Πώς να χακάρεις την Δημοκρατία, Fake News 2.0

fake news
515views
Τα fake news και η παραπληροφόρηση συνεχίζουν να υπάρχουν. Απλά έχουν αλλάξει μορφή. Πλέον μιλάμε για ένα πιο εξελιγμένο μοντέλο.
Tα παρακάτω άρθρα θα σας  βοηθήσουν να καταλάβετε πού ακριβώς βρισκόμαστε.

Επιδοτούμενα Fake News

Στη Ρωσία κι ενώ οι προϋπολογισμοί στην παιδεία και την υγεία κόβονται στα ΜΜΕ συμβαίνει το αντίθετο.
Πέρσι το κόστος επιδοτήσεων για ΜΜΕ ήταν στο 1 δισ. όταν φέτος θα δαπανηθούν 1,3 δισ. σημειώνοντας δηλαδή αύξηση της τάξεως του 30%.

 

fake-news

Πίνακας με τις επιδοτήσεις στα ρώσικα ΜΜΕ

 

Fakes News ή αλλιώς το χαλασμένο τηλέφωνο

 Τα fake news δεν γίνονται μόνο μέσω των Social Media . Ο χώρος της παραπληροφόρησης είναι πολύ μεγαλύτερος δημιουργώντας ένα ισχυρό οικοσύστημα λάθος πληροφοριών.
Δείτε εδώ πώς η πληροφορία ξεκινάει από ένα μέσο και στη συνέχεια μεταφέρεται παραποιημένη από άλλα μέσα (χαλασμένο τηλέφωνο). Ύστερα ξεκινάει η μεγένθυση των fake news από τα social media. Και τότε είναι που κάποιος “μέντορας” (αρχηγός, πνευματικό πρόσωπο κλπ) θα μεταφέρει το μήνυμα που χρειάζεται για να μεταπείσει την κοινή γνώμη.

Τα Fake News γεννιούνται offline

Για να αρχίσουν η παραπληροφόρηση και τα fake news να δουλεύουν θα πρέπει να έχει δημιουργηθεί ένα δίκτυο συνεργατών.

Αυτοί αποτελούνται από πολιτικούς, δημοσιογράφους, ειδικοί, άνθρωποι που επηρεάζουν την κοινή γνώμη, ακτιβιστές και διαδικτυακά τρολ. Όλοι αυτοί δουλεύουν με έναν κοινό στόχο και μια ενιαία στρατηγική. Αφού αυτή έχει οριστεί τότε το διαδίκτυο λειτουργεί ως ο τελευταίος τροχός της αμάξης.

Τα τρολ και οι ψεύτικοι λογαριασμοί

Σε αντίθεση με αυτά που πιστεύει ο περισσότερος κόσμος οι επαγγελματίες τρολ δεν γράφουν  αρνητικά σχόλια για τις ενέργειες, την εξωτερική πολιτική, την διαχείρηση κρίσεων κ.ο.κ της εκάστοτε κυβέρνησης.

Δουλειά τους είναι να προσελκύσουν τη μεγαλύτερη δυνατή μερίδα κόσμου για να μπορεί να περάσουν τα δικά τους μηνύματα. Π.χ ο λογαριασμός @IamTyraJackson, ο οποίος υποτίθεται ανήκε σε ένα άτομο χωρίς πολιτικές προτιμήσεις, τουίταρε ένα μήνυμα φιλανθρωπικού χαρακτήρα κι αμέσως το tweet έγινε viral.

 

rosiko-trol

Ψεύτικο account με φιλανθρωπικό προφίλ

 

Σκοπός των τρολ είναι να προσελκύσουν πρώτα τα πλήθη με θετικό τρόπο και σιγά-σιγά να εμβαθύνουν στη μεταφορά της πληροφορίας με πιο τοξικά μηνύματα.

Η εταιρεία με τη μεγαλύτερη παρουσία  social media έχει έδρα την Κύπρο και Ρώσους διαχειριστές

Η εταιρία TheSoul Publishing τα τελευταία τέσσερα χρόνια έχει καταφέρει να έχει τρομακτικά μεγάλους αριθμούς subscribers και views στα κανάλια Youtube και στο Facebook.

Είναι η τρίτη σε επισκεψιμότητα εταιρία entertainment μετά τη Disney και την WarnerMedia.
Παρόλο που το περιεχόμενο των βίντεο που πλασάρει δεν είναι πολιτικού περιεχομένου ανά τακτά χρονικά διαστήματα ανεβάζει ανακριβή βίντεο με λάθος ιστορικά στοιχεία για τις Η.Π.Α, τη Ρωσία, την Ευρώπη κτλ.

xartis tis rosias

Χάρτης της Ρωσίας όπως εμφανιζόταν σε βίντεο που ανήρτησε η TheSoul Publishing

 

Η TheSoul Publishing ενώ έχει έδρα την Κύπρο και Ρώσους διαχειριστές φαίνεται να ενδιαφέρεται περισσότερο για το αμερικάνικο κοινό.

