Πώς λειτουργεί το Tik Tok

πώς λειτουργεί το tik tok
8.2kviews

Μάθε πώς λειτουργεί το Tik Tok γρήγορα και εύκολα.

Με πάνω από 500 εκατομμύρια ενεργούς χρήστες, το Tik Tok γίνεται ο σοβαρός ανταγωνιστής απέναντι στο Snapchat και στο Instagram.

Μεγάλα brands όπως η Washington Post άρχισαν να πειραματίζονται με το Tik Tok και τις διάφορες ευκαιρίες marketing που αναδύονται.

Ο καλύτερος τρόπος για να μάθεις περισσότερα για αυτή την εφαρμογή, το προφίλ των χρηστών και το είδος του περιεχομένου που προσελκύει κοινό είναι να ξεκινήσεις να ποστάρεις δικές σου αναρτήσεις από προσωπικό ή business λογαριασμό.

Ωστόσο η πλοήγηση στο μέσο μπορεί να είναι δύσκολη στην αρχή ακόμα και για τους πιο μυημένους στα social media.

Έφτιαξα αυτόν τον οδηγό για να σου δείξω πώς λειτουργεί το Tik Tok.

Ακολουθεί μια λίστα με οδηγίες και φωτογραφίες που θα σε βοηθήσουν να σετάρεις το προφίλ σου, να φτιάξεις το πρώτο σου βίντεο, να προσθέσεις σπέσιαλ εφέ και πώς να χρησιμοποιείς τα διάφορα challenge ή ντουέτα για να έχεις διάδραση με τους άλλους χρήστες.

Σέταρε τον λογαριασμό σου

1.Κατέβασε την εφαρμογή και κάνε sign up. Το πρώτο βήμα για να δεις πως λειτουργεί το tik tok

Πήγαινε στο App Store ή στο Google Play και κατέβασε το Tik Tok. Όταν το ανοίξεις το Tik Tok σε καθοδηγεί πώς να κάνεις sign up. Μπορείς να συνδεθείς αυτομάτως χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό σου στο Facebook, στο Gmail ή στο Twitter ή ειδάλλως να βάλεις ένα username και password αν δεν θέλεις να μπεις από τους άλλους λογαριασμούς.

2. Σέταρε το προφίλ σου.

Μόλις μπεις θα μεταφερθείς απ’ευθείας στο feed με τα βίντεο. Θα σου δείξω πώς δουλεύει στο βήμα 3. Αλλά για αρχή πάντα στο εικονίδιο κάτω δεξιά που μοιάζει με φιγούρα ανθρώπου για να δεις και να φτιάξεις το προφίλ σου.

σέταρε το προφίλ σου στο tik tok

Όταν μπεις στο προφίλ σου πάντα εκεί που λέει Edit Profile και διάλεξε μια φωτογραφία ή ένα βίντεο. Επίσης θα πρέπει να προσθέσεις το username και να φτιάξεις το bio. Αν θέλεις να δείχνεις και τα άλλα προφίλ που έχεις στα social media μπορείς να τα λινκάρεις με Youtube και Instagram. Ειδικά αν έχεις επιχείρηση αυτό είναι καλό γιατί μπορείς να διαφημίσεις και τις άλλες οπτικές πλατφόρμες που έχεις.

Βρες βίντεο και ξεκίνα την διάδραση

3. Παρακολούθησε το feed

Τώρα που το προφίλ σου είναι σεταρισμένο, πήγαινε πίσω, στο πρώτο tab που σού δείχνει το feed των βίντεο.

feed tik tok

Φαντάσου το tik tok σαν το Twitter μόνο που οι αναρτήσεις είναι αποκλειστικά και μόνο βίντεο. Αν δεν έχεις ακόμα followers τότε η εφαρμογή θα σου δείχνει τυχαία, δημοφιλή βίντεο. Όταν θα ξεκινήσεις να ακολουθείς κι εσύ με την σειρά σου άλλους χρήστες και θα αρχίσεις να διαδράς με περισσότερο κόσμο το feed σου θα γίνεται πιο προσωπικό και θα έρχεται πιο κοντά στα ενδιαφέροντά σου.

4. Κάνε like, comment ή share τα βίντεο που απολαμβάνεις.

Αν σου αρέσει κάποιο βίντεο μπορείς να πατήσεις πάνω στην καρδιά για να κάνεις like ή να πατήσεις πάνω στο συννεφάκι για να σχολιάσεις. Στην περίπτωση που θέλεις να κάνεις share πάτα το σύμβολο με το βελάκι για να επιλέξεις πού θα το κάνεις share. Όλες οι παραπάνω επιλογές βρίσκονται στην δεξιά πλευρά του βίντεο.

