Τι σημαίνουν τα emojis ❤️😀 και γιατί έχουν μεγάλη σημασία στο marketing (updated 26.10.2019)

emoji-clickthru-070918
188kviews

Τα emojis είναι  o ευκολότερος και γρηγορότερος τρόπος για να αυξήσεις τα clicks , τα opens και τη διάδραση στα social media.

Contents hide

Σύμφωνα με έρευνες , η χρήση τους στο Twitter αυξάνει την διαδραση 25.4 % , ενώ στο FACEBOOK μπορεί να αυξήσει τα likes  έως και 57 %  ενώ τα σχόλια και τα shares έως και  33 %.

emojis αυξησηση clicktrough

Τι είναι τα Emojis;

Τα Emojis είναι μικρά εικονίδια και εικόνες που έχουν δημιουργηθεί χρησιμοποιώντας το Unicode Standard. Χρησιμοποιούνται σε γραπτά μηνύματα, ιστοσελίδες και ως μέρος μιας διαφορετικής ψηφιακής επικοινωνίας.

Η λέξη “emoji” προέρχεται από την ιαπωνική e (“εικόνα”) και από το moji (文字”χαρακτήρας”).

Τα Emojis μπορούν να πάρουν τη μορφή των γνωστών κίτρινων smileys (φατσούλες) ή κοινών αντικειμένων όπως ο καιρός, τα τρόφιμα, τα ζώα κλπ και χρησιμοποιούνται στον υπολογιστή και στις συσκευές κινητής τηλεφωνίας.

Emojis εναντίον emoticons

Ενώ τα emojis είναι μια ψηφιακή εικόνα τα emoticons 🙂  είναι συναισθήματα και εκφράσεις του προσώπου που μεταδίδονται μέσω κειμένου. Σε αντίθεση με τα emojis, τα emoticons μπορούν να δημιουργηθούν χρησιμοποιώντας χαρακτήρες που βρίσκονται σε ένα πληκτρολόγιο. 🙁 😢

Διαφορά Emoji απο Emoticon

Μια σύντομη ιστορία των Emojis

Τα Emojis είναι στη ζωή μας σχεδόν είκοσι χρόνια

Το πρώτο emoji δημιουργήθηκε το 1999 από έναν προγραμματιστή που δούλευε στη NTT DoCoMo, μια ιαπωνική εταιρία κινητής τηλεφωνίας. Δημιούργησε τα πρώτα 180 emojis, τα οποία στη συνέχεια χρησιμοποιήθηκαν από πολλούς ιαπωνικούς παρόχους κινητής τηλεφωνίας για γραπτά μηνύματα και άλλες μορφές επικοινωνίας.

Πρώτα Emoji

Το 2010, τα emojis ενσωματώθηκαν και τυποποιήθηκαν από τη Unicode, γεγονός που επέτρεψε τη χρήση τους και εκτός της Ιαπωνίας. Κατά τη διάρκεια των επόμενων έξι ετών, χιλιάδες emojis προστέθηκαν στη “γλώσσα”, συμπεριλαμβανομένων συμβόλων ζωδίων, αθλητικού εξοπλισμού, τόπων προσευχής και λατρείας και ποικιλία αποχρώσεων του δέρματος.

Μέχρι τον Ιούνιο του 2018, υπήρχαν πάνω από 2.823 emojis στη λίστα της Unicode Standard, εκ των οποίων τα 157 εισήχθησαν φέτος.

Πώς να προσθέσετε το πληκτρολόγιο Emoji

Δεδομένου ότι δεν μπορείτε να δημιουργήσετε emojis χρησιμοποιώντας το τυπικό πληκτρολόγιο κειμένου, θα πρέπει να κάνετε λήψη ενός ξεχωριστού προγράμματος πληκτρολογίου. Είναι πραγματικά πολύ απλό. Δείτε πώς.Στο iPhone σας
Στα iPhones είναι αρκετά εύκολο, μιας και έχουν ενσωματωμένο το πληκτρολόγιο emoji στο λειτουργικό σύστημα. Για να προσθέσετε το πληκτρολόγιο:

 • Ανοίξτε τις ρυθμίσεις
 •  Πατήστε Γενικά> Πληκτρολόγιο> Πληκτρολόγια
 •  Πατήστε Προσθήκη νέου πληκτρολογίου …> Emoji

Emoji σε iphone

Για να αποκτήσετε πρόσβαση στο πληκτρολόγιο, ανοίξτε τα μηνύματά σας ή το ηλεκτρονικό ταχυδρομείο. Πατήστε το δίπλα στο μικρόφωνο,  το οποίο θα πρέπει να αλλάξει το πληκτρολόγιό σας.
Αν έχετε προσθέσει άλλα πληκτρολόγια, ίσως χρειαστεί να πατήσετε το εικονίδιο μερικές φορές.
Αυτή η διαδικασία λειτουργεί και για τα iPads.

