Τύποι περιεχομένου
Στην ψηφιακή εποχή που ζούμε, είναι σημαντικό να εκμεταλλεύεστε το περιεχόμενο του blog σας προκειμένου να βοηθήσετε την επωνυμία σας να ξεχωρίσει.
Το περιεχόμενο που βασίζεται σε κείμενο, θα διαδραματίζει πάντα σημαντικό ρόλο στο ψηφιακό μάρκετινγκ, αλλά η δημιουργία και η προώθηση οπτικού και διαδραστικού περιεχομένου μπορεί επίσης να αποφέρει τεράστια οφέλη όταν τα διαχειριστείτε σωστά.
Σε γενικές γραμμές, μπορούμε να κατηγοριοποιήσουμε τους διαφορετικούς τύπους περιεχομένου σε:
- Γραπτό περιεχόμενο
- Οπτικό περιεχόμενο
- Διαδραστικό περιεχόμενο
- Περιεχόμενο βίντεο
Στην πράξη, πολλοί από αυτούς τους διαφορετικούς τύπους επικαλύπτονται, αλλά οι μικρές διαφορές του καθενός μπορεί να έχουν τεράστιο αντίκτυπο στο αποτέλεσμα.
Ας ξεκινήσουμε.
Είδη γραπτού περιεχομένου
1. Περιεχόμενο – Αναρτήσεις σε Blog (Ιστολόγιο)
Οι αναρτήσεις ιστολογίου προσφέρουν σταθερά κορυφαίες επιδόσεις για την επωνυμία σας.
Οι αναρτήσεις ιστολογίου δεν είναι απαραίτητες μόνο για την αποτελεσματική βελτιστοποίηση των μηχανών αναζήτησης (SEO), μπορούν ακόμη να συμβάλλουν στην πρωτοποριακή σκέψη, στη δημιουργία ευκαιριών δικτύωσης, καθώς και στην ανάπτυξη του πελατολογίου της επιχείρησής σας.
Δημιουργήστε αναρτήσεις ιστολογίου για να ενημερώνετε το κοινό σας, να αυξήσετε την αναγνωρισιμότητα της επωνυμίας σας, να επισημάνετε τις γνώσεις της επιχείρησής σας σχετικά με τις εξελίξεις στον κλάδο ή να δημιουργήσετε ένα μακροπρόθεσμο ιστορικό παροχής χρήσιμου και πολύτιμου περιεχομένου.
Αν αναρωτιέστε ποιο τύπο ανάρτησης ιστολογίου θα πρέπει να δοκιμάσετε, οι δυνατότητες είναι αρκετές. Ακολουθεί μια λίστα 21 διαφορετικών τύπων περιεχομένου ιστολογίου.
1. Ιστολόγια How-To 2. Αποφθέγματα 3. Στατιστικά στοιχεία 4. Συλλογές (Round Ups) 5. Συνεργασίες 6. Ερωτήσεις και Απαντήσεις (Q & A) 7. Συνεντεύξεις 8. Εταιρικά Νέα 9. Νέα Προϊόντων 10. Δελτία Τύπου 11. Συγκρίσεις | 12. Άρθρο-λίστα 13. Οδηγοί βήμα προς βήμα 14. Επεξηγηματικό άρθρο 15. Νέες στρατηγικές 16. Έρευνες 17. Βέλτιστες πρακτικές 18. Συμβουλές 19. Άρθρο τύπου λίστα υποχρεώσεων (To-Do List) 20. Διαψεύσεις/Αποτυχίες 21. Επαναπροσδιορισμοί |
Δοκιμάστε αυτό: Σκεφτείτε μια λέξη-κλειδί που έχει σημασία για την επιχείρησή σας και στη συνέχεια συνδέστε τη σε ένα εργαλείο όπως το BuzzSumo. Ποιο είναι το πιο συχνά κοινοποιημένο σχετικό περιεχόμενο; Αυτό θα σας δώσει κάποιες ιδέες σχετικά με το είδος του περιεχομένου ιστολογίου που θα έχει απήχηση στο κοινό σας.
2. Ηλεκτρονικά βιβλία (E-books)
Τα ηλεκτρονικά βιβλία προσφέρουν σημαντική ανάπτυξη πελατολογίου σε επωνυμίες που επιδιώκουν να αυξήσουν τον κατάλογο συνδρομητών του μάρκετινγκ τους μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου ή να ενισχύσουν τις ευκαιρίες εμπλοκής με τις ομάδες πωλήσεών τους.
