Τι είναι τα Google Adwords, και τι πρέπει να ξέρω πριν μιλήσω σε κάποιον ειδικό.

Τι είναι τα Google Adwords

Το Google AdWords είναι η διαφημιστική πλατφόρμα της Google. O διαφημιζόμενος εμφανίζεται ΜΟΝΟ σε κάθε σχετική αναζήτηση του χρήστη με τα προϊόντα ή τις υπηρεσίες του και να πληρώνει ανά CLICK. Οι διαφημίσεις με  Google Adwords  δίνουν τη δυνατότητα προβάλεις προϊόντα ή υπηρεσίες την στιγμή που κάποιος ψάχνει κάτι στη Google.

Οι διαφημίσεις μέσω Google, είναι πολύ αποτελεσματικές. Αποδειξη είναι το γεγονός ότι το το 97% των εσόδων της Google προέρχεται από το Google AdWords

 

Πόσα είδη διαφημίσεων υπάρχουν;

Υπάρχουν 4 είδη Google Ads

 1. Διαφημίσεις αναζήτησης βάσει κειμένου (Search Ads)
  Οι διαφημίσεις αναζήτησης εμφανίζονται δίπλα από τα αποτελέσματα αναζήτησης Google, όταν οι χρήστες αναζητούν προϊόντα και υπηρεσίες που προσφέρετε.
  Google Search Ads
 2. Διαφημίσεις Προβολής με γραφικά (Display Ads)
  Οι διαφημίσεις προβολής AdWords εμφανίζονται σε περισσότερους από δύο εκατομμύρια ιστοτόπους και πάνω από 650.000 εφαρμογές, επομένως η διαφήμισή σας να μπορεί να προβάλλεται όπου βρίσκεται το κοινό σας.
  Google Display Ads
 3. Διαφημίσεις Video  (Youtube Ads)
  Οι διαφημίσεις βίντεο εμφανίζονται μόνο στους χρήστες που θέλετε, ενώ πληρώνετε μόνο όταν τις παρακολουθούν. Με άλλα λόγια, δεν θα σπαταλάτε χρήματα προβάλλοντας διαφημίσεις σε χρήστες που δεν ενδιαφέρονται για την επιχείρησή σας.
  YOUTUBE ADS
 4. Διαφημίσεις εφαρμογών για κινητά (App Ads)
  Για να προωθήσετε την εφαρμογή iOS ή Android σε δισεκατομμύρια χρήστες του Google.

Πως πληρώνω;

Οι διαφημιστές κάνουν δημοπρασία σε λέξεις κλειδιά (keywords) που πιστεύουν πως εσείς θα αναζητήσετε στο Google για να αναζητήσετε ένα προϊόν διαφημίσεις να σας εμφανιστούν στη σελίδα αποτελεσμάτων σας.

Η δημοπρασία σε αυτές  τις λέξεις κλειδιά γίνεται αναλογικά με το ποσό που είναι διατεθειμένη να πληρώσει κάθε επιχείρηση  καθώς και την ποιότητα της διαφήμισης.  Η Google συνυπολογίζει αυτές τις παραμέτρους κι έτσι βγαίνει ένα τελικό αποτέλεσμα για τη θέση της διαφήμισης σας.

 Το AdWords σας χρεώνει για την προβολή διαφημίσεων. Πληρώνετε μόνο όταν κάποιος κάνει κλικ στη διαφήμισή σας, παρακολουθεί το βίντεό σας στο YouTube ή καλεί την επιχείρησή σας. 

Όσον αφορά τον καθορισμό του προϋπολογισμού, εσείς αποφασίζετε. Ορισμένες επιχειρήσεις ξοδεύουν δεκάδες χιλιάδες ευρώ το μήνα, ενώ άλλες προτιμούν να επενδύουν κάποιες εκατοντάδες ευρώ.

