To Facebook μπλόκαρε το signal – Μάθε γιατί

signal vs facebook
27views

Το Facebook απέρριψε τις διαφημίσεις που προσπάθησε να κάνει το Signal στο Instagram σε μία προσπάθεια να επισημάνει τους τύπους δεδομένων που συλλέγει το Facebook από τους χρήστες.

Σε μια ανάρτηση με τίτλο «The Instagram ads Facebook won’t show you», το Signal είπε ότι δημιούργησε μια “στοχευμένη διαφήμιση πολλαπλών παραλλαγών” που “θα σας έδειχνε τα προσωπικά δεδομένα που συλλέγει το Facebook από εσάς και που τα πουλάει”.

Δείτε μερικές από τις διαφημίσεις που φτιάχτηκαν στα μέτρα των χρηστών του Facebook.

προσωπικά-δεδομένα-facebook 1
προσωπικά-δεδομένα-facebook 2
προσωπικά-δεδομένα-facebook 4
προσωπικά-δεδομένα-facebook 3

“Η διαφήμιση θα εμφανίζει απλώς μερικές από τις πληροφορίες που συλλέγονται από τον θεατή που χρησιμοποιεί η διαφημιστική πλατφόρμα. Το Facebook δεν συμμετείχε σε αυτήν την ιδέα”, ανέφερε το Signal, κοινοποιώντας ένα άλλο screenshot που έδειξε ότι ο διαφημιστικός του λογαριασμός στο Instagram είχε απενεργοποιηθεί.

apagoreysi signal

“Το να είσαι ξεκάθαρος σχετικά με τον τρόπο με τον οποίο οι διαφημίσεις χρησιμοποιούν τα δεδομένα των χρηστών είναι προφανώς αρκετό για να μπλοκαριστούν. Στον κόσμο του Facebook, η μόνη αποδεκτή χρήση είναι να κρύβεις τι κάνεις από το κοινό σου”, έγραψε η εταιρεία στην ανάρτησή της.

Προσωπικά Δεδομένα και Facebook

Το Facebook αξιοποιεί τα προσωπικά στοιχεία των χρηστών για να στοχεύσει με ακρίβεια τις διαφημίσεις στους χρήστες του – μια επιχείρηση που έφερε πέρυσι στην εταιρεία 85,9 δισεκατομμύρια δολάρια. Ωστόσο, οι πρακτικές συλλογής δεδομένων του Facebook έχουν τεθεί υπό εξέταση μετά από μια διαμάχη στην οποία εμπλέκεται η Cambridge Analytica, μια ψηφιακή συμβουλευτική εταιρεία με δεσμούς με την προεδρική εκστρατεία του Trump, η οποία συγκέντρωσε δεδομένα για έως και 87 εκατομμύρια χρήστες του Facebook χωρίς την άδειά τους.

Το Facebook δεν απάντησε αμέσως αλλά σε μια δήλωση προς το The Information απέρριψε το επεισόδιο ως “κόλπο” από την πλευρά του Signal.

Κρυπτογραφημένες υπηρεσίες messenger από την Signal

Η Signal, η οποία χρησιμοποιεί κρυπτογράφηση σε όλο του το πλαίσιο, έχει ιστορικό μαχών με οποιονδήποτε οργανισμό που ζητά τα δεδομένα των χρηστών. Ήταν μία από τις πολλές εφαρμογές κρυπτογραφημένων μηνυμάτων που είδε μια τεράστια αύξηση σε νέους χρήστες τον Ιανουάριο, αφού ο Elon Musk παρότρυνε το κοινό του να αφήσει το Messenger που ανήκει στο Facebook λόγω αλλαγών στην πολιτική απορρήτου.

Ίσως σε ενδιαφέρουν

ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

Όλες οι υπηρεσίες που προσφέρει ο Κωνσταντίνος Κορίκης

Μάθε με τον Κορίκη

Είτε έχεις την δικιά σου επιχείρηση, είτε δουλεύεις για κάποιον άλλο, είτε απλά θες να έχεις την καλύτερη παρουσία σε Facebook, Twitter, Instagram, LinkedIn, η απλά θες να μειώσεις τα κόστη σου σε διαφημίσεις Facebook ή Google ADS, μπορώ να σε βοηθήσω. Είμαι αυτή την στιγμή ο δάσκαλος με τις περισσότερες ώρες διδασκαλίας στην Ελλάδα

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Πάρε τον Κορίκη Σύμβουλο

Μπορώ να σε βοηθήσω να βγάλεις την εικόνα σου με τον σωστό τρόπο. Εχω συμβουλέψει Δημόσιους Οργανισμούς όπως το Ελληνικό Κτηματολόγιο, μεγάλες εταιρείες όπως τους SOS Ιατρούς, εταιρείες στο Χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης όπως την Advent Technologies, Εκδοτικούς Οίκους όπως τον Αρμό, και δεκάδες δικηγόρους, Γιατρούς και Οδοντιάτρους

ΘΕΛΩ ΣΥΜΒΟΥΛΟ

Digital Ads PPC

Η ψηφιακή διαφήμιση είναι ο φθηνότερος και αποδοτικότερος τρόπος να πουλήσεις υπηρεσίες και προϊόντα. Έχω ξοδέψει εκατομμύρια € σε Facebook, Google, Twitter, Instagram και LinkedIn για πελάτες μου. Δίνω εγγύηση ότι θα πληρώνεις λιγότερο αν κάνεις ήδη διαφήμιση. Αν δεν κάνεις διαφήμιση ξέρεις πλέον ότι πρέπει να κάνεις. Μπορώ να αναλάβω τις διαφημίσεις σου απο το Α μέχρι το Ω. Σου εξασφαλίζω προκαταβολικά οτι θα έχεις θεαματικά αποτελέσματα αν ακολουθήσεις τις συμβουλές μου.

ΠΑΡΕ ΠΡΟΣΦΟΡΑ

Design a site

Αν δεν είσαι ευχαριστημένος με την ιστοσελίδα σου, έχω άσχημα νέα. Δυστυχώς μια ιστοσελίδα δεν διορθώνεται αλλά φτιάχνεται από την αρχή. Αναλαμβάνω ολοκληρωμένο σχεδιασμό ιστοσελίδων, δηλαδή ιστοσελίδα και περιεχόμενο με το «κλειδί στο χέρι». Θα σου παραδώσω μια ιστοσελίδα σχεδιαστικά ακριβώς όπως την θέλεις, με ταχύτητες που θα ξεπερνούν το 90 και με περιεχόμενο προσαρμοσμένο στο brand σου. Ο στόχος είναι η ιστοσελίδα να γίνει το βασικό εργαλείο πώλησης στην εταιρεία σου.

ΘΕΛΩ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