Τα ηλεκτρονικά βιβλία μπορούν να προσφερθούν στη μορφή δωρεάν ψηφιακού download, με το περιεχόμενό τους να απευθύνεται αποκλειστικά σε συνδρομητές premium ή να προσφερθούν σε ιστοσελίδες αγορών όπως η Amazon, προκειμένου να καθιερωθεί ως αυθεντία ο Διευθύνων Σύμβουλος μιας επωνυμίας.
Χρησιμοποιήστε τα ηλεκτρονικά βιβλία όταν θέλετε να προσφέρετε το υπόβαθρο κάποιων πληροφοριών ή πληροφορίες σε βάθος, όταν το κοινό σας δεν περιορίζεται χρονικά ή όταν θέλετε να περάσετε το στάδιο εδραίωσης και να βοηθήσετε τους δυνητικούς πελάτες σας να εισέλθουν βαθύτερα στο δίκτυο πωλήσεων.
Δοκιμάστε αυτό: Δημιουργήστε ένα ηλεκτρονικό βιβλίο σχετικό με ένα θέμα που είναι σημαντικό για τους πιθανούς πελάτες σας. Δώστε στους χρήστες τη δυνατότητα να κατεβάσουν το ηλεκτρονικό βιβλίο παρέχοντάς τους ένα όνομα και μια διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου. Αποκτήστε πρόσβαση σε αυτούς τους χρήστες με στοχευμένο μάρκετινγκ, το οποίο θα διαφημίζει τα προϊόντα ή τις υπηρεσίες σας.
Για παράδειγμα, συνεργαστήκαμε με την Convince and Convert για να δημιουργήσουμε ένα ηλεκτρονικό βιβλίο σχετικά μετο πώς μπορεί κανείς να αναπτύξει μια αποτελεσματική στρατηγική βελτιστοποίησης μηχανών αναζήτησης (SEO). Κατά τη δημιουργία του ηλεκτρονικού σας βιβλίου, φροντίστε επίσης να δημιουργήσετε μια σελίδα προορισμού αφιερωμένη στο βιβλίο όπου θα παρέχετε περιορισμένη πρόσβαση σε αυτό.
3. Περιεχόμενο με ιστορίες επιτυχίας πελατών
Είναι πιθανότερο να αγοράσουμε κάτι όταν γνωρίζουμε ότι κάποιος πραγματικός πελάτης αντιμετώπισε παρόμοια προβλήματα με εμάς, στα οποία βρήκε τη λύση μέσω του προσφερόμενου προϊόντος ή υπηρεσίας. Οι ιστορίες επιτυχίας των πελατών αποδεικνύουν την απόδοση της επιχείρησή σας στον πραγματικό κόσμο.
Στο Salesforce υπάρχει ένας ευδιάκριτος σύνδεσμος στην αρχική σελίδα, ο οποίος μεταφέρει τους χρήστες σε δεκάδες ιστορίες πελατών.
Δοκιμάστε αυτό: Ζητήστε από τους κορυφαίους πελάτες σας ανατροφοδότηση σχετικά με τον τρόπο που τους βοήθησε η εταιρεία σας και δημοσιεύστε τα αποτελέσματα.
Το MailChimp, η πλατφόρμα μάρκετινγκ ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, έχει μερικά εξαιρετικά παραδείγματα ιστοριών επιτυχίας πελατών.
4. Περιπτωσιολογικές Μελέτες (case studies) στο περιεχόμενο
Το 89% των ατόμων που ασχολούνται με το μάρκετινγκ, υποστηρίζουν ότι οι μελέτες περιπτώσεων και οι μαρτυρίες είναι οι πιο αποτελεσματικές μορφές περιεχομένου για τον επηρεασμό των αγορών. Όπως οι ιστορίες πελατών, οι περιπτωσιολογικές μελέτες αποδεικνύουν ότι οι λύσεις σας λειτουργούν.
Οι μελέτες περιπτώσεων είναι ιδιαίτερα χρήσιμες για τη βελτιστοποίηση του ρυθμού μετατροπής. Η παροχή περιπτωσιολογικών μελετών ως συστατικό μέρος της στρατηγικής μάρκετινγκ περιεχομένου που ακολουθείτε μπορεί να βοηθήσει στον επηρεασμό των πελατών προκειμένου να δοκιμάσουν το προϊόν ή την υπηρεσία σας και είναι επίσης χρήσιμη για τη βελτιστοποίηση των μηχανών αναζήτησης σε βάθος χρόνου.
