Η Γερμανία έτοιμη να ελέγξει, μέσω τεχνολογίας, τον κορωνοϊο

Η Γερμανία θα φτιάξει app για να ελέγξει τον κορωνοϊό
535views

Η Γερμανία λίγο πριν τον ψηφιακό έλεγχο

Η Γερμανία θέλει να βγάλει σύντομα μια smartphone εφαρμογή η οποία θα βοηθάει στο να εντοπίζονται τα κρούσματα του κορωνοϊού. Αυτή η απόφαση έρχεται ως φυσική συνέχεια του μοντέλου της Σινγκαπούρης. Η Σιγκαπούρη εφάρμοσε αυτή την στρατηγική η οποία ήταν αποτελεσματική χωρίς, παράλληλα, να παραβιάζεται η ιδιωτικότητα των πολιτών.

Στηη Γερμανία είναι ιδιαίτερα σκεπτικοί για την ψηφιακή παρακολούθηση. Η χρήση των data που έρχονται από κάθε ανεξάρτητο smartphone, ακόμα και για να εντοπιστεί η διασπορά της πανδημίας, είναι παράνομη σύμφωνα με τους νόμους της χώρας και της Ευρώπης.

Αλλά ένα debate που διαμορφώθηκε τον τελευταίο καιρό τείνει να πείθει διακομματικά ολοένα και περισσότερους. Ότι, δηλαδή, θα είναι χρήσιμο και αποδεκτό να μπορούν να εντοπίζουν “χειραψίες” Bluetooth μεταξύ των smartphones.

Εφαρμογή εντοπισμού κορωνοϊού

Η Γερμανία αντιγράφει την εφαρμογή εντοπισμού του κορωνοϊού της Σιγκαπούρης

Η εφαρμογή αυτή είναι αντιγραφή του TraceTogether app που έρχεται από τη Σιγκαπούρη. Τι κάνει αυτή η εφαρμογή; Καταγράφει το πρόσφατο ιστορικό των επαφών της συσκευής. Αν ο ιδιοκτήτης του smartphone διαγνωστεί με κορωνοϊό τότε τα data ταξιδεύουν σε ειδικές ομάδες ανθρώπων που προειδοποιούν όσους βρίσκονται σε κίνδυνο.

Είμαστε σίγουροι ότι θα μπορέσουμε να δώσουμε μια λύση τις επόμενες εβδομάδες”, είπαν από το Fraunhofer Institute για τις επικοινωνίες, Heinrich Hertz Institute (HHI).

Το HHI, ένα από τα ινστιτούτα εφηρμοσμένης έρευνας στη Γερμανία, είπε ότι συνεργάζεται και με άλλους ευρωπαίους για να φτιάξουν μια εφαρμογή που θα μπορεί να βλέπει την απόσταση και την διάρκεια των επαφών. Τα data που θα προκύψουν από αυτή την εφαρμογή θα αποθηκεύονται για δύο εβδομάδες στα τηλέφωνα ανώνυμα χωρίς, όμως, να εμφανίζεται η τοποθεσία.

Το προαπαιτούμενο για μια τέτοια εφαρμογή είναι η απόλυτη συμβατότητα με τους νόμους της Γερμανίας σε ό,τι αφορά την προστασία των προσωπικών δεδομένων και η χρήση τους σε εθελοντική βάση, είπε το HHI σε ερώτηση του πρακτορείου Reuters.

 

 

Ίσως σε ενδιαφέρουν

ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

Όλες οι υπηρεσίες που προσφέρει ο Κωνσταντίνος Κορίκης

Μάθε με τον Κορίκη

Είτε έχεις την δικιά σου επιχείρηση, είτε δουλεύεις για κάποιον άλλο, είτε απλά θες να έχεις την καλύτερη παρουσία σε Facebook, Twitter, Instagram, LinkedIn, η απλά θες να μειώσεις τα κόστη σου σε διαφημίσεις Facebook ή Google ADS, μπορώ να σε βοηθήσω. Είμαι αυτή την στιγμή ο δάσκαλος με τις περισσότερες ώρες διδασκαλίας στην Ελλάδα

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Πάρε τον Κορίκη Σύμβουλο

Μπορώ να σε βοηθήσω να βγάλεις την εικόνα σου με τον σωστό τρόπο. Εχω συμβουλέψει Δημόσιους Οργανισμούς όπως το Ελληνικό Κτηματολόγιο, μεγάλες εταιρείες όπως τους SOS Ιατρούς, εταιρείες στο Χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης όπως την Advent Technologies, Εκδοτικούς Οίκους όπως τον Αρμό, και δεκάδες δικηγόρους, Γιατρούς και Οδοντιάτρους

ΘΕΛΩ ΣΥΜΒΟΥΛΟ

Digital Ads PPC

Η ψηφιακή διαφήμιση είναι ο φθηνότερος και αποδοτικότερος τρόπος να πουλήσεις υπηρεσίες και προϊόντα. Έχω ξοδέψει εκατομμύρια € σε Facebook, Google, Twitter, Instagram και LinkedIn για πελάτες μου. Δίνω εγγύηση ότι θα πληρώνεις λιγότερο αν κάνεις ήδη διαφήμιση. Αν δεν κάνεις διαφήμιση ξέρεις πλέον ότι πρέπει να κάνεις. Μπορώ να αναλάβω τις διαφημίσεις σου απο το Α μέχρι το Ω. Σου εξασφαλίζω προκαταβολικά οτι θα έχεις θεαματικά αποτελέσματα αν ακολουθήσεις τις συμβουλές μου.

ΠΑΡΕ ΠΡΟΣΦΟΡΑ

Design a site

Αν δεν είσαι ευχαριστημένος με την ιστοσελίδα σου, έχω άσχημα νέα. Δυστυχώς μια ιστοσελίδα δεν διορθώνεται αλλά φτιάχνεται από την αρχή. Αναλαμβάνω ολοκληρωμένο σχεδιασμό ιστοσελίδων, δηλαδή ιστοσελίδα και περιεχόμενο με το «κλειδί στο χέρι». Θα σου παραδώσω μια ιστοσελίδα σχεδιαστικά ακριβώς όπως την θέλεις, με ταχύτητες που θα ξεπερνούν το 90 και με περιεχόμενο προσαρμοσμένο στο brand σου. Ο στόχος είναι η ιστοσελίδα να γίνει το βασικό εργαλείο πώλησης στην εταιρεία σου.

ΘΕΛΩ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