Όπως όλοι γνωρίζουμε εκλογές χωρίς social media δεν γίνονται πλέον. Ένα πολύ ενδιαφέρον άρθρο για τα ποσά που ξόδεψαν τα κόμματα στις Ευρωεκλογές και Εθνικές Εκλογές. Διαβάστε το εδώ http://bit.ly/2LENWog
Παρατηρήθηκε ότι οι ενδιαφερόμενοι εστιάζουν στον αριθμό των Likes. Αυτό δεν δίνει την πραγματική εικόνα της απήχησης των κοινωνικών μέσων στο «προϊόν». Στην πραγματικότητα η ανάλυση των δεδομένων που λαμβάνει ο διαφημιστής είναι πολλά περισσότερα από ένα σύνολο reactions. Αν ιεραρχούσαμε με κάποιον τρόπο τι πρέπει να κυνηγήσει κανείς για μια πλήρη εικόνα του κοινού που αλληλεπιδρά στις δημοσιεύσεις, μπορούμε να πουμε ότι πάνω απ’ όλα μετράει το conversion, έπειτα το awareness, τα video views, shares, likes & comments.
Στην προεκλογική περίοδο κυριάρχησαν οι δημοσιεύσεις πολιτικού περιεχομένου. Όσο πλησίαζε η κρίσιμη μέρα της κάλπης, οι χορηγούμενες εμφανίζονταν όλο και πιο πυκνά. Σε μια ανάλυση των χρημάτων που δαπανήθηκαν μπορεί να εξαχθεί ένα αρχικό συμπέρασμα. Ειδικά όσον αφορά τη στρατηγική που ακολούθησαν τα κομματικά επιτελεία για τις εκλογές. Όλα αυτά βέβαια σε συνάρτηση με το πολιτικό διακύβευμα του κάθε κόμματος, αλλά και με την στόχευση που έθεσαν σε ηλικιακές ομάδες ψηφοφόρων.