Τι είναι το Goolge Adwords

Μπορώ να κάνω μόνος μου Google Adwords;

Δεν είναι πάντα απαραίτητο να μιλήσεις σε κάποιον ειδικό. Θεωρώ ότι όποιος έχει πτυχίο θετικών επιστημών, και έχει πρόσβαση στην ιστοσελίδα του για να ανεβάζει κείμενα μπορεί αν αφιερώσει τον κατάλληλο χρόνο να μάθει και να κάνει μόνος του Google AdWords

Προτείνω τη Lynda.com. Είναι  συνδρομητική ιστοσελίδα η οποία παραχωρεί υψηλού επιπέδου επαγγελματικά μαθήματα και σεμινάρια εδώ και 20 χρόνια. Αυτή τη στιγμή η εταιρεία έχει περίπου 2.900 μαθήματα στην ιστοσελίδα της και προσθέτει κατά μέσο όρο 60 νέα μαθήματα κάθε μήνα.

 Μπορείτε να παρακολουθήσετε τα σεμινάρια τελείως δωρεάν τις 30 πρώτες μέρες  από την άνεση του σπιτιού σας, και έχει σεμινάρια για όλα τα επίπεδα.

Μετά τα σεμινάρια, σας προτείνω να ανοίξετε ένα διαφημιστικό λογαριασμό και να πειραματείτε μόνοι σας.

Προσοχή: Υπάρχουν 5 συχνά λάθη που κάνει συνήθως κάποιος αρχάριος όταν αρχίζει Google Adwords. Διαβάστε εδώ πως τα περιγράφει ο Αλέξανδρος . Στα 25 χρόνια που ασχολούμαι με ιστοσελίδες, ο άνθρωπος είναι ο καλύτερος που έχω συνεργαστεί στην Ελλάδα.

Τι πρέπει να κάνω πριν μιλήσω σε κάποιον ειδικό;

Αν  πιστεύετε ότι δεν έχετε τις γνώσεις, τον χρόνο ή την άνεση να διαχειριστείτε τα Google Adwords, πρέπει να μιλήσετε σε κάποιον ειδικό. Ο ειδικός θα κάνει τον σωστό σχεδιασμός,  θα χαράξει την στρατηγική , θα κάνει τη σωστή έρευνα για λέξεις κλειδιά, θα γράψει το σωστό διαφημιστικό  μήνυμα , θα παρακολουθεί το budget της κάθε καμπάνιας και ένα σωρό άλλα πράγματα.

Τι κόστος έχει ένας ειδικός;

Οι ειδικοί πληρώνονται συνήθως με ένα ποσοστό του διαφημιστικού budget.

Συμβουλή
Ζητείστε ο λογαριασμός να ανοιχτεί στο δικό σας όνομα, και να πληρώνετε εσείς την Google. Έχετε έτσι τον απόλυτο έλεγχο , και μπορείτε ανά πάσα στιγμή να βλέπετε ότι ξοδεύετε σωστά  και πλήρως το διαφημιστικό σας budget

Τι να κάνω πριν μιλήσω σε κάποιον ειδικό;

Πριν μιλήσετε στον ειδικό, και για να αξιολογήσετε την προσφορά που θα σας στείλει,   σας προτείνω να αφιερώσετε 60 λεπτά από την χρόνο σας και να δείτε το βίντεο με τη Βασικές Αρχές του AdWords από την Ακαδημία των συνεργατών της Google στην Ελλάδα

Το σεμινάριο καλύπτει έννοιες βασικού και μέσου επιπέδου, όπως τα οφέλη από τη διαφήμιση στο διαδίκτυο και τη χρήση του AdWords, καθώς και τις βέλτιστες πρακτικές διαχείρισης και βελτιστοποίησης καμπανιών του AdWords. Θα μπορέσετε έτσι να κάνετε τις ανάλογες ερωτήσεις στο ειδικό που θα διαλέξετε.

Ερωτήσεις

Θα χαρώ να απαντήσω σε κάθε σας ερώτηση. Πολλές φορές λόγω του όγκου των email που λαμβάνω, μπορεί να να μην είναι άμεσα. Είμαι σίγουρος ότι υπάρχει κατανόηση

ΕΠΙΘΕΤΟ (ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΟ)

Email (ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΟ)

Τηλέφωνο (ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΟ)

ΘΕΜΑ

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΟