7 συμβουλές για μια επιτυχημένη καμπάνια στο Google Ads

google ads
1.8kviews

 Google Ads είναι μια από τις πιο εξελιγμένες πλατφόρμες διαφήμισης. Επιτρέπει σε μικρές και μεγάλες επιχειρήσεις να διαφημίζουν τα προϊόντα και τις υπηρεσίες τους σε υποψήφιους πελάτες, μέσα σε λίγες ώρες!

Εάν χρησιμοποιείτε την πλατφόρμα, θα γνωρίζετε ήδη ότι υπάρχουν πολλές επιλογές ως προς τη στόχευση πελατών, όπως και ρυθμίσεις που καλύπτουν διαφορετικούς τύπους επιχειρήσεων. Οι αμέτρητες αυτές επιλογές και ρυθμίσεις μπορούν συχνά να καταβάλλουν τον διαφημιζόμενο, καθώς είναι δύσκολο να κατανοηθούν στο ξεκίνημα μιας νέας καμπάνιας μάρκετινγκ. Το αποτέλεσμα συχνά είναι να δαπανάται ένα τεράστιο κομμάτι του προϋπολογισμού μάρκετινγκ, χωρίς να επιτυγχάνονται εν τέλει οι αντίστοιχοι στόχοι. Έχω δει ο ίδιος το παραπάνω να μεταφράζεται σε χιλιάδες ευρώ για διαφημιστικές δαπάνες να πηγαίνουν χαμένα.

Σε αυτό το άρθρο, θα μοιραστώ μαζί σας τις κορυφαίες 7 συμβουλές μου, για να βεβαιωθείτε ότι η επιχείρηση σας θα επιτύχει μια υγιή απόδοση επένδυσης (ROI), το 2020 και μετέπειτα.

Συμβουλή 1: Λογαριασμός με εξαιρετική δομή

Ένας σωστά δομημένος λογαριασμός Google Ads είναι απαραίτητος αν θέλετε οι διαφημιστικές σας δαπάνες να αποφέρουν κέρδος. Η δημιουργία ενός σωστά δομημένου λογαριασμού αφορά τη συνάφεια. Έχω δει περιπτώσεις εταιρειών, όπου το κόστος ανά ενέργεια πελάτη (CPA: Cost Per Acquisition) μειώθηκε έως και 60%, απλά βελτιώνοντας τη δομή του λογαριασμού τους. Οι λέξεις-κλειδιά, οι διαφημίσεις και οι ομάδες διαφημίσεων σε κάθε καμπάνια θα πρέπει να είναι στενά συνδεδεμένες μεταξύ τους. Έτσι με τη σειρά της, η Google θα σας ανταμείψει μειώνοντας τα έξοδα διαφήμισης. Δείτε παρακάτω ένα παράδειγμα σωστά δομημένου λογαριασμού Google Ads για δύο διαφορετικές καμπάνιες τμηματοποιημένες ανά τομέα αγοράς. Θα παρατηρήσετε ότι σε κάθε καμπάνια η ομάδα διαφημίσεων, οι λέξεις-κλειδιά και οι διαφημίσεις της ακολουθούν ένα επαναλαμβανόμενο μοτίβο.

τμηματοποίηση Google Ads

 

Συμβουλή 2: Ξεκινήστε με τις καμπάνιες Δικτύων Αναζήτησης

Ένα Δίκτυο Αναζήτησης είναι η ιδανική λύση στην περίπτωση που στοχεύετε στους καλύτερους πιθανούς πελάτες για τα προϊόντα και τις υπηρεσίες σας. Έτσι, χωρίς καμιά αμφιβολία, οι καμπάνιες Δικτύου Αναζήτησης θα πρέπει να είναι η πρώτη στάση του ταξιδιού σας. Σε αντίθεση με το μάρκετινγκ στα Δίκτυα Προβολής, τα οποία διακόπτουν την προώθηση της επιχείρησης σας καθώς οι χρήστες περιηγούνται στο διαδίκτυο. Οι προοπτικές σας σε ένα Δίκτυο Αναζήτησης είναι καλύτερες, μιας και αυτό αναζητά λύσεις στα προβλήματα των χρηστών. Έτσι αυτοί μετατρέπονται ευκολότερα σε leads. Οι χρήστες θα βρεθούν με αυτό τον τρόπο πιο κοντά στο κάτω μέρος του Καναλιού Μάρκετινγκ, δηλαδή την αγορά. Συνεπώς, τα  Δίκτυα Αναζήτησης καθιστούν ευκολότερη την μετατροπή των αγνώστων χρηστών σε leads ή πελάτες. Η παρουσία της επιχείρησης σας στο Δίκτυο Αναζήτησης σας δίνει επίσης μια καλή εικόνα σχετικά με τις σχετικές λέξεις-κλειδιά. Αυτές μπορούν έπειτα να χρησιμοποιηθούν και στο Δίκτυο Προβολής.

 

Δίκτυο Αναζήτησης

Συμβουλή 3: Χαμηλοί ημερήσιοι προϋπολογισμοί και Κόστος Ανά Κλικ (CPC)

Κατά την έναρξη μιας νέας καμπάνιας στο Google Ads, είναι δύσκολο να καθορίσετε το πόση απήχηση θα έχουν οι διαφημίσεις σας. Όπως και το πόσο γρήγορα θα ξοδέψετε τον προϋπολογισμό σας. Το τελευταίο που θέλετε είναι να σπαταλήσετε χιλιάδες ευρώ μέσα στις πρώτες ώρες ή ημέρες της καμπάνιας. Και μάλιστα χωρίς αυτή να παρουσιάζει ένα αντίστοιχα υψηλό ποσοστό μετατροπής των χρηστών, το οποίο θα δικαιολογούσε τις διαφημιστικές αυτές δαπάνες. Το έχω δει να συμβαίνει! Για να το αποφύγετε όμως, θα σας πρότεινα να περιορίστε τον ημερήσιο προϋπολογισμό σας στο μισό. Ή ακόμα και στο ένα τέταρτο του ημερήσιου προϋπολογισμού που έχετε κατά νου, ειδικά όσο είστε νέοι στο παιχνίδι. Αυτό θα σας επιτρέψει να προσαρμοστείτε με ευκολία στην καμπάνια, παρακολουθώντας παράλληλα την απήχηση της, με βάση το στόχο που έχετε θέσει. Για καμπάνιες όπου επιλέγετε μη αυτόματη προσφορά CPC (Cost Per Click), θα σας πρότεινα να ξεκινήσετε με χαμηλότερα CPCs. Επίσης αυξήστε τις προσφορές σας όσο χρειάζεται, βάσει των αποτελεσμάτων που επιφέρουν οι λέξεις-κλειδιά.

