Social Media και ενημέρωση στην Ελλάδα και τον κόσμο. Όλα τα στοιχεία για το 2019

social-media-enimerosi
1.1kviews

Η έρευνα του Ινστιτούτου Reuters για τη Μελέτη της Δημοσιογραφίας για το 2019  περιλαμβάνει 40 χώρες.

http://www.digitalnewsreport.org/survey/2019/overview-key-findings-2019/

Αποτυπώνει στοιχεία για το πως οι χρήστες του διαδικτύου έρχονται σε επαφή με τις ειδήσεις και πως τις καταναλώνουν.

Η ερεύνα καταγράφει τα υψηλότερα ποσοστά λαϊκισμού στην Ανατολική και στη Νότια Ευρώπη, αλλά παραμένει ασαφές το πώς αυτό το φαινόμενο επηρεάζει τη χρήση των Μ.Μ.Ε.

Γενικά ευρήματα για τα social media και την ειδησεογραφική ενημέρωση

  • Η χρήση των κοινωνικών μέσων ενημέρωσης για τα νέα έχει αρχίσει να πέφτει σε μια σειρά κρατών μετά από χρόνια συνεχούς ανόδου.
  • Ποσοστό 16% των ερωτώμενων πληρώνει για ειδήσεις στο διαδίκτυο σε χώρες όπως ΗΠΑ (27%), στη Νορβηγία (34%) και στη Σουηδία (27%), αλλά αυτές αποτελούν εξαίρεση.

  • Όλο και περισσότεροι εκδότες υιοθετούν συνδρομητικά μοντέλα, αλλά οι καταναλωτές είναι διστακτικοί στο να πληρώσουν.
  • Ταυτόχρονα, συνεχίζουμε να βλέπουμε την αύξηση της χρήσης των εφαρμογών ανταλλαγής μηνυμάτων για ειδήσεις, καθώς οι καταναλωτές αναζητούν περισσότερα ιδιωτικά (και λιγότερο συγκρουσιακά) διαστήματα επικοινωνίας.
  • Το WhatsApp τώρα χρησιμοποιείται για ειδήσεις από περίπου το ήμισυ του δείγματος των χρηστών του διαδικτύου στη Μαλαισία (50%) και τη Βραζιλία (53%).

  • Οι χρήστες, στις περισσότερες χώρες περνούν λιγότερο χρόνο στο Facebook και περισσότερο στο Instagram και στο WhatsApp.
  • Οι κινητές συσκευές συνεχίζουν, να αυξάνουν τα ποσοστά στη σημασία των ειδήσεων που εμφανίζουν. Το 66% πλέον των χρηστών χρησιμοποιεί την κινητή τους συσκευή για να αποκτήσει πρόσβαση στις ειδήσεις.
  • Τα News Aggregators της Apple και της Upday γίνονται κυρίαρχες δυνάμεις στο χώρο των ειδήσεων. Ειδικότερα οι ειδήσεις της Apple στην Αμερική αγγίζουν το 27% της ανάγνωσης από χρήστες ΙPHONE σε αντίθεση με τη Washington Post που αγγίζει το 23%.

Η ενημέρωση στην Ελλάδα. Στατιστικά για το 2019

Σύμφωνα με την έρευνα του Reuters Institute , «Η ενημέρωση στο διαδίκτυο στην Ελλάδα», οι Έλληνες επιλέγουν στο 94% την ενημέρωση από Online πηγές, συμπεριλαμβανομένων και των Social Media.

http://www.digitalnewsreport.org/survey/2019/greece-2019/

Η ερώτηση ήταν ποιο μέσο (τηλεοπτικό κανάλι, ραδιόφωνο, εφημερίδα )χρησιμοποιήσατε για τρείς ή περισσότερες μέρες για να μάθετε νέα. Το ΣΚΑΙ ήταν το πρώτο με 37 %.

Η κατάταξη των ηλεκτρονικών MME στην Ελλάδα με βάση τη χρήση

Η ερώτηση ήταν ποια online πηγή χρησιμοποιήσατε για τρείς ή περισσότερες μέρες για να μάθετε Νέα. Το Newsbοmb ήταν το πρώτο με 18%.

Από που μαθαίνουν τα νέα οι Έλληνες

Οι ιστοσελίδες και τα κοινωνικά μέσα παραμένουν η πιο συχνά προσβάσιμη πηγή ειδήσεων στην Ελλάδα, αν και η τηλεόραση παραμένει δημοφιλής σε μεγαλύτερες ηλικιακά ομάδες.
Τα smartphones, οι υπολογιστές και οι φορητοί υπολογιστές οι πιο δημοφιλείς τρόποι πρόσβασης στα νέα.

Ποιες πηγές ενημέρωσης εμπιστεύονται περισσότερο οι Έλληνες

Η εμπιστοσύνη στις ειδήσεις στην Ελλάδα είναι σταθερά μία από τις χαμηλότερες στη μελέτη . Όταν κοιτάζουμε την εμπιστοσύνη των ιστοσελίδων ενημέρωσης στην Ελλάδα, διαπιστώνουμε ότι το χάσμα μεταξύ των κορυφαίων και των χαμηλότερων αξιόπιστων ιστοσελίδων  ειδήσεων είναι μικρό.

