Τι έγινε τελικά με τον Αρκά και γιατί έχει άδικο (τυπικά)

Μπλόκαρε το facebook τον Αρκά
1.4kviews

Από χθες αναπαράγεται η είδηση ότι το Facebook μπλόκαρε τον Αρκά. Ακόμα και εγώ χωρίς να το ψάξω  το έγραψα. Η είδηση όμως δεν είναι ακριβής.

Τι ακριβώς έγινε με τον Αρκά

Η επίσημη σελίδα του ΑΡΚΑ ενημέρωσε ότι το FACEBOOK απενεργοποίησε  τις δημοσιεύσεις για μια εβδομάδα, μετά από συνεχείς αναφορές

Το facebook μπλοκαρε τον Αρκά

Έχω γράψει αναλυτικά πως γίνεται το μαζικό reporting και πως το χρησιμοποιούν κακόβουλα ( https://korikis.com/foties-mati-parakratos)

Μαζικό reporting

Τα ΜΜΕ και χρήστες το άρχισαν να μιλούν για λογοκρισία και αποκλεισμό για μια εβδομάδα.

Χρήστες άρχισαν να ρωτούν πως μπορείς να δημοσιεύεις αφού σε μπλοκάραν . O Αρκάς αναγκάστηκε να εξηγήσει, χωρίς όμως να αναφέρει τις αναρτήσεις που ενόχλησαν.

Έχουν επιβληθεί περιορισμοί στο ARKAS -The Original Page

Οι ιστορίες από τη Σελίδα σας δεν εμφανίζονται στις Ενημερώσεις. Αυτό μπορεί να οφείλεται σε δραστηριότητες από τη Σελίδα σας που δεν συμμορφώνονται με τις πολιτικές του Facebook. Αυτός ο περιορισμός είναι προσωρινός και λήγει στις Σάββατο, 17 Αυγούστου 2019 στις 11:47 μ.μ.

απολογιά ΑΡΚΑ

 

Το Facebook έχει κανόνες

Είτε μας αρέσει, είτε δεν μας αρέσει, το Facebook έχει κανόνες. Ό,τι αναρτούμε πρέπει να συμβαδίζει με την πολιτική περιεχομένου (εκφράσεις, λέξεις, εικόνες).

Εχω μιλήσει αναλυτικά στο άρθρο μου  “Οι κανόνες του Facebook. Γιατί διαγράφει τις αναρτήσεις σου”  https://korikis.com/facebook-kanones-anartiseis/

Σε ένα κείμενο 27 σελίδων (που μπορείτε να δείτε εδώ)  με αντικείμενο τους κανόνες δεοντολογικής συμπεριφοράς δίνονται οι ορισμοί του μισαλλόδοξου λόγου, των βίαιων απειλών, της σεξουαλικής εκμετάλλευσης κ.ο.κ.

Η εφαρμογή των κανόνων είναι μια πολύπλοκη διαδικασία

Η εφαρμογή των κανόνων απο τους λογοκριτές είναι μια πολύπλοκη διαδικασία.

Στο https://korikis.com/facebook-kanones-anartiseis/ σας παρουσιάζω κάποιο  απο το εκπαιδευτικό υλικό που χρησιμοποιούν, και σας παρουσιάζω κάποια παραδείγματα απο το εγχειρίδιο τους.

To Facebook εχει χιλιάδες άτομα σε όλο τον κόσμο και στην Ελλάδα που ελέγχουν αν οι αναρτήσεις σας παραβιάζουν τους όρους της κοινότητας. Ακόμα και αν εξαιτίας μαζικών αναφορών διαγράψουν κάποια ανάτηση, μετά την επαναφέρουν

Τελικά τι ενόχλησε στον ΑΡΚΑ και γιατί έχει άδικο

Οι αναρτήσεις και τα αστεία του ΑΡΚΑ για τους χοντρους, παραβιάζουν καθαρά τους όρους του Facebook.