χαμηλός προϋπολογισμός

Συμβουλή 4: Το κείμενο της διαφήμισης και οι εικόνες που έχουν σημασία

Το κείμενο στις διαφημίσεις είναι αναμφισβήτητα το σημαντικότερο μέρος της καμπάνιας σας στα Google Ads. Αυτό θα σας βοηθήσει να προσελκύσετε τους χρήστες με προοπτικές, ενώ θα αποθαρρύνει εκείνους που δεν θα μετατραπούν σε πελάτες. Στον επιχειρηματικό κόσμο, πιστεύουμε ότι το κείμενο αυτό είναι το άλφα και το ωμέγα. Σας προτείνω στο κείμενο της διαφήμισης σας να κάνετε δοκιμές τύπου Α/Β πάνω σε δύο διαφορετικές, φιλόδοξες ιδέες σας. Το κοινό-στόχος είναι βέβαιο ότι θα ανταποκριθεί καλύτερα σε μία από τις δύο ιδέες. Επίσης, θα σας συνιστούσα να παρακολουθείτε τα αποτελέσματά σας με τέτοιο τρόπο, ώστε να μπορείτε να συγκρίνετε τα αποτελέσματα των πωλήσεων από κάθε διαφήμιση. Στη συνέχεια, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το κείμενο που κυριάρχησε στη σύγκριση μεταξύ των δύο. Έτσι θα επεκτείνετε την επιτυχία του καναλιού marketing. Σχετικά με τις διαφημίσεις σας στα Δίκτυα Προβολής, οι εικόνες που θα χρησιμοποιήσετε είναι εξίσου σημαντικές με το κείμενο. Οι εικόνες που θα επιλέξετε για τις διαφημίσεις σας, θα πρέπει να είναι οι κατάλληλες. Δηλαδή να τραβήξουν την προσοχή των υποψήφιων πελατών, κάνοντας τους παράλληλα να θέλουν να κάνουν κλικ στη διαφήμιση.  Συμπέρασμα: Η εικόνα της διαφήμισής σας θα πρέπει να σας διαφοροποιεί από τις εκατομμύρια άλλες καμπάνιες στην αγορά.  Σας συνιστώ να δοκιμάσετε πιο φυσικές εικόνες, καθώς και εικόνες που θα βρείτε σε διαφορές ιστοσελίδες εικόνων. Είναι αδύνατο να γνωρίζετε εκ των προτέρων ποια εικόνα θα έχει το καλύτερο αποτέλεσμα, χωρίς να δοκιμάσετε και τα δύο είδη. Το παρακάτω στιγμιότυπο οθόνης παρουσιάζει μια εικόνα ενός μαυροπίνακα, σε σύγκριση με μια εικόνα με φυσικότερα χρώματα, σε μια καμπάνια Δικτύου Προβολής.

δοκιμές A/B google ads

Συμβουλή 5: Ακριβής έλεγχος και παρακολούθηση

Εάν θέλετε οι καμπάνιες σας στα Google Ads να είναι επιτυχείς, η σωστή λύση δεν είναι οι τυχαίες δοκιμές και η παρακολούθηση τους. Στις περισσότερες περιπτώσεις, κατά την έναρξη μιας νέας καμπάνιας τα αρχικά σας CPAs θα είναι υψηλότερα από αυτά που θα θέλατε. Ο πειραματισμός με διαφορετικές λέξεις-κλειδιά, διαφημίσεις και στρατηγικές προσφοράς θα σας βοηθήσει να βρείτε την καλύτερη επιλογή για την επίτευξη των στόχων σας για τα CPA. Οι ετικέτες μετατροπής (tags: κομμάτια κώδικα που τρέχουν σε σελίδες του διαδικτύου ή εφαρμογές) των Google Ads θα πρέπει να τοποθετούνται σωστά στις σελίδες προορισμού. Δηλαδή στο σημείο όπου ευχαριστείτε τους υποψήφιους πελάτες σας, αφού πραγματοποιήσουν την επιθυμητή ενέργεια μετατροπής στον ιστότοπο σας. Ακολουθεί ένα παράδειγμα του κώδικα παρακολούθησης των Google Ads τοποθετημένου στη σελίδα ευχαριστιών.

tags adwords

Ο Google Tag Manager (GTM, Διαχειριστής Ετικετών της Google) είναι ένας πολύ καλός τρόπος να κάνετε ευκολότερη τη διαχείριση των ετικετών παρακολούθησης. Το φιλικό προς το χρήστη περιβάλλον εργασίας που παρέχει βοηθά στην παρακολούθηση των ετικετών Google. Επίσης βοηθά στην παρακολούθηση και τον έλεγχο από τρίτους. Μου αρέσει να σκέφτομαι τον GTM ως ένα κουτί όπου αποθηκεύονται όλα τα κομμάτια κώδικα JavaScript. Τόσο για εφαρμογές παρακολούθησης της Google όσο και για εφαρμογές παρακολούθησης από τρίτους.

