Kανένας δεν μπορεί να σταματήσει τα Social Media

cyber-monday-Specials
164views

Πολλοί πίστευαν ότι οι τελευταίες αποκαλύψεις  για τα δεδομένα των χρηστών, θα έκαναν τον κόσμο να φύγει απο τα Social Media και κυρίως το Facebook. Έκαναν λάθος. Τα τελευταία στοιχεία για το 2018 τους διαψεύδουν.

Βασικά στατιστικά στοιχεία

Το τελευταίο μέρος της σειράς  μετρήσεων Global Digital για το We Are Social και το Hootsuite δείχνει ότι ο αριθμός των ανθρώπων σε όλο τον κόσμο που χρησιμοποιούν τα Social Media  αυξήθηκε. Περισσότερο από 100 εκατομμύρια χρήστες έγιναν συνδρομητές  το πρώτο τρίμηνο του 2018.  3,3 δισεκατομμύρια άνθρωποι χρησιμοποιούν Social Media ενεργά τέλος Μαρτίου .

Global Overview Social Media 2018

Υπήρξε αύξηση σε όλα τα digital το πρώτο το πρώτο τρίμηνο του 2018

Ο αριθμός των χρηστών του Διαδικτύου αυξήθηκε κατά 276 εκατομμύρια μεταξύ Ιανουαρίου και Μαρτίου, φθάνοντας συνολικά 4,087 δισ.

Πάνω από 5 δισεκατομμύρια άνθρωποι σε όλο τον κόσμο χρησιμοποιούν κινητό τηλέφωνο.

6 στους 10 από αυτούς τους χρήστες να κατέχουν ένα smartphone.

Χρήστες από κινητά

Οι αριθμοί δείχνουν ότι οι μοναδικοί χρήστες κινητών τηλεφώνων αυξήθηκαν κατά 2% περίπου κατά τη διάρκεια των 12 μηνών έως το Μάρτιο 2018.

Η κινητή τηλεφωνία συνεχίζει να αυξάνει το μερίδιό της στη χρήση των μέσων κοινωνικής δικτύωσης, με 389  εκατομμύρια  νέους χρήστες να  έχουν  πρόσβαση στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης μέσω κινητού τηλεφώνου για πρώτη φορά το πρώτο τρίμηνο του 2018.

Αύξηση από κινητό 2018

Αυτή η αύξηση κατά 14 τοις εκατό των χρηστών που μπαίνουν από κινητό , ξεπερνά για πρώτη φορά το όριο των 3 δις χρηστών Social Media μόνο απο κινητό

Οι ανησυχίες για τα δεδομένα που συλλέγονται δεν σταμάτησαν την ανάπτυξη των Social Media

Αύξηση χρηστών μετά το σκάνδαλο Cambridge Analytica
390 εκατομμύρια νέοι χρήστες έκαναν  εγγραφή σε μια κοινωνική πλατφόρμα τους δώδεκα μήνες έως τα τέλη Μαρτίου . Το ποσοστό είναι  8% αυξημένο σε σχέση με αυτό του προηγούμενου τριμήνου

Αυτές οι τάσεις σημαίνουν ότι πάνω από ένα εκατομμύριο άνθρωποι εξακολουθούν να εγγράφονται στα social media φορά κάθε μέρα – αυτό είναι περίπου  12,4 νέοι χρήστες κάθε δευτερόλεπτο. 

Επιπλέον, η υπόθεση Cambridge Analytica δεν φαίνεται να επηρέασε τις τάσεις ανάπτυξης στους συνολικούς αριθμούς χρηστών του Facebook.

Η πλατφόρμα έχει παρουσιάσει αύξηση 3,2% σε μηνιαίους ενεργούς χρήστες (MAU) από τις αρχές του 2018, με το Facebook να αναφέρει συνολικά 2,234 δισ. χρήστες παγκοσμίως στο τέλος Μαρτίου.

Χρήστες Facebook 2018

Συγκεκριμένα, αυτό σημαίνει ότι 67 εκατομμύρια άνθρωποι έχουν αρχίσει να χρησιμοποιούν το Facebook μόνο τους τελευταίους 3 μήνες.

Αύξηση και στις χώρες που οι χρήστες είχαν παραβίαση προσωπικών δεδομένων

Αυτή η αύξηση είναι σταθερή σε όλο τον κόσμο – ακόμη και στις χώρες που επηρεάζονται περισσότερο από την ιστορία της Cambridge Analytica.

10 εκατομμύρια Αμερικανοί άρχισαν να χρησιμοποιούν το Facebook από τον Ιανουάριο μέχρι τον Μάρτιο,  αύξηση της κατά 4% σε μόλις 3 μήνες .

Το Ηνωμένο Βασίλειο είδε ένα εκατομμύριο νέους χρήστες στο Facebook την ίδια χρονική περίοδο, αύξηση 2% σε τριμηνιαία βάση.

Αύξηση χρηστών Social Media

Τα κακά νέα: Είναι πλέον επίσημο, οι νέοι αφήνουν το Facebook

Οι νέοι πραγματικά φεύγουν από το Facebook.

Τα μέσα ενημέρωσης το αναφέρουν εδώ και καιρό. Είναι όμως η πρώτη φορά στα 7 χρόνια που ίδιοι οι αριθμοί του Facebook επιβεβαιώνουν την ιστορία αυτή.

Τα τελευταία στοιχεία δείχνουν ότι ο αριθμός των ατόμων ηλικίας 13 έως 17 ετών που χρησιμοποιούν το Facebook μειώθηκε από 10 εκατομμύρια από τον Ιανουάριο – πτώση περίπου 6,5%

Οι νέοι φεύγουν απο το Facebook

Τα καλά νέα: Οι χρήστες μεγαλύτερης ηλικίας αυξάνονται

Τα καλά για το Facebook είναι ότι η μείωση των νεαρών χρηστών έχει αντισταθμιστεί από την εντυπωσιακή ανάπτυξη μεταξύ των ηλικιωμένων χρηστών( που έχουν και περισσότερα χρήματα σαν καταναλωτές.

Το Facebook πρόσθεσε 17 εκατομμύρια χρήστες ηλικίας 45 ετών και άνω τους τελευταίους τρεις μήνες, με 3 εκατομμύρια από αυτούς ηλικίας 65 ετών και άνω.

Η μέση ηλικία των ενεργών χρηστών του Facebook είναι ακόμα κάτω από 30.Χρήστες Facebook 2018

 

Που μπορώ να βρώ περισσότερα στοιχεία;

Μπορείτε να δείτε πολύ ενδιαφέροντα στοιχεία για το τι συμβαίνει στο Internet, τα Social Media, και το ηλεκτρονικό εμπόριο παρακάτω.

Κάνε DownloadDigital Report 2018

Έχουμε στοιχεία για την Ελλάδα;

MG_0343-e1524059920354

Τα τελευταία στοιχεία για την Ελλάδα είναι απο τον Ιανουάριο του 2018. Θα κάνω μια ανάλυση σύντομα. Αν κάποιος θέλει να τα δεί χαρώ να τα στείλω.

[contact-form-7 id=”8″ title=”Contact form 1″]

Ίσως σε ενδιαφέρουν

ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

Όλες οι υπηρεσίες που προσφέρει ο Κωνσταντίνος Κορίκης

Μάθε με τον Κορίκη

Είτε έχεις την δικιά σου επιχείρηση, είτε δουλεύεις για κάποιον άλλο, είτε απλά θες να έχεις την καλύτερη παρουσία σε Facebook, Twitter, Instagram, LinkedIn, η απλά θες να μειώσεις τα κόστη σου σε διαφημίσεις Facebook ή Google ADS, μπορώ να σε βοηθήσω. Είμαι αυτή την στιγμή ο δάσκαλος με τις περισσότερες ώρες διδασκαλίας στην Ελλάδα

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Πάρε τον Κορίκη Σύμβουλο

Μπορώ να σε βοηθήσω να βγάλεις την εικόνα σου με τον σωστό τρόπο. Εχω συμβουλέψει Δημόσιους Οργανισμούς όπως το Ελληνικό Κτηματολόγιο, μεγάλες εταιρείες όπως τους SOS Ιατρούς, εταιρείες στο Χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης όπως την Advent Technologies, Εκδοτικούς Οίκους όπως τον Αρμό, και δεκάδες δικηγόρους, Γιατρούς και Οδοντιάτρους

ΘΕΛΩ ΣΥΜΒΟΥΛΟ

Digital Ads PPC

Η ψηφιακή διαφήμιση είναι ο φθηνότερος και αποδοτικότερος τρόπος να πουλήσεις υπηρεσίες και προϊόντα. Έχω ξοδέψει εκατομμύρια € σε Facebook, Google, Twitter, Instagram και LinkedIn για πελάτες μου. Δίνω εγγύηση ότι θα πληρώνεις λιγότερο αν κάνεις ήδη διαφήμιση. Αν δεν κάνεις διαφήμιση ξέρεις πλέον ότι πρέπει να κάνεις. Μπορώ να αναλάβω τις διαφημίσεις σου απο το Α μέχρι το Ω. Σου εξασφαλίζω προκαταβολικά οτι θα έχεις θεαματικά αποτελέσματα αν ακολουθήσεις τις συμβουλές μου.

ΠΑΡΕ ΠΡΟΣΦΟΡΑ

Design a site

Αν δεν είσαι ευχαριστημένος με την ιστοσελίδα σου, έχω άσχημα νέα. Δυστυχώς μια ιστοσελίδα δεν διορθώνεται αλλά φτιάχνεται από την αρχή. Αναλαμβάνω ολοκληρωμένο σχεδιασμό ιστοσελίδων, δηλαδή ιστοσελίδα και περιεχόμενο με το «κλειδί στο χέρι». Θα σου παραδώσω μια ιστοσελίδα σχεδιαστικά ακριβώς όπως την θέλεις, με ταχύτητες που θα ξεπερνούν το 90 και με περιεχόμενο προσαρμοσμένο στο brand σου. Ο στόχος είναι η ιστοσελίδα να γίνει το βασικό εργαλείο πώλησης στην εταιρεία σου.

ΘΕΛΩ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