύψει ακόμη και την μισή οθόνη.

Συνεπώς, δεν αρκεί να ξεχωρίσεις μόνο από το περιεχόμενο, πρέπει να ξεχωρίσεις και από τις διαφημίσεις των μεγάλων brands που δαπανούν πολύ μεγάλα ποσά για να ενισχύσουν την αποδοτικότητα των διαφημίσεών τους, ενώ στοχεύουν στο ίδιο κοινό.

Τι τραβά την προσοχή μας;

Είναι ολοφάνερο ποια σημεία μιας διαφήμισης αποσπούν περισσότερο την προσοχή. Ας ρίξουμε μια ματιά σε μερικά παραδείγματα.

Παρατηρήστε σε ποια σημεία πέφτει αρχικά το μάτι σας: Εάν ανήκετε στο 99% των ανθρώπων, αρχικά το μάτι σας έπεσε στην εικόνα.

διαφημίσεις γεμάτες συναισθήματα

Παρά το ότι υπάρχουν αρκετά διαφορετικοί τύποι διαφημίσεων που μπορεί να τρέξει κανείς στο facebook, οι περισσότερες διέπονται από τα ακόλουθα στοιχεία:

 • Μια εικόνα –η  οποία καλύπτει μέχρι και το 50+% από τον χώρο της διαφήμισης
 • Μια περιγραφή –κάτω από την εικόνα σε μία διαφήμιση newsfeed (στην ροή των αναρτήσεων) ή δεξιά της σε μία διαφήμιση sidebar (στο πλάι)
 • Έναν τίτλο – που είναι πιο ενδεδειγμένο σε διαφημίσεις sidebar
Στοιχεία μια διαφήμισης

Και τα 3 αυτά στοιχεία μπορούν να συμβάλλουν σημαντικά στην απόδοση των διαφημίσεων στο διαδίκτυο.

Το σημαντικότερο όμως στοιχείο που επηρεάζει το CTR (Click Through Rate) είναι η εικόνα. H επιλογή της εικόνας παίζει καθοριστικό ρόλο για την διαφημιστική καμπάνια συνολικά.

Όχι μόνο καταλαμβάνει το μεγαλύτερο μέρος του χώρου, αλλά είναι και το βασικό στοιχείο που θα ξεχωρίσει την δική σας  διαφήμισή από οτιδήποτε άλλο υπάρχει στην οθόνη.

Ο τίτλος σας θα είναι μία προεπιλεγμένη γραμματοσειρά σε ένα μπλε χρώμα, ενώ η περιγραφή σας θα είναι επίσης μία προεπιλεγμένη γραμματοσειρά σε μαύρο χρώμα. Συνεπώς, δεν μπορούν να ξεχωρίζουν από τις υπόλοιπες διαφημιστικές προτάσεις, αφού έχουν την ίδια όψη.

Ωστόσο, η εικόνα σας μπορεί να είναι οτιδήποτε επιθυμείτε (εκτός φυσικά από προσβλητικές ή απαγορευμένες εικόνες).

Θα διαβάσετε πιθανόν σε πολλά άρθρα ότι ένας συγκεκριμένος τύπος εικόνας θα είναι πιο αποτελεσματικός για τη διαφήμισή σας. Δεν ισχύει όμως.

Η εικόνα με τις καλύτερες επιδόσεις είναι αυτή που συμβάλλει στο μήνυμα της διαφήμισής σας, ξεχωρίζοντας την όμως παράλληλα από τον υπόλοιπο ανταγωνισμό που στοχεύει στο ίδιο κοινό.

Ο τρόπος για να το πετύχετε αυτό είναι απλός: Κάντε το αντίθετο από αυτό που κάνουν όλοι οι άλλοι.

Η αντίθεση είναι αυτή που αποσπά την προσοχή, η δημιουργία μιας εικόνας που είναι διαφορετική από τις υπόλοιπες.

Ακολουθεί ένα παράδειγμα από το άρθρο μου για τα 15 μυστικά της διαφήμισης στο Facebook. Tι δουλεύει καλύτερα – μια πολύχρωμη κόκκινη διαφήμιση ή μια διαφήμιση με λευκό φόντο;

πολύχρωμη κόκκινη διαφήμιση

Η λευκή έκδοση είχε 60% υψηλότερο CTR και 40% υψηλότερο ποσοστό μετατροπής , conversion rate.

‘Αλλο παράδειγμα από το Squarespace (Squarespace). Έχουν δημιουργήσει αντίθεση μεταξύ του λευκού background της εικόνας και των πολύχρωμων εικονιδίων, καθιστώντας εύκολη την παρατήρηση της διαφήμισης.

Θα παρατηρήσετε αμέσως αυτή τη διαφήμιση στο newsfeed σας

Δωρεάν οδοντόβουρτσα

Πώς να σχεδιάσετε μια ενδιαφέρουσα περιγραφή για τις διαφημίσεις Facebook

Όλες οι αποτελεσματικές διαφημίσεις χρειάζονται μία εντυπωσιακή εικόνα. Σε αυτό το σημείο, δεν υπάρχει καμία διαφωνία, αφού ο ανταγωνισμός είναι υπερβολικά υψηλός για να επικρατήσει μια διαφήμιση χωρίς εικόνα.

Συνεπώς, αυτή είναι η προτεραιότητα, η οποία θα δώσει το προβάδισμα στην δική σας διαφήμιση, στα social media.

Ωστόσο, το δεύτερο σημείο που πηγαίνει το μάτι του αναγνώστη, είναι η περιγραφή της διαδικτυακής διαφήμισης (συχνά αντί του τίτλου σας στο newsfeed).

Παρά το ότι αυτό το σημείο δεν θα αποσπάσει την προσοχή στον βαθμό που θα το κάνει η εικόνα, είναι το σημείο που θα βάλετε το μεγαλύτερο μέρος του μηνύματός σας.

