Πως πείθεις τον άλλον να κάνει πράγματα

Cialdini, αρχές Πειθούς
626views

Ο φημισμένος Αμερικανός ψυχολόγος Robert Cialdini κατάφερε να κωδικοποιήσει τους 6 νόμους της πειθούς . Είναι ουσιαστικά οι νόμοι που στηρίζεται το marketing και η διαφήμιση.

Το βιβλίο του “Επιρροή, η ψυχολογία της πειθούς”,  έχει πουλήσει εκατομμύρια και αναλύει τους τους 6 νόμους επιρροής στα social media και τις πωλήσεις.

Η Ψυχολογία της Πειθούς, Βιβλίο

1. Νόμος αμοιβαιότητας

Η τάση να επιστρέψουμε την χάρη σε κάποιον που μας έχει κάνει μια προηγούμενη χάρη, δημιουργώντας ένα αίσθημα υποχρέωσης.

Η διαφήμιση κάνει χρήση αυτής της αρχής. Ο λόγος για τον οποίο μια εταιρεία δίνει δώρα των προϊόντων της είναι η αρχή της αμοιβαιότητας

2.  Νόμος δέσμευσης ή συνέπειας

Τα άτομα που έχουν συμφωνήσει προηγουμένως σε κάτι μικρό είναι πολύ πιθανό να προσχωρήσουν τελικά σε κάτι μεγαλύτερο
Π.χ. Πείθεις τον καταναλωτή να δώσει μια μικρή προκαταβολή για το προϊόν που σκέφτεται να αγοράσει ή το κρατάς για 1 εβδομάδα για να μην το αγοράσει άλλος.

3. Νόμος κοινωνικής απόδειξης

Θεωρούμε ότι μια συμπεριφορά είναι σωστή όταν βλέπουμε άλλους ανθρώπους να την κάνουν.

Τα δείγματα του νόμου της κοινωνικής απόδειξης είναι δεκάδες κάθε μέρα .

Τα άρθρα που διαβάζουμε που δείχνουν πόσα shares έχουν. Το «30 άτομα κοιτούν αυτό το δωμάτιο» Το «Περισσότεροι από 2.000 άνθρωποι το έχουν ήδη δοκιμάσει»

4. Ο Νόμος της αυθεντίας -εξουσίας

Οι άνθρωποι χωρίς εξαίρεση αντιδρούν πιο θετικά αν νιώθουν σεβασμό για την εξουσία του ατόμου που τους δίνει κάποια πληροφορία.

Οι γιατροί εμφανίζονται πάντα με άσπρη ποδιά. για να σε επηρεάσουν περισσότερο.

5. Νόμος της αρεσκείας ή της κοινωνικής ελκυστικότητας

Οι άνθρωποι προτιμούν να λένε ”ναι” σε ανθρώπους ή brands που συμπαθούν περισσότερο.

Υπάρχουν 3 βασικοί παράγοντες.

  1. Μας αρέσουν οι άνθρωποι που τους αρέσουν τα ίδια πράγματα μαζί μας.
  2. Μας αρέσουν οι άνθρωποι που μας κάνουν κομπλιμέντα.
  3. Μας αρέσουν οι άνθρωποι που συνεργάζονται μαζί μας προς ένα κοινό στόχο.

Οι φυσικά ελκυστικοί άνθρωποι αποδίδουν ασυνείδητα. Στη διαφήμιση σχεδόν πάντα χρησιμοποιούνται όμορφοι ηθοποιοί.

6. Νόμος της έλλειψης

Ο Cialdini ανακάλυψε ότι οι άνθρωποι τείνουν να εκτιμούν περισσότερο αυτό που αντιλαμβάνονται ως σπάνιο ή αποκλειστικά.
Δεν έχει σημασία αν είναι πραγματικά ή όχι. Το θέμα είναι ότι όταν κάτι θεωρείται προσβάσιμο μόνο σε πολύ λίγους, η επιθυμία αμέσως ξυπνά.

Η διαφήμιση εκμεταλλεύεται αυτήν την αρχή.

Π.χ. έκπτωση για λίγες μέρες ή “Έκπτωση για τους πρώτους 50 αγοραστές” και παρόμοιες

Οι αρχές της πειθούς του Robert Cialdini είχαν εφαρμογές σε πολλούς τομείς  του marketing. Το σύγχρονο μάρκετινγκ βασίζεται βασικά στην έρευνα αυτού του ψυχολόγου.

Μαθήματα marketing και όχι μόνο

Η Βαλίσια Βύζα είναι μια ταλαντούχα δασκάλα πιάνου. Μπορείτε να έρθετε σε επαφή μαζί της εδώ ????
https://www.facebook.com/valisiaandthepiano

Παραδίδει μαθήματα πιάνου σε όλες τις ηλικίες και για όλα τα επίπεδα στην περιοχή της Αθήνας, της Ραφήνας και της Ν .Μάκρης.