Στο Android σας

Αν έχετε τηλέφωνο Android των τελευταίων ετών, θα βρείτε τα emojis ενσωματωμένα στο πληκτρολόγιό σας. Αλλά εάν έχετε παλαιότερο μοντέλο, θα πρέπει να κάνετε λήψη μιας εξωτερικής εφαρμογής όπως το Kika, το SwiftKey ή το Textra.

Emoji σε android

Έπειτα, για να εφαρμόσετε τα νέα emojis στο πληκτρολόγιό σας, θα πρέπει να μεταβείτε στις Ρυθμίσεις> Γλώσσα, και ύστερα Είσοδος> Εικονικό πληκτρολόγιο> Διαχείριση πληκτρολογίων. Στη συνέχεια, επιλέξτε το πληκτρολόγιο που θέλετε να κατεβάσετε.

Στο Mac σας

Εάν θέλετε να χρησιμοποιήσετε emojis στην επιφάνεια εργασίας σας, μπορείτε πάντα να τα βρείτε στο Google και στη συνέχεια να κάνετε αντιγραφή και επικόλληση στο μήνυμά σας. Εάν τα χρησιμοποιείτε συχνά όμως, αυτή η διαδικασία μπορεί να μην σας βολέψει.

Ευτυχώς, υπάρχει ένας ευκολότερος τρόπος. Αν την ώρα που πληκτρολογείτε στο Mac σας θέλετε να εισάγετε ένα emoji, απλώς πατήστε Control + Command + Spacebar για να ανοίξετε το πληκτρολόγιο emoji μπροστά σας. Πατήστε το emoji που θέλετε να χρησιμοποιήσετε ή σύρετε και αφήστε εκεί που το θέλετε, εάν δεν εισαχθεί αυτόματα.

Emojji σε imac

Μπορείτε επίσης να ενεργοποιήσετε το πληκτρολόγιο emoji στο Mac σας πατώντας το εικονίδιο της Apple στην επάνω αριστερή γωνία. Στη συνέχεια, ανοίξτε τις Προτιμήσεις συστήματος> Πληκτρολόγιο και κάντε κλικ στην επιλογή Εμφάνιση πληκτρολογίου και Προβολή Emoji στη γραμμή μενού.

Αυτό τοποθετεί μια συντόμευση στη γραμμή μενού και με ένα μόνο πάτημα μπορείτε να έχετε πρόσβαση σε όλα τα emojis και τα σύμβολα. 👍🏼 👍🏼 👍🏼

Στην επιφάνεια εργασίας των Windows

Οι επιλογές emoji για Windows είναι παρόμοιες με αυτές για Mac.Καταρχάς, μπορείτε απλά να αντιγράψετε και να επικολλήσετε.

Emoji σε Windows

Από την άλλη πλευρά, η συντόμευση πληκτρολογίου για Windows είναι το πλήκτρο με το σύμβολο των Windows + Τελεία ( . ) ή το πλήκτρο με το σύμβολο των Windows + Ερωτηματικό ( ; ). Αυτή η συντόμευση εμφανίζει το ενσωματωμένο πληκτρολόγιο, από το οποίο μπορείτε να πατήσετε το emoji που θέλετε να χρησιμοποιήσετε.

Γιατί να χρησιμοποιήσετε τα Emojis;

Τα Emojis ενισχύουν τη διάδραση.

Μπορεί να σας ακούγεται πρωτόγνωρο, αλλά παρόλα αυτά είναι αλήθεια. Έχει αποδειχθεί ότι τα Emojis ενισχύουν τα επίπεδα διαδρασης, την αναλογία κλικ προς αριθμό εμφανίσεων και τα ποσοστά ανοίγματος.

