Πως λειτουργεί η αναζήτηση στην Google. Video από την Google αποκαλύπτει

Μυστικά αναζήτησης Google
916views

Πώς λειτουργεί η αναζήτηση στην Google (Google Search)

Σε κάθε αναζήτησή στην Google, το γνωστό Google Search, υπάρχουν χιλιάδες, ακόμη και εκατομμύρια, ιστοσελίδες με χρήσιμες πληροφορίες.  Ας εξετάσουμε πως ακριβώς λειτουργεί η Google, για να σας εμφανίσει αυτό που ψάχνετε.

Το video της Google, που εξηγεί πως λειτουργεί το Google Search

Ένα 5λεπτο βίντεο που παρουσιάζω με Ελληνικούς υπότιτλους,  εξηγεί με φιλικό τρόπο πως λειτουργεί η Αναζήτηση Google, συμπεριλαμβανομένου του τρόπου με τον οποίο το λογισμικό της Google ορίζει τον ιστό, κατατάσσει ιστοσελίδες, αντιμετωπίζει spam και τρολς και δίνει τελικά τα αποτελέσματα που ψάχνεις.

Η διαδικασία της Google για τον προσδιορισμό των αποτελεσμάτων που θα εμφανιστούν αρχίζει πολύ προτού αρχίσετε καν να πληκτρολογείτε όπως θα είδατε.

Αναζήτηση Google

 

Πώς λειτουργούν οι αλγόριθμοι του Google Search

Με τον όγκο των πληροφοριών που είναι διαθέσιμες στον ιστό, θα ήταν σχεδόν αδύνατο να βρείτε αυτό που ψάχνετε χωρίς κάποια βοήθεια στην ταξινόμηση των πληροφοριών.

Τα συστήματα κατάταξης της Google έχουν σχεδιαστεί ακριβώς για αυτόν τον σκοπό.

Tαξινομούν τις εκατοντάδες δισεκατομμύρια ιστοσελίδες στο ευρετήριο Αναζήτησης, προκειμένου να εντοπίζουν τα πιο σχετικά και χρήσιμα αποτελέσματα σε κλάσματα δευτερολέπτου και να τα παρουσιάζουν με τρόπο που σας βοηθάει να βρείτε αυτό που αναζητάτε.

Αυτά τα συστήματα ταξινόμησης δεν αποτελούνται από έναν αλγόριθμο, αλλά από ολόκληρες σειρές αλγορίθμων.

Προκειμένου να λαμβάνετε τις πιο χρήσιμες πληροφορίες, οι αλγόριθμοι Αναζήτησης εξετάζουν πολλούς παράγοντες, συμπεριλαμβανομένων των λέξεων του ερωτήματός σας, της σχετικότητας και της χρησιμότητας των σελίδων, της εξειδίκευσης των πηγών, καθώς και της τοποθεσίας και των ρυθμίσεών σας.

Η βαρύτητα που εφαρμόζεται σε κάθε παράγοντα ποικίλει ανάλογα με τη φύση του ερωτήματός σας.

Για παράδειγμα, το πόσο πρόσφατο είναι το περιεχόμενο παίζει μεγαλύτερο ρόλο στην απάντηση ερωτημάτων σχετικά με τρέχοντα θέματα ειδήσεων από ό,τι σε σχέση με ορισμούς λεξικού.

Προκειμένου να διασφαλίσει η Google ότι οι αλγόριθμοι Αναζήτησης ικανοποιούν υψηλά πρότυπα συνάφειας και ποιότητας,  ;exei μια αυστηρή διαδικασία η οποία περιλαμβάνει τόσο ζωντανές δοκιμές όσο και χιλιάδες εκπαιδευμένους εξωτερικούς ελεγκτές ποιότητας της Αναζήτησης από όλο τον κόσμο.

Οι οδηγίες που έχουν οι ελεγκτές ποιότητας της Google Search

Αυτοί οι ελεγκτές ποιότητας ακολουθούν αυστηρές οδηγίες  οι οποίες προσδιορίζουν τους στόχους μας για τους αλγορίθμους Αναζήτησης και διατίθενται δημόσια για να μπορούν να τους δουν όλοι οι χρήστες. Δείτε τις Οδηγίες που τους δίνει η Google.

Ανάλυση των λέξεών σας

Αναζήτηση λέξεων Google

Πριν ακόμα πάμε στα αποτελέσματα που θα φέρει η Google, η κατανόηση της αναζήτησης παίζει μεγάλο ρόλο

Η κατανόηση της σημασίας της αναζήτησής σας είναι εξαιρετικά σημαντική για την εμφάνιση καλών απαντήσεων. Επομένως, για την εύρεση σελίδων με συναφείς πληροφορίες, το πρώτο βήμα είναι να αναλύσουμε το νόημα των λέξεων που χρησιμοποιήσατε στο ερώτημα αναζήτησης.

Αυτό περιλαμβάνει τα βήματα που είναι φαινομενικά απλά όπως η ερμηνεία ορθογραφικών λαθών και επεκτείνεται στην προσπάθεια κατανόησης του τύπου ερωτήματος που έχετε πληκτρολογήσει εφαρμόζοντας μερικές από τις πιο πρόσφατες έρευνες σχετικά με την κατανόηση της φυσικής γλώσσας απο γλωσσικά μοντέλα, συμβολοσειρές λέξεων, συνώνυμα κλπ κλπ

Μια ιδιαίτερα σημαντική διάσταση της κατηγοριοποίησης των ερωτημάτων είναι η ανάλυση του κατά πόσο το ερώτημά σας αναζητάει νέο περιεχόμενο.

Αν αναζητάτε ανερχόμενες λέξεις-κλειδιά, οι αλγόριθμοι ανανέωσης θα ερμηνεύσουν αυτήν την ενέργεια ως ένδειξη ότι οι ενημερωμένες πληροφορίες μπορεί να είναι πιο χρήσιμες από αυτές σε παλαιότερες σελίδες.

Αυτό σημαίνει ότι όταν αναζητάτε τα πιο πρόσφατα “σκορ του Ολυμπιακού”, τα αποτελέσματα του “dancing with the stars” ή τα “κέρδη της exxon”, θα βλέπετε τις πιο πρόσφατες πληροφορίες.

Πως αποφασίζει τελικά η Google τι αποτέλεσμα να μου φέρει;

via GIPHY

Σε ένα κλάσμα του δευτερολέπτου, οι αλγόριθμοι της Αναζήτησης Google ταξινομούν εκατοντάδες δισεκατομμύρια ιστοσελίδες στο ευρετήριο της Αναζήτησης, για να βρουν τα πιο σχετικά και χρήσιμα αποτελέσματα για ό,τι αναζητάτε.

 Σε αυτό το κλάσμα δευτερολέπτου, η Google ψάχνει  τουλάχιστον 200  πράγματα στην αναζήτηση σας.  και εξετάζει τουλάχιστον 10.000 παραλλαγές ή δευτερεύοντα σήματα στις πιθανές ιστοσελίδες για απαντήσεις 

π.χ. πόσες φορές περιέχει η σελίδα τις λέξεις-κλειδιά; Οι λέξεις-κλειδιά εμφανίζονται στον τίτλο, στη διεύθυνση URL ή δίπλα; Η σελίδα περιλαμβάνει συνώνυμα των λέξεων; Προέρχεται από ποιοτικό ιστότοπο, είναι χαμηλής ποιότητας ή μήπως ανεπιθύμητη; κλπ κλπ κλπ κλπ κλπ

Αποτελέσματα Google Search

Τι πρέπει να κάνω για να βγω πρώτος στην Google, το γνωστό SEO

Στο άρθρο μου 5 πράγματα που έμαθα για το SEO και δυο συμβουλές για να είστε πρώτοι στη Google αναφέρω τα μόνα δυο πράγματα που πρέπει να κάνετε για να βγείτε πρωτοι στην Google

Θες να μάθεις περισσότερα;

Ο καλύτερος τρόπος να μάθεις περισσότερα είναι να κάνεις ατομικά μαθήματα μαζί μου.

Μαθήματα Marketing

 

Λένε για μένα

[intense_testimonies template=”boxed”] [intense_testimony author=”Αντιγόνη Βαφείδου” company=”Δικηγόρος” image=”778657″]Εξαιρετικός επιστήμονας και άνθρωπος.
Η καλύτερη επιλογή με διαφορά για social media marketing.[/intense_testimony] [intense_testimony]Testimony Text[/intense_testimony] [/intense_testimonies] [intense_testimonies template=”boxed”] [intense_testimony author=”Κατερίνα Μειμάρη” company=”Διαιτολόγος” image=”778659″]Εξαιρετικός[/intense_testimony] [intense_testimony author=”Γιώργος Μουρούτης” company=”Εκδότης – Δημοσιογράφος” image=”778660″]Κορυφαίος, αξίζει να τον παρακολουθείς![/intense_testimony] [intense_testimony author=” Σίλια Αριστείδου ” company=”Υπηρεσίες Εστίασης” image=”778661″]Μοναδικά εξαιρετικός & ευφυής![/intense_testimony] [/intense_testimonies]

 Τι θα καταφέρεις με τα μαθήματα για Facebook, Twitter, Instagram, LinkedIn, Διαφημίσεις, Mάρκετινγκ και εργαλεία

[intense_content_section background_color=”#1C72BD” border_bottom=”0″] [intense_row] [intense_column size=”12″] [intense_promo_box shadow=”8″]

[intense_icon_list]

[intense_icon_list_item type=”chevron-sign-right”]να χαράξεις ένα ολοκληρωμένο στρατηγικό πλάνο[/intense_icon_list_item][intense_icon_list_item type=”repeat” spin=”1“]Nα κάνεις εύκολα και γρήγορα video και εικόνες[/intense_icon_list_item] [intense_icon_list_item type=”bullseye” color=”red”]να μπορείς να δημιουργήσεις και να διαχειριστείς εξ ολοκλήρου καμπάνιες στην πλατφόρμα του Google Ads[/intense_icon_list_item][intense_icon_list_item type=”play-sign” color=”primary”]να μπορείς να κατανοήσεις όλα τα στατιστικά του Google Analytics[/intense_icon_list_item] [intense_icon_list_item type=”ok-sign” color=”success”]να μπορείς να δημιουργήσεις και να διαχειριστείς εξ ολοκλήρου καμπάνιες  σε Facebook & Instagram[/intense_icon_list_item] [intense_icon_list_item type=”thumbs-up”]να μπορείς να δημιουργήσεις αποτελεσματικές διαφημίσεις σε Google, Facebook, Youtube, Instagram και LinkedIn[/intense_icon_list_item] [intense_icon_list_item type=”repeat” spin=”1“]Nα είσαι σε θέση να βγεις δυναμικά στην αγορά εργασίας σαν Social Media Manager[/intense_icon_list_item] [/intense_icon_list]

[/intense_promo_box] [/intense_column] [/intense_row] [/intense_content_section]

[intense_icon_list]

Μαθήματα Social Media απο 25 €

3 πράγματα που πρέπει να ξέρεις πριν αρχίσουμε

Το κόστος για κάθε ώρα μαθήματος είναι 25 € + Φ.Π.Α.

Τα μαθήματα γίνονται μέσω της πλατφόρμας ZOOM.   Βλέπουμε ο ένας τον άλλο ταυτόχρονα , βλέπουμε τον  ίδιο υπολογιστή, και εφαρμογές κατά την διάρκεια του μαθήματος. Η διδασκαλία μαγνητοσκοπείται δωρεάν, και έχεις αρχείο με το τι είπαμε.

Για προαγορά 10 ωρών γίνεται έκπτωση 15 %

Mήπως τα μαθήματα σου φαίνονται ακριβά 

Φθηνά μαθήματα Social Media

25 € για μια ώρα, (που πάντα είναι περισσότερη) με ένα καθηγητή με 20 χρόνια εμπειρία, με εκατοντάδες μαθητές , με δεκάδες επιτυχημένες καμπάνιες μπορεί να φαίνονται ακριβά σε κάποιους.

Τα μαθήματα μου όμως ειναι τα πιο φθηνά FACE TO FACE Digital marketing online courses σε όλη την Ελλάδα.

Αντίστοιχα μαθήματα αρχίζουν απο 45 €

Τιμές Μαθημάτων Social Media

1 ΩΡΑ
25
Για συγκεκριμένες ερωτήσεις
  • Μικρή Επένδυση
  • Χαμηλότερη τιμή σε μαθήματα μέσω υπολογιστή
  • Αρχείο Μαθήματος σε Βίντεο
  • Απάντηση ερωτήσεων μετά το μάθημα

Ίσως σε ενδιαφέρουν

ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

Όλες οι υπηρεσίες που προσφέρει ο Κωνσταντίνος Κορίκης

Μάθε με τον Κορίκη

Είτε έχεις την δικιά σου επιχείρηση, είτε δουλεύεις για κάποιον άλλο, είτε απλά θες να έχεις την καλύτερη παρουσία σε Facebook, Twitter, Instagram, LinkedIn, η απλά θες να μειώσεις τα κόστη σου σε διαφημίσεις Facebook ή Google ADS, μπορώ να σε βοηθήσω. Είμαι αυτή την στιγμή ο δάσκαλος με τις περισσότερες ώρες διδασκαλίας στην Ελλάδα

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Πάρε τον Κορίκη Σύμβουλο

Μπορώ να σε βοηθήσω να βγάλεις την εικόνα σου με τον σωστό τρόπο. Εχω συμβουλέψει Δημόσιους Οργανισμούς όπως το Ελληνικό Κτηματολόγιο, μεγάλες εταιρείες όπως τους SOS Ιατρούς, εταιρείες στο Χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης όπως την Advent Technologies, Εκδοτικούς Οίκους όπως τον Αρμό, και δεκάδες δικηγόρους, Γιατρούς και Οδοντιάτρους

ΘΕΛΩ ΣΥΜΒΟΥΛΟ

Digital Ads PPC

Η ψηφιακή διαφήμιση είναι ο φθηνότερος και αποδοτικότερος τρόπος να πουλήσεις υπηρεσίες και προϊόντα. Έχω ξοδέψει εκατομμύρια € σε Facebook, Google, Twitter, Instagram και LinkedIn για πελάτες μου. Δίνω εγγύηση ότι θα πληρώνεις λιγότερο αν κάνεις ήδη διαφήμιση. Αν δεν κάνεις διαφήμιση ξέρεις πλέον ότι πρέπει να κάνεις. Μπορώ να αναλάβω τις διαφημίσεις σου απο το Α μέχρι το Ω. Σου εξασφαλίζω προκαταβολικά οτι θα έχεις θεαματικά αποτελέσματα αν ακολουθήσεις τις συμβουλές μου.

ΠΑΡΕ ΠΡΟΣΦΟΡΑ

Design a site

Αν δεν είσαι ευχαριστημένος με την ιστοσελίδα σου, έχω άσχημα νέα. Δυστυχώς μια ιστοσελίδα δεν διορθώνεται αλλά φτιάχνεται από την αρχή. Αναλαμβάνω ολοκληρωμένο σχεδιασμό ιστοσελίδων, δηλαδή ιστοσελίδα και περιεχόμενο με το «κλειδί στο χέρι». Θα σου παραδώσω μια ιστοσελίδα σχεδιαστικά ακριβώς όπως την θέλεις, με ταχύτητες που θα ξεπερνούν το 90 και με περιεχόμενο προσαρμοσμένο στο brand σου. Ο στόχος είναι η ιστοσελίδα να γίνει το βασικό εργαλείο πώλησης στην εταιρεία σου.

ΘΕΛΩ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