Καλώς ή κακώς όταν εισαι σε μια πλατφόρμα, παίζεις με τους κανόνες της. Ακόμα και μαζικό reporting να έγινε, αν οι αναρτήσεις δεν παραβιάζαν τους κανόνες, η σελίδα του δεν θα είχε συνέπειες.

Με βάση τις αναρτήσεις που αφαιρέθηκαν βλέπω τουλάχιστον 2 προβληματικές εικόνες

αρκας για χοντρους

 

Αρκάς για χοντρους

Τα αστεία για χοντρούς

Προσωπικά, αν και με βρίσκει σύμφωνο το χιούμορ του ΑΡΚΑ, θεωρώ ότι ένας τόσο επιτυχημένος σκιτσογράφος, θα μπορούσε να είναι πολύ πιο προσεκτικός και ευαίσθητος με το θέμα της παχυσαρκίας και της σάτυρας στους «χοντρούς»

Χοντρά αστεία

Ίσως σε ενδιαφέρουν

ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

Όλες οι υπηρεσίες που προσφέρει ο Κωνσταντίνος Κορίκης

Μάθε με τον Κορίκη

Είτε έχεις την δικιά σου επιχείρηση, είτε δουλεύεις για κάποιον άλλο, είτε απλά θες να έχεις την καλύτερη παρουσία σε Facebook, Twitter, Instagram, LinkedIn, η απλά θες να μειώσεις τα κόστη σου σε διαφημίσεις Facebook ή Google ADS, μπορώ να σε βοηθήσω. Είμαι αυτή την στιγμή ο δάσκαλος με τις περισσότερες ώρες διδασκαλίας στην Ελλάδα

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Πάρε τον Κορίκη Σύμβουλο

Μπορώ να σε βοηθήσω να βγάλεις την εικόνα σου με τον σωστό τρόπο. Εχω συμβουλέψει Δημόσιους Οργανισμούς όπως το Ελληνικό Κτηματολόγιο, μεγάλες εταιρείες όπως τους SOS Ιατρούς, εταιρείες στο Χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης όπως την Advent Technologies, Εκδοτικούς Οίκους όπως τον Αρμό, και δεκάδες δικηγόρους, Γιατρούς και Οδοντιάτρους

ΘΕΛΩ ΣΥΜΒΟΥΛΟ

Digital Ads PPC

Η ψηφιακή διαφήμιση είναι ο φθηνότερος και αποδοτικότερος τρόπος να πουλήσεις υπηρεσίες και προϊόντα. Έχω ξοδέψει εκατομμύρια € σε Facebook, Google, Twitter, Instagram και LinkedIn για πελάτες μου. Δίνω εγγύηση ότι θα πληρώνεις λιγότερο αν κάνεις ήδη διαφήμιση. Αν δεν κάνεις διαφήμιση ξέρεις πλέον ότι πρέπει να κάνεις. Μπορώ να αναλάβω τις διαφημίσεις σου απο το Α μέχρι το Ω. Σου εξασφαλίζω προκαταβολικά οτι θα έχεις θεαματικά αποτελέσματα αν ακολουθήσεις τις συμβουλές μου.

ΠΑΡΕ ΠΡΟΣΦΟΡΑ

Design a site

Αν δεν είσαι ευχαριστημένος με την ιστοσελίδα σου, έχω άσχημα νέα. Δυστυχώς μια ιστοσελίδα δεν διορθώνεται αλλά φτιάχνεται από την αρχή. Αναλαμβάνω ολοκληρωμένο σχεδιασμό ιστοσελίδων, δηλαδή ιστοσελίδα και περιεχόμενο με το «κλειδί στο χέρι». Θα σου παραδώσω μια ιστοσελίδα σχεδιαστικά ακριβώς όπως την θέλεις, με ταχύτητες που θα ξεπερνούν το 90 και με περιεχόμενο προσαρμοσμένο στο brand σου. Ο στόχος είναι η ιστοσελίδα να γίνει το βασικό εργαλείο πώλησης στην εταιρεία σου.

ΘΕΛΩ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