Χρησιμοποιήστε μελέτες περιπτώσεων όταν πρέπει να αποδείξετε την αξία της επωνυμίας ή του προϊόντος σας, να επισημάνετε τα σημεία διαφοροποίησης έναντι των ανταγωνιστών σας ή να παρουσιάσετε το ιστορικό πωλήσεων της εταιρείας σας συγκριτικά με τον κλάδο. Μια μαρτυρία στην αρχική σελίδα του ιστοτόπου σας αποτελεί διαφήμιση. Mια μελέτη περίπτωσης μεταφέρει τα πραγματικά αποτελέσματα πίσω από τον προϊδεασμό μιας μαρτυρίας.
Δοκιμάστε αυτό: Βεβαιωθείτε ότι θα δείξετε την πρόκληση που αντιμετωπίζει ένας πελάτης και θα παρουσιάσετε τον τρόπο με τον οποίο η λύση σας παρείχε την απάντηση στην πρόκληση αυτή.
5. Περιεχόμενo και οδηγοί προϊόντων
Τα περιεχόμενα και οι οδηγοί προϊόντων συμβάλλουν στην αντιμετώπιση συγκεκριμένων ανησυχιών των χρηστών στην ιστοσελίδα σας που επιλέγουν τελικά να αγοράσουν τα προϊόντα σας. Επίσης περιέχουν αρκετές φράσεις-κλειδιά με λιγότερο ανταγωνισμό, το οποίο είναι ιδανικό για τη βελτιστοποίηση των μηχανών αναζήτησης.
Οι οδηγοί και οι επιδείξεις επιτόπου στην εταιρική σας ιστοσελίδα παρουσιάζουν προοπτικές του τι κάνετε, πώς το κάνετε και βοηθούν τους πελάτες να φανταστούν τη χρήση των προϊόντων σας. Δημοσιεύστε μια σειρά από οδηγούς προϊόντων στην ιστοσελίδα σας που να είναι απαλλαγμένοι από πολύπλοκη ορολογία και τεχνικές πωλήσεων.
Δοκιμάστε αυτό: Ανεβάστε ένα βίντεο επίδειξης του προϊόντος σας στο YouTube, το οποίο θα οδηγεί ξανά πίσω στην ιστοσελίδα σας.
6. Resources Center
Ένας από τους καλύτερους τρόπους για να αντιμετωπίσετε ορισμένες ανησυχίες των πιθανών πελατών σας είναι μέσω μιας σελίδας κέντρου βοήθειας.
Το Olark προσφέρει λογισμικό ζωντανής συνομιλίας στην ιστοσελίδα του. Στην αρχική σελίδα υπάρχει ένας διακριτός σύνδεσμος που οδηγεί στην κεντρική σελίδα βοήθειας, όπου παρουσιάζονται προοπτικές για τον τρόπο εγκατάστασης του προϊόντος τους. Τα άρθρα εκεί καλύπτουν την διαχείριση λογαριασμών, τα χαρακτηριστικά των προϊόντων και τις πολιτικές της εταιρείας. Αυτοί οι οδηγοί είναι επίσης εξαιρετικοί για τη βελτιστοποίηση των μηχανών αναζήτησης, επειδή στοχεύουν σε πολύ συγκεκριμένες λέξεις-κλειδιά.
7. Φύλλο σύγκρισης
Κάνοντας εύκολη τη σύγκριση προϊόντων δίπλα-δίπλα για τους πιθανούς αγοραστές, έχετε βρει έναν ακόμη καλό τρόπο για να κερδίσετε την εμπιστοσύνη των πελατών σας και να κάνετε τις αποφάσεις τους για αγορές ευκολότερες. Μερικές φορές, ένα απλό διάγραμμα είναι ο καλύτερος τρόπος για να παρουσιάσετε χρήσιμες πληροφορίες. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τα γραφήματα για να συγκρίνετε τα προϊόντα σας μεταξύ τους ή με αυτά άλλων εταιρειών.
Δοκιμάστε αυτό: Συγκρίνετε έως και πέντε ή έξι προϊόντα ή χαρακτηριστικά μεταξύ τους. Διαχωρίστε τις διαφορετικές καταχωρήσεις με χρώματα που κάνουν αρκετή αντίθεση μεταξύ τους και αφήστε αρκετή απόσταση ανάμεσά τους.