Κάνει πολιτικές καμπάνιες υπέρ του Τραμπ και στοχευμένο κοινό άνω των 18.

Ο πόλεμος των Fake News μόλις άρχισε

Είναι γνωστό πια ότι η Ρωσία προσπάθησε μέσω της παραπληροφόρησης να επηρεάσει το αποτέλεσμα των αμερικάνικων εκλογών.

Αυτό το κατάφερε με το να διχάσει τους αμερικανούς πολίτες. Επίσης τους έκανε να αμφισβητήσουν τις δημοκρατικές διαδικασίες. Το αποτέλεσμα ήταν οι περισσότεροι να αρχίζουν να υποστηρίζουν με τρόπο φανατικό τον Τραμπ πριν και μετά τις εκλογές του 2016.

Οι Ρώσοι στην Αφρική

Στην προσπάθειά της να γίνει η ισχυρότερη γεωπολιτικά δύναμη παγκοσμίως η Ρωσία διεισδύει στην ήπειρο της Αφρικής.  Με αυτό τον τρόπο ελπίζει σε ανεκμετάλλευτους οικονομικούς πόρους οι οποίοι θα την οδηγήσουν στο Νο1 του παγκόσμιου χάρτη.

Στη Μαδαγασκάρη οι Ρώσοι εμφανίστηκαν με βαλίτσες με χρήματα για να εκλέξουν τον πρωθυπουργό που ήθελαν. Έφταξαν εφημερίδα στην τοπική γλώσσα, χρημάτισαν φοιτητές για να γράψουν υποστηρικτικά άρθρα για τον υποψήφιο πρωθυπουργό, εξαγόρασαν τηλεοπτικό χρόνο και γέμισαν όλη τη χώρα με αφίσες.

Fake News και στην Αραβία

Προκειμένου να δικαιολογήσει την παρουσία της η Ρωσία στη Μέση Ανατολή διοχετεύει την Αραβία με fake news. Αυτά αφορούν τα λευκά κράνη και τον υποτιθέμενο αγώνα της για την τρομοκρατία.

aravika-fake-news

Τα top fake news για το έτος 2019 στην Αραβία

 

 Ερευνητές του Πανεπιστημίου της Οξφόρδης σε μια έρευνα που διήρκησε τρία χρόνια ανακάλυψαν ότι: τα social media έπαιξαν ρόλο παραπληροφόρησης σε 70 χώρες το 2019 όταν το 2018 οι χώρες που επηρεάστηκανήταν 48 και το 2017 μόνο 28. 

Θες να μάθεις περισσότερα για τα Fake News;

Ο καλύτερος τρόπος να μάθεις περισσότερα είναι να κάνεις ατομικά μαθήματα μαζί μου.

Μαθήματα Marketing

Λένε για μένα

 

 

Τι θα καταφέρεις με τα μαθήματα για Facebook, Twitter, Instagram, LinkedIn, Διαφημίσεις, Mάρκετινγκ και εργαλεία

[intense_content_section background_color=”#1C72BD” border_bottom=”0″] [intense_row] [intense_column size=”12″] [intense_promo_box shadow=”8″]

[intense_icon_list]

[intense_icon_list_item type=”chevron-sign-right”]να χαράξεις ένα ολοκληρωμένο στρατηγικό πλάνο[/intense_icon_list_item][intense_icon_list_item type=”repeat” spin=”1“]Nα κάνεις εύκολα και γρήγορα video και εικόνες[/intense_icon_list_item] [intense_icon_list_item type=”bullseye” color=”red”]να μπορείς να δημιουργήσεις και να διαχειριστείς εξ ολοκλήρου καμπάνιες στην πλατφόρμα του Google Ads[/intense_icon_list_item][intense_icon_list_item type=”play-sign” color=”primary”]να μπορείς να κατανοήσεις όλα τα στατιστικά του Google Analytics[/intense_icon_list_item] [intense_icon_list_item type=”ok-sign” color=”success”]να μπορείς να δημιουργήσεις και να διαχειριστείς εξ ολοκλήρου καμπάνιες  σε Facebook & Instagram[/intense_icon_list_item] [intense_icon_list_item type=”thumbs-up”]να μπορείς να δημιουργήσεις αποτελεσματικές διαφημίσεις σε Google, Facebook, Youtube, Instagram και LinkedIn[/intense_icon_list_item] [intense_icon_list_item type=”repeat” spin=”1“]Nα είσαι σε θέση να βγεις δυναμικά στην αγορά εργασίας σαν Social Media Manager[/intense_icon_list_item] [/intense_icon_list]

[/intense_promo_box] [/intense_column] [/intense_row] [/intense_content_section]

[intense_icon_list]

Μαθήματα Social Media απο 25 €

3 πράγματα που πρέπει να ξέρεις πριν αρχίσουμε

Το κόστος για κάθε ώρα μαθήματος είναι 30 € + Φ.Π.Α.