 • Τα tweets με emojis παρουσίασαν 25% περισσότερη διαδραση, και στο Facebook, η χρήση Emojis είχε ως αποτέλεσμα 57% περισσότερα “Μου αρέσει”, 33% περισσότερα σχόλια και 33% περισσότερες κοινοποιήσεις.
 • Σε μια πρόσφατη μελέτη , πάνω από το 50% των εμπορικών σημάτων είδε μια αύξηση στον αριθμό μηνυμάτων ηλεκτρονικού ταχυδρομείου που ανοίγονται όταν η γραμμή του θέματος περιελάμβανε emojis.
 • Τα notifications με emojis παρουσίασαν 85% αύξηση σε ποσοστά ανοίγματος και 9% αύξηση σε μετατροπές.
  Emoji αύξηση διαδρασης

Τα Emojis συμβάλλουν στην διαδραση εμπλοκή των χρηστών, σε όλα τα διαφορετικά ψηφιακά μέσα: ηλεκτρονικό ταχυδρομείο, κινητά και μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Τα Emojis μεταφέρουν αυτό που οι λέξεις δεν μπορούν

Έχετε λάβει ποτέ ένα γραπτό μήνυμα που έληγε σε τελεία; Τώρα, φανταστείτε το ίδιο συναίσθημα πως θα εκφραζόταν με ένα θαυμαστικό … ή ακόμα καλύτερα, με ένα emoji.

 1. Δεν μπορώ να περιμένω
 2. Δεν μπορώ να περιμένω!
 3. Δεν μπορώ να περιμένω 😁

Τα συναισθήματα που δημιουργούνται βλέποντας αυτά τα τρία μηνύματα είναι λίγο διαφορετικά, σωστά; Το νόημα είναι το ίδιο, αλλά τα μεταφερόμενα συναισθήματα ποικίλλουν.

Ενώ τα emojis δεν μπορούν απαραίτητα να αντικαταστήσουν τις λέξεις , μπορούν σίγουρα να τους προσθέσουν αυτή τη μικρή λεπτομέρεια που χρειάζεται για να διεγείρουν, να πείσουν ή να εξάψουν την περιέργεια. Επιβάλλουν την έννοια του μηνύματός σας. Είναι το 🍒 στην τούρτα.

Τα Emojis δίνουν προσωπικότητά brand

Τα brands  είναι κάτι παραπάνω από τα προϊόντα που πωλούν ή το σχεδιασμό των λογότυπων τους. Είναι παρόμοιες με τους ανθρώπους, με προσωπικότητα και μοναδικό χαρακτήρα – που βοηθά τους καταναλωτές να συνδεθούν μαζί τους και να τους είναι πιστοί.

Η χρήση emojis στο μάρκετινγκ και στις επικοινωνίες σας δίνει στην επωνυμία σας προσωπικότητά και ταυτότητά. Είτε είστε διασκεδαστικοί και νεανικοί είτε περιπετειώδεις και πνευματώδεις, τα emojis μπορούν να βοηθήσουν να εξανθρωπιστεί η ταυτότητα της μάρκας σας.

Emoji χρηση

Ο καθορισμός και η χρήση αυτής της προσωπικότητας στο μάρκετινγκ σας μπορεί επίσης να σας βοηθήσει να ενισχύσετε την αναγνωρισιμότητα της επωνυμίας σας. Οι διασκεδαστικές μάρκες είναι και γνωστές μάρκες

Emoji στο marketing

Ο οδηγός σας για τους ορισμούς και τις χρήσεις των Emojis

Δημοφιλή Emojis

Είτε χρησιμοποιείτε emojis στην εργασία είτε με τους φίλους σας, υπάρχουν μερικά που τα γνωρίζουν όλοι. Παρουσιάζω τα 10 πιο δημοφιλή σύμφωνα πάντα με έρευνες που έχουν γίνει.

 1. 😂
 2. 😭
 3. 😍
 4. ❤️
 5. 👉
 6. 💜
 7. 💕
 8. 😊
 9. 🤔
 10. 🙏

Το Emoji γελαστό προσωπάκι 😂

Σύμφωνα με το EmojiTracker, το emoji 😂  είναι το συχνά χρησιμοποιούμενο emoji στο Twitter. Είναι επίσης το πιο χρησιμοποιημένο emoji με βάση τα δεδομένα της Apple. Το επίσημο όνομά του είναι “Πρόσωπο με δάκρυα χαράς” (“Face With Tears of Joy”) και χρησιμοποιείται συνήθως σε συνδυασμό με δημοσιεύσεις χιούμορ ή κωμωδίας.