8. Περιεχόμενο με συχνές ερωτήσεις (FAQ)
Μια σελίδα “Συχνές Ερωτήσεις” στον ιστότοπό σας μπορεί να συμβάλει καθοριστικά στην προώθηση πιθανών πωλήσεων. Εκεί θα μπορείτε να απαντήσετε σε ερωτήσεις σχετικά με τον κλάδο, τα προϊόντα, τις υπηρεσίες σας και πολλά άλλα. Όλα αυτά δεν είναι χρήσιμα μόνο για τους πιθανούς αγοραστές. Μπορείτε επίσης να εξοικονομήσετε χρόνο για το προσωπικό σας, περιορίζοντας τον αριθμό των επαναλαμβανόμενων ερωτήσεων που απαντούν καθημερινά.
Δοκιμάστε αυτό: Για να κάνετε τη σελίδα των Συχνών Ερωτήσεων σας πιο προσιτή, διαχωρίστε τις ερωτήσεις σε ξεχωριστές κατηγορίες και ενημερώνετε τη σελίδα τακτικά, προκειμένου να τη διατηρείτε επικαιροποιημένη.
9. Βραβεία
Πάντα είναι μια καλή ιδέα να υπενθυμίσετε στο ακροατήριό σας την αξιοπιστία και την εμπειρία σας. Ένας απλός τρόπος για να το κάνετε αυτό είναι να παρουσιάσετε τα βραβεία και τα επιτεύγματά σας.
Δοκιμάστε αυτό: Εμφανίστε τα βραβεία εμπιστοσύνης και τις αποδείξεις για τα επιτεύγματα αυτά στις σελίδες που προτρέπουν σε δράση, καθώς και στην τελική σελίδα αγοράς.
10. Περιεχόμενο δημιουργημένο από το χρήστη
Το περιεχόμενο που δημιουργείται από χρήστες είναι εξαιρετικό, επειδή όχι μόνο παρέχει κοινωνικές αποδείξεις σε δυνητικούς πελάτες, αλλά είναι και δωρεάν.
Είτε χρησιμοποιείτε το Instagram για να παρουσιάσετε κάποιους πελάτες να φορούν ή να χρησιμοποιούν το προϊόν σας, είτε συλλέγετε ιστορίες επιτυχίας πελατών για να τις μοιραστείτε στην ιστοσελίδα σας, προσπαθήστε να ενσωματώσετε στη στρατηγική περιεχομένου σας τουλάχιστον ένα μικρό κομμάτι περιεχομένου δημιουργημένο από χρήστες.
Δοκιμάστε αυτό: Βεβαιωθείτε για το ποιοι είναι οι πιο πιστοί πελάτες σας. Στη συνέχεια στείλτε τους μια έρευνα σχετικά με τις προκλήσεις που τους οδήγησαν να αναζητήσουν μια λύση όπως η δική σας, το γιατί επέλεξαν να συνεργαστούν με την εταιρεία σας αντί για κάποια άλλη και το πώς επωφελούνται από το προϊόν σας. Έπειτα, θα μπορέσετε να μετατρέψετε το παραπάνω σε ιστορία επιτυχίας.
Τύποι οπτικού περιεχομένου
Στην ψηφιακή εποχή που ζούμε, είναι σημαντικό να εκμεταλλευτείτε όλες τις διαθέσιμες μορφές περιεχομένου προκειμένου να βοηθήσετε την επωνυμία σας να ξεχωρίσει. Το περιεχόμενο βασισμένο σε γραπτό κείμενο θα διαδραματίζει πάντα ένα σημαντικό ρόλο στο ψηφιακό μάρκετινγκ, αλλά η δημιουργία και η προώθηση οπτικού περιεχομένου έχει επίσης τη δυνατότητα να αποφέρει τεράστια οφέλη για την επωνυμία σας, εφόσον το αξιοποιήσετε σωστά.
Υπάρχουν τρία βασικά πλεονεκτήματα της χρήσης οπτικού περιεχομένου:
- Είναι πιο ελκυστικό. Η εταιρεία διανομής Τύπου PR Newswire διαπίστωσε ότι η εισαγωγή φωτογραφιών, βίντεο και άλλων οπτικών μέσων στα δελτία τύπου της προσέλκυσε 77% περισσότερες προβολές σε σχέση με το περιεχόμενο αποτελούμενο αποκλειστικά από κείμενο.
- Είναι πιο προσιτό. Μπορούμε να επεξεργαστούμε οπτικές πληροφορίες 60.000 φορές πιο γρήγορα, συγκριτικά με το περιεχόμενο κειμένου.