Είναι δύσκολο να μεταδώσετε ένα μήνυμα σε μια εικόνα, γι ‘αυτό και η περιγραφή σας είναι τόσο σημαντική.

Μέσα από αυτήν την σύντομη περιγραφή (2-3 γραμμών) πρέπει να καταφέρετε να αποσπάσετε άμεσα το ενδιαφέρον του αναγνώστη, ώστε να κάνει κλικ στο περιεχόμενο ή την προσφορά σας.

Μην προσπαθήσετε να γράψετε μία έξυπνη περιγραφή της διαφήμισης στο διαδίκτυο, απλώς γράψτε με όσο το δυνατόν λιγότερα λόγια το μεγαλύτερο όφελος που θα έχει κάποιος που θα κάνει κλικ στη σελίδα σας (π.χ. “Αποκτήστε κάτι στην καλύτερη” ή “Μάθετε πώς να αυξήσετε τις πωλήσεις 150%

Βήμα 2: Βρείτε τη σωστή εικόνα

Μια εντυπωσιακή εικόνα σας δίνει τη δυνατότητα να έχετε μια επιτυχημένη διαφημιστική καμπάνια, ενώ μία λάθος έχει τη δύναμη να καταστρέψει την καμπάνια από την αρχή της. Εάν συγκρατήσετε ένα μόνο  πράγμα από αυτό το post, ας είναι αυτό:

Αν πρόκειται να επενδύσετε ένα σημαντικό χρηματικό ποσό στις διαφημίσεις Facebook, θα πρέπει να επενδύσετε στις εικόνες.

Όχι, δεν πρέπει να είναι έργα τέχνης, αλλά πρέπει να δημιουργούνται από γραφίστα.

Εάν δεν είστε ο ίδιος γραφίστας, τότε φροντίστε να πληρώνετε κάποιον να σας τις κάνει ή επενδύστε σε μια τράπεζα για εικόνες και ένα on-line εργαλείο για να τις σχεδιάσετε.

Μια καλή τράπεζα φωτογραφιών

adobe-stock

Επενδύστε σε μια υπηρεσία που πουλά φωτογραφίες. Θα έχετε έτσι πάρα πολλές επιλογές σε δημιουργικό, υψηλή ποιότητα και τα δικαιώματα

Οι επιλογές είναι δύο:

 1. Adobe Stock  Αν δεν έχετε τα χρήματα, μπορείτε να κάνετε δοκιμαστική συνδρομή για ένα μήνα, τελείως δωρεάν, και να κατεβάσετε 40 φωτογραφίες υψηλής ανάλυσης. Έχει τις περισσότερες και πιο ψαγμένες φωτογραφίες.
  adobe-stock-free
 2. BigStock Photos Συνήθως οι πελάτες μου αφού δοκιμάσουν την τράπεζα φωτογραφιών της Adobe, μετακινούνται στο Bigstock επί πληρωμή. Λιγότερο ψαγμένες φωτογραφίες αλλά καλύτερες τιμές
  bigstock-photos

Canva  για να τις σχεδιάσετε

Το Canva είναι ένα αρκετά δημοφιλές εργαλείο για να κάνεις εικόνες στις σωστές διαστάσεις και να προσθέσεις γράμματα, λεζάντες , χρώματα λογότυπα κλπ.Εύκολο στην χρήση, με πολλές επιλογές (π.χ. έτοιμα templates, διαστάσεις για ads, posts, infographics, icons και Illustrations).

100M+ designs έχουν δημιουργηθεί μέχρι στιγμής στην πλατφόρμα του Canva. To εργαλείο αυτό σου δίνει επίσης τη δυνατότητα να αναπτύξεις Design Skills μέσω του Design School. Στο Design School μπορείς να βρεις χρήσιμα άρθρα σχετικά με το Design, Content Marketing και το Branding. Σου δίνεται η δυνατότητα επίσης  να αγοράσεις premium εικόνες και γραφικά.

Είναι τελείως δωρεάν, αλλά πάντα προτείνω τη χρήση του Canva for Work με κόστος περίπου 10 € τον μήνα. Σου επιτρέπει να ανεβάζεις τα δικά σου γραφικά, να κάνεις brand kits, ακόμα και να σχεδιάζεις φυλλάδια και εξώφυλλα για εκτύπωση.

Elements

Τελικά, τι πρέπει να προσπαθήσετε να συμπεριλάβετε σε μια εικόνα;

H καλύτερη εικόνα θα αλλάξει ανάλογα με το τι χρησιμοποιούν οι ανταγωνιστές για τις φωτογραφίες τους. Εξαρτάται επίσης από τον τρόπο επικοινωνίας της στοχευόμενης αγοράς σας.

Δεν υπάρχει “καλύτερος τύπος εικόνας”, ωστόσο, υπάρχουν κάποιες γενικές βέλτιστες πρακτικές που πρέπει να ακολουθήσετε για κάθε εικόνα που χρησιμοποιείτε.

Θα επικεντρωθώ όμως τώρα στις διαφημίσεις που εμφανίζονται στο news feed (οι μεγάλες στο μέσο της ροής ενός χρήστη), επειδή έχουν πολύ υψηλότερο βαθμό αλληλεπίδρασης από τις διαφημίσεις που εμφανίζονται στο πλάι.

Αρχή # 1 – Χρησιμοποιήστε το σωστό μέγεθος:

Αν ανεβάσετε μια εικόνα που δεν ταιριάζει με τις διαστάσεις που θα έπρεπε να έχουν οι εικόνες διαφημίσεων, θα καταλήξετε σε μια εικόνα που έχει στραπατσαριστεί ή κοπεί.  Για προφανείς λόγους, αυτό δεν είναι αποτελεσματικό.