Επιπλέον, η εμπιστοσύνη στον δημόσιο ραδιοτηλεοπτικό φορέα (ΕΡΤ) είναι χαμηλή σε σύγκριση με ορισμένες άλλες χώρες.

Πάντως, όποια μέθοδο και αν επιλέξουν για να ενημερωθούν οι Έλληνες, ο κοινός παρονομαστής είναι πως δεν εμπιστεύονται αυτά που διαβάζουν.
Mόλις το 27% έχει εμπιστοσύνη στις ειδήσεις, ένα ποσοστό που μας κατατάσσει στην τρίτη θέση από το τέλος (πάνω από τη Γαλλία και τη Νότια Κορέα).

Ωστόσο οι Έλληνες εμπιστεύονται περισσότεροι ειδήσεις που βρίσκουν από μόνοι τους.

Ποια είναι τα top Social Media στην Ελλάδα

Το Facebook παραμένει το πρώτο και απόλυτο μέσο στην Ελλάδα για τις ειδήσεις για το 2019 σύμφωνα και με αυτή την έρευνα του Reuters. Το 58% το χρησιμοποιεί για να μαθαίνει Νέα , και το 80% για οτιδήποτε (διασκέδαση , φωτογραφία κλπ).

Το αξιοσημείωτο είναι η άνοδος του Youtube και το 81% που σημειώνει για οποιαδήποτε άλλη χρήση εκτός της ενημέρωσης των ειδήσεων.

Σημειώνεται αύξηση κατά τρία τοις εκατό για το Facebook Messenger αναφορικά με την ανταλλαγή μηνυμάτων για τις ειδήσεις, ενώ το Ιnstagram σημειώνει αύξηση πέντε μονάδες, αγγίζοντας το 15%, ως πλατφόρμα ενημέρωσης ειδήσεων.

 

 

 

Ίσως σε ενδιαφέρουν

ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

Όλες οι υπηρεσίες που προσφέρει ο Κωνσταντίνος Κορίκης

Μάθε με τον Κορίκη

Είτε έχεις την δικιά σου επιχείρηση, είτε δουλεύεις για κάποιον άλλο, είτε απλά θες να έχεις την καλύτερη παρουσία σε Facebook, Twitter, Instagram, LinkedIn, η απλά θες να μειώσεις τα κόστη σου σε διαφημίσεις Facebook ή Google ADS, μπορώ να σε βοηθήσω. Είμαι αυτή την στιγμή ο δάσκαλος με τις περισσότερες ώρες διδασκαλίας στην Ελλάδα

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Πάρε τον Κορίκη Σύμβουλο

Μπορώ να σε βοηθήσω να βγάλεις την εικόνα σου με τον σωστό τρόπο. Εχω συμβουλέψει Δημόσιους Οργανισμούς όπως το Ελληνικό Κτηματολόγιο, μεγάλες εταιρείες όπως τους SOS Ιατρούς, εταιρείες στο Χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης όπως την Advent Technologies, Εκδοτικούς Οίκους όπως τον Αρμό, και δεκάδες δικηγόρους, Γιατρούς και Οδοντιάτρους

ΘΕΛΩ ΣΥΜΒΟΥΛΟ

Digital Ads PPC

Η ψηφιακή διαφήμιση είναι ο φθηνότερος και αποδοτικότερος τρόπος να πουλήσεις υπηρεσίες και προϊόντα. Έχω ξοδέψει εκατομμύρια € σε Facebook, Google, Twitter, Instagram και LinkedIn για πελάτες μου. Δίνω εγγύηση ότι θα πληρώνεις λιγότερο αν κάνεις ήδη διαφήμιση. Αν δεν κάνεις διαφήμιση ξέρεις πλέον ότι πρέπει να κάνεις. Μπορώ να αναλάβω τις διαφημίσεις σου απο το Α μέχρι το Ω. Σου εξασφαλίζω προκαταβολικά οτι θα έχεις θεαματικά αποτελέσματα αν ακολουθήσεις τις συμβουλές μου.

ΠΑΡΕ ΠΡΟΣΦΟΡΑ

Design a site

Αν δεν είσαι ευχαριστημένος με την ιστοσελίδα σου, έχω άσχημα νέα. Δυστυχώς μια ιστοσελίδα δεν διορθώνεται αλλά φτιάχνεται από την αρχή. Αναλαμβάνω ολοκληρωμένο σχεδιασμό ιστοσελίδων, δηλαδή ιστοσελίδα και περιεχόμενο με το «κλειδί στο χέρι». Θα σου παραδώσω μια ιστοσελίδα σχεδιαστικά ακριβώς όπως την θέλεις, με ταχύτητες που θα ξεπερνούν το 90 και με περιεχόμενο προσαρμοσμένο στο brand σου. Ο στόχος είναι η ιστοσελίδα να γίνει το βασικό εργαλείο πώλησης στην εταιρεία σου.

ΘΕΛΩ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