- Γίνεται ευκολότερα αξέχαστο. Σύμφωνα με το Brain Rules (Κανόνες Εγκέφαλου) του Δρ Τζον Μεντίνα, υπάρχει έξι φορές μεγαλύτερη πιθανότητα να θυμηθεί κάποιος ορισμένες πληροφορίες που του δίνονται, εάν σε αυτές επισυνάπτονται οπτικά μέσα.
11. Περιεχόμενο με Εικόνες
Σύμφωνα με μια μελέτη του Venngage, οι εικόνες είναι ο πιο συχνά χρησιμοποιούμενος τύπος οπτικού περιεχομένου.
Ενώ οι χρήστες μπορεί να παραβλέπουν ένα κομμάτι κειμένου, μια εικόνα έχει τη δυνατότητα να μεταφέρει το μήνυμά σας μέσα σε λίγα δευτερόλεπτα. Μπορείτε να βρείτε πολλές δωρεάν διαθέσιμες φωτογραφίες και εικόνες σε ιστοσελίδες όπως το Flickr και το Photobucket, αλλά για να κάνετε τα κοινωνικά σας μηνύματα και τις αναρτήσεις ιστολογίου σας αξέχαστες, δημιουργήστε πρωτότυπες εικόνες.
12. Βίντεο
Η Cisco προέβλεπε ότι το 2019 τα βίντεο θα αποτελούν το 80% της παγκόσμιας κίνησης στο Διαδίκτυο.
Η Evernote έκανε πάντα καλή χρήση των βίντεο στην ιστοσελίδα της και σε όλα τα κοινωνικά μέσα που διαθέτει. Τα λεπτομερή επεξηγηματικά βίντεο τους, εκπαιδεύουν τους χρήστες σχετικά με τα εργαλεία της επωνυμίας τους και η ιστοσελίδα τους περιλαμβάνει επίσης διάφορα βίντεο με ιστορίες πελατών.
Τα βιντεο τύπου “How-to” που παρουσιάζουν προϊόντα, αποσπάσματα “πίσω από τα παρασκήνια”, μαρτυρίες πελατών ή συνεντεύξεις των εργαζομένων είναι ένα καλό σημείο για να ξεκινήσετε. Προσπαθήστε να συμπεριλάβετε μια πρόσκληση σε δράση, η οποία θα ενθαρρύνει τους θεατές να κάνουν το επόμενο βήμα, ανάλογα με τους στόχους μάρκετινγκ που έχετε θέσει.
13. Περιεχόμενο με γραφήματα
Σύμφωνα με το Nielson Norman Group, τα γραφήματα παίρνουν likes και κοινοποιούνται στα social media τρεις φορές περισσότερο από οποιαδήποτε άλλη μορφή περιεχομένου.
Οι στατιστικές και οι τάσεις μάρκετινγκ περιεχομένου αναφέρουν το εξής: Χρησιμοποιώντας τολμηρά γραφικά, επιδεικνύουν τη σημασία του μάρκετινγκ περιεχομένου χρησιμοποιώντας λεπτομερή στατιστικά στοιχεία και γεγονότα, αλλά με έναν οπτικό τρόπο, με τον οποίο είναι ευκολότερο να συμβαδίσει ο χρήστης.
Συγκεντρώστε μερικά στατιστικά δεδομένα ή και ενδιαφέροντα στοιχεία σχετικά με τα οφέλη που προσφέρει η εταιρεία σας και δημιουργήστε τα δικά σας γραφήματα, χρησιμοποιώντας εργαλεία όπως το Canva ή το PicMonkey. Στη συνέχεια, μπορείτε να τα προωθήσετε μέσω της ιστοσελίδας σας, των καναλιών στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και το ηλεκτρονικό ταχυδρομείο.
14. Περιεχόμενο με Memes
Τα Memes είναι ιδανικά για το Twitter και το Facebook και επίσης είναι πολύ εύκολο να δημιουργηθούν. Σκεφτείτε το κοινό-στόχο σας και το τι θα έβρισκε διασκεδαστικό ή παρακινητικό.
Το Grammarly είναι ένα εξαιρετικό παράδειγμα εταιρείας που χρησιμοποιεί τα memes με τον κατάλληλο τρόπο.
Η σελίδα τους στο Pinterest διαθέτει επίσης προς κοινοποίηση “Κάρτες Grammarly”, οι οποίες προωθούν το εργαλείο τους και τη σημασία της χρήσης σωστής γραμματικής.
15. Περιεχόμενο με GIFs
Τα αρχεία GIFs είναι ιδανικά για να μοιραστείτε διασκεδαστικό και ευχάριστο περιεχόμενο. Το Twitter έχει καταστήσει εύκολη την προσθήκη GIF σε tweets, με μια ενσωματωμένη επιλογή που σας επιτρέπει να επισυνάψετε ένα GIF σχετικό με τη φράση που θα επιλέξετε.
Μπορείτε επίσης να δημιουργήσετε τα δικά σας GIFs με το GIF Maker, το Giphy ή το And Then I Was Like, τα οποία σας βοηθούν να μετατρέψετε ένα βίντεο από την κάμερα του υπολογιστή σας, σε κοινόχρηστο GIF. Ίσως να έχετε ήδη βίντεο που μπορείτε να επαναχρησιμοποιήσετε ως GIF.
16. Βίντεο 360 μοιρών
Δεν είναι όλα τα βίντεο κατάλληλα για να μετατραπούν σε βίντεο 360 μοιρών. Αλλά αν θεωρείτε ότι αυτό θα βοηθήσει την επωνυμία σας με έναν ενδιαφέροντα τρόπο, θα μπορούσατε να το δοκιμάσετε.
Το Visit Las Vegas χρησιμοποιεί βίντεο 360 μοιρών για να δώσει στους θεατές οπτικές εμπειρίες από χαρακτηριστικές στιγμές στο Vegas, εκδηλώσεις γνωστών επωνυμιών, μέχρι εναέρια πλάνα από το Las Vegas Strip, την περιοχή με τα περίφημα ξενοδοχεία και τα καζίνο.
Ποιες μοναδικές εμπειρίες μπορείτε να προσφέρετε στο κοινό σας με ένα βίντεο 360 μοιρών; Για βοήθεια σχετικά με τη δημιουργία αυτών των διαδραστικών βίντεο, δείτε αυτό το άρθρο από το HubSpot .
17. Περιοδικά
Ένας από τους πιο πρόσφατους τύπους οπτικού περιεχομένου που κερδίζει σε δημοφιλία είναι τα ηλεκτρονικά περιοδικά (“e-magazines”). Όπως και τα φυσικά περιοδικά που όλοι γνωρίζουμε, τα ηλεκτρονικά περιοδικά φαίνονται να συνδυάζουν μεγάλες, ισχυρές εικόνες με ενδιαφέρουσες ιστορίες και αποσπάσματα.
Η Red Bull, η Harry’s και η Fujitsu είναι όλα παραδείγματα εταιρειών που κυκλοφορούν τα δικά τους περιοδικά
Τύποι διαδραστικού περιεχομένου
18. Διαγωνισμός
Πολλοί αναγνώστες απολαμβάνουν τη συμμετοχή σε διαγωνισμούς, ειδικά αν υπόσχονται ένα τεράστιο βραβείο. Οι διαγωνισμοί αποτελούν έναν εξαιρετικό τρόπο να ενθαρρύνετε τη δημιουργία περιεχομένου από τους χρήστες και να αυξήσετε την αφοσίωσή τους στην επωνυμία σας. Μπορείτε επίσης να συλλέξετε διευθύνσεις ηλεκτρονικού ταχυδρομείου επειδή θα πρέπει να ενημερώσετε τον νικητή, σωστά;
Το διαδικτυακό σούπερ μάρκετ Ocado δημιούργησε ένα διαγωνισμό δοκιμίου, ζητώντας από τους πελάτες να γράψουν για το εστιατόριο των ονείρων τους, προσφέροντας ως έπαθλο ένα δείπνο σε εστιατόριο βραβευμένο με Michelin. Ο διαγωνισμός προωθήθηκε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και στο ιστολόγιό τους.
Δοκιμάστε αυτό: Το Woobox σας βοηθά να δημιουργείτε ελκυστικούς διαγωνισμούς, κουπόνια, προσφορές και άλλα, μέσω των μέσων κοινωνικής δικτύωσης και των σελίδων προορισμού.
19. Δημοσκοπήσεις
Πέρα από το γεγονός ότι είναι ιδανικές για συλλογή αποκλειστικών δεδομένων για το κοινό σας, οι δημοσκοπήσεις είναι γρήγορες και δύσκολα τις αγνοεί κανείς.