Διαστάσεις εικόνων στο Facebook

Έτσι, ενώ χρησιμοποιείτε μια εικόνα που έχει το σωστό μέγεθος, αυτό δεν εγγυάται την επιτυχία της καμπάνιας, καθώς οι εικόνες μπορούν να χρησιμοποιηθούν με πολλούς τρόπους.

Ακόμη και αν περιορίσατε τη διαφήμισή σας να εμφανίζεται στο news feed (πράγμα που μπορείτε να κάνετε), θα εμφανίζεται με διαφορετική μορφή, ανάλογα με το μέγεθος της οθόνης και τη συσκευή του εκάστοτε χρήστη.

Διαστάσεις εικόνων στο Facebook

Εξαρτάται επίσης από τον τύπο της διαφήμισης που τρέχετε. Κάποιοι τύποι  υποστηρίζουν μεγαλύτερες εικόνες από άλλους κ.λπ.

Για τους λόγους αυτούς, το Facebook συνιστά ένα συγκεκριμένο μέγεθος εικόνας για κάθε σκοπό:

Ως επί το πλείστον, η διαφήμιση έχει ως στόχο είτε να φέρετε κλικ στον ιστότοπό σας, είτε να πάρετε περισσότερα likes και νέους followers.

Το Facebook θα μικρύνει την εικόνα σας, οπότε το συνιστώμενο μέγεθος είναι πολύ μεγαλύτερο από ό, τι νομίζετε ότι θα έπρεπε να είναι. Αν χρησιμοποιείτε αυτά τα συνιστώμενα μεγέθη, η εικόνα σας θα εμφανίζεται καλά σε όλες σχεδόν τις περιπτώσεις.

Αν είστε σαφείς για τον τρόπο που εμφανίζεται η διαφήμισή σας, μπορείτε να δημιουργήσετε μικρότερες εικόνες σε συγκεκριμένες διαστάσεις.

Θα σας συνιστούσα να προσαρμόσετε την εικόνα της επιλογής σας στις διαστάσεις που προτείνει το Facebook.

Διαφήμισες στο Newsfeed και messanger

26107665_6095380420341_8691818320137027584_n.png
 • 1200 x 628 pixels.
 • Recommended aspect ratio is between 9:16 to 16:9
 • JPG and PNG.

Διαφήμισες Carousel

target-facebook-carousel-ad
 • Minimum width and height of 600 pixels
 • Minimum 2 κάρτες and max κάρτες.
 • Αναλογίες 1:1.
 • JPG and PNG.
Βρείτε έναν λεπτομερέστερο οδηγό στο SproutSocial

Αρχή # 2 – Χρώμα

Πιθανώς, ο πιο αποτελεσματικός τρόπος για να προσελκύσετε την προσοχή στο διαδίκτυο είναι μέσω της χρήσης του χρώματος στην διαφημιστική σας καμπάνια. Πιο συγκεκριμένα, αυτό μπορεί να επιτευχθεί μέσω της χρήσης του χρώματος και της αντίθεσης. Οι άνθρωποι κινούνται με πολύ γρήγορους ρυθμούς στα κοινωνικά δίκτυα, αναζητώντας κάτι που θα τους αιχμαλωτίσει.

Χρησιμοποιώντας χρώματα που είναι όσο το δυνατόν πιο διαφορετικά από αυτά που οι χρήστες περιμένουν να συναντήσουν, οι πιθανότητες να ξεχωρίσει η διαφήμισή σας στο διαδίκτυο αυξάνονται αυτομάτως.

Θα σας βοηθήσει να καταλάβετε τι ακριβώς εννοώ με την έννοια της αντίθεσης, μέσα από έναν βασικό τροχό χρωμάτων.

Τα αντίθετα χρώματα βρίσκονται απέναντι, στις αντίθετες πλευρές του τροχού.

image07
Τι συμβολίζουν τα χρώματα

Δεδομένου ότι τα χρώματα που κυριαρχούν στο Facebook είναι το μπλε και το λευκό, είναι λογικό οι εικόνες που περιέχουν πορτοκαλί να ξεχωρίσουν αυτομάτως από το διαφημιστικό περιβάλλον, συμβάλλοντας έτσι στην αποτελεσματικότητα μιας διαφημιστικής καμπάνιας.

Αυτό σημαίνει ότι το πορτοκάλι είναι το καλύτερο χρώμα;

Όχι, δεν είναι τόσο απλό, αφού αρκετοί από τους ανταγωνιστές σας γνωρίζουν επίσης την αποτελεσματικότητα της αντίθεσης των χρωμάτων και χρησιμοποιούν κι αυτοί το πορτοκαλί στις διαφημίσεις τους.

Θα μπορούσατε έτσι να καταλήξετε με μια εικόνα παρόμοια με μια ανταγωνιστική διαφήμιση, πράγμα που θα μείωνε αυτομάτως την αποτελεσματικότητά της.

Σε γενικές γραμμές, θα έμενα μακριά από το σκούρο μπλε, αφού αυτό είναι το χρώμα του Facebook. Εκτός από αυτό όμως, θα πρέπει να δοκιμάσετε πολλά φωτεινά χρώματα που ξεχωρίζουν, συνυπολογίζοντας πάντα τις άλλες διαφημίσεις.