Το GTM αποτελείται από τρία μέρη:

  1. Η κύρια ετικέτα (Tag) που προστίθεται σε κάθε σελίδα για την οποία θέλετε να συλλέξετε πληροφορίες.
  2. Triggers, αυτά δηλαδή που κάνουν το tag να ενεργοποιηθεί. Για παράδειγμα, αν έχετε εισάγει τον κώδικα Google Analytics στο site σας, κάθε φορά που ένας χρήστης επισκέπτεται τη σελίδα, αυτή θα είναι η αιτία (trigger) να ενεργοποιηθεί (fire) το tag.
  3. Μεταβλητές (Variables) που χρησιμοποιούνται για την λήψη και την αποθήκευση πληροφοριών από τα tags και τα triggers.

Μπορείτε επίσης να παρακολουθείτε τις μετατροπές χρηστών για καμπάνιες εκτός διαδικτύου. Συμπεριλαμβανομένων εκείνων που πραγματοποιούνται σε εφαρμογές, μέσω τηλεφώνου και γενικότερα offline διαφημιστικών εκστρατειών.

Συμβουλή 6: Καμπάνια προσαρμοσμένη στον κάθε τύπο συσκευής

Η χρήση των κινητών τηλεφώνων βρίσκεται στα ύψη. Αυτό συνεπάγεται ότι ένα μεγάλο ποσοστό της επισκεψιμότητας σας στα Google Ads θα προέρχεται από κινητές συσκευές. Έτσι, ας ξεκαθαρίσουμε ότι τα αποτελέσματα της επισκεψιμότητας από desktop διαφέρουν ριζικά από αυτά των κινητών τηλεφώνων. Θα σας πρότεινα λοιπόν να κατηγοριοποιήσετε τις καμπάνιες σας ανά τύπο συσκευής. Σχεδιάζοντας τις καμπάνεις σας με αυτόν τον τρόπο, θα μπορέσετε να διαχειριστείτε την κίνηση δεδομένων στην επιφάνεια εργασίας ανεξάρτητα από αυτή των κινητών τηλεφώνων. Αυτό θα σας επιτρέψει να ορίσετε ξεχωριστά τις προσφορές, να δημιουργήσετε διαφορετικά κανάλια μάρκετινγκ και να παρακολουθήσετε με ευκολία τα αποτελέσματα ανά τύπο συσκευής. Επίσης, θα διασφαλίσετε ότι έχετε τον πλήρη έλεγχο της απόδοσης της επένδυσής σας ανεξάρτητα από τον τύπο της συσκευής.

Συμβουλή 7: Ρύθμιση λίστας αρνητικών λέξεων-κλειδιών στο Δίκτυο Αναζήτησης

Όσο πιο ελεύθερος είναι ο τύπος αντιστοίχισης λέξεων-κλειδιών στο Δίκτυο Αναζήτησης (τροποποιητής ευρείας αντιστοίχισης), τόσο περισσότερες είναι οι πιθανότητες να ενεργοποιηθεί η διαφήμισή σας από φράσεις αναζήτησης που δεν έχουν καμία σχέση με τα προϊόντα και τις υπηρεσίες σας. Είναι σημαντικό να βεβαιωθείτε ότι στις καμπάνιες σας δεν λαμβάνετε κλικ από άσχετες αναζητήσεις.  Η “Αναφορά όρων αναζήτησης” είναι ένα εξαιρετικό εργαλείο για την εξάλειψη αυτών των ανεπιθύμητων λέξεων-κλειδιών από τις καμπάνιες σας. Μπορείτε να προσθέσετε αυτές τις φράσεις ως αρνητικές λέξεις-κλειδιά. Οι αρνητικές λέξεις-κλειδιά αν χρησιμοποιούνταν σε μελλοντικές αναζητήσεις θα εμπόδιζαν την εμφάνιση της διαφήμισής σας. Στα Google Ads μπορείτε να ορίσετε αρνητικές λέξεις-κλειδιά σε επίπεδο ομάδας διαφημίσεων ή καμπάνιας. Θέτοντας μια κύρια λίστα αρνητικών λέξεων-κλειδιών ανά επίπεδο καμπάνιας, θα καλύψετε όλες τις ομάδες διαφημίσεων μέσα σε κάθε καμπάνια. Για τη ρύθμιση της λίστας αρνητικών λέξεων-κλειδιών, κάντε κλικ στo εργαλείο σχεδιασμού λέξεων-κλειδιών μέσα σε μια συγκεκριμένη καμπάνια και στη συνέχεια, κάντε κλικ στο “αρνητικές λέξεις-κλειδιά”. Μπορείτε να προσθέσετε λέξεις-κλειδιά σε επίπεδο ομάδας διαφημίσεων ή καμπάνιας, κάνοντας κλικ στο αντίστοιχο κόκκινο κουμπί “λέξεις-κλειδιά”. Να έχετε ακόμη υπόψη ότι οι αρνητικές λέξεις-κλειδιά μπορεί να χρησιμοποιήσουν ευρεία αντιστοίχιση, αντιστοίχιση φράσης και ακριβή αντιστοίχιση για τον έλεγχο της απήχησης της διαφήμισης σας.