Η ιστοσελίδα σταδιοδρομίας The Muse χρησιμοποίησε δημοσκοπήσεις στο Twitter για να ρωτήσει τους χρήστες τι θα έκανε την ημέρα εργασίας τους καλύτερη. Οι περισσότεροι χρήστες επέλεξαν το “καλύτερος προϊστάμενος” και η εταιρεία χρησιμοποίησε τα αποτελέσματα ως έμπνευση για μια μεταγενέστερη δημοσίευση ιστολογίου.
Δοκιμάστε αυτό: Το Easypolls είναι ένα απλό εργαλείο δημιουργίας δημοσκοπήσεων, το οποίο μπορείτε να προσαρμόσετε και να ενσωματώσετε στον ιστότοπό σας.
20. Κουίζ
Όλο και περισσότερες εταιρείες χρησιμοποιούν τα διασκεδαστικά Q & As (Ερωτήσεις και Απαντήσεις) στο μάρκετινγκ τους, παρουσιάζοντας στους χρήστες το ζώο με το οποίο έχουν κοινά χαρακτηριστικά ή την πόλη στην οποία θα έπρεπε να ζουν.
Οι προμηθευτές εξοπλισμού τέχνης Aaron Brothers δημιούργησαν ένα ερωτηματολόγιο χρώματος ρωτώντας τους χρήστες “Ποιο είναι το χρώμα σας”; Αυτό τους βοήθησε να προσελκύσουν περίπου 500 χρήστες που θα μπορούσαν μελλοντικά να μετατραπούν σε πελάτες.
Δοκιμάστε αυτό: Το Qzzr διευκολύνει τη δημιουργία προσεγμένων και εξατομικευμένων κουίζ, τα οποία μπορείτε να ενσωματώσετε στον ιστότοπό σας ή να τα μοιραστείτε με τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Σας παρέχει επίσης στατιστικά στοιχεία σχετικά με την εμπλοκή των χρηστών.
Τύποι περιεχομένου βίντεο
21. Επίδειξη προϊόντων
Τα βίντεο επίδειξης προϊόντων είναι ένας φανταστικός τρόπος για να δείξετε το προϊόν σας σε δράση. Ταυτόχρονα κάνετε τους πιθανούς πελάτες να αισθάνονται πως έχουν πρόσβαση σε αποκλειστικό και σπάνιο περιεχόμενο.
Οι δοκιμαστικές εκδόσεις τείνουν να υπογραμμίζουν βασικά χαρακτηριστικά και να απαντούν σε συνήθεις ερωτήσεις προκειμένου να δείξουν στους πελάτες την αξία που θα αποκτήσουν αγοράζοντας ένα προϊόν, φέρνοντάς τους έτσι πιο κοντά στην αγορά.
22. Vlog
Αν δημιουργείτε περιεχόμενο υψηλής ποιότητας για το ιστολόγιό σας, γιατί να μην το μοιραστείτε και σε μορφή βίντεο; Έτσι προσφέρετε στο κοινό σας μια ευρύτερη ποικιλία τρόπων για να καταναλώσει το αποκλειστικό περιεχόμενο σας.
Τα Vlogs αποτελούν έναν από τους ευκολότερους τύπους βίντεο, ο οποίος τείνει να λαμβάνει μεγάλη εμπλοκή από τους χρήστες.
Εάν δεν είστε σίγουροι από που να ξεκινήσετε, πάρτε μερικές συμβουλές από κάποιες κορυφαίες διασημότητες του YouTube που έχουν καταφέρει να τραβήξουν και να διατηρήσουν την προσοχή από ένα πολύ μεγάλο και ευρύ κοινό.
23. Εταιρική κουλτούρα
Ένας σημαντικός στόχος του μάρκετινγκ περιεχομένου είναι να παρουσιάσει τη ζωντανή, ανθρώπινη πλευρά της επωνυμίας σας. Ένας από τους καλύτερους τρόπους για να το κάνετε αυτό είναι να δώσετε στους θεατές μια ματιά από τα στελέχη και την κουλτούρα της εταιρείας σας. Δεν χρειάζεται να έχετε την ιδιόμορφη κουλτούρα της Google για να είναι το βίντεο αυτό επιτυχημένο.
Τα βίντεο εταιρικής κουλτούρας μπορούν να περιλαμβάνουν συνεντεύξεις με υπαλλήλους, εταιρικά πάρτι, εορτασμούς γενεθλίων και άλλα. Το κλειδί είναι να δείξετε ότι η επιχείρησή σας δεν είναι μια απρόσωπη οντότητα αλλά ένα “μωσαϊκό” αποτελούμενο από πραγματικούς ανθρώπους και προσωπικότητες.