Αρχή # 3 – Hard selling μήνυμα στην εικόνα

Ενώ ο κύριος σκοπός της εικόνας που έχετε επιλέξει είναι η προσέλκυση της προσοχής των χρηστών, δεν την αποτρέπει από το  να συνεισφέρει κιόλας στο μήνυμα per se, όταν αυτό απευθύνεται σε συγκεκριμένο κοινό. Όταν λοιπόν έχετε μια πραγματικά δελεαστική προσφορά, προσπαθήστε να το καταστήσετε σαφές στην εικόνα.

facebook-ads-prosfores

Πώς να παρουσιάζετε καλύτερα τις εκπτώσεις στις διαφημίσεις σας στο Facebook:

 • Προωθήστε προσφορές περιορισμένης διάρκειας, εκπτώσεις αστραπή, προϊόντα περιορισμένου αποθέματος κλπ.
 • Καθορίστε σαφείς ημερομηνίες, π.χ. “Μόνο για σήμερα” ή “Η προσφορά τελειώνει σε 24 ώρες” για να δημιουργήσετε το αίσθημα της επείγουσας ανάγκης
 • Προσφέρετε μια σημαντική έκπτωση, π.χ. “Αποκτήστε 25% έκπτωση σήμερα”
 • Αντιστοιχίστε την προσφορά της διαφήμισής σας με τη σελίδα προορισμού
 • Τοποθετήστε την έκπτωση στον τίτλο της διαφήμισής σας ή στην εικόνα

Οι χρήστες θα διαβάσουν αυτό το κείμενο πριν αποφασίσουν αν πρέπει να διαβάσουν την περιγραφή σας.

Ένα πράγμα που πρέπει να γνωρίζετε είναι ότι το Facebook έχει έναν σχετικά αμφιλεγόμενο κανόνα για το διαφημιστικό κείμενο που συνοδεύει τις εικόνες.

Το κείμενο σε οποιαδήποτε εικόνα δεν μπορεί να υπερβαίνει το 20% του χώρου της εικόνας. Επομένως, μην μπείτε στη διαδικασία να γράψετε μεγάλες περιγραφές στις εικόνες σας, επειδή πιθανότατα θα απορριφθούν από τον γίγαντα του κοινωνικού δικτύου.

Κρατήστε το κείμενο μέσα στην εικόνα  σύντομο και απλό.

Αρχή # 4 – Κάντε το shareable

Ένα από τα μεγάλα οφέλη των διαφημίσεων στο Facebook είναι ότι μοιάζουν με το κανονικό περιεχόμενο, με αποτέλεσμα να είναι πιο φιλικό στους χρήστες για να κάνουν “like” και στη συνέχεια “share”.

Εάν έχετε μια πραγματικά μεγάλη προσφορά, είναι πιθανό η διαφήμισή σας να κερδίσει πολλά share κι έτσι να το δουν πολλοί περισσότεροι χρήστες μέσα από το newsfeed της οθόνης τους κι έτσι να πολλαπλασιαστεί η αποτελεσματικότητα της διαφήμισής σας.

Προφανώς, το να γίνει viral μια διαφήμιση δεν είναι το πιο εύκολο πράγμα.

Ωστόσο, μπορείτε, κάνοντας τις εικόνες σας όσο το δυνατόν πιο ενδιαφέρουσες, να προκαλέσετε το ενδιαφέρον του κοινού, ώστε να θελήσει να τις μοιραστεί. Εικόνες με συγκεκριμένα στοιχεία σε αυτές είναι πιο πιθανό να αρέσουν σε περισσότερους χρήστες και στη συνέχεια να κοινοποιηθούν.

Τα πιο δημοφιλή παραδείγματα είναι τα παιδιά και τα κατοικίδια ζώα

Facebook Διαφημιση παράδειγμα

Δεν μπορείτε πάντα να βάλετε κάτι χαριτωμένο στις εικόνες σας, αλλά αν μπορείτε, κάντε το!

Αρχή # 5 – Να είστε αυθεντικοί

Για να ξεχωρίζετε όσο το δυνατόν περισσότερο, πρέπει να κάνετε κάτι περισσότερο από έναν έξυπνο χρωματικό συνδυασμό. Αντί να χρησιμοποιήσετε φωτογραφίες stock, επεξεργαστείτε δικές σας.

Συμπεριλαμβάνοντας κάτι αστείο ή απροσδόκητο στην εικόνα, θα προσελκύσει περισσότερη προσοχή, ενώ μπορεί και να οδηγήσει σε περισσότερα σχόλια και shares.

Επιδιώξτε να συμπεριλαμβάνετε πάντα κάτι που είναι λίγο απροσδόκητο. Αυτό κάνει τον χρήστη να προβληματιστεί, κι έτσι μένει στη διαφήμισή σας για να την εξετάσει και να απαντήσει στην περιέργειά του.

Tr;aba

Βήμα 3: Τα χρήματα κερδίζονται ή χάνονται κατά τη στόχευση. Δείτε πώς να κερδίζετε.

Αν έχετε κάνει ποτέ κάποια πληρωμένη διαφήμιση πριν από το διαδίκτυο, γνωρίζετε πόσο σημαντικό ρόλο παίζει η στόχευση για την επιτυχία της. Εάν στοχεύσετε στο σωστό κοινό-στόχο, έχετε προφανώς αυξημένες πιθανότητες για περισσότερα κλικ και επίσκεψη στη σελίδα που παραπέμπει η διαφήμιση.

Αν όμως προβάλλετε για παράδειγμα μια διαφήμιση για το βόειο κρέας σε ένα vegan ακροατήριο, η λάθος εκτίμηση στη στόχευσή σας θα σας στοιχίσει μηδενικές πωλήσεις, αλλά και αρνητική αντίληψη του brand.

Στην πραγματικότητα, θα πρέπει πάντα να απευθύνεστε στο πραγματικό ακροατήριό σας.

Λόγω της βάσης δεδομένων που έχει το Facebook για τα μέλη του, έχει κατορθώσει να αναπτύξει μια σειρά από εξαιρετικά χρήσιμα εργαλεία στόχευσης που είναι πολύ αποτελεσματικά όταν χρησιμοποιούνται με τον σωστό τρόπο.

Μπορείτε (και πρέπει) να δοκιμάσετε διαφορετικές επιλογές για να δείτε ποιες μέθοδοι στόχευσης λειτουργούν καλύτερα για εσάς.

Επιλογή # 1 – Δημιουργήστε ένα κοινό προσαρμοσμένο στους επισκέπτες της ιστοσελίδας σας

Η διαφήμιση στο Facebook έχει να κάνει με το «κοινό» που βρίσκεται μέσα τώρα. Πρέπει να καθορίσετε τον τύπο των ατόμων στα οποία θέλετε να εμφανίζονται οι διαφημίσεις σας. Τα υπόλοιπα τα φροντίζει το Facebook. Ωστόσο, υπάρχουν διαφορετικοί τρόποι δημιουργίας (επιλογής) του κοινού που θα στοχεύσετε.

Ένας τρόπος είναι να δημιουργήσετε εσείς το κοινό (Custom Audience).

Τι θα γινόταν αν μπορούσατε να διαφημίσετε το προϊόν σας μόνο σε ανθρώπους που γνωρίζουν ποιοι είστε, απλώς δεν έχουν εγγραφεί στο site σας; Θα ήταν υπέροχο, επειδή θα είχατε ήδη κάποια αξιοπιστία στα μάτια τους. Σωστά;

 Ακολουθεί ο πρώτος τύπος προσαρμοσμένου κοινού (Custom Audience)

 • Μπορείτε να εγκαταστήσετε ένα εικονοστοιχείο παρακολούθησης (tracking pixel) στο website σας (μόνο κάποιον κώδικα HTML)
 • Εάν κάποιος φορτώσει μια σελίδα με τον κώδικα παρακολούθησης σε αυτήν, προστίθενται αυτομάτως στο προσαρμοσμένο κοινό σας
 • Μπορείτε να δημιουργήσετε διαφημίσεις στοχευμένου κοινού γι’ αυτούς τους επισκέπτες

Βέβαια αυτό είναι αποτελεσματικό μόνο στην περίπτωση που η σελίδα σας έχει έναν αξιοπρεπή όγκο επισκεψιμότητας. Εάν όμως επισκέπτονται το site σας μόνο 50 άτομα την ημέρα, τότε πιθανόν οι διαφημίσεις σας να μην αποσπάσουν τα επιθυμητά impressions.

Αν το site σας έχει έναν αξιοπρεπή αριθμό επισκεψιμότητας,, δείτε πώς μπορείτε να αποκτήσετε το εικονοστοιχείο παρακολούθησης.

Αρχικά, μεταβείτε στο “Διαχειριστής διαφημίσεων” (Αds manager) ενώ είστε συνδεδεμένοι στον λογαριασμό σας στο Facebook. Κάντε κλικ στο “Εργαλεία” (Tools)  και τέλος στο “Κοινό” (Audiences) κατά μήκος της επάνω γραμμής εργαλείωνfacebook-custom-audiance

Στη συνέχεια, κάντε κλικ στην πρώτη επιλογή, ώστε να δημιουργήσετε το κοινό που επιθυμείτε να στοχεύσετε (WebSite Traffic)

Δημιουργία Κοινού που επισκέπτεταθ την ιστοσελίδα σου

Αφότου δηλώσετε ότι συμφωνείτε με τους Όρους, θα ανοίξει μία νέα οθόνη με έναν κώδικα javascript. Εγκαταστήστε την, όπως ακριβώς εγκαταστήσατε στο site σας και τα Google Analytics. Copy και paste σε κάποιο σημείο στο header.

Facebook Tracking

Επιλογή # 2 – Βρείτε χιλιάδες ανθρώπους  που το προφίλ τους ταιριάζει με τους καλύτερους πελάτες σας όταν κάνετε διαφημίσεις Facebook

Αυτό είναι ίσως το πιο εντυπωσιακό χαρακτηριστικό στην διαφήμιση στο Facebook.

Αρχικά, απαιτεί να δημιουργήσετε ένα προσαρμοσμένο κοινό. Αυτά είναι, πράγματι, ισχυρά εργαλεία στόχευσης. Αλλά υπάρχει ένα πρόβλημα: Είναι περιορισμένα.

Έχετε μόνο τoυς ανθρώπους που είτε επισκέπτονται το site σας, είτε είναι συνδρομητές του. Αυτό μπορεί να περιορίσει το πόσο μακριά μπορεί να φτάσει η διαφήμισή σας, δηλαδή σε πόσους χρήστες θα εμφανιστεί.

Σε αυτό το σημείο, έρχεται η επιλογή που σας επιτρέπει να δημιουργήσετε ένα “lookalike” (παρόμοιο) ακροατήριο.

Ουσιαστικά, το Facebook αναλύει το προσαρμοσμένο κοινό που έχετε ήδη δημιουργήσει, συνυπολογίζοντας τα δημογραφικά τους στοιχεία, τις σελίδες που τους αρέσουν, αλλά και το περιεχόμενο που δημοσιεύουν (μεταξύ άλλων).

Στη συνέχεια, το Facebook εξετάζει τα δισεκατομμύρια των μελών του και εντοπίζει εκείνους που μοιράζονται παρόμοια χαρακτηριστικά με το κοινό που του υποδείξατε αρχικά (Custom Audience).

Αυτό μπορεί να επεκτείνει το δυνητικό ακροατήριο σας κατά χιλιάδες φορές από αυτό που είναι σήμερα. Και δεν θα είναι οποιοδήποτε κοινό, αλλά ένα κοινό που ταιριάζει με το προφίλ των ανθρώπων που είναι ήδη πελάτες και συνδρομητές, ή επισκέπτες του site σας.

Ελπίζω να αντιλαμβάνεστε πόσο ισχυρό είναι αυτό το εργαλείο, πραγματικά.

Για να το ρυθμίσετε, επιστρέψτε στην πρώτη σελίδα “Aκροατήρια” (Audiences) που επιλέξατε από το επάνω μενού.

facebook-ads-lookalike-audience-location

Τώρα, κάντε κλικ στο δεύτερο μπλε κουμπί για να δημιουργήσετε ένα “παρόμοιο” ακροατήριο.

facebook-ads-create-audience-lookalike-audience

Στο πεδίο “Πηγή” (Source), απλώς τοποθετήστε τον κέρσορα στο πλαίσιο κειμένου και, στη συνέχεια, επιλέξτε το προσαρμοσμένο κοινό σας από το αναπτυσσόμενο μενού που εμφανίζεται. Έχετε επίσης τη δυνατότητα να καθορίσετε το κοινό σας σε οποιαδήποτε χώρα προτιμάτε. Τέλος, κάντε κλικ στο κουμπί “Δημιουργία Κοινού” (Create Audience) και  θα έχετε ένα νέο κοινό στη διάθεσή σας, στο οποίο μπορείτε να απευθύνετε οποιαδήποτε online διαφήμισή σας.

facebook-lookalike-audience-sizes

Επιλογή # 3 – Μάθετε να στοχεύετε με βάση τα ενδιαφέροντα, αλλά κάντε το καλά (Η βασική επιλογή) στις διαφημίσεις Facebook

Οι πρώτες 2 επιλογές είναι εξαιρετικές για τη δημιουργία στοχευμένου κοινού που συνήθως ανταποκρίνεται εξαιρετικά.

Ωστόσο, αυτό εξαρτάται από το ήδη υπάρχον κοινό που θα πρέπει να είναι αρκετά μεγάλο.

Τι γίνεται όμως αν δεν έχετε ακόμα αρκετά μεγάλο ακροατήριο.

Μέχρι να το αποκτήσετε, θα πρέπει να εφαρμόσετε την κλασική επιλογή, στοχεύοντας με βάση τα ενδιαφέροντα.

Όταν δημιουργείτε μια διαφήμιση στο διαδίκτυο, υπάρχουν αρκετά σημεία που σας επιτρέπουν να επιλέξετε εκδοχές που περιορίζουν τους χρήστες του Facebook (που ταιριάζουν στο προφίλ της διαφήμισής σας), ώστε να αυξήσετε τις πιθανότητες για υψηλό CTR (Click Through Rate) .

Τέτοια σημεία είναι οι δημογραφικές επιλογές, η ηλικία, το φύλο, η τοποθεσία κ.λπ.

Κοινά στόχευσης

Όσο πιο ολοκληρωμένη είναι η εικόνα που έχετε για το κοινό που θέλετε να στοχεύσετε, τόσο πιο εύκολα θα συμπληρώσετε τα αντίστοιχα δημογραφικά στοιχεία.

Στη συνέχεια, ακολουθούν τα ενδιαφέροντα, τα οποία είναι ίσως το πιο σημαντικό μέρος, ώστε μια διαφήμιση να λειτουργήσει ως μαγνήτης στο κοινό της.

Όταν κάνετε κλικ στο πεδίο, θα έχετε τη δυνατότητα επιλογής ενδιαφερόντων από μία μεγάλη λίστα, ενώ θα μπορείτε να αναζητήσετε και κάποιον συγκεκριμένο όρο

image08

Αυτά τα ενδιαφέροντα προέρχονται από σελίδες που οι χρήστες προτιμούν ή έχουν αλληλεπιδράσει.

Δεν είναι ιδανικό, αλλά μπορεί να διαμορφώσει ένα αρκετά στοχευμένο κοινό.

Εναλλακτικά, μπορείτε να πάτε πιο κάτω στο τμήμα συνδέσεων (Connections). Εκεί, από το αναπτυσσόμενο μενού, επιλέξτε “Σύνθετοι Συνδυασμοί” (Αdvanced Combinations):

image19

Αυτό σας δίνει τη δυνατότητα να είστε λίγο πιο συγκεκριμένοι, εισάγοντας τις σελίδες των ανταγωνιστών σας. Το κοινό σας θα αποτελείται από άτομα που έχουν κάνει like σε αυτές τις σελίδες του ανταγωνισμού.

Εάν πρέπει να χρησιμοποιήσετε αυτήν την επιλογή, προσπαθήστε να είστε όσο πιο συγκεκριμένοι γίνεται. Πρέπει να φροντίσετε να μην διαμορφωθεί ένα τεράστιο κοινό, καθώς αυτό θα έχει αρνητικές συνέπειες στον βαθμό ανταπόκρισής του (στην διαφήμισή σας).

Βήμα 4: Πόσα χρήματα πρέπει να ξοδεύετε για την διαφήμιση στο Facebook;

Όπως ανέφερα παραπάνω, η διαφήμιση στο Facebook είναι ιδιαίτερα ανταγωνιστική. Πέραν τούτου όμως, χρειάζεται αρκετός χρόνος, αλλά και τριβή με τις διαφημιστικές καμπάνιες, ώστε να υπολογίσετε τον καλύτερο τρόπο μετατροπής των χρηστών Facebook σε συνδρομητές ή πελάτες.

Ενώ η διαφήμιση στο Facebook είναι σχετικά φθηνή, κανείς δεν θέλει να πετάξει τα χρήματά του σε μία εκστρατεία που δεν πρόκειται να αποδώσει την επένδυσή της (ROI – Return of Investment).

Το παράδειγμα με το κουρείο

Έστω οτι έχετε ένα κουρείο

 • Κάθε επίσκεψη στο κομμωτήριο κοστίζει κατά μέσο όρο 15 ευρώ
 • Κάθε πελάτης έρχεται στο κομμωτήριο 1 φορά τον μήνα, άρα κάθε χρόνο αφήνει στην επιχείρηση 15×12 = 1800 ευρώ
 • Κάθε πελάτης έρχεται συνήθως για 2 χρόνια (πριν αλλάξει κουρείο). Άρα, αφήνει στην επιχείρηση 180×3 = 540 ευρώ

Αν αφαιρέσουμε το κόστος μας, πχ 200 € , το κέρδος είναι 340 € ανα πέλατη. Μπορείτε έτσι να εκτιμήσετε οτι αν ξοδέψω μέχρι 340 € για διαφήμιση δεν χάνω

To facebook εμφανίζει τις διαφημίσεις σας με ένα σύστημα πλειστηριασμού. Όποιος προσφέρει τα περισσότερα, σε συνδυασμό και με ένα σύστημα αξιολόγησης της διαφήμισης (quality Score) αλλά και το πόσο καλά πάει η διαφήμιση (τη σχολιάζουν, κάνουν like) , εμφανίζει και τη διαφήμιση του πρώτος

Προσδιορισμός των προσφορών σας (bids):

Έχετε δύο διαφορετικές επιλογές υποβολής προσφορών:

 • Κόστος ανά κλικ (CPC: Cost per Click), όταν απλά θέλετε να πάνε στη σελίδα σας
 • Κόστος ανά 1.000 εμφανίσεις (CPM: Cost per 1000 Impressions”) , όταν απλά σας ενδιαφέρει να δουν απλά την ανάρτηση σας
 • Βέλτιστο CPM, ocpm

Μπορείτε να δείτε μια λεπτομερή ανάλυση στο Adespresso

Τελικά τι να κάνω

Η πρόταση μου είναι ανάλογα με αυτά που θέλετε να πετύχετε, να αφήνετε , το bid που σας προτείνει το FACEBOOK ς (πχ “Optimize for clicks” για διαφήμιση “Send people to your website”).

Πόσα χρήματα θα ξοδέψετε; Μην ξεκινήσετε ξοδεύοντας εκατοντάδες Ευρώ την ημέρα. Περιμένετε έως ότου αποκτήσετε μία κερδοφόρα καμπάνια και στη συνέχεια επεκτείνεστε σταδιακά.

Όταν δημιουργείτε για πρώτη φορά μια καμπάνια, σας ζητείται να καθορίσετε τον μέγιστο ημερήσιο προϋπολογισμό σας. Για τους περισσότερους, είναι αρκετό να ξεκινήσουν με μία δαπάνη 8 € ανά ημέρα.

Πράγματι, αυτό θα σας επιτρέψει να συλλέξετε ένα καλό δείγμα, μέσα σε λίγες εβδομάδες, ώστε να διαπιστώσετε εάν η διαφημιστική καμπάνια αξίζει να βελτιωθεί.

Εάν μια συγκεκριμένη διαφήμιση δεν φέρνει αποτελέσματα, μετά από μερικές χιλιάδες εμφανίσεις (impressions), καταργήστε την.

facebook-ad-bidding

Βήμα 5: Οι καλύτεροι και πιο κερδοφόροι διαφημιζόμενοι έχουν ένα κοινό χαρακτηριστικό: Ξέρουν τι σκοπό έχουν και πόσο αξίζει αυτός ο σκοπός

Οι περισσότεροι διαφημιζόμενοι που ξεκινάνε τη διαφήμιση στο Facebook έχουν τη λάθος αντίληψη για τον επιτυχημένο διαφημιζόμενο.

Πιστεύουν ότι οι έμπειροι διαφημιζόμενοι τοποθετούν μαζί κάποιες νέες διαφημίσεις για μία καμπάνια και θεωρούν ότι αυτομάτως οι περισσότερες από αυτές θα αποφέρουν κερδοφορία.

Η πραγματικότητα είναι ότι οι περισσότερες διαφημίσεις, τουλάχιστον στην αρχή δεν σημειώνουν την αναμενόμενη επιτυχία.

Ο στόχος των αρχικών σας διαφημίσεων δεν πρέπει να είναι μια εκπληκτική απόδοση επένδυσης (ROI), επειδή κάτι τέτοιο είναι μάλλον απίθανο να συμβεί.

Ο στόχος σας θα πρέπει να είναι ένα ελαφρώς κερδοφόρο ή ακόμη και αρνητικό αποτέλεσμα.

Ποτέ μην ξεκινήσετε μία διαφημιστική καμπάνια χωρίς συγκεκριμένο σκοπό. Ενδεχομένως να θέλετε να αυξήσετε την επισκεψιμότητα στην σελίδα σας, ή να πάρετε περισσότερα like στη σελίδα σας στο Facebook.

Δεν έχει σημασία: Επιλέξτε έναν στόχο που θεωρείτε σημαντικό.

Προτού ξεκινήσετε, πρέπει να γνωρίζετε την αξία αυτού του στόχου.

Αν, για παράδειγμα, προσπαθήσετε να μετατρέψετε το CTR σε συνδρομητές email, θα πρέπει να έχετε μια πολύ καλή ιδέα για την αξία του συνδρομητή.  Αν θέλετε πελάτες για το κουρείο είδαμε οτι ο πελάτης αξίζει  180 €Το ίδιο ισχύει και για το like στο Facebook. Πόσο αξίζει ένα like για εσάς;

Εάν δεν το γνωρίζετε, δεν θα γνωρίζετε ποτέ αν η διαφήμισή σας έχει θετική απόδοση επένδυσης (ROI) ή όχι. Εκτιμήστε αυτήν την τιμή, όσο το δυνατόν ακριβέστερα.

