Ποιος μπαίνει στο λογαριασμό μου στο Facebook;

76views

Πολλές φορές συνδεόμαστε στον λογαριασμό μας στο Facebook από κάποια συσκευή σε δημόσιο χώρο και ξεχνάμε να αποσυνδεθούμε. Ενώ έχουμε απομακρυνθεί από τον χώρο κάποιος μπορεί ήδη να βλέπει τον λογαριασμό μας.

Άλλες φορές έχουμε  βάσιμες υποψίες πως κάποιος ξέρει τον κωδικό μας στο Facebook και εισέρχεται στον λογαριασμό μας.

Τι μπορούμε να κάνουμε:

Το πρώτο πράγμα που κάνουμε είναι να αλλάξουμε άμεσα  τον κωδικό του Facebook .

Πως όμως μπορούμε να κλείσουμε από μακριά τη σύνδεση που αφήσαμε ανοιχτή; Πώς μπορούμε να ξέρουμε αν κάποιος έχει συνδεθεί στο παρελθόν επειδή ήξερε τον κωδικό μας;

Το Facebook μας δίνει μας επιτρέπει να βλέπουμε: 1) πότε κάποιος έχει εισέλθει στον λογαριασμό μας 2) την χώρα από την οποία έχει γίνει η είσοδος 3) την ip του 4)τον browser του 5) την ώρα αλλά και 6) κάποια άλλα στοιχεία για τον συγκεκριμένο υπολογιστή.

Έτσι, βλέποντας αυτά τα στοιχεία, είμαστε σε θέση να καταλάβουμε αν ο υπολογιστής από την οποία έχει γίνει η είσοδος είναι ο υπολογιστής μας ή κάποιος άλλος υπολογιστής από τον οποίο εμείς έχουμε εισέλθει. Εάν δεν ισχύει κάτι τέτοιο, τότε είναι προφανές το γεγονός πως κάποιος τρίτος έχει εισέλθει στο λογαριασμό μας στο Facebook. Επίσης μας δίνει τη δυνατότητα να «κλείνουμε» μια σύνδεση  (end session)

Βήματα από υπολογιστή 

Πηγαίνουμε πάνω δεξιά στο Home page μας στο Account –> Account Settings και μετά στο Account Security. Αμέσως μετά πατάμε το   “When You’re Logged In”, Για να πάτε κατευθείαν πατήστε εδώ

 

Εδώ βλέπετε όλες τις συνέσεις που κάνετε, τις συσκευές, τις χώρες και ώρες που συνδεθήκατε. Αν δεν αναγνωρίσετε κάτι «κλείνετε την σύνδεση» και αλλάζετε τον κωδικό σας.

Βήματα από κινητό

Στην εφαρμογή του Facebook app πατήστε στο More που βρίσκεται στο δεξί κάτω άκρο της μπάρας της εφαρμογής.

  1. Κατεβείτε προς τα κάτω μέχρι να συναντήσετε το Settings.
  2. Μπείτε στο Security.
  3. Έπειτα στην τελευταία επιλογή Active Sessions.
  4. Εδώ μπορείτε να δείτε και να διαγράψετε όλες τις συνδέσεις που έχουν πραγματοποιηθεί στον λογαριασμό σας στο Facebook.

Ίσως σε ενδιαφέρουν