αρνητικές λέξεις-κλειδιά

Με τις 7 συμβουλές για τα Google Ads θα εξοικονομήσετε πολύ χρόνο. Επιπλέον θα αποφύγετε και την άσκοπη σπατάλη του προϋπολογισμού μάρκετινγκ για το 2020!

Θες να μάθεις περισσότερα για τις καμπάνιες στα Google Ads;

Ο καλύτερος τρόπος να μάθεις περισσότερα είναι να κάνεις ατομικά μαθήματα μαζί μου.

 

Τι θα καταφέρεις με τα μαθήματα για Facebook, Twitter, Instagram, LinkedIn, Διαφημίσεις, Mάρκετινγκ και εργαλεία

[intense_content_section background_color=”#1C72BD” border_bottom=”0″] [intense_row] [intense_column size=”12″] [intense_promo_box shadow=”8″]

[intense_icon_list]

[intense_icon_list_item type=”chevron-sign-right”]να χαράξεις ένα ολοκληρωμένο στρατηγικό πλάνο[/intense_icon_list_item][intense_icon_list_item type=”repeat” spin=”1“]Nα κάνεις εύκολα και γρήγορα video και εικόνες[/intense_icon_list_item] [intense_icon_list_item type=”bullseye” color=”red”]να μπορείς να δημιουργήσεις και να διαχειριστείς εξ ολοκλήρου καμπάνιες στην πλατφόρμα του Google Ads[/intense_icon_list_item][intense_icon_list_item type=”play-sign” color=”primary”]να μπορείς να κατανοήσεις όλα τα στατιστικά του Google Analytics[/intense_icon_list_item] [intense_icon_list_item type=”ok-sign” color=”success”]να μπορείς να δημιουργήσεις και να διαχειριστείς εξ ολοκλήρου καμπάνιες  σε Facebook & Instagram[/intense_icon_list_item] [intense_icon_list_item type=”thumbs-up”]να μπορείς να δημιουργήσεις αποτελεσματικές διαφημίσεις σε Google, Facebook, Youtube, Instagram και LinkedIn[/intense_icon_list_item] [intense_icon_list_item type=”repeat” spin=”1“]Nα είσαι σε θέση να βγεις δυναμικά στην αγορά εργασίας σαν Social Media Manager[/intense_icon_list_item] [/intense_icon_list]

[/intense_promo_box] [/intense_column] [/intense_row] [/intense_content_section]

[intense_icon_list]

Μαθήματα Social Media απο 25 €

3 πράγματα που πρέπει να ξέρεις πριν αρχίσουμε

Το κόστος για κάθε ώρα μαθήματος είναι 30 € + Φ.Π.Α.

Τα μαθήματα γίνονται μέσω της πλατφόρμας ZOOM.   Βλέπουμε ο ένας τον άλλο ταυτόχρονα , βλέπουμε τον  ίδιο υπολογιστή, και εφαρμογές κατά την διάρκεια του μαθήματος. Η διδασκαλία μαγνητοσκοπείται δωρεάν, και έχεις αρχείο με το τι είπαμε.

