Νέα λειτουργία του Skype για να ανταγωνιστεί το Zoom

751views

Το Skype αντιγράφει λίγο από Zoom και φτιάχνει μια νέα επιλογή (Meet Now) που επιτρέπει στους χρήστες να μπαίνουν σε ένα link με ένα κλικ για να ξεκινούν πιο εύκολα τις βιντεοσυνομιλίες.

skype όπως zoom

Η διαδικασία

Είναι απλό. Οι χρήστες μπορούν να φτιάξουν ένα meeting μέσω της ιστοσελίδας του Skype μ’ένα κλικ, όπως γίνεται δηλαδή και με το Zoom. Μόλις το link ενεργοποιηθεί τότε μπορείς να το κάνεις share μέσω Outlook ή Gmail ή να το αντιγράψεις στο clipboard σου για να το στείλεις με οποιονδήποτε άλλο τρόπο. Για να μπει κάποιος στο link δεν χρειάζεται να είναι μέλος του Skype. Επίσης τα links δεν λήγουν οπότε μπορείς να συνεχίσεις να μπαίνεις στο ίδιο meeting “room” και στο μέλλον.

Αν χρησιμοποιείς υπολογιστή το link θα ανοίξει την εφαρμογή του Skype και τότε θα μπορείς να μπεις κι εσύ στη βιντεοκλήση. Αν δεν έχεις Skype τότε θα μπεις ως επισκέπτης.

Στα κινητά η διαδικασία διαφέρει λίγο. Το link θα ανοίξει αυτομάτως την εφαρμογή του Skype αν υπάρχει στο τηλέφωνο. Διαφορετικά θα σε κατευθύνε στο app store για να κατεβάσεις το Skype ούτως ώστε να μπορείς να συμμετάσχεις στη βιντεοκλήση.

Τα μειονεκτήματα

Δυστυχώς υπάρχουν και κάποια μειονεκτήματα.  Το πρώτο είναι το ‘Meet Now’ δουλεύει μόνο με το Microsoft Edge και το Google Chrome. Αν χρησιμοποιείς το Safari ή το Firefox τότε θα πρέπει να κατεβάσεις την εφαρμογή του Skype. 

Το επόμενο μειονέκτημα προέρχεται από το Zoom. Το Zoom μόλις πρόσφατα άρχισε να προσαρμόζει τα meeting links. Κι αυτό γιατί τα ψηφιακά trolls μέχρι πρότινος κακοποιούσαν το σύστημα και έπαιρναν τον έλεγχο των meetings ενώ παράλληλα έκανε share εικονογραφημένο υλικό, το λεγόμενο (Zoombombing). Το Zoom πρόσθεσε κωδικούς στα meetings και επιπλέον ένα waiting room. Με αυτό τον τρόπο οι hosts έχουν καλύτερο έλεγχο για το ποιος μπαίνει στο meeting μειώνοντας τις τακτικές ‘Zoombombing’.

Αν το Skype χειριστεί το ‘Meet Now’ σωστά τότε μάλλον θα είναι το επόμενο Zoom. Ευτυχώς η Microsoft έμαθε από το Zoom πριν δημιουργήσει το Meet Now.

 

 

 

Ίσως σε ενδιαφέρουν