Γελαστο προσωπάκι

Το Emoji Καρδιά ❤️

Επόμενο στις λίστες της Apple και του Emoji Tracker ❤️ .Εύστοχα ονομάζεται “Κόκκινη Καρδιά” (“Red Heart”) ❤️  Αυτό το emoji χρησιμοποιείται με μυριάδες τρόπους, συνήθως για να εκφράσει την στοργή και την αγάπη, και εμφανίζεται επίσης σε άλλα σχήματα και χρώματα. Το κόκκινο είναι όμως το πιο δημοφιλές.

Emoji Καρδια

Το Emoji προσωπάκι που κλαίει 😭

Σύμφωνα με την Apple, το  είναι το τρίτο πιο χρησιμοποιούμενο emoji. Είναι επίσης το έκτο στο EmojiTracker. Επίσημα ονομάζεται “Πρόσωπο που κλαίει γοερά” (“Loudly Crying Face”) και είναι ένα από αυτά τα emojis που έχει διπλό νόημα. Μερικές φορές, το βλέπουμε να χρησιμοποιείται “κατάλληλα” – σε μια θλιβερή ή αρνητική κατάσταση. Άλλες φορές ωστόσο, μπορεί να χρησιμοποιηθεί ειρωνικά ή με την έννοια του “είμαι τόσο χαρούμενος που κλαίω”.

Το Emoji προσωπάκι με μάτια καρδιές 😍

Αυτό το emoji 😍 είναι τέταρτο στις λίστες της Apple και του EmojiTracker. Το “Χαμογελαστό πρόσωπο με μάτια σε σχήμα καρδιάς” emoji (“Smiling Face With Heart-shaped Eyes”) χρησιμοποιείται συνήθως όταν απλά σας αρέσει αυτό που βλέπετε. Πολλοί άνθρωποι το χρησιμοποιούν όταν απαντούν σε εικόνες που τους αρέσουν ή σε ανθρώπους που αγαπούν.

Emoji μάτια καρδιά

Μου αρέσει 👍🏼

Το emoji “Μου αρέσει” (“Thumbs Up Sign”) δεν κατατάσσεται στην Apple ή στο EmojiTracker, αλλά το συμπεριλαμβάνουμε ούτως ή άλλως. Το σύμβολο είναι ένα παγκόσμιο σύμβολο του “OK” και τώρα χρησιμοποιείται στο Facebook, το LinkedIn, το iMessage και το Slack ως τρόπος επιβεβαίωσης της παραλαβής ή της αναγνώρισης ενός μηνύματος.

Emoji μου αρέσει

Emojis που συχνά χρησιμοποιούνται λάθος

Το γεγονός ότι τα emojis χρησιμοποιούνται συχνά δεν σημαίνει απαραίτητα και ότι χρησιμοποιούνται πάντα όπως προορίζονταν αρχικά ή με τον τρόπο που υπονοεί ο τίτλος τους. Σε αυτό το σημείο που η χρήση emojis για επικοινωνία μπορεί να γίνει λίγο πολύπλοκη. Θα καλύψουμε μερικά emojis που χρησιμοποιούνται πολύ συχνά με λάθος τρόπο, καθώς και την ορθή χρήση τους παρακάτω.

Το “ζαλισμένο” Emoji 💫

Με μια πρώτη ματιά, το 💫 “Ζαλισμένο” (“Dizzy”) emoji μοιάζει με ένα σκοπευτικό αστέρι. Στην πραγματικότητα, το 💫 αντιπροσωπεύει τη ζάλη ή το φαινόμενο του να “βλέπουμε αστέρια”.

Το Emoji Αγκαλιά 🤗

Το “Χαρούμενο προσωπάκι 🤗 με χέρια που αγκαλιάζουν” (“Happy Face With Hugging Hands”) συγχέεται συχνά με τα “Χέρια τζαζ” (επειδή θυμίζει την κίνηση των χεριών κάποιου που χορεύει τζαζ) ή λανθασμένα πολλοί θεωρούν ότι δείχνει τεράστια χαρά.  Αλλά το κοιτάξετε πιο προσεκτικά  ?  προσπαθεί πραγματικά να σας δώσει μια αγκαλιά! ?

Το κουρασμένο Emoji 😩

Το “κουρασμένο” ή “εξαντλημένο” emoji 😩 χρησιμοποιείται συχνά για να αναπαραστήσει κλαψούρισμα ή σύγχυση. Στην πραγματικότητα προοριζόταν να απεικονίζει το πρόσωπο κάποιου που είναι πολύ κουρασμένος ή έχει στερηθεί ύπνο, πράγμα το οποίο αν κοιτάξετε προσεκτικά, έχει πολύ νόημα.

Το Emoji που σκύβει 🙇‍🙇‍🙇‍🙇‍🙇‍

Η πρώτη εντύπωση του emoji “Άνθρωπος που σκύβει βαθιά” 🙇‍🙇‍🙇‍🙇‍🙇‍ (“Person Bowing Deeply”) είναι ότι αυτός κοιμάται ή σκέφτεται έντονα κάτι. Αλλά το στην πραγματικότητα αναπαριστά τη dogeza, την ιαπωνική πρακτική σύμφωνα με την οποία κάποιος γονατίζει και σκύβει για να εκφράσει την απολογία του και να ζητήσει συγχώρεση.

Emojis για να δοκιμάσετε στο μάρκετινγκ σας

Υπάρχουν κυριολεκτικά χιλιάδες emojis που θα μπορούσατε να χρησιμοποιήσετε για το μάρκετινγκ και την επικοινωνία σας.  Υπάρχουν μερικά που θα μπορούσαν να είναι πιο αποτελεσματικά από τα υπόλοιπα. Ρίξτε μια ματιά και δοκιμάστε τα.

Οι παρακάτω λίστες προέρχονται από μια μελέτη 19.617.281 δημοσιεύσεων που έγιναν από το HubSpot σε LinkedIn, Facebook, Twitter, Google Plus και Instagram … έτσι λοιπόν φαίνεται ότι είναι αρκετά αποτελεσματικά.

Emojis για την ενίσχυση της διάδρασης

1. 🙆 Το Emoji που σχηματίζει με το σώμα του το OK:
2. 🍒 To Emoji κεράσια:
3. 🐠 To Emoji τροπικό ψάρι:
4. 💃 To Emoji γυναίκα που χορεύει:
5. 🌤To Emoji ήλιος πίσω από το μικρό σύννεφο

Emojis για να ενθαρρύνετε τη δημιουργία κλικ

1. 🐙 To Emoji χταπόδι:
2. 🐴 Το Emoji πρόσωπο αλόγου:
3. 👖 Το Emoji παντελόνι τζιν:
4. 🍒 Emoji κεράσια:
5.  🚂 Το Emoji τρένο:

Emojis στα Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης

Είναι εύκολο να πετάξετε ένα emoji ή δύο σε ένα tweet ή σε ένα σχόλιο στο Instagram, και θα έπρεπε να το κάνετε. Αλλά πώς μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τα emojis για να προκαλέσετε σκόπιμα διαδραση και κλικ και τις μετατροπές;

Η απάντηση είναι απλή: Ενθαρρύνετε το κοινό σας να τα χρησιμοποιήσει και αυτό.

Εδώ είναι μερικοί τρόποι για να προσθέσετε emojis στη στρατηγική σας για τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και να ενθαρρύνετε το κοινό σας να συμμετέχει:

 • Πείτε στο κοινό σας να σχολιάσει με ένα emoji: “Απαντήστε με 👍🏼 ￰👍🏼 αν συμφωνείτε ή με 👎🏼 εάν διαφωνείτε”.
 • Ζητήστε από το κοινό σας να περιγράψει κάτι χρησιμοποιώντας emojis: “Περιγράψτε τα σχέδιά σας για αυτό το Σαββατοκύριακο χρησιμοποιώντας μόνο emojis!”
  Διαδραση με emoji
 • Δώστε στο κοινό σας να αποκωδικοποιήσει ένα μήνυμα με emojis: “Μεταφράστε αυτά τα emojis και μπείτε στο διαγωνισμό για να κερδίσετε ένα βραβείο.”

Είναι αρκετά εύκολο να συμπεριλάβετε emojis στις αναρτήσεις σας στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, αλλά ενθαρρύνοντας στους ακολούθους σας να τα χρησιμοποιούν και αυτοί, θα μπορούσατε να ενισχύσετε τη συνολική εμπλοκή του κοινού σας. Τα Emojis είναι εύχρηστα και απαιτούν ελάχιστο έως καθόλου κόπο για να χρησιμοποιηθούν από το κοινό σας.

Για παράδειγμα, αντί να χρειάζεται να γράψουν τα σχέδια τους για το Σαββατοκύριακο, θα έπρεπε απλώς να χρησιμοποιήσουν ένα ⛳️  emoji … και τόσο απλά θα έχετε μια ακόμα εμπλοκή.

Emojis στη Διαφήμιση

Η διαφήμιση είναι τόσο προσβάσιμη στο κοινό, όσο και τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, αλλά είναι πιο επίσημη και πολύ πιο ακριβή. Για το λόγο αυτό, οι επιχειρήσεις έχουν καθυστερήσει να υιοθετήσουν τα emojis στις διαφημιστικές τους καμπάνιες.

Όμως, οι περισσότεροι από τους σημερινούς καταναλωτές, ειδικά οι millenials (γενιά του 2000), έχουν κουραστεί από την απότομη, απρόσωπη διαφήμιση. Ανταποκρίνονται καλύτερα σε ήπια, προσωπικά και συναισθηματικά μηνύματα. Οι επιχειρήσεις έχουν καταλάβει ότι τα emojis – παρά το μέγεθος τους και την απουσία λέξεων που η χρήση τους συνεπάγεται – μπορούν στην πραγματικότητα να επικοινωνήσουν πολλά.

Πρέπει λοιπόν να τα χρησιμοποιήσετε τα emojis στην επόμενη διαφημιστική σας καμπάνια.

Κάντε τα συναφή, και μην επιβάλλετε τη χρήση τους. Εάν ένα emoji (ή τα emojis εν γένει) δεν ταιριάζουν με την καμπάνια ή την επωνυμία σας, μην τα χρησιμοποιήσετε. Τα χρησιμοποιεί το κοινό σας;  Τα έχετε χρησιμοποιήσει σε άλλα μέσα επικοινωνίας, όπως τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ή το ιστολόγιό σας; Θα είναι ευκολότερο να τοποθετηθούν στη διαφήμισή σας εάν έχουν μια φυσική σύνδεση με την επωνυμία σας.

Emoji στη διαφημιση

Emojis στη Διαφήμιση Facebook

Αύξηση Click-through

Σύμφωνα με έρευνες που έχουν γίνει στην πράξη αλλά και με βάση την εμπειρία μου τα emojis βοηθούν τα clicks και στις διαφημίσεις στο Facebook

Στη συγκεκριμένη διαφήμιση, η επικεφαλίδα με emojis είχε 241 % !!!!! περισσότερο click-through rate(ποσοστό αυτών που χτύπησαν τη διαφήμιση

Emozi Facebook Ads

Emojis στα μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου

Το μάρκετινγκ μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, παρά την αναλογία επικοινωνίας ενός προς πολλούς, θα πρέπει να εξατομικεύεται ανάλογα με τον παραλήπτη. Εξαιτίας αυτού, τα emojis θα πρέπει να χρησιμοποιούνται με φειδώ και μόνο όταν γνωρίζετε ότι το κοινό σας θα τα εκλάβει και θα ανταποκριθεί θετικά.

Για παράδειγμα, προσπαθήστε να μην χρησιμοποιήσετε emojis σε νέους πελάτες ή πελάτες που θα συναντήσετε μόνο μια φορά, έτσι όπως δεν στέλνετε μηνύματα του τύπου “Καλώς ορίσατε!” ή “Έχετε αφήσει κάτι στο καλάθι σας!”. Αυτοί οι καταναλωτές μπορεί να μην είναι εξοικειωμένοι με την επωνυμία σας και να αλλάξουν γνώμη για την αγορά τους, λόγω της τυχαίας χρήσης emoji.

Τα Emojis στις γραμμές θέματος του ηλεκτρονικού ταχυδρομείου έχει αποδειχθεί ότι είναι αποτελεσματικά στο 60% των περιπτώσεων … και με τον όρο “αποτελεσματικά”, εννοούμε ότι ενισχύουν τα ποσοστά ανοίγματος κατά περίπου 25%.

Oταν η χρήση τους δεν πετυχαίνει όπως θα θέλαμε, στην πραγματικότητα μπορούν να γίνουν αρκετά επιβλαβή για τα ποσοστά ανοίγματος -τα μειώνουν κατά 60%. Συνεπώς, χρησιμοποιήστε τα emojis φειδωλά στις γραμμές του θέματος και επιλέξτε emojis που να σχετίζονται με ην επωνυμία ή το μήνυμά σας.

Όπως είπαμε προηγουμένως, μην χρησιμοποιείτε emojis στα μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου σας, εφόσον δεν τα χρησιμοποιείτε και στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και τις υπόλοιπες σας δράσεις ψηφιακού μάρκετινγκ. Τα emojis θα φανούν πιο φυσικά στην επικοινωνία σας μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, αν το κοινό σας έχει δει να τα χρησιμοποιείτε και αλλού.

Emoji στα emails

Όσον αφορά την επικοινωνία ηλεκτρονικού ταχυδρομείου ενός-προς-ένα, κρατήστε τα emojis μόνο για προσωπικές αλληλεπιδράσεις με γνωστούς σας. Αν δεν έχετε συναντήσει ποτέ τον παραλήπτη του μηνύματος σας από κοντά, μην συμπεριλάβετε emoji στο μήνυμα. Μην χρησιμοποιείτε τα emojis για να αντικαταστήσετε πραγματικά ή αυθεντικά μηνύματα ή συναισθήματα. Στην περίπτωση αυτή, ο επαγγελματισμός πάντα επισκιάζει την προσωπικότητα.

Emojis στην υποστήριξη πελατών

Η εξυπηρέτηση  πελατών έχει μεγάλη σπουδαιότητα. Κρατά τους πελάτες ευχαριστημένους, τους ενθαρρύνει να παραμείνουν κοντά σας και τους δίνει κίνητρο να μιλήσουν για την επιχείρησή σας.

Δεδομένου ότι τα emojis ενισχύουν τα συναισθήματα, μπορούν να σας βοηθήσουν να παρέχετε μια άμεση και πραγματική εμπειρία εξυπηρέτησης στους πελάτες σας – εάν χρησιμοποιηθούν σωστά.

Για αλληλεπιδράσεις που αφορούν την εξυπηρέτηση πελατών, καλό θα ήταν να χρησιμοποιείτε τα κατάλληλα emojis  😄 αλλά μη βασίζεστε αποκλειστικά στα emojis. Χρησιμοποιήστε τα σε συνδυασμό με τα επαγγελματικά σας μηνύματα.

Εξυπηρέτηση πελατών

Πηγές για Emojis

Πηγές Emoji

Η Emojipedia

Η Emojipedia είναι η απόλυτη εγκυκλοπαίδεια των emojis. Περιλαμβάνει κάθε πιθανό emoji, την κωδική του ονομασία, ένα σύντομο ιστορικό και το πώς εμφανίζεται σε διάφορα λειτουργικά συστήματα. Επίσης εμφανίζει την τρέχουσα κατάταξη με τα πιο δημοφιλή emojis και σχετικές ειδήσεις για αυτά.

Το Get Emoji

Το Get Emoji μοιάζει με το Emojipedia, καθώς και σε αυτό μπορείτε να βρείτε emojis για αντιγραφή και επικόλληση.

Όλα τα emojis στο Get Emoji είναι κατάλληλα για iOS, Android, Mac και Windows και μπορούν να αντιγραφούν σε οποιοδήποτε μέσο κοινωνικής δικτύωσης ή ιστοσελίδα. Αν δεν θέλετε να χρησιμοποιήσετε το πληκτρολόγιο emoji στη συσκευή σας, αυτό είναι ένα εξαιρετικό εργαλείο για να κρατήσετε στους σελιδοδείκτες σας.

Εκτός από τα emoji υπάρχουν και οι φωτογραφίες

Αν κάποιος θέλει λεπτομέρειες για άμεσους και πρακτικούς τρόπους που σας επιτρέπουν να προστατέψετε τις εικόνες σας στο internet και στα social media, μπορεί να συμπληρώσει τα στοιχεία του να του στείλω τα slides

Θες να μάθεις περισσότερα;

Ο καλύτερος τρόπος να μάθεις περισσότερα είναι να κάνεις ατομικά μαθήματα μαζί μου.

Μαθήματα Marketing

Λένε για μένα

λένε για μένα

λένε για μένα

Τι θα καταφέρεις με τα μαθήματα για Facebook, Twitter, Instagram, LinkedIn, Διαφημίσεις, Mάρκετινγκ και εργαλεία

μαθήματα social media

Μαθήματα Social Media απο 25 €

3 πράγματα που πρέπει να ξέρεις πριν αρχίσουμε

Το κόστος για κάθε ώρα μαθήματος είναι 25 € + Φ.Π.Α.

Τα μαθήματα γίνονται μέσω της πλατφόρμας ZOOM.   Βλέπουμε ο ένας τον άλλο ταυτόχρονα , βλέπουμε τον  ίδιο υπολογιστή, και εφαρμογές κατά την διάρκεια του μαθήματος. Η διδασκαλία μαγνητοσκοπείται δωρεάν, και έχεις αρχείο με το τι είπαμε.

Για προαγορά 10 ωρών γίνεται έκπτωση 15 %

Mήπως τα μαθήματα σου φαίνονται ακριβά 

Φθηνά μαθήματα Social Media

25 € για μια ώρα, (που πάντα είναι περισσότερη) με ένα καθηγητή με 20 χρόνια εμπειρία, με εκατοντάδες μαθητές , με δεκάδες επιτυχημένες καμπάνιες μπορεί να φαίνονται ακριβά σε κάποιους.

Τα μαθήματα μου όμως ειναι τα πιο φθηνά FACE TO FACE Digital marketing online courses σε όλη την Ελλάδα.

Αντίστοιχα μαθήματα αρχίζουν απο 45 €

Τιμές Μαθημάτων Social Media

1 ΩΡΑ
25
Για συγκεκριμένες ερωτήσεις
 • Μικρή Επένδυση
 • Χαμηλότερη τιμή της αγοράς
 • Αρχείο Μαθήματος σε Βίντεο
 • Απάντηση ερωτήσεων μετά το μάθημα

πηγή: Hubspot

Ίσως σε ενδιαφέρουν

ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

Όλες οι υπηρεσίες που προσφέρει ο Κωνσταντίνος Κορίκης

Μάθε με τον Κορίκη

Είτε έχεις την δικιά σου επιχείρηση, είτε δουλεύεις για κάποιον άλλο, είτε απλά θες να έχεις την καλύτερη παρουσία σε Facebook, Twitter, Instagram, LinkedIn, η απλά θες να μειώσεις τα κόστη σου σε διαφημίσεις Facebook ή Google ADS, μπορώ να σε βοηθήσω. Είμαι αυτή την στιγμή ο δάσκαλος με τις περισσότερες ώρες διδασκαλίας στην Ελλάδα

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Πάρε τον Κορίκη Σύμβουλο

Μπορώ να σε βοηθήσω να βγάλεις την εικόνα σου με τον σωστό τρόπο. Εχω συμβουλέψει Δημόσιους Οργανισμούς όπως το Ελληνικό Κτηματολόγιο, μεγάλες εταιρείες όπως τους SOS Ιατρούς, εταιρείες στο Χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης όπως την Advent Technologies, Εκδοτικούς Οίκους όπως τον Αρμό, και δεκάδες δικηγόρους, Γιατρούς και Οδοντιάτρους

ΘΕΛΩ ΣΥΜΒΟΥΛΟ

Digital Ads PPC

Η ψηφιακή διαφήμιση είναι ο φθηνότερος και αποδοτικότερος τρόπος να πουλήσεις υπηρεσίες και προϊόντα. Έχω ξοδέψει εκατομμύρια € σε Facebook, Google, Twitter, Instagram και LinkedIn για πελάτες μου. Δίνω εγγύηση ότι θα πληρώνεις λιγότερο αν κάνεις ήδη διαφήμιση. Αν δεν κάνεις διαφήμιση ξέρεις πλέον ότι πρέπει να κάνεις. Μπορώ να αναλάβω τις διαφημίσεις σου απο το Α μέχρι το Ω. Σου εξασφαλίζω προκαταβολικά οτι θα έχεις θεαματικά αποτελέσματα αν ακολουθήσεις τις συμβουλές μου.

ΠΑΡΕ ΠΡΟΣΦΟΡΑ

Design a site

Αν δεν είσαι ευχαριστημένος με την ιστοσελίδα σου, έχω άσχημα νέα. Δυστυχώς μια ιστοσελίδα δεν διορθώνεται αλλά φτιάχνεται από την αρχή. Αναλαμβάνω ολοκληρωμένο σχεδιασμό ιστοσελίδων, δηλαδή ιστοσελίδα και περιεχόμενο με το «κλειδί στο χέρι». Θα σου παραδώσω μια ιστοσελίδα σχεδιαστικά ακριβώς όπως την θέλεις, με ταχύτητες που θα ξεπερνούν το 90 και με περιεχόμενο προσαρμοσμένο στο brand σου. Ο στόχος είναι η ιστοσελίδα να γίνει το βασικό εργαλείο πώλησης στην εταιρεία σου.

ΘΕΛΩ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