τι σημαίνουν τα εικονίδια στο tik tok

Τώρα αν σου αρέσει ένα βίντεο και θέλεις να δεις το προφίλ του χρήστη για να δεις περισσότερα βίντεο που ενδεχομένως να σου αρέσουν κάνε swipe προς τα αριστερά.

5. Ψάξε για βίντεο

Πάτα επάνω στον μεγεθυντικό φακό για να μπεις στις αναζητήσεις της εφαρμογής. Εδώ θα μπορείς να ψάξεις συγκεκριμένα accounts ή βίντεο ή θα μπορείς να βρίσκεις βίντεο ανάλογα με το θέμα που είναι πιο δημοφιλές την περίοδο που ψάχνεις.

αναζήτηση βίντεο στο tik tok

6. Γίνε follower σε χρήστες μέσω των βίντεο, της αναζήτησης και του TikCode.

Αν θέλεις να παρακολουθείς έναν καλό δημιουργό βίντεο, τότε μπορείς να τον ακολουθήσεις πατώντας το εικονίδιο που έχει την φωτογραφία προφίλ του μαζί με το σύμβολο “+” που βρίσκεται πάνω από το εικονίδιο της καρδιάς.

κάνε follow στο tik tok

Αν υπάρχει κάποιος συγκεκριμένος λογαριασμός Tik Tok ή κάποιος χρήστης που θέλεις να ακολουθήσεις μπορείς να τον ψάξεις από τη μπάρα αναζήτησης (search bar) και μετά να πατήσεις πάνω στα “Users” filter. Άλλη μία επιλογή είναι να τους βρεις μέσω του TikCode σκανάρωντάς το. Κάτι τέτοιο είναι χρήσιμο για brands ή ανθρώπους που θέλουν να προμοτάρουν το κανάλι τους στο Tik Tok σε άλλες ιστοσελίδες ή στον πραγματικό κόσμο. Επίσης εξυπηρετεί σε περίπτωση που συναντήσεις κάποιον φίλο στον δρόμο και θέλει να σε κάνει follow.

Για να σκανάρεις το TikCode πήγαινε στην μπάρα αναζήτησης και πάτα πάω στο τετράγωνο scan button που βρίσκεται ακριβώς δίπλα.

σκάναρε το TikCode

Όταν ανοίξει η οθόνη για την διαδικασία σκαναρίσματος κράτα το πάνω από τον TikCode που θέλεις να σκανάρεις. Η διαδιακασία θα ξεκινήσει αυτόματα χωρίς να πατήσεις κάποιο κουμπί. Μέσα σε λίγα δευτερόλεπτα θα μπορέσεις να μεταφερθείς στο προφίλ του χρήστη. Αν έχεις screenshot κάποιου κωδικού μπορείς να πατήσεις “Photos” στην πάνω γωνία της σελίδας για να ξεκινήσει το σκανάρισμα.

σκάναρε τον TikCode

Πώς να ποστάρεις στο TikTok

7. Σέταρε τη λήψη σου και διάλεξε εφέ.

Πάτα πάνω στο κεντρικό κουμπί για να ανοίξει η κάμερα. Για να μπορείς να βλέπεις την κάμερα σωστά πάτα πάνω στο εικονίδιο “flip” πάνω δεξιά. Τα υπόλοιπα εικονίδια σημαίνουν τα εξής:

 • Speed: Σου επιτρέπει να τραβήξεις βίντεο σε αρχή ή γρήγορη ταχύτητα.
 • Beauty: Πρόκειται για ένα AR φίλτρο που σου αφαιρεί την ερυθρότητα και δείχνει το δέρμα πιο λείο.
 • Φίλτρα: Σε αφήνει να αλλάξεις το φίλτρο με τα χρώματα της κάμερας.
 • Χρονόμετρο: Σου δίνει την δυνατότητα να μετρήσει αντίστροφα μέχρι την έναρξη της λήψης για να είσαι hands-free.
 • Φλας: εδώ ανοίγει το φλας.

Μουσική και Εφέ του Tik Tok

Όσο είστε σε camera mode, πάνω-πάνω και στο κέντρο υπάρχει το “Add a Sound”. Πάτα το σε περίπτωση που θέλεις να έχεις ένα μουσικό χαλί ή κάποιο ηχητικό εφέ που θέλεις να δουλέψεις.

