Η Μαρία χωρίζει και οφείλεται στο iPhone του άντρα της

215views

H Μαρία (ας την λέμε έτσι )  είναι φίλη από το δημοτικό. Μιλάμε στο τηλέφωνο συνήθως μια φορά την εβδομάδα. Έχει ζήσει χρόνια στην Αμερική , όπως και εγώ, και δούλευε σε ένα Apple store στο  Burlington Mall, πολύ κοντά στη Βοστώνη.

Apple Burligton

Η Μαρία χωρίζει, και φταίει το Iphone

Με πήρε σήμερα το πρωί να μου ανακοινώσει ότι  χωρίζει. Μέσα από μια συγκεκριμένη λειτουργία του iPhone κατάλαβε ότι ο άντρας της εδώ και 2 χρόνια την απατά. Δεν θα μπω σε άλλες λεπτομέρειες για το ζευγάρι , αλλά θα σας μιλήσω για τον κρυφό χάρτη που φτιάχνει το κινητό σας. Μια λειτουργία ενεργοποιείται αυτόματα στο κινητό με αποτέλεσμα οι χρήστες να μην ενημερώνονται ποτέ.

Ο χάρτης που φτιάχνει κρυφά το iphone σου

Ακόμα και αν έχεις ακολουθήσει τις οδηγίες μου όταν έγραψα για τα  10 πράγματα που ξέρει η Google για σένα, και έχεις απενεργοποιήσει το ιστορικό του Google Maps, υπάρχει μια δυσάρεστη έκπληξη αν έχεις iPhone.

Αυτά τα κινητά έχουν ενσωματωμένο έναν «κρυμμένο» χάρτη ο οποίος καταγράφει το κάθε σας βήμα (που πηγαίνετε, τι ώρα πηγαίνετε και τι ημερομηνία).

Η ρύθμιση αυτή άρχισε να κυκλοφορεί με το λογισμικό του iOS7, δηλαδή από τον Ιούνιο του 2013 και σύμφωνα με τον CEO της Apple έχει εγκατασταθεί στο 89% των συσκευών.

Πως θα δώ τον χάρτη

  1. Για να δείτε τον περιβόητο χάρτη, αρκεί να μπείτε στις « Ρυθμίσεις » και να βρείτε την επιλογή « Απόρρητο ».
  2. Κάντε κλικ στην επιλογή « Υπηρεσιες  τοποθεσίας », μετά βρείτε την επιλογή « Υπηρεσίες συστήματος » και τέλος «Πρόσφατες ή  Συχνές Τοποθεσίες ».


    Ιστορικό Τοποθεσιών
  3. Πατώντας αυτή την επιλογή θα σου εμφανιστούν οι περιοχές που πήγες και πατώντας πάνω στην κάθε μία θα δεις έναν χάρτη με αναλυτικότερες πληροφορίες.

Τι να κάνετε

Προσοχή: Ακόμα και αν ξεκλικάρετε την επιλογή, αυτή από μόνη της μπορεί να ενεργοποιηθεί ξανά στην επόμενη ενημέρωση λογισμικού.

Ίσως σε ενδιαφέρουν