Μελετά Πιάνο από την ηλικία των 4 ετών. Έχει πτυχίο Πιάνου, Αρμονίας και Αντίστιξης. Έχει Bachelor of Arts στη Μουσική και μεταπτυχιακό στην Μουσική Σύνθεση για Κινηματογράφο και Τηλεόραση.

Αποφάσισε να κάνει μαθήματα Social Media, με τον Κωνσταντίνο Κορίκη για να επικοινωνήσει καλύτερα και σε περισσότερο κόσμο αυτό που είναι:

Μια από τις καλύτερες δασκάλες πιάνου.

Κάπως έτσι άρχισαν τα μαθήματα

Τιμές Μαθημάτων και Social Media

1 ΩΡΑ
25
Για συγκεκριμένες ερωτήσεις
  • Μικρή Επένδυση
  • Χαμηλότερη τιμή σε μαθήματα μέσω υπολογιστή
  • Αρχείο Μαθήματος σε Βίντεο
  • Απάντηση ερωτήσεων μετά το μάθημα

Mήπως τα μαθήματα σου φαίνονται ακριβά

Φθηνά μαθήματα Social Media

25 € για μια ώρα, (που πάντα είναι περισσότερη) με ένα καθηγητή με 20 χρόνια εμπειρία, με εκατοντάδες μαθητές , με δεκάδες επιτυχημένες καμπάνιες μπορεί να φαίνονται ακριβά σε κάποιους.

Τα μαθήματα μου όμως ειναι τα πιο φθηνά FACE TO FACE Digital marketing online courses σε όλη την Ελλάδα.

Αντίστοιχα μαθήματα αρχίζουν απο 45 €

 

Ίσως σε ενδιαφέρουν

ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

Όλες οι υπηρεσίες που προσφέρει ο Κωνσταντίνος Κορίκης

Μάθε με τον Κορίκη

Είτε έχεις την δικιά σου επιχείρηση, είτε δουλεύεις για κάποιον άλλο, είτε απλά θες να έχεις την καλύτερη παρουσία σε Facebook, Twitter, Instagram, LinkedIn, η απλά θες να μειώσεις τα κόστη σου σε διαφημίσεις Facebook ή Google ADS, μπορώ να σε βοηθήσω. Είμαι αυτή την στιγμή ο δάσκαλος με τις περισσότερες ώρες διδασκαλίας στην Ελλάδα

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Πάρε τον Κορίκη Σύμβουλο

Μπορώ να σε βοηθήσω να βγάλεις την εικόνα σου με τον σωστό τρόπο. Εχω συμβουλέψει Δημόσιους Οργανισμούς όπως το Ελληνικό Κτηματολόγιο, μεγάλες εταιρείες όπως τους SOS Ιατρούς, εταιρείες στο Χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης όπως την Advent Technologies, Εκδοτικούς Οίκους όπως τον Αρμό, και δεκάδες δικηγόρους, Γιατρούς και Οδοντιάτρους

ΘΕΛΩ ΣΥΜΒΟΥΛΟ

Digital Ads PPC

Η ψηφιακή διαφήμιση είναι ο φθηνότερος και αποδοτικότερος τρόπος να πουλήσεις υπηρεσίες και προϊόντα. Έχω ξοδέψει εκατομμύρια € σε Facebook, Google, Twitter, Instagram και LinkedIn για πελάτες μου. Δίνω εγγύηση ότι θα πληρώνεις λιγότερο αν κάνεις ήδη διαφήμιση. Αν δεν κάνεις διαφήμιση ξέρεις πλέον ότι πρέπει να κάνεις. Μπορώ να αναλάβω τις διαφημίσεις σου απο το Α μέχρι το Ω. Σου εξασφαλίζω προκαταβολικά οτι θα έχεις θεαματικά αποτελέσματα αν ακολουθήσεις τις συμβουλές μου.

ΠΑΡΕ ΠΡΟΣΦΟΡΑ

Design a site

Αν δεν είσαι ευχαριστημένος με την ιστοσελίδα σου, έχω άσχημα νέα. Δυστυχώς μια ιστοσελίδα δεν διορθώνεται αλλά φτιάχνεται από την αρχή. Αναλαμβάνω ολοκληρωμένο σχεδιασμό ιστοσελίδων, δηλαδή ιστοσελίδα και περιεχόμενο με το «κλειδί στο χέρι». Θα σου παραδώσω μια ιστοσελίδα σχεδιαστικά ακριβώς όπως την θέλεις, με ταχύτητες που θα ξεπερνούν το 90 και με περιεχόμενο προσαρμοσμένο στο brand σου. Ο στόχος είναι η ιστοσελίδα να γίνει το βασικό εργαλείο πώλησης στην εταιρεία σου.

ΘΕΛΩ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