24. Webinar (Διαδικτυακό σεμινάριο)
Ένα webinar μπορεί να είναι ένας πολύ αποτελεσματικός τρόπος επικοινωνίας με το ακροατήριό σας, ειδικά για μαρκετίστες στον κλάδο B2B.
Στην πραγματικότητα, μια έκθεση από το Content Marketing Institute δείχνει ότι το 66% όσων ασχολούνται με το μάρκετινγκ σε B2B επίπεδο αναφέρονται στα webinars ως μία από τις πιο ισχυρές στρατηγικές για μάρκετινγκ περιεχομένου.
Δεδομένου ότι τα webinars απαιτούν από τους χρήστες να εγγραφούν, μπορούν επίσης να λειτουργήσουν ως πολύτιμα εργαλεία για την ανάπτυξη του πελατολογίου σας. Και ένα επιπλέον πλεονέκτημά τους είναι ότι το περιεχόμενο από ένα webinar μπορεί επίσης να επαναχρησιμοποιηθεί σε αναρτήσεις ιστολογίου.
Θες να μάθεις περισσότερα για το σωστό περιεχόμενο;
Ο καλύτερος τρόπος να μάθεις περισσότερα είναι να κάνεις ατομικά μαθήματα μαζί μου.
Τι θα καταφέρεις με τα μαθήματα για Facebook, Twitter, Instagram, LinkedIn, Διαφημίσεις, Mάρκετινγκ και εργαλεία
[intense_content_section background_color=”#1C72BD” border_bottom=”0″] [intense_row] [intense_column size=”12″] [intense_promo_box shadow=”8″][intense_icon_list]
[intense_icon_list_item type=”chevron-sign-right”]να χαράξεις ένα ολοκληρωμένο στρατηγικό πλάνο[/intense_icon_list_item][intense_icon_list_item type=”repeat” spin=”1“]Nα κάνεις εύκολα και γρήγορα video και εικόνες[/intense_icon_list_item] [intense_icon_list_item type=”bullseye” color=”red”]να μπορείς να δημιουργήσεις και να διαχειριστείς εξ ολοκλήρου καμπάνιες στην πλατφόρμα του Google Ads[/intense_icon_list_item][intense_icon_list_item type=”play-sign” color=”primary”]να μπορείς να κατανοήσεις όλα τα στατιστικά του Google Analytics[/intense_icon_list_item] [intense_icon_list_item type=”ok-sign” color=”success”]να μπορείς να δημιουργήσεις και να διαχειριστείς εξ ολοκλήρου καμπάνιες σε Facebook & Instagram[/intense_icon_list_item] [intense_icon_list_item type=”thumbs-up”]να μπορείς να δημιουργήσεις αποτελεσματικές διαφημίσεις σε Google, Facebook, Youtube, Instagram και LinkedIn[/intense_icon_list_item] [intense_icon_list_item type=”repeat” spin=”1“]Nα είσαι σε θέση να βγεις δυναμικά στην αγορά εργασίας σαν Social Media Manager[/intense_icon_list_item] [/intense_icon_list]
[/intense_promo_box] [/intense_column] [/intense_row] [/intense_content_section] [intense_icon_list]Το κόστος για κάθε ώρα μαθήματος είναι 30 € + Φ.Π.Α.
Τα μαθήματα γίνονται μέσω της πλατφόρμας ZOOM. Βλέπουμε ο ένας τον άλλο ταυτόχρονα , βλέπουμε τον ίδιο υπολογιστή, και εφαρμογές κατά την διάρκεια του μαθήματος. Η διδασκαλία μαγνητοσκοπείται δωρεάν, και έχεις αρχείο με το τι είπαμε.
Για προαγορά 10 ωρών γίνεται έκπτωση 16 %
Mήπως τα μαθήματα σου φαίνονται ακριβά
30 € για μια ώρα, (που πάντα είναι περισσότερη) με ένα καθηγητή με 20 χρόνια εμπειρία, με εκατοντάδες μαθητές , με δεκάδες επιτυχημένες καμπάνιες μπορεί να φαίνονται ακριβά σε κάποιους.
Τα μαθήματα μου όμως ειναι τα πιο φθηνά FACE TO FACE Digital marketing online courses σε όλη την Ελλάδα.
Αντίστοιχα μαθήματα αρχίζουν απο 45 €