Πρέπει να είστε σε θέση να πάτε στο Facebook Reporting, να δείτε το “κόστος ανά ενέργεια” (click ή like) και αμέσως να καταλάβετε αν είστε κερδοφόροι, ή όχι.

facebook-report

Ποια είναι η διαφορά ανάμεσα σε πολλές αποτυχημένες και επιτυχημένες (κερδοφόρες) καμπάνιες

Μόλις σας είπα ότι μια διαφήμιση που αρχικά δεν έχει πάει καλά είναι κάτι θετικό. Σκέφτεστε μήπως το γιατί;

Ο λόγος είναι ότι, σχεδόν πάντα, μπορείτε να βελτιώσετε τα ποσοστά του conversion σας, διαφοροποιώντας συγκεκριμένα στοιχεία της διαφήμισης (πχ. εικόνα, τίτλο κ.λπ.) Έτσι θα αποκτήσετε εικόνα για το στοιχείο αυτό που λειτουργεί ως μαγνήτης και για εκείνο που επιδέχεται βελτίωση αντίστοιχα.

Είναι πολύ εύκολο να μετατρέψετε τις περισσότερες διαφημιστικές καμπάνιες σε επιτυχημένες – αποδοτικές.

Για παράδειγμα, μια δοκιμή διαχωρισμού, δηλαδή Α/Β testing  ήταν σε θέση να μειώσει το κόστος ανά conversion από $ 2,6 σε $ 1,04. Αυτή είναι 60% μείωση στο κόστος ανά conversion.

Τα A/B tests , διαφορετικά versions της ίδιας διαφήμισης είναι πολύ απλά και δεν χρειάζονται πολύ χρόνο.

Μπορείτε να αντιγράψετε απλώς μια διαφήμιση που έχετε δημιουργήσει, κρατώντας τα πάντα ίδια. Στη συνέχεια, αλλάζετε μόνο ένα μέρος της. Μπορεί να το γνωρίζετε ήδη, αλλά ο λόγος για να διαφοροποιήσετε ένα μόνο στοιχείο τη φορά είναι ότι αυτό θα σας δώσει σαφή δεδομένα.

ab-tests

Αφού την αφήσετε να τρέξει για ένα στατιστικά έγκυρο χρονικό διάστημα, θα είστε σε θέση να καταλάβετε εάν αυτή η αλλαγή είχε κάποια επίδραση στο CTR αποτέλεσμά της.

Ποια στοιχεία μπορείτε να απομονώσετε για να τεστάρετε ξεχωριστά;

 • Την εικόνα
 • Την περιγραφή
 • Την επικεφαλίδα
 • Τις επιλογές στόχευσής σας

Συνήθως, η εικόνα θα έχει το μεγαλύτερο αποτέλεσμα, βάσει των λόγων που σας εξήγησα

Θέλεις να σε βοηθήσω;

Ο καλύτερος τρόπος να μάθεις περισσότερα είναι να κάνεις ατομικά μαθήματα μαζί μου.

Μαθήματα Marketing

Ίσως σε ενδιαφέρουν

ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

Όλες οι υπηρεσίες που προσφέρει ο Κωνσταντίνος Κορίκης

Μάθε με τον Κορίκη

Είτε έχεις την δικιά σου επιχείρηση, είτε δουλεύεις για κάποιον άλλο, είτε απλά θες να έχεις την καλύτερη παρουσία σε Facebook, Twitter, Instagram, LinkedIn, η απλά θες να μειώσεις τα κόστη σου σε διαφημίσεις Facebook ή Google ADS, μπορώ να σε βοηθήσω. Είμαι αυτή την στιγμή ο δάσκαλος με τις περισσότερες ώρες διδασκαλίας στην Ελλάδα

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Πάρε τον Κορίκη Σύμβουλο

Μπορώ να σε βοηθήσω να βγάλεις την εικόνα σου με τον σωστό τρόπο. Εχω συμβουλέψει Δημόσιους Οργανισμούς όπως το Ελληνικό Κτηματολόγιο, μεγάλες εταιρείες όπως τους SOS Ιατρούς, εταιρείες στο Χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης όπως την Advent Technologies, Εκδοτικούς Οίκους όπως τον Αρμό, και δεκάδες δικηγόρους, Γιατρούς και Οδοντιάτρους

ΘΕΛΩ ΣΥΜΒΟΥΛΟ

Digital Ads PPC

Η ψηφιακή διαφήμιση είναι ο φθηνότερος και αποδοτικότερος τρόπος να πουλήσεις υπηρεσίες και προϊόντα. Έχω ξοδέψει εκατομμύρια € σε Facebook, Google, Twitter, Instagram και LinkedIn για πελάτες μου. Δίνω εγγύηση ότι θα πληρώνεις λιγότερο αν κάνεις ήδη διαφήμιση. Αν δεν κάνεις διαφήμιση ξέρεις πλέον ότι πρέπει να κάνεις. Μπορώ να αναλάβω τις διαφημίσεις σου απο το Α μέχρι το Ω. Σου εξασφαλίζω προκαταβολικά οτι θα έχεις θεαματικά αποτελέσματα αν ακολουθήσεις τις συμβουλές μου.

ΠΑΡΕ ΠΡΟΣΦΟΡΑ

Design a site

Αν δεν είσαι ευχαριστημένος με την ιστοσελίδα σου, έχω άσχημα νέα. Δυστυχώς μια ιστοσελίδα δεν διορθώνεται αλλά φτιάχνεται από την αρχή. Αναλαμβάνω ολοκληρωμένο σχεδιασμό ιστοσελίδων, δηλαδή ιστοσελίδα και περιεχόμενο με το «κλειδί στο χέρι». Θα σου παραδώσω μια ιστοσελίδα σχεδιαστικά ακριβώς όπως την θέλεις, με ταχύτητες που θα ξεπερνούν το 90 και με περιεχόμενο προσαρμοσμένο στο brand σου. Ο στόχος είναι η ιστοσελίδα να γίνει το βασικό εργαλείο πώλησης στην εταιρεία σου.

ΘΕΛΩ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