Για προαγορά 10 ωρών γίνεται έκπτωση 16 %

Mήπως τα μαθήματα σου φαίνονται ακριβά 

Φθηνά μαθήματα Social Media

30 € για μια ώρα, (που πάντα είναι περισσότερη) με ένα καθηγητή με 20 χρόνια εμπειρία, με εκατοντάδες μαθητές , με δεκάδες επιτυχημένες καμπάνιες μπορεί να φαίνονται ακριβά σε κάποιους.

Τα μαθήματα μου όμως ειναι τα πιο φθηνά FACE TO FACE Digital marketing online courses σε όλη την Ελλάδα.

Αντίστοιχα μαθήματα αρχίζουν απο 45 €

Τιμές Μαθημάτων Social Media

1 ΩΡΑ
30
Για συγκεκριμένες ερωτήσεις
  • Μικρή Επένδυση
  • Χαμηλότερη τιμή σε μαθήματα μέσω υπολογιστή
  • Αρχείο Μαθήματος σε Βίντεο
  • Απάντηση ερωτήσεων μετά το μάθημα

Ίσως σε ενδιαφέρουν

ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

Όλες οι υπηρεσίες που προσφέρει ο Κωνσταντίνος Κορίκης

Μάθε με τον Κορίκη

Είτε έχεις την δικιά σου επιχείρηση, είτε δουλεύεις για κάποιον άλλο, είτε απλά θες να έχεις την καλύτερη παρουσία σε Facebook, Twitter, Instagram, LinkedIn, η απλά θες να μειώσεις τα κόστη σου σε διαφημίσεις Facebook ή Google ADS, μπορώ να σε βοηθήσω. Είμαι αυτή την στιγμή ο δάσκαλος με τις περισσότερες ώρες διδασκαλίας στην Ελλάδα

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Πάρε τον Κορίκη Σύμβουλο

Μπορώ να σε βοηθήσω να βγάλεις την εικόνα σου με τον σωστό τρόπο. Εχω συμβουλέψει Δημόσιους Οργανισμούς όπως το Ελληνικό Κτηματολόγιο, μεγάλες εταιρείες όπως τους SOS Ιατρούς, εταιρείες στο Χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης όπως την Advent Technologies, Εκδοτικούς Οίκους όπως τον Αρμό, και δεκάδες δικηγόρους, Γιατρούς και Οδοντιάτρους

ΘΕΛΩ ΣΥΜΒΟΥΛΟ

Digital Ads PPC

Η ψηφιακή διαφήμιση είναι ο φθηνότερος και αποδοτικότερος τρόπος να πουλήσεις υπηρεσίες και προϊόντα. Έχω ξοδέψει εκατομμύρια € σε Facebook, Google, Twitter, Instagram και LinkedIn για πελάτες μου. Δίνω εγγύηση ότι θα πληρώνεις λιγότερο αν κάνεις ήδη διαφήμιση. Αν δεν κάνεις διαφήμιση ξέρεις πλέον ότι πρέπει να κάνεις. Μπορώ να αναλάβω τις διαφημίσεις σου απο το Α μέχρι το Ω. Σου εξασφαλίζω προκαταβολικά οτι θα έχεις θεαματικά αποτελέσματα αν ακολουθήσεις τις συμβουλές μου.

ΠΑΡΕ ΠΡΟΣΦΟΡΑ

Design a site

Αν δεν είσαι ευχαριστημένος με την ιστοσελίδα σου, έχω άσχημα νέα. Δυστυχώς μια ιστοσελίδα δεν διορθώνεται αλλά φτιάχνεται από την αρχή. Αναλαμβάνω ολοκληρωμένο σχεδιασμό ιστοσελίδων, δηλαδή ιστοσελίδα και περιεχόμενο με το «κλειδί στο χέρι». Θα σου παραδώσω μια ιστοσελίδα σχεδιαστικά ακριβώς όπως την θέλεις, με ταχύτητες που θα ξεπερνούν το 90 και με περιεχόμενο προσαρμοσμένο στο brand σου. Ο στόχος είναι η ιστοσελίδα να γίνει το βασικό εργαλείο πώλησης στην εταιρεία σου.

ΘΕΛΩ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