Η Μαρία χωρίζει και οφείλεται στο iPhone του άντρα της

301views

H Μαρία (ας την λέμε έτσι )  είναι φίλη από το δημοτικό. Μιλάμε στο τηλέφωνο συνήθως μια φορά την εβδομάδα. Έχει ζήσει χρόνια στην Αμερική , όπως και εγώ, και δούλευε σε ένα Apple store στο  Burlington Mall, πολύ κοντά στη Βοστώνη.

Apple Burligton

Η Μαρία χωρίζει, και φταίει το Iphone

Με πήρε σήμερα το πρωί να μου ανακοινώσει ότι  χωρίζει. Μέσα από μια συγκεκριμένη λειτουργία του iPhone κατάλαβε ότι ο άντρας της εδώ και 2 χρόνια την απατά. Δεν θα μπω σε άλλες λεπτομέρειες για το ζευγάρι , αλλά θα σας μιλήσω για τον κρυφό χάρτη που φτιάχνει το κινητό σας. Μια λειτουργία ενεργοποιείται αυτόματα στο κινητό με αποτέλεσμα οι χρήστες να μην ενημερώνονται ποτέ.

Ο χάρτης που φτιάχνει κρυφά το iphone σου

Ακόμα και αν έχεις ακολουθήσει τις οδηγίες μου όταν έγραψα για τα  10 πράγματα που ξέρει η Google για σένα, και έχεις απενεργοποιήσει το ιστορικό του Google Maps, υπάρχει μια δυσάρεστη έκπληξη αν έχεις iPhone.

Αυτά τα κινητά έχουν ενσωματωμένο έναν «κρυμμένο» χάρτη ο οποίος καταγράφει το κάθε σας βήμα (που πηγαίνετε, τι ώρα πηγαίνετε και τι ημερομηνία).

Η ρύθμιση αυτή άρχισε να κυκλοφορεί με το λογισμικό του iOS7, δηλαδή από τον Ιούνιο του 2013 και σύμφωνα με τον CEO της Apple έχει εγκατασταθεί στο 89% των συσκευών.

Πως θα δώ τον χάρτη

 1. Για να δείτε τον περιβόητο χάρτη, αρκεί να μπείτε στις « Ρυθμίσεις » και να βρείτε την επιλογή « Απόρρητο ».
 2. Κάντε κλικ στην επιλογή « Υπηρεσιες  τοποθεσίας », μετά βρείτε την επιλογή « Υπηρεσίες συστήματος » και τέλος «Πρόσφατες ή  Συχνές Τοποθεσίες ».
  iph4-1
  iph5-1
  Ιστορικό Τοποθεσιών
 3. Πατώντας αυτή την επιλογή θα σου εμφανιστούν οι περιοχές που πήγες και πατώντας πάνω στην κάθε μία θα δεις έναν χάρτη με αναλυτικότερες πληροφορίες.
  iph1_0-1
  iph2-1

Τι να κάνετε

Προσοχή: Ακόμα και αν ξεκλικάρετε την επιλογή, αυτή από μόνη της μπορεί να ενεργοποιηθεί ξανά στην επόμενη ενημέρωση λογισμικού.

Ίσως σε ενδιαφέρουν