Τα μαθήματα γίνονται μέσω της πλατφόρμας ZOOM.   Βλέπουμε ο ένας τον άλλο ταυτόχρονα , βλέπουμε τον  ίδιο υπολογιστή, και εφαρμογές κατά την διάρκεια του μαθήματος. Η διδασκαλία μαγνητοσκοπείται δωρεάν, και έχεις αρχείο με το τι είπαμε.

Για προαγορά 10 ωρών γίνεται έκπτωση 16 %

Mήπως τα μαθήματα σου φαίνονται ακριβά 

Φθηνά μαθήματα Social Media

30 € για μια ώρα, (που πάντα είναι περισσότερη) με ένα καθηγητή με 20 χρόνια εμπειρία, με εκατοντάδες μαθητές , με δεκάδες επιτυχημένες καμπάνιες μπορεί να φαίνονται ακριβά σε κάποιους.

Τα μαθήματα μου όμως ειναι τα πιο φθηνά FACE TO FACE Digital marketing online courses σε όλη την Ελλάδα.

Αντίστοιχα μαθήματα αρχίζουν απο 45 €

Τιμές Μαθημάτων Social Media

1 ΩΡΑ
30
Για συγκεκριμένες ερωτήσεις
  • Μικρή Επένδυση
  • Χαμηλότερη τιμή σε μαθήματα μέσω υπολογιστή
  • Αρχείο Μαθήματος σε Βίντεο
  • Απάντηση ερωτήσεων μετά το μάθημα

Ίσως σε ενδιαφέρουν

ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

Όλες οι υπηρεσίες που προσφέρει ο Κωνσταντίνος Κορίκης

Μάθε με τον Κορίκη

Είτε έχεις την δικιά σου επιχείρηση, είτε δουλεύεις για κάποιον άλλο, είτε απλά θες να έχεις την καλύτερη παρουσία σε Facebook, Twitter, Instagram, LinkedIn, η απλά θες να μειώσεις τα κόστη σου σε διαφημίσεις Facebook ή Google ADS, μπορώ να σε βοηθήσω. Είμαι αυτή την στιγμή ο δάσκαλος με τις περισσότερες ώρες διδασκαλίας στην Ελλάδα

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Πάρε τον Κορίκη Σύμβουλο

Μπορώ να σε βοηθήσω να βγάλεις την εικόνα σου με τον σωστό τρόπο. Εχω συμβουλέψει Δημόσιους Οργανισμούς όπως το Ελληνικό Κτηματολόγιο, μεγάλες εταιρείες όπως τους SOS Ιατρούς, εταιρείες στο Χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης όπως την Advent Technologies, Εκδοτικούς Οίκους όπως τον Αρμό, και δεκάδες δικηγόρους, Γιατρούς και Οδοντιάτρους

ΘΕΛΩ ΣΥΜΒΟΥΛΟ

Digital Ads PPC

Η ψηφιακή διαφήμιση είναι ο φθηνότερος και αποδοτικότερος τρόπος να πουλήσεις υπηρεσίες και προϊόντα. Έχω ξοδέψει εκατομμύρια € σε Facebook, Google, Twitter, Instagram και LinkedIn για πελάτες μου. Δίνω εγγύηση ότι θα πληρώνεις λιγότερο αν κάνεις ήδη διαφήμιση. Αν δεν κάνεις διαφήμιση ξέρεις πλέον ότι πρέπει να κάνεις. Μπορώ να αναλάβω τις διαφημίσεις σου απο το Α μέχρι το Ω. Σου εξασφαλίζω προκαταβολικά οτι θα έχεις θεαματικά αποτελέσματα αν ακολουθήσεις τις συμβουλές μου.

ΠΑΡΕ ΠΡΟΣΦΟΡΑ

Design a site

Αν δεν είσαι ευχαριστημένος με την ιστοσελίδα σου, έχω άσχημα νέα. Δυστυχώς μια ιστοσελίδα δεν διορθώνεται αλλά φτιάχνεται από την αρχή. Αναλαμβάνω ολοκληρωμένο σχεδιασμό ιστοσελίδων, δηλαδή ιστοσελίδα και περιεχόμενο με το «κλειδί στο χέρι». Θα σου παραδώσω μια ιστοσελίδα σχεδιαστικά ακριβώς όπως την θέλεις, με ταχύτητες που θα ξεπερνούν το 90 και με περιεχόμενο προσαρμοσμένο στο brand σου. Ο στόχος είναι η ιστοσελίδα να γίνει το βασικό εργαλείο πώλησης στην εταιρεία σου.

ΘΕΛΩ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