ήχος tik tok

Στο κάτω μέρος της οθόνης θα μπορείς να δεις το εικονίδιο “Effects” στα αριστερά και το εικονίδιο “Upload” στα δεξιά σε περίπτωση που θέλεις να τραβήξεις βίντεο εκτός εφαρμογής.

Αν πατήσεις πάνω στα “Effects” θα δεις μια τεράστια επιλογή από AR φίλτρα αλλά και άλλα σπέσιαλ εφέ με τα οποία θα μπορέσεις να πειράξεις το πρόσωπό σου ή το περιβάλλον. Επίσης εδώ μπορείς να διαλέξεις το στυλ του overlay του βίντεο.

εφέ τικ τοκ

Στη μαύρη μπάρα κάτω χαμηλά μπορείς να ορίσεις την διάρκεια του βίντε ή να πατήσεις πάνω στο Photo Templates για να δημιουργήσεις ένα slideshow φωτογραφιών.

διάρκεια βίντεο tik tok/ slideshow

8. Τράβηξε το βίντεο.

Ότα θα είσαι έτοιμος πάτα παρατεταμένα το κόκκινο κουμπί. Μπορείς να τραβήξεις συνεχόμενα ένα βίντεο ή σε κομμάτια.

βίντεο στο tik tok

Αν θέλεις να τραβήξεις διαφορετικές λήψεις, από διαφορετικές γωνίες κτλ απλά πάτα το κόκκινο κουμπί, άφηνέ το όταν θα τελειώσεις την πρώτη λήψη, μετά ξαναπάτα το για την επόμενη κ.ο.κ.

Θέλεις να μην χρειάζεται να πατήσεις το κόκκινο κουμπί; Βάλε το χρονόμετρο να μετρήσει αντίστροφα μέχρι να προλάβεις να πάρεις τη σωστή θέση για τη λήψη.

χρονόμετρο tik tok

9. Κάνε τα τελικά edits και πρόσθεσε μια λεζάντα στο βίντεό σου.

Δυστυχώς δεν υπάρχουν πολλά περιθώρια να αλλάξεις το βίντεό σου όπως θέλεις εντός της εφαρμογής. Γι’αυτό κι όταν μιλάμε για editing ίσως ένα επαγγελματικό εργαλείο να ήταν χρήσιμο.

Πήγαινε στο προφίλ σου, διάλεξε ποιο βίντεο θέλεις να κάνεις edit και μετά πάτα το εικονίδιο με τις τρεις τελίτσες. Το βίντεό σου θα αποθηκευτεί στο κινητό σου. Τώρα προσπάθησε να ακολουθήσεις τις οδηγίες που θα σου πω.

Θα χρειαστείς,

 • Έναν υπολογιστή,
 • Το TikTok βίντεο που θέλεις να διορθώσεις,
 • Μουσικές, φωτογραφίες ή video clips. Οποιοδήποτε υλικό που θέλεις να προσθέσεις στο βίντεό σου.
 • Flexclip.

Το Flexclip είναι ένας επαγγελματικός επεξεργαστής βίντεο που θα σε βοηθήσει να δημιουργήσεις ωραία βίντεο με λίγα βήματα. Σε σχέση με το TikTok είναι πιο εύκολο στη χρήση. Επίσης το συγκεκριμένο πρόγραμμα σου επιτρέπει να κάνεις voice-over (να ηχογραφήσεις την φωνή σου από πάνω), να προσθέσεις logo, να βάλεις transitions, φίλτρα. Και το πιο σημαντικό το Flexclip σού προσφέρει την δυνατότητα να χρησιμοποιήσεις royalty-free μουσικές, βίντεο και φωτογραφίες χωρίς χρήματα.

Βήμα 1: Πάτα το σύμβολο “+” για να προσθέσεις τα video clips.

βίντεο στο flexclip

Βήμα 2: Πάτα το εικονίδιο “Τ” για να προσθέσεις κείμενο στο βίντεό σου. Μπορείς επίσης να προσθέσεις logo στο βίντεό σου.

Κείμενο στο flexclip

Βήμα 3: Πάτα το εικονίδιο με τη μουσική για να ανεβάσεις τραγούδια. Αν θέλεις μπορείς να πατήσεις πάνω στο κουμπί της εγγραφής για να προσθέσεις voice-over.

μουσική στο flexclip

Βήμα 4: Πρόσθεσε κάποια σπέσιαλ εφέ, όπως για παράδειγμα transitions και φίλτρα ή καθόρισε την ταχύτητα του βίντεο.

φίλτρα στα flexclip

Βήμα 5: Κάνε preview και download. Κατέβασε το βίντεο μέσω Dropbox και μετά κάνε share στο Tik Tok.

Ιδέες για TikTok

 • Lip Sync Video. Ένα τραγούδι μπορεί να εμπνεύσει κόσμο για δημιουργία. Αν αισθάνεσαι δημιουργικός δοκίμασε το lip sync και άσε τους άλλους να δουν την ερμηνεία σου.
 • Duet Video. Τα Duet Videos άρεσαν πάντα στους YouTubers. Άνοιξε το βίντεο απ’το οποίο θέλεις να φτιάξεις ένα ντουέτο, πάτα στο εικονίδιο Share και επίλεξε το Duet. Τώρα μπορείς να φτιάξεις το βίντεο όπως θέλεις.
 • Pets Video. Τι αρέσει περισσότερο στον κόσμο; Κατοικίδια, Αν έχεις αξιαγάπητα σκυλάκια ή γατούλες βεβαιώσουν να τραβήξεις τις πιο τρυφερές ή παιχνιδιάρικες στιγμές μαζί τους.
 • Μίμηση άλλων δημοφιλών βίντεο. Υπάρχουν λόγοι γιατί κάποια βίντεο γίνονται viral. Μπορείς να διαλέξεις το ίδιο θέμα ή να κάνεις περίπου την ίδια ερμηνεία.
 • Ακολούθησε τη μόδα. Για παράδειγμα αν γίνεται κάποιο φεστιβάλ μπορείς να φτιάξεις ένα βίντεο που να λες τι έκανες εκεί ή τι ενδιαφέρον έχει σε αυτό το φεστιβάλ. Επίσης αν ένα βίντεο πάρει αρκετά views τότε προσπάθησε να φτιάξεις άλλο ένα παρόμοιο.
 • Δείξε τις ικανότητές σου. Ξέρεις να φτιάχνεις δικά σου ρούχα; Μπορείς να βγάζεις τραγούδια στο πι και φι; Μπορείς να μιλάς κινέζικα ή γιαπωνέζικα; Δείξε εκείνες τις αρετές σου που θα σε κάνουν να διαφέρεις.
 • Αυτοσχεδιαστικά βίντεο. Η κάμερά σου να είναι πάντα σε ετοιμότητα. Ποτέ δεν ξέρεις σε τι ενδιαφέρουσα εμπειρία μπορείς να βρεθείς.
 • Ταξίδεψε. Φεύγεις στο εξωτερικό; Πρόκειται να δεις ενδιαφέροντα αξιοθέατα; Τράβηξε το περιβάλλον ή τους ανθρώπους που γνωρίζεις. Σε όλους αρέσει αυτό.
 • Φτιάξε ένα καινούριο hashtag challenge. Τα hashtag challenges είναι ιδιαίτερα δημοφιλή στο YouTube, στο Facebook και στο Instagram. Το ίδιο ισχύει και στο Tik Tok. Αλλά πριν προβείς σε ένα καινούριο challenge προσπάθησε να το κάνεις όσο πιο απλό και διασκεδαστικό γίνεται για να μπορούν να συμμετάσχουν όσο το δυνατόν περισσότεροι.
 • Κάλυψε events που γίνονται τώρα. Το Tik Tok δεν είναι μόνο μέσο διασκέδασης. Το Tik Tok είναι ένας ακόμα τρόπος ενημέρωσης.

Πώς να γίνεις viral στο Tik Tok

Τώρα θα σου πω μερικά κόλπα για να γίνεις δημοφιλής στο Tik Tok

 1. Πόσταρε συχνά. Μία με δύο φορές την εβδομάδα δείχνουν μια συνέπεια από μέρους σου.
 2. Συνδέσου με άλλους influencers.
 3. Κάνε share τα βίντεό σου σε άλλα social media. Έτσι αυξάνονται τα views. Απ’την άλλη μπορείς να κάνεις mention το link του Tik Tok προφίλ σου ή username για να αποκτήσεις περισσότερους followers.
 4. Να είσαι θετικός. Το κοινό μισεί το αρνητικό περιεχόμενο.
 5. Σχολίαζε άλλα βίντεο. Με αυτόν τον τρόπο τα δικάσ ου βίντεο θα παίρνουν περισσότερα comments.
 6. Απάντησε σε όλα τα σχόλια. Να είσαι ενδιαφέρον και ευχάριστος όταν θα απαντάς.
 7. Κάνε follow σε τουλάχιστον 30 λογαριασμούς και μετά κάνε unfollow. Αυτή είναι μία τακτική για να αφήσεις το αποτύπωμά σου.
 8. Προσκάλεσε άλλους στο βίντεό σου. Μία φίλη, ένα παιδί ή ένα κατοικίδιο μπορεί να κάνουν το βίντεό σου πιο διασκεδαστικό και ενδιαφέρον.
 9. Βγες live. To live σημαίνει ότι ενδιαφέρεσαι για το κοινό σου. Το κοινό, με την σειρά του, θα το εκτιμήσει και θα γίνει πιο πιστό σε σένα.
 10. Γίνε υπερβολικός. To Tik Tok διαφέρει από τα υπόλοιπα μέσα. Για να μπορέσεις να προσελκύσεις ανθρώπους θα πρέπει να υπερβάλλεις.

Σεμινάρια Social Media

Έχω διδάξει απο 80 χρονους, μαθητές Γυμνασίου, άτομα με δυο διδακτορικά,  υδραυλικούς που είχαν τελειώσει μόνο δημοτικό, άνδρες και γυναίκες απο Ελλάδα και Κύπρο.

Θέλω να αρχίσω μαθήματα
Επικοινώνησε μαζί μου στο 📱 69.77.50.79.72 .

Ίσως σε ενδιαφέρουν

ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

Όλες οι υπηρεσίες που προσφέρει ο Κωνσταντίνος Κορίκης

Μάθε με τον Κορίκη

Είτε έχεις την δικιά σου επιχείρηση, είτε δουλεύεις για κάποιον άλλο, είτε απλά θες να έχεις την καλύτερη παρουσία σε Facebook, Twitter, Instagram, LinkedIn, η απλά θες να μειώσεις τα κόστη σου σε διαφημίσεις Facebook ή Google ADS, μπορώ να σε βοηθήσω. Είμαι αυτή την στιγμή ο δάσκαλος με τις περισσότερες ώρες διδασκαλίας στην Ελλάδα

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Πάρε τον Κορίκη Σύμβουλο

Μπορώ να σε βοηθήσω να βγάλεις την εικόνα σου με τον σωστό τρόπο. Εχω συμβουλέψει Δημόσιους Οργανισμούς όπως το Ελληνικό Κτηματολόγιο, μεγάλες εταιρείες όπως τους SOS Ιατρούς, εταιρείες στο Χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης όπως την Advent Technologies, Εκδοτικούς Οίκους όπως τον Αρμό, και δεκάδες δικηγόρους, Γιατρούς και Οδοντιάτρους

ΘΕΛΩ ΣΥΜΒΟΥΛΟ

Digital Ads PPC

Η ψηφιακή διαφήμιση είναι ο φθηνότερος και αποδοτικότερος τρόπος να πουλήσεις υπηρεσίες και προϊόντα. Έχω ξοδέψει εκατομμύρια € σε Facebook, Google, Twitter, Instagram και LinkedIn για πελάτες μου. Δίνω εγγύηση ότι θα πληρώνεις λιγότερο αν κάνεις ήδη διαφήμιση. Αν δεν κάνεις διαφήμιση ξέρεις πλέον ότι πρέπει να κάνεις. Μπορώ να αναλάβω τις διαφημίσεις σου απο το Α μέχρι το Ω. Σου εξασφαλίζω προκαταβολικά οτι θα έχεις θεαματικά αποτελέσματα αν ακολουθήσεις τις συμβουλές μου.

ΠΑΡΕ ΠΡΟΣΦΟΡΑ

Design a site

Αν δεν είσαι ευχαριστημένος με την ιστοσελίδα σου, έχω άσχημα νέα. Δυστυχώς μια ιστοσελίδα δεν διορθώνεται αλλά φτιάχνεται από την αρχή. Αναλαμβάνω ολοκληρωμένο σχεδιασμό ιστοσελίδων, δηλαδή ιστοσελίδα και περιεχόμενο με το «κλειδί στο χέρι». Θα σου παραδώσω μια ιστοσελίδα σχεδιαστικά ακριβώς όπως την θέλεις, με ταχύτητες που θα ξεπερνούν το 90 και με περιεχόμενο προσαρμοσμένο στο brand σου. Ο στόχος είναι η ιστοσελίδα να γίνει το βασικό εργαλείο πώλησης στην εταιρεία σου.

ΘΕΛΩ